objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Ponedeljek, 31. julij 2017 ob 07:05

Slavko Gegič - eine kariere. Nosil torbice Kresalovi, danes lobira za Magno. Avstrijci pa logično razočarani.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Andrej Fištravec in Slavko Gegič med obiskom predstavnikov Magne Steyr pri mariborskem županu
Zdaj je že popolnoma jasno: namesto da bi Cerarjeva vlada pametno investirala v (naša) vrhunska podjetja z izvirnimi rešitvami za elektromobilnost in vrhunskimi strokovnjaki ter delovnimi mesti z visoko dodano vrednostjo (več o tem si na primer lahko preberete tudi tukaj), bosta predsednik vlade Miro Cerar in minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek skozi Magno Steyr in projekt Magna Nukleus "dogovorjenih" 28 milijonov evrov davkoplačevalskega denarja zabila za lakirnico na najrodovitnejših poljih pod Pohorjem in za nekaj sto nizkokvalificiranih delovnih mest, ki naj bi jih predvidoma dobili tudi delavci iz Madžarske, Romunije, Bolgarije in Srbije pa tudi nekaj Štajercev, ki danes že delajo za Magno Steyr v avstrijskem Gradcu. Tako pod Cerarjevo vlado plujemo proti središčnemu toku evropskih avtomobilskih trendov in postajamo evropska intelektualna ali tehnološka kolonija.

PROFIL POVPREČNEGA LOBISTA MAGNE PRIHAJA IZ OSTANKOV LDS

No, tudi ključni lobisti Magne Steyr prihajajo iz slovenske politike. Pravzaprav lahko ugotovimo, da je "tip" ali "profil" povprečnega lobista Magne Steyr v Sloveniji bivši propadli politik vsaj ene od strank, ki so zrasle na pogorišču propadle stranke LDS.

SLAVKO GEGIČ

Primer številka 1: Slavko Gegič. Gre za nekdanjega politika LDS iz pete lige. Bil je občinski svetnik LDS v Novem mestu (danes bi rekli - zelo blizu požara obrata Ekosistemi v Zalogu), delal je za (bivšega) evropskega poslanca Jelka Kacina, nato je, kot pravijo naši viri, "nosil torbice" propadli političarki Katarini Kresal, znani tudi kot afera na dveh nogah. Kasneje je postal piarovec Pozitivne Slovenije in piarovec Alenke Bratušek, takrat v vlogi predsednice vlade. Nekaj časa je bil tudi svetovalec poslanske skupine SMC. Ko je na koncu ostal brez službe v politiki, so mu službo našli na agenciji Pristop, kjer danes lobira za Magno Steyr. Tudi tako, da nasprotnike Magne Steyr napada in žali na družbenih omrežjih, v ožjih družbah pa se sam hvali, da ima vsak ponedeljek ob 11. uri termin pri Eriku Kopaču, državnem sekretarju za nacionalno varnost v kabinetu predsednika vlade na Gregorčičevi ulici v Ljubljani. Kot lobist Magne Steyr se je javno razkril 5. julija, ko je s predstavniki Magne Steyr prišel na sestanek k mariborskemu županu Andreju Fištravcu.

LADIMIR BROLIH

Primer številka 2: Ladimir Brolih. Gre za nekdanjega politika "samoukinjene" stranke Zares, kjer je pripadal tako imenovanemu trdemu jedru. Brolih, Mariborčan, je trenutno še direktor Aerodroma Maribor, d. o. o., vendar kmalu ostaja brez službe, menda že prihodnji mesec. Na čelu letališča ga je postavil Jože Stegne, pred časom padli direktor Delavske hranilnice, njegovim uslugam pa se odrekajo novi azijski lastniki mariborskega letališča, ki so blizu krogu mariborskega župana Fištravca. Kitajci, ki so letališče kupili prek nizozemske družbe SHS Aviation, so Brolihu že pred časom postavili sodirektorja Borisa Bobeka, nekdanjega bankirja na Poštni banki Slovenije, danes pa direktorja podjetij Rim projekt in RTS Media, gre pa za družbi, povezani s "Fištravčevimi Kitajci". Naši viri blizu Fištravca sicer tudi pravijo, da mora Borilih oditi (tudi) zato, ker naj bi novinarjem mariborskega Večera nosil zaupne poslovne dokumente, povezane s temi Kitajci.
V nasprotju z Gegičem je bil Ladimir Brolih - vsaj doslej - prikriti lobist Magne Steyr.

				Nekoč je bil Zares: Ivo Vajgl, danes evropski poslanec stranke DeSUS, Ladimir Brolih, in József Györkös, direktor Agencije za raziskovalno dejavnost.<br>
			Nekoč je bil Zares: Ivo Vajgl, danes evropski poslanec stranke DeSUS, Ladimir Brolih, in József Györkös, direktor Agencije za raziskovalno dejavnost.

MAGNA PA ŽE RAZOČARANA ...

Po naših informacijah naj bi bila Magna Steyr sicer že razočarana nad lobiranjem Pristopa pa tudi zaradi ne ravno najuspešnejših odnosov z javnostmi. Pristopu pa je vmes zaradi revizije že propadla tudi pogodba na ministrstvu za gospodarstvo, saj se je na državno revizijsko komisijo za javna naročila uspešno pritožila Pristopu konkurenčna ljubljanska agencija Pro Piar. Šlo je za pogodbo o svetovanju pri komuniciranju tujih investicij, na ministra Počivalška pa so leteli - očitno upravičeni - očitki, da je bil javni razpis pisan na kožo agenciji Pristop.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
magna steyr Lobisti Magne Steyr Slavko Gegič Andrej Fištravec miro cerar zdravko počivalšek Ministrstvo za gospodarstvo Ladirmir Brolih Agencija Pristop Agencija Pro Piar Aerodrom Maribor doo LDS Zares SMC Pozitivna Slovenija Alenka Bratušek Erik Kopač SHS Aviation večer Ivo vajgl desus Boris Bobek Rim projekt RTS Media Jzsef Gyrks Javna agencija za raziskovalno dejavnost Državna revizijska komisija za javna naročila

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Slavko Gegič - eine kariere. Nosil torbice Kresalovi, danes lobira za Magno. Avstrijci pa logično razočarani.