objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 17. avgust 2017 ob 06:45

Kučan je Šarcu postavil tudi svojega blagajnika, v resnici pa podpira samo Ljudmilo Novak
Bojan Požar

Odpri galerijo

Ljudmila Novak in Marjan Šarec. Slednjemu je Kučanov krog, pravijo, zdaj določil tudi blagajnika.
Milan Kučan in njegov krog, ki stoji za "predsedniško kandidaturo" Marjana Šarca, župana občine Kamnik in predsednika stranke Lista Marjana Šarca, sta minule dni izvedla še eno "nevidno" kadrovsko potezo. Za člana nadzornega sveta družbe KPK Kamnik, d. d., so točno 20. julija postavili svojega zanesljivega človeka Ivana Pristovnika, nekdanjega dolgoletnega direktorja kamniške občinske uprave pod prejšnjim županom Tonetom Smolnikarjem.
Ivan Pristovnik je sicer nekdanji visoki policijski uradnik, bil je prokurist številnih občinskih podjetij v Kamniku (Terme Snovik, Velika planina ...), na občini Kamnik je veljal za najvplivnejšega kamniškega strica iz ozadja, brez katerega se ni zgodilo praktično nič, in ves čas je tudi zaupnik Kučanovega kroga, Šarec pa se je Pristovnika, kot pravijo naši kamniški viri, doslej navidezno, vsaj na glas, otepal. Po nekaterih informacijah naj bi Šarca in Kučana seznanil prav Ivan Pristovnik. Podjetje KPK Kamnik (Komunalno podjetje Kamnik, d. d.), katerega večinska lastnica je pred nedavnim postala širši javnosti neznana Anča Cvirn, lastnica družbe Ci-Ca, d. o. o., (gre za avtopralnico in podjetje za tehnične preglede vozil), pa naj bi po mnenju lokalnih kamniških insajderjev odigralo eno od najpomembnejših vlog pri financiranju Šarčeve kampanje za predsednika republike. In zanimivo, nekdanji župan Smolnikar in Pristovnik naj bi se razšla ravno zaradi Anče Cvirn, saj naj bi Cvirnova prek Pristovnika, ki je tudi dober osebni prijatelj Anče Cvirn, pritiskala na Smolnikarja, naj ji dovoli prevzem kamniške komunale, Smolnikar pa Cvirnove ni maral. No, pod Šarcem je Anči Cvirn to vendarle uspelo. Uradni prokurist KPK Kamnik je sicer Grega Cvirn, sin Anče Cvirn, ki je tudi predsednik krajevne skupnosti Podgorje, toda naši viri pravijo, da bo skriti prokurist podjetja KPK Kamnik po novem pač Ivan Pristovnik, ki naj bi tako prevzel funkcijo neformalnega blagajnika Šarčeve predsedniške kampanje.

S PAHORJEM SO SE SPRIJAZNILI, ZATO ŽE 22. OKTOBER

Po navedbah virov iz levice pa naj bi se Kučanov krog tudi že sprijaznil z napovedmi, da bo Borut Pahor na predsedniških volitvah zmagal (že) v prvem krogu, kar naj bi dokazoval tudi izbrani datum volitev - 22. oktober. Milan Brglez, predsednik državnega zbora, je tako močno skrajšal predvolilno kampanjo, in to naj bi storil tudi na podlagi posvetovanja s Kučanom, češ, naj gredo te predsedniške volitve in Pahorjeva hočeš-nočeš zmaga čim prej mimo.
Zmago Boruta Pahorja v prvem krogu naj bi napovedovale tudi posamezne nove ankete javnega mnenja, ki bodo objavljene v prihodnjih dneh, Šarec, ki po teh anketah sicer ostaja na drugem mestu, pa pospešeno izgublja podporo. Zdaj se Šarčeva predsedniška kandidatura že preveša praktično samo še v pozicioniranje Liste Marjana Šarca za prihodnje parlamentarne volitve, kar smo pa tako ali tako napovedali že ob najavi njegove predsedniške kandidature.
Zato je Ljudmila Novak, predsednica Nove Slovenije in kandidatka NSi za predsednico države, dejansko edina predsedniška kandidatka, ki jo v resnici podpira Kučan, pravijo naši viri iz levice. Ker jo Kučan čisto preprosto potrebuje (Novakovo namreč), da zabija kline med desnico, zlasti med NSi in Janševo SDS. Spet dokaz: Novakova je predsedniško kandidaturo začela z velikim intervjujem za tednik Mladina, kar je podobno, kot če bi Violeta Tomič, poslanka Levice, začela (morebitno) kampanjo za predsednico države v reviji Družina ali na Radiu Ognjišče ...
 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
predsedniške volitve 2017 Milan Kučan milan brglez marjan šarec ljudmila novak nova slovenija Lista Marjana Šarca Anča Cvirn Grega Cvirn KPK Kamnik dd CiCa doo Janez Janša sds mladina Časopis Družina radio ognjišče Borut Pahor Tone Smolnikar občina kamnik Velika planina Terme Snovik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-08-26 10:06:41


Šarčeva vlada je sinonim ravno za takšne posebneže, nastopače in primitivce kot je princ v beli obleki, na beli vespi. Ljubi nedolžnost beline, čeprav se zdi, da je v življenju vseeno pojedel preveč kislega mleka Zato me čudi to strahospoštovanje vladajočega, ki veje iz članka v smislu, takšnih kot je Vizjak pač v stranki visokih standardov ne podpirajo in niso primeren kader zanje. Morda res, tipom kot je Vizjak je denar preveč stopil v glavo in jim zamračil um, ne znajo se primerno vesti, zato povzročajo škodo vsem tistim, ki se tudi mastijo v državnih institucijah in na milijonskih projektih. Serpentinšek, recimo, je vedno in še danes zanika, da bi se dobival s Kučanom, čeprav so mu vaški fantje iz spremstva padali v trans in nezavest ter potrebovali psihiatrično pomoč od karizme in vsemogočnosti botra. Vizjak se je, nasprotno, hvalil s tem, da je sedel za isto mizo s tistim, ki odloča o življenju in smrti v deželi na napačni strani Alp. Sam bistvene razilke med modeloma, učečima se visoke politike pri istih mentorjih , ne vidim in poudarjam, da je Vizjak, glede na kadrovsko zasedbo LMŠ-ja, dober, najboljši kader za njih, pobrane s ceste, za potrebe, že vnaprej določene vladajoče stranke...Kalacunka, pa tudi kakšna, ki jo Telekomov kandidat prevaža naokrog z vespo ali maseratijem, me utrjuje v prepričanju, da tisto ni samo šala ali vic, kot je nekoč dejal nekdo ob šanku, da je torej ženska le okras okrog pičke. Ta na sliki, definitivno. Frajer se lepi na takšne. Ni lepotec, ima pa keš.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Kučan je Šarcu postavil tudi svojega blagajnika, v resnici pa podpira samo Ljudmilo Novak