objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 2. september 2017 ob 07:08

Kaj storiti z Jankom Vebrom?! Nič, tak je dogovor njegovih kolegov - preprosto in enostavno ignorirajmo ga.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Ampak Janko Veber se ne da. Zdaj se razburja, da predsedstvo SD ni nič vprašalo članstva stranke ...
Spomnimo. Janko Veber, nekdanji župan Kočevja, dolgoletni poslanec Socialnih demokratov in podpredsednik stranke SD, bivši predsednik državnega zbora in nekdanji minister za obrambo, se je po tem, ko ga je predsednik vlade Miro Cerar - vendar šele prek glasovanja v parlamentu - razrešil s funkcije obrambnega ministra (aprila 2015 zaradi sporne vpletenosti vojaške obveščevalne službe OVS med "prodajanjem" Telekoma Slovenije - po ukazu ministra Janka Vebra), prelevil v nekakšnega znotrajstrankarskega disidenta. Vodstvu stranke razumljivo očita, da ga ni obranilo pred Cerarjem, postal je predsednik "slovenskega društva Sloga" in odkril facebook kot izjemno učinkovito komunikacijsko orožje, kjer so njegove najbolj priljubljene tarče napadov Borut Jamnik, predsednik uprave Modre zavarovalnice, Lidia Glavina, predsednica uprave Slovenskega državnega holdinga, in seveda Miro Cerar, prvak SDS Janez Janša in še kopica drugih. Večina poznavalcev je prepričanih, da mu tekste in fotografije, ki jih Veber objavlja na facebooku, vsaj kar zadeva Jamnika in Glavinovo pa tudi Cerarja, detajlno pripravlja Marko Golob, nekdanji član uprave Agencije za upravljanje kapitalskih naložb države (AUKN, vladne agencije, ki sicer že nekaj let ne obstaja več), nekateri Vebrovi teksti zoper Jamnika in Cerarja pa so tako ostri in brutalni, da se pred njimi lahko skrijejo tudi tisti mediji, ki so blizu opozicije.
Že pred časom se je govorilo, da naj bi Veber prestopil v stranko Levica (prej Združena levica), vendar ga menda niso hoteli, zdaj pa se širijo govorice, da naj bi s poslancem Matjažem Hanžkom, ki je zapustil Levico, "delala" novo levo stranko (in novo poslansko skupino), katere platforma naj bi bil boj proti prodaji državnega premoženja. No, da naj ustanovi novo stranko, Vebra spodbujajo tudi številni njegovi fani in sledilci na facebooku.
Tako imenovano disidentstvo Janka Vebra znotraj stranke SD pa je atraktivno kulminiralo minulo sredo, ko je, spet na facebooku, hja, seveda, kje pa bi drugje, "najavil kandidaturo" za predsednika države in predsedstvu stranke SD, ki je zasedalo naslednji dan, predlagal, naj za predsednika podprejo njega, Janka Vebra, ne pa Boruta Pahorja. Še prej je Veber na svojem facebook profilu večkrat zapisal, da mora stranka imeti "svojega kandidata" za predsednika države, vendar to ne more biti Borut Pahor, ampak nekdo, ki bo zagovarjal program SD.
Toda na seji predsedstva stranke, kjer je celo podpredsednik, je Veber doživel hladen tuš. Njegov predlog je na glasovanju dobil dva glasova, pri čemer je bil en glas Vebrov, vsi drugi pa so podprli kandidaturo Boruta Pahorja. Nato je Pahor na twitterju objavil še fotografijo, na kateri je razvidno, kako je ob tem razočarano - obsedel. To fotografijo objavljamo na koncu članka.

DOGOVOR ZNOTRAJ VODSTVA SD

No, šlo je za taktiko, za katero se je ožje vodstvo SD, kar zadeva Janka Vebra, po naših informacijah na skrivaj dogovorilo že pred nekaj meseci. Potem ko so nekaj časa tuhtali, kaj storiti z Vebrom, ter ugotovili, da ga iz stranke vendarle ne morejo kar tako izgnati, izključiti, čeprav jih, vsaj nekatere, med njimi tudi Matjaža Hana, vodjo poslanske skupine SD, občasno še tako sesuje na facebooku, ga pa lahko, Vebra namreč, preprosto ignorirajo. In potem so se to tudi dogovorili. Janka Vebra vodstvo SD menda že nekaj časa enostavno ignorira in čaka, da se Veber kakor sam odloči, kako in kaj. In tako so ga zignorirali tudi na četrtkovi seji predsedstva SD.
Vendar tudi Veber gre naprej. Zdaj predsedstvu stranke očita, da se prej o tem, koga naj podpre, njega ali Pahorja, ni posvetovalo s članstvom. Več tukaj ...

				Janko Veber, razočaran na četrtkovi seji predsedstva stranke SD, kjer je na glasovanju dobil en sam glas, poleg svojega, Borut Pahor pa vse ostale. Na sliki še Tanja Fajon, Dejan Židan in Dejan Levanič.<br>
			Janko Veber, razočaran na četrtkovi seji predsedstva stranke SD, kjer je na glasovanju dobil en sam glas, poleg svojega, Borut Pahor pa vse ostale. Na sliki še Tanja Fajon, Dejan Židan in Dejan Levanič.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
predsedniške volitve 2017 janko veber Marko Golob Disident Facebook Twitter Borut Pahor Matjaž Han Socialni demokrati borut jamnik Modra zavarovalnica lidia glavina slovenski državni holding sdh miro cerar telekom slovenije OVS AUKN Društvo Sloga Združena levica Janez Janša sds matjaž hanžek

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Kaj storiti z Jankom Vebrom?! Nič, tak je dogovor njegovih kolegov - preprosto in enostavno ignorirajmo ga.