objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 8. avgust 2017 ob 07:01

Dejstva, drža, značaj in morala nam kažejo drugače: Milan Jazbec je neresen kandidat za predsednika države
Bojan Požar

Odpri galerijo

Jazbec ima velike probleme s svojo držo, značajem in moralo, se pa razglaša za resnega kandidata?
Čeprav si Milan Jazbec, aktualni slovenski veleposlanik v Skopju in kandidat za predsednika države, na družbenih omrežjih plačuje oglase, da je "resen kandidat za predsednika" (vir: instagram), nam dejstva, njegova drža, značaj in morala kažejo - drugače. Milan Jazbec namreč ni resen, ampak je neresen kandidat za predsednika države!
Ne samo zato, ker veleposlanik Jazbec pojavljanje na instagramu očita sedanjemu predsedniku države Borutu Pahorju, zdaj pa (tudi) sam veselo nastopa na instagramu, še več, veselo nastopanje na instagramu si celo plačuje, ampak zato, ker Jazbec še vedno ni zapustil diplomatske funkcije v Makedoniji, kandidatura za politično funkcijo, celo najvišjo v državi, in vodenje diplomatske misije v tujini pa definitivno ne gresta skupaj - razen očitno v državi Sloveniji?!

ZARADI JAZBECA SE NAM SMEJIJO TUDI MAKEDONCI

Jazbec se seveda izgovarja, da on uradno še ni kandidat za predsednika države, saj volitve še niso razpisane, poleg tega mu še ni uspelo zbrati potrebnih 5 tisoč podpisov državljanov za vložitev uradne kandidature. Toda hkrati sam javno objavlja, da je kandidat za predsednika države, in to celo resen kandidat?!
Povedano drugače, njegova sedanja dvoživkarska pozicija in drža sta vsaj značajsko in moralno, če ne tudi formalno precej sporni. Na primer v nasprotju z Dunajsko konvencijo o diplomatskih in konzularnih odnosih. Slovenska država (davkoplačevalci) Jazbeca plačuje(jo) za delo v Makedoniji, on pa se ukvarja s politično kandidaturo v Sloveniji. Ki mu jo država, torej davkoplačevalci, posredno financira(jo) s plačo, ki jo dobiva kot veleposlanik te države za delo v tujini. No, to je res možno samo pri nas, in kot je slišati, smejijo se nam tudi Makedonci.
Ko se je - ravno včeraj - o tem razvija debata tudi na twitterju, se je veleposlanik Milan Jazbec očitno celo priročno zlagal. Med drugim je namreč tvitnil naslednje: "Preden sem javno napovedal kandidaturo, je bilo vse dogovorjeno z nadrejenimi." No, njegov prvi nadrejeni, minister za zunanje zadeve Karl Erjavec, je avtorju teh vrstic takrat povedal malo drugače, citiramo zunanjega ministra Erjavca: "... Tudi zame je bila kandidatura presenečenje, ko mi je VP (veleposlanik, op. a.) Jazbec omenil, da bo kandidiral."
Kdo torej laže, Jazbec, ki trdi, da je bilo vse dogovorjeno z nadrejenimi, ali Erjavec, ki daje vedeti, da mu je kandidaturo za predsednika države Jazbec samo omenil?! Če minister Erjavec ne laže, ima Milan Jazbec res velike probleme s svojo držo, značajem in moralo, se pa razglaša za resnega kandidata za predsednika države.
In zato je Milan Jazbec neresen kandidat za predsednika države!

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
predsedniške volitve 2017 Milan Jazbec karl erjavec Borut Pahor Skopje Makedonija instagram Twitter

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-09-14 16:45:23


Šmarca, četudi z najpomembnejšo funkcijo v državi, od nikoder prispelega in živečega v tej vasi, ne premore več niti trgovine. Morda kakšno zanikrno gostilno, nekaj beznic in Šarčevih sosedov, trgujočih z drogo, so pa začuda zaprli, sploh, ker so narkotiki, njihova reprodukcija, nepogrešljiva omama političnih in družbenih elit in precej pomembna gospodarska panoga v državi. Končno, so vsi tovrstni kriminalci v Sloveniji varni, zlasti tisti, blizu ljubljanskemu šerifu, pri katerem je Šmarčan opravljal politični, pripravniški staž...Šmarca sicer premore, v širši javnosti nekaj zelo znanih osebnosti. Najbolj znan je Joc Pečečnik, Aleksander Jereb tudi izvira od tod, zdaj se v to sfero umešča tudi Šarec. Šmarski zet je recimo priznani marksist, Bogomir Kovač. Nasploh pa vas , ob, za Slovenijo standardnem priseljevanju južnjakov, s Šarcem na čelu, ni nič drugačna od kakšne druge, ki ima še vedno povečini slovenski živelj. Vsekakor je bil za večino Šmarčanov in kamniških občanov svojevrsten šok, ko je takratni kamniški župan, ki ga je izvolilo pretežno ruralno prebivalstvo, vstopil v stranko Pozitivne Srbije, prej omenjenega kriminalca. Šarec je hitro uvidel napako in špekulativno izstopil, vsekakor pa nakazal svoj, balkanski način razmišljanja in dojemanja stvari v življenju, z izrazitim, že skoraj živalskim nagonom po preživetju. Mojemu zapisu bi tokrat moral verjeti tudi Potočnik, ker sem iz - Šmarce. Tudi in predvsem zato, mi hitreje obrne želodec, ko vidim nekatere ljudi v politiki, ki to nikoli ne bi smeli biti, če bi hoteli ohraniti neke minimalne etične in higienske standarde med tistimi, ki odločajo o usodi naroda. Tako pa se nad njim in državo zgrinjajo le temni oblaki.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Dejstva, drža, značaj in morala nam kažejo drugače: Milan Jazbec je neresen kandidat za predsednika države