objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Torek, 1. avgust 2017 ob 05:37

Najbolj brano ta mesec: Za Mariborčane skoraj ni dvoma, bivša županova žena je naredila samomor.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Irena Polak, bivša žena župana Andreja Fištravca, je poskušala narediti samomor vsaj že enkrat prej.
Včeraj dopoldne, manj kot en dan po tragični smrti Irene Polak, ki je minulo nedeljo okoli 18. ure in 30 minut umrla v prometni nesreči na Malečniškem mostu, so mariborski policisti začeli pozivati morebitne priče, da se jim "zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče oglasijo na njihovo telefonsko številko - 113". Toda za večino Mariborčanov ni skoraj nobenega dvoma: bivša žena mariborskega župana Andreja Fištravca je storila samomor, časnik Večer in tudi drugi mediji pa o samomoru znane Mariborčanke spet - molčijo.
Po doslej znanih podatkih se je Irena Polak z rdečim renaultom clio silovito zaletela v kamniti podporni zid in umrla na kraju nesreče. Drugih udeležencev prometne nesreče ni bilo, policija pa o vzroku in drugih okoliščinah molči, uradno zato, ker preiskava še poteka.

POLICISTI SO JE ENKRAT ŽE REŠILI - PRED SAMOMOROM

Spomnimo. Irena Polak je vsaj enkrat že poskušala narediti samomor. Bilo je sredi lanskega avgusta, ko se je hotela zastrupiti v garaži z ogljikovim monoksidom, vendar je nekdo od sosedov poklical policijo, policisti pa so nato še pravočasno preprečili njeno smrt. To se je sicer zgodilo na Pobrežju, v hiši, kjer stanuje župan Fištravec, ki se je ravno takrat vračal z dopusta na Hvaru.
Irena Polak se je ukvarjala z vodenjem prireditev, imela je status samostojne podjetnice, občasno pa naj bi živela z ljubljanskim publicistom Anejem Samom oziroma Spasom Cankovićem, sicer očetom slovite hrvaške starlete Nives Celzijus. Slovenska javnost pa si bo Ireno Polak verjetno najbolj zapomnila po praznovanju pustnega torka leta 2015, ko je na mariborskem Lentu plesala z nekim prijateljem, oblečenim v nacistično uniformo. Takrat se je moral pred javnostjo zagovarjati tudi njen tedanji mož, župan Fištravec, ki po ločitvi od Irene Polak živi z Brazilko Elisangelo Sandes.

ZAMOLČALI TUDI POSKUS SAMOMORA VODILNE BANČNICE NKBM

To pa ni edini samomor znane osebe iz mariborske elite, ki so ga javnosti zamolčali novinarji Večera in drugih medijev. Junija 2011 se je ustrelil uradnik Aleš Škof, vodja službe za delovanje mestnega sveta občine Maribor, ki je veljal za tesnega sodelavca nekdanjega mariborskega župana Franca Kanglerja. Septembra lani je samomor storil tudi Primož Fank, 19-letni sin generalnega direktorja slovenske policije Marjana Fanka. Časnik Večer in drugi mediji so ne nazadnje zamolčali tudi (domnevni) poskus samomora Manje Skernišak, nekdanje dolgoletne članice uprave Nove Kreditne banke Maribor, zelo tesne sodelavke bivšega dolgoletnega predsednika uprave NKBM Matjaža Kovačiča. Skernišakova naj bi se poskušala ubiti decembra 2011, ko je na magistralni cesti med Mariborom in Selnico ob Dravi skočila pod drveči tovornjak, še prej pa svoj avto mirno parkirala na bližnji avtobusni postaji. Kljub silovitemu trčenju "tovornjaka in peške" ter hudim telesnim poškodbam je Skernišakova na srečo preživela.

LAŽNA PIETETA MEDIJEV

Molk slovenskih medijev ob samomorih znanih in javnih oseb sodi med bizarne, vendar skrbno zrežirane posebnosti slovenskega medijskega prostora. Mediji, uredniki in novinarji se praviloma izgovarjajo, da o tem ne poročajo zaradi pietete do umrlih, dejansko pa gre za doziranje podatkov in izkrivljanje resnice. Taisti mediji namreč brez zadržkov poročajo o samomorih tujih znanih oseb pa tudi tistih Slovencev, ki niso "znani, bogati ali vplivni". Če slovenski večinski mediji zavestno molčijo ob skrivnostnem umoru igralca Gašperja Tiča, po drugi strani podrobno poročajo o mučenju, detajlih poškodb in smrti nesrečne deklice Arine z Jesenic ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Andrej Fištravec Irena Polak Aleš Škof Franc Kangler Marjan Fank Primož Fank Manja Skernišak matjaž kovačič gašper tič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Janez Kepic-Kern

