objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Torek, 12. september 2017 ob 06:55

Uefa blokirala oddajo #VVFaktor - zaradi kritik na račun Aleksandra Čeferina. Pač mali človek na visoki poziciji.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Čeferin ni prvič pokazal, da ima višinsko bolezen. A nam laska, da je VVFaktor gledan globalno.
Kmalu po koncu oddaje VVFaktor.com na TV3 minulo sredo, ko smo govorili o Srečku Katancu, selektorju slovenske nogometne reprezentance, in slabem stanju na Nogometni zvezi Slovenije, kot ga je zapustil Aleksander Čeferin, sedanji predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa), je Čeferin dokazal, da je staknil hudo višinsko bolezen.
Kot vse kaže, je Čeferin preko Uefe dosegel, da je globalni spletni portal YouTube začasno blokiral 20-minutni posnetek enega dela sredine oddaje #VVFaktor.com pod naslovom "Kdo bo ustavil Srečka Katanca?" (vir: You Tube), kjer sta kot komentatorja nastopila davčni strokovnjak in nekdanji predsednik NZS Ivan Simič ter odvetnica in publicistka Lucija Šikovec Ušaj, oddajo pa je vodil Aljuš Pertinač.
Da bi dosegel blokado videoposnetka, je Aleksander Čeferin po odvetniško, prek Uefe, posegel po lažnih navedbah, da smo pri predvajanju kršili "avtorske pravice Uefe". Kar pa nikakor ni res, saj med oddajo nismo uporabili prav nobenega gradiva, ki bi bilo lahko avtorska last Uefe. Zato bomo sprožili ustrezne postopke ter od YouTuba zahtevali, da blokado čim prej umakne, Uefa pa plača nastale stroške.

DEJSTVA: ČEFERIN ZAPUSTIL KATANCA, FINANČNE DOLGOVE ...

In kaj je v resnici tako zmotilo Aleksandra Čeferina? Tista dejstva, ki smo jih med oddajo navedli in komentirali. Da ima NZS 1,2 milijona evrov izgube, več kot osem milijonov evrov dolgov, na Brdu pri Kranju praktično neuporaben nogometni center, v času njegovega mandata pa se tudi nismo uvrstili na nobeno evropsko ali svetovno prvenstvo. Povedano drugače: ko je bil predsednik NZS še Ivan Simič, smo imeli (za selektorja) Matjaža Keka, NZS je imela denar in imeli smo tudi odlične športne rezultate; Aleksander Čeferin pa nam je zapustil Srečka Katanca, NZS v minusu