objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Ponedeljek, 24. julij 2017 ob 06:35

Pogorišče Kemisa 2. Tomislav Kovačič, lastnik te kemične tovarne, povezan z bankami, denar prihajal tudi od Židana (II.in III.)
Bojan Požar

Odpri galerijo

Dejan Židan
 
POJASNILO
 
V današnjem članku na spletnem mestu pod naslovom "Pogorišče Kemisa 2. Tomislav Kovačič, lastnik te kemične tovarne, povezan z bankami, denar prihajal tudi od Židana", so bile napisane navedbe, ki ne odražajo resničnega stanja. Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je navedbe preverilo pri pristojnem organu, Agenciji za kmetijske trge in razvoj podeželja (AKTRP), kjer so pojasnili, da je podjetje Ekosistemi na Agencijo vložilo vlogo za ukrep 123 - dodajanje vrednosti kmetijskim in gospodarskim proizvodom. AKTRP je v zvezi s tem izdala odločbo o odobritvi sredstev dne 2. 9. 2011 - nepovratna sredstva Programa razvoja podeželja sofinanciranega iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP), ukrep Dodajanje vrednosti kmetijskim in gozdarskim proizvodom, Lesna goriva, v višini do 763.207,50 EUR (SLO in EU sofinanciranje).
Naložba je bila odobrena v dveh fazah, prva faza sekalnik, druga faza paletirna/briketirna linija. Skupno je bilo na osnovi dveh oddanih zahtevkov za izplačilo iz zgoraj navedene odločbe izplačanih 686.076,90 EUR; in sicer v dveh obrokih za naložbo, ki je bila izvedena v dveh fazah. Vlagatelj je prvi zahtevek za izplačilo sekalnika ter del paletirne linije oddal 18.2.2012 v znesku 430.543,50 EUR. Po opravljeni kontroli na kraju samem ter vseh ustreznih pregledih zahtevka, je le-tega dobil izplačanega dne 15.3.2012 (potrjen in izplačan v času ko mag. Dejan Židan ni bil minister). Dne 1.7.2015 je pa je vlagatelj vložil drugi zahtevek. AKTRP je zahtevek po administrativnem pregledu in pregledu na kraju samem ter ostalih preverbah odobrila in izplačala v višini 255.533,40 EUR.
Vsa sredstva so bila v nasprotju z navedbo v naslovu in v članku izplačana preko AKTRP. Agencija o izplačilu vseh sredstev odloča samostojno in MKGP pri tem nima nobenih pooblastil. AKTRP je za izvajanje ukrepov Skupne kmetijske politike akreditirana in pod stalnim nadzorom Urada za nadzor proračuna RS, Računskega sodišča RS, vsakoletno revidirana s strani Evropske komisije in računskega sodišča EU.

Služba za odnose z javnostmi in promocijo
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano
 
POGORIŠČE KEMISA 2. TOMISLAV KOVAČIČ, LASTNIK TE KEMIČNE TOVARNE, POVEZAN Z BANKAMI, DENAR PRIHAJAL TUDI OD ŽIDANA. (III)
 
Spletni portal Moja Dolenjska.si pa je včeraj poročal, da je podjetje Ekosistemi v prisilni poravnavi in da imajo, pozor, trenutno kar 5,4 milijone evrov neplačanih obveznosti. Tudi ta portal poroča, da je podjetje prejelo skoraj 690 tisoč evrov subvencij. Celoten članek o Ekosistemih lahko preberete tukaj.
 
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Kemis Kemis Vrhnika Kemis 2 Dejan Židan Ministrstvo za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano Tomislav Kovačič Ekosistemi doo Moja Dolenjskasi Agencija za kmetijske trge in razvoj podeželja Evropska komisija Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Igor Hvala

2019-11-17 13:19:25


Zapisali ste in bi se strinjal z vami, da gre razumeti neprepričljive komentarje glavnega tajnika stranke Dejana Levaniča, ki v morebitnem padcu Hana očitno vidi priložnost za lastne kadrovske apetite. Dodati bi bilo, kot se zelo naglas govori znotraj sd v sodelovanju z Klemnom Žibertom, ki še vedno ni pojasnil izvora pridobljenih sredstev s katerimi si dobesedno kupuje podporo in manipulira znotraj stranke. Vidi se na mestu generalnega sekretarja stranke, Dejan Levanič pa naj bi se pomeril z Jernejem Pikalom. Minogrede kaj pa je pikalo naredil znotrraj sd tako dobrega. Veliko boljša je Andreja Katič v tem primeru. Ima vsaj nekaj znanje.Matjaž Nemec je neprepričljiv. Stranka naj najprej uredi probleme znotraj lastnih vrst in ne išče krivcev zunaj. V mnigih vladah so se imeli možnost dokazali in pojasnijo kaj so naredili za Slovenijo. Mimogrede Klemen Žibert sedi na ministrstvu Jerneja Pikala. Je kdo preveril kaj tam zares počne. Naj bi dobil za uslugo nepremičnine, provizijo za stanovanje Belle vie Tivoli. Do Anje Kopač se lahko sprehodi v copatih.Na Mesarski ulici pa naj bi tudi imel stanovanje.Glede na srednješolsko izborazbo in delovno dobo preverite izvor kapitala. Preverite in naredite revizijo na Ministrstvu za delo 2014 – 2018 kaj v tem obdobju počel Klemen Žibert pri Kopačevi. Povprašajte pri zaposlenih kako naj si je kupil nepremičnine. Alenka Bratušek ga ni želela v svoji vladi in je nemudoma spregledala situacijo in odreagirala. Hloda Žiberta prekladajo iz enega mesta na drugega.Nihče dejansko ne ve posebno vrednost kadra, kot je Klemen Žibert oz. si ne upa javno povedati saj mamut non stop grozi, maipulira in zastrašuje člane, kot lastne talce. Novemberska operacija Žiberta in Levaniča ni uspela, da bi nastavila in zamenjala kompletno vodstvo SD in začasno izrabila Pikala tako se znotra baze širi.
borut rojc

2019-11-17 09:47:37


Ne gre za antijanša koalicijo, pač pa protislovensko, izdajalsko. Vse delajo proti narodu, proti naravi, proti zdravemu človeškemu razumu...Človek, ki se zdi normalen, živi od svojega dela, ne more resno jemati zombijev. To so lahko, kot oni sami, le tisti, z dvema levima rokama, prevaranti, nakladači in bleferji. Takšen, predvsem neuravnovešen tip človeka, mi deluje tudi Vodeb, živeč v nekem svojem svetu... Levica nikoli ne bi izstopila iz pozicije nadkoalicijske stranke, če Šarec ne bi imel zagotovljene podpore drugih strank.Njihovo vlogo je prevzel stari prevarant Jelinčič, ki potrebuje pomoč globoke države v sodnem boju z mlado gospo za njuno skupno premoženje. Kanglico, četudi gratis, vedno rad pristavi tudi Tonin... Le kaj bi ob padcu vlade, zombiji počeli v življenju? Bi moral Mesec še naprej študirati? Kdo bi Tomički poplačal dolgove? Kam bi lahko šel jebiveter Kordiš ali trčeni gospod že po priimku, kateremu Janša leze ven že iz vsake paštete ?Zombiji vseskozi blefirajo. Takšni so večinoma tudi vsi tisti, ki jih podpirajo. Radi živijo lagodno in na račun drugih. V Sloveniji je takšnih, brezskrbno živečih brez obveznosti, vse več...O vaških posebnežih iz LMŠ, tokrat ne bi. Stranka SD ima med vsemi temi, ki kakor vladajo, edina tradicijo, čeprav krvavo. Po logiki razmišljanja partije, bi morali zavladati. Vendar, zločin v očeh stricev iz ozadja je med ljubitelji totalitarnih režimov in simbolov, nadomestila bebavost, mentalna zaostalost, vsesplošna nesposobnost članov. Predsednik Židan je srečen že, ko je sit. V pomanjakanju inteligence in splošne razgledanosti je nujno potrebno aktivirati nekaj zločinskih genov, če hočete, norosti. To se zdi dobitna kombinacija v mafijski deželi. Imamo nekoga, ki združuje te lastnosti.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Pogorišče Kemisa 2. Tomislav Kovačič, lastnik te kemične tovarne, povezan z bankami, denar prihajal tudi od Židana (II.in III.)