2019-10-15 18:28:35


O KPS STALINISTIČNEM STRATEGU dr. D. - ZA PREVZEM OBLASTI . Pričevanje: leta cca 1973. sem kot ob delu šolajoči se in planinec pomagal nekemu oskrbniku neke sindikalne planinske koče v Kamniških - MARKIRATI neko novo planinsko pot. V tisti planinski koči sta se za par dni nastanila dva starejša gospoda - pardon "tavarišča" preko 6o let stara. Eden od njiju je bil malo znani,a realni STRATEG PREVZEMA STALINISTIČNO-KOMUNISTIČNE OBLASTI V SLOVENIJI - realni dr. D.. Ker je bilo tiste dni vreme v hribih nad Golnikom - slabo, smo se v koči - na toplem - veliko pogovarjali. Visoki starec dr. B. - je meni tedaj mlademu Janezu - pripovedoval, kako je med vojnama uvajal v politiko "žal" naše - najbolj znane KPS STALINISTE: ogromno malo znanih realnih detajlov, karakteristik stalinističnih KPS oseb - mi je - - povedal sam od sebe. Imel sem občutek, da se IZPOVEDUJE. BIL JE - globoko žalosten - glede vsega. Naslednje jutro so bilo po radiu nekaj neveselih pesmi klasika - V. VODOPIVCA. Dobro se spomnm, da mi je dr.D. rekel:"KO BI TA VODOPIVEC PIL KAJ DRUGEGA KOT - VODO, bi skladal manj žalostne - bolj VESELE PESMI. Janez - daj ugasni radio" TUDI STALIN KOMUNISTIČNA " STRATEGIJA" se je dr. D-ju - SKVARILA: NIHČE "STALIN-TITO- KARDELJ - KOMUNIZMA" - ni maral ! Naslednje leto - je visoki stalinistični starec dr. D - UMRL. Ker ima dr. B veliko čisto ok živečih potomcev, polnih podatkov - o dr. D.-ju - ne bom zapisal. Eden od njegovih sinov - je storil - samomor drugi pa večino življenja ni bil redno zaposlen. NE MI, NA PROSIM PISATI O KOMUNISTIČNO STALINSKIH POLIT STRATEGIJAH: globoko negativne so.
Henrik Stanjko

2019-10-15 17:54:13


Vsi govorite o "desnici".... A je SDS desnica? A je NSi desnica? So malo bolj desno usmerjeni levičarji. SIcer pa kakor ugotavljate, da na našem območju ni desne stranke... pa je, pa je nihče ne voli ali podpira, iz vedno enakih ali istih razlogov: ja pa ta je ta in ta, pa mu gre samo za denar, mu gre samo za oblast, pa ima ljubico, pa.... Vedno se najde nekaj. Ker Slovenci nismo za ekstreme, razen v športnih panogah seveda. Smo narod, ki potrpi in čaka.... v medčasu pa se znajdemo oziroma se poskušamo znajti po balkansko (kar smo se pač v peteklih desetletjih naučili a očitno še ne obvladamo dovolj teh spretnosti). Zato pa smo tam, kjer smo: ker nimamo že desetletja nihče ne udejanja naše narodne identitete (kulture,jezika,tredicije,...). Zakaj so nas v bivši skupni državi in tudi po svetu imeli vedno za pridne,veste,delovne, zaupanje vredne delavce in ljudi? In ne mi replicirat iz razloga, da so nas lažje molzli in vlekli za nos... Zakaj pa smo danes samo še senca tistega, kar smo enkrat bili: slovenski ponos in borbenost se je nekje izgubil... Sami neki spletni kavčni "hujskači", komentatorji in ... In ponovno mi ne replicirat, da so za to odgovorni drugi ali vodilni ali oblast.... Riti usrane! Enkrat za vselej: Janša,Mesec, Kangler,Podobnik, Kučan,.... mi je vse eno... SEM SLOVENEC in ME SKRBI ZA SLOVENIJO! In še to: še nobena diktatura ni sestopila z oblasti prostovoljno ali na volitvah. Upam, da se strinjate. In lep primer takega razmišljanja imamo v g.Požarju&co;..... Pa tudi oni imajo nekaj za bregom in delajo napake, pa ne vem kaj.... in: vseeno, nekaj naredijo in tudi veliko tvegajo... Zato pa jih veliko podpira.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Najbolj brano ta mesec: Za Mariborčane skoraj ni dvoma, bivša županova žena je naredila samomor.