objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sobota, 26. avgust 2017 ob 07:07

Slavko Bobovnik za predsednika države? Ni še rekel da niti ne, projekt pa že predstavljen Cerarju.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Novinar Bobovnik je še vedno tihi ali skriti kandidat za predsednika republike. Desno Sašo Hribar.
Slavko Bobovnik, dolgoletni voditelj oddaje Odmevi na TV Slovenija, po naših informacijah ostaja v igri za to, da (še) postane kandidat za predsednika države. Bobovnik sicer še ni rekel dokončnega da, kaj šele ne (pri tem naj bi šlo tudi za določene zdravstvene težave znanega voditelja) in je že pred časom dovolil, da njegov doseg in možnosti upeha na predsedniških volitvah izmerijo na posebni tajni anketi javnega mnenja. To naj bi izvedla agencija Episcenter, Bobovnik pa naj bi se uvrstil na tretje mesto, seveda za aktualnim predsednikom države Borutom Pahorjem (ki pa mu ta anketa Episcentra ne napoveduje zmage v prvem krogu), takoj za Marjanom Šarcem, županom Kamnika, in daleč pred predsednico Nove Slovenije Ljudmilo Novak.

KDO STOJI ZA BOBOVNIKOM IN GA PONUJA CERARJU?

Bobovniku se tako lahko obeta celo drugi krog, še zlasti če bi postal tudi uradni kandidat SMC. Podpisi poslancev SMC bi tudi trasirali pot za uradno vložitev njegove predsedniške kandidature in mu tako ne bilo treba zbirati 5000 podpisov. Tako bi se tudi vse lahko zgodilo zadnji dan pred potekom roka za uradno vložitev predsedniške kandidature. Zato je bil projekt kandidature Slavka Bobovnika za predsednika države - po navedbah naših virov - že predstavljen Miru Cerarju.
Za kandidaturo Slavka Bobovnika naj bi sicer stala ekipa ljudi, ki je blizu tudi Gregorju Golobiču in Milanu Kučanu, zato naj bi v zadnjih dneh tudi malce splahnela volja za podporo Marjanu Šarcu pri zbiranju podpisov za uradno vložitev predsedniške kandidature, saj naj bi ta krog ocenjeval, da ima Bobovnik bistveno večje možnosti za preboj v morebitni drugi krog predsedniških volitev, če ne celo možnost, da na koncu premaga še Pahorja. Drugi krog proti Borutu Pahorju je zdaj tudi prvi cilj Kučanovega kroga za 22. oktober, ko bodo volitve predsednika republike.
Kdo stoji za predsedniško kandidaturo Slavka Bobovnika, bo sicer mogoče hitro ugotoviti po reakcijah na družbenih omrežjih. Ne samo v primeru, če bo Bobovnik na koncu res kandidiral, ampak že po reakcijah na ta članek.
Cerarjeva stranka SMC se do Bobovnikove kandidature še ni izrekla, prav tako molči Slavko Bobovnik, češ - je na dopustu?!

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
predsedniške volitve 2017 Slavko Bobovnik Odmevi tv slovenija Gregor Golobič Milan Kučan miro cerar SMC Borut Pahor marjan šarec ljudmila novak nsi episcenter

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Slavko Bobovnik za predsednika države? Ni še rekel da niti ne, projekt pa že predstavljen Cerarju.