objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Torek, 5. september 2017 ob 06:56

Dokumenti. Gregor Golobič, propadli politik in stric iz ozadja, zaprl s. p. in poslovno zapustil Slovenijo.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Predlog za izbris statusa samostojnega podjetnika je Gregor Golobič napisal kar na roko.
Gregor Golobič, nekdanji vodilni politik dveh že propadlih političnih strank, LDS in Zares, ki je minuli petek na zaslišanju oziroma soočenju s predsednikom države Borutom Pahorjem pred preiskovalno komisijo državnega zbora za projekt Teš6 javno priznal, da elita krade, večina medijev ali novinarjev pa je - žal - plačanih (vir), je malo pred tem zaprl svoj status samostojnega podjetnika in poslovno očitno povsem zapustil Slovenijo. Vsaj formalno, saj po javno dostopnih podatkih znotraj Slovenije nima več nobenega podjetja ali kakšnega drugega pravnega naslova, prek katerega bi (lahko) posloval. Po naših informacijah naj bi delal za družbi Margento oziroma Imovation, ki sta izšli iz famozne družbe Ultra, zlasti v Savdski Arabiji in Iranu, bil pa naj bi tudi lobist za ameriško korporacijo Westinghouse pri morebitnem projektu "nuklearke 2" v Krškem.
Vabilo na sejo omenjene preiskovalne komisije je bilo Gregorju Golobiču poslano 6. julija, status s. p. pa je zaprl 31. julija.

ZAOKROŽENO NA DVE ALI TRI NIČLE

Iz sodnega registra je razvidno, da je Golobič status s. p. - poslovno svetovanje odprl leta 2013, poslovno leto 2016 pa zaključil z nekaj več kot 72 tisoč evrov prihodkov in dobrih 38 tisoč evrov dobička (faksimile). Iz rasti njegovih prihodkov je mogoče tudi sklepati, da statusa s. p. ni zaprl zaradi "pomanjkanja" prihodkov, denarja, ampak iz nekih drugih razlogov. Je pa zanimivo, da so bili finančni prilivi Gregorja Golobiča prek statusa s. p. vsako leto zaokroženi na dve ali tri ničle, kar je vsaj nenavadno in potrjuje ocene nekaterih virov, da so bili prihodki prek statusa s. p. skrbno kontrolirani, saj naj bi se večji del Golobičevega denarja vrtel v tujini, daleč stran od slovenske javnosti. Po navedbah nekaterih virov naj bi bil Gregor Golobič "težak več milijonov evrov".
Iz objavljenih podatkov je tudi razvidno, da je imel Golobič status samostojnega podjetnika prijavljen na Slovenski obali, v Seči (občina Piran), kjer ima "kmetijo" in "goji oljke".
Spomnimo, Gregor Golobič je kot politik propadel na parlamentarnih volitvah leta 2011, ko je njegova stranka Zares dobila samo 0,65 (!!!) odstotka glasov in se ni več prebila v državni zbor. Stranko so kasneje celo "samorazpustili".
Za Gregorja Golobiča, ki je na teh volitvah za poslanca kandidiral v Novem mestu, pa sta glasovala 102 volivca!

PROPADLI POSKUS POLITIČNE REHABILITACIJE

Kljub temu še vedno velja za izjemno vplivnega strica iz ozadja, predvsem prek svojih ljudi v Cerarjevi vladi, upravi in številnih (para)državnih podjetjih.
No, tudi zadnji poskus Golobičeve politične rehabilitacije, kar naj bi se po napovedih iz njegovega kroga zgodilo minuli petek na zaslišanju v državnem zboru (večni fani Gregorja Golobiča so po Ljubljani razlagali, da bo po njegovem nastopu, kjer naj bi Pahorju najmanj petkrat v obraz zabrusil, da laže, Borut Pahor prisiljen odstopiti od predsedniške kandidature - tako naj bi ga Gregor Golobič nameraval "sesuti", vendar se ni zgodilo nič od tega), se je popolnoma izjalovil.

				To so uradni prihodki Gregorja Golobiča prek statusa samostojnega podjetnika, ki naj bi bili skrbno kontrolirani. Bistveno večji del njegovega naj bi se namreč vrtel v tujini.<br>
			To so uradni prihodki Gregorja Golobiča prek statusa samostojnega podjetnika, ki naj bi bili skrbno kontrolirani. Bistveno večji del njegovega naj bi se namreč vrtel v tujini.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Gregor Golobič Borut Pahor Ultra Margento Imovation savdska arabija Westinghouse Jedrska elektrarna Krško Zares LDS teš 6 Seča Formalno odšel v tujino

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-08-26 10:06:41


Šarčeva vlada je sinonim ravno za takšne posebneže, nastopače in primitivce kot je princ v beli obleki, na beli vespi. Ljubi nedolžnost beline, čeprav se zdi, da je v življenju vseeno pojedel preveč kislega mleka Zato me čudi to strahospoštovanje vladajočega, ki veje iz članka v smislu, takšnih kot je Vizjak pač v stranki visokih standardov ne podpirajo in niso primeren kader zanje. Morda res, tipom kot je Vizjak je denar preveč stopil v glavo in jim zamračil um, ne znajo se primerno vesti, zato povzročajo škodo vsem tistim, ki se tudi mastijo v državnih institucijah in na milijonskih projektih. Serpentinšek, recimo, je vedno in še danes zanika, da bi se dobival s Kučanom, čeprav so mu vaški fantje iz spremstva padali v trans in nezavest ter potrebovali psihiatrično pomoč od karizme in vsemogočnosti botra. Vizjak se je, nasprotno, hvalil s tem, da je sedel za isto mizo s tistim, ki odloča o življenju in smrti v deželi na napačni strani Alp. Sam bistvene razilke med modeloma, učečima se visoke politike pri istih mentorjih , ne vidim in poudarjam, da je Vizjak, glede na kadrovsko zasedbo LMŠ-ja, dober, najboljši kader za njih, pobrane s ceste, za potrebe, že vnaprej določene vladajoče stranke...Kalacunka, pa tudi kakšna, ki jo Telekomov kandidat prevaža naokrog z vespo ali maseratijem, me utrjuje v prepričanju, da tisto ni samo šala ali vic, kot je nekoč dejal nekdo ob šanku, da je torej ženska le okras okrog pičke. Ta na sliki, definitivno. Frajer se lepi na takšne. Ni lepotec, ima pa keš.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Dokumenti. Gregor Golobič, propadli politik in stric iz ozadja, zaprl s. p. in poslovno zapustil Slovenijo.