objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 12. avgust 2017 ob 06:52

Janković poklical Cerarja v Črno goro, Cerar pa Milojko Kolar Celarc v Ljubljano, da so rešili Rajka Kendo.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Cerar, Milojka Kolar Celarc in Janković. Slednji naj bi zaradi Rajka Kende telefoniral Cerarju.
8. avgusta, točno dva dni prej, preden so v javnost prišli uničujoči policijsko-tožilski dokumenti, ki so zdaj verjetno res zapečatili politično usodo ljubljanskega župana Zorana Jankovića (več o tem, kako je zgodba Zorana Jankovića ena od najbolj sprevrženih zgodb slovenske tranzicije, objavljamo v ponedeljek), naj bi Janković vsaj po navedbah naših virov poskrbel za "dokončno rešitev vojaka" Rajka Kende, strokovnega direktorja ljubljanske pediatrične klinike in svojega velika podpornika.
Sklicane seje sveta UKC Ljubljana, kjer bi morali odločati o odgovornosti vodstva pediatrične klinike na otroški kardiologiji, nenadoma ni bilo, spremenila se je namreč v neformalno srečanje članov sveta?! Po naših informacijah naj bi to z navodilom dosegla ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc, vendar na podlagi intervencije Zorana Jankovića. Ta sicer (menda) ni klical nje, ampak po telefonu predsednika vlade Mira Cerarja, ki dopustuje v Črni gori, in zahteval, naj se ne razreši Kende, češ, Kenda mora ostati neomadeževan. Cerar pa naj bi potem to naročil svoji ministrici. Sicer so tudi govorice, da naj bi Janković kar direktno klical Milojko Kolar Celarc, ampak to je manj verjetno.
Tako so zdaj dokončno rešili Kendo, saj mu mandat strokovnega direktorja poteče 31. avgusta in ga torej očitno do takrat ne bodo razrešili niti mu ne bo treba odstopiti, čez dva meseca pa že izpolnjuje tudi pogoje za upokojitev.

ABSURDNO, BIZARNO: OVADBA DA, NE PA TUDI INTERPELACIJA

Sicer pa ministrica za zdravje pred septembrsko interpelacijo prihaja do najbolj absurdnih in bizarnih situacij. Tomaž Gantar, poslanec stranke Desus, nekdanji minister za zdravje in tudi predsednik parlamentarnega odbora za zdravstvo, je celo izjavil, da si Milojka Kolar Celarc "zasluži kazensko ovadbo" zaradi načina, kako je koncesionarju MD medicina dodelila ortopedske operacije. Pri tem sicer ni jasno, zakaj Gantar glede na to, da je predsednik pristojnega odbora, ministrice ne ovadi kar sam, če že misli in govori, da si zasluži ovadbo, še bolj absurdno in bizarno pa je, da bi Milojko Kolarc Celarc koalicijski stranki Desus in SD celo kazensko ovadili, ni pa nujno, da bodo septembra tudi podprli interpelacijo. No, to slednje je celo malo verjetno.
Zato je na koncu najbolj verjeten naslednji scenarij: Poslanci Desusa in SD se bodo pri glasovanju o interpelaciji zoper Milojko Kolar Celarc vzdržali, ministrica pa bo ostala ministrica zato, ker bosta proti interpelaciji glasovali stranki SMC in opozicijska Levica, pa morda še "neodvisna" poslanka Alenka Bratušek.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
zoran janković miro cerar Milojka Kolar Celarc Rešitev Rajka Kende Tomaž Gantar SMC Združena levica desus Socialni demokrati Alenka Bratušek UKC Ljubljana pediatrična klinika ljubljana Odbor za zdravstvo

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-08-19 08:03:06


Opice, prasice, pedri in prostitutke, ubožci in malikovalci zla. Tako bi, kakor novinarje mainstream medijev v deželi, res lahko poimenovali. So sicer nekateri, ki se vztrajno borijo s svojimi kompleksi, telesnimi hibami in duševno podhranjenostjo. Ti se vsem in vsemu zaobljubljajo v življenju, niso pa sposobni, dvomim, da bodo kdaj sploh naredili premik v glavi, opravljati svojega dela profesionalno in pošteno. Izdaja jih njihova hipokrizija, hinavski pogled in odvratno vedenje...Nekaj dni nazaj so se prorežimski mediji spet malo ponorčevali iz krščanskega praznika in ga uvrstili v sfero marginalnih dogodkov. Medalji dveh plezalk sta bili pomembnejši novici. Zato točiti krokodilje solze za Ivanom Omanom, nima smisla. On , Slovenec in kristjan , je osamosvajal Slovenijo. Danes v prvi vrsti proslav sedijo tisti, ki so nas hoteli ohraniti v skupnosti balkanskih plemen, ljudje čudnih obrazov in neznane identitete. ...Hrvaškega novinarja nisem poznal. Ni pokrival športa, verjetno zato. So pa hrvaške novinarke balzam za dušo in oči. Ko gledam naše , zdravljene na psihiatrični kliniki, ena zaradi odvajanja od alkohola, druga zavoljo božjastnih napadov, tretja slepa na eno oko ali z bradavico sredi nosa, me mine. O Hrvatih kot narodu sem se večkrat izrazil le pohvalno. Imajo svojo identiteto. Vedo kdo so in kaj so. Za uboge Slovence je pomembno le to, da so namakali riti v njihovem morju, zdaj bodo do naslednjih počitnic spet pljuvali po njih.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Janković poklical Cerarja v Črno goro, Cerar pa Milojko Kolar Celarc v Ljubljano, da so rešili Rajka Kendo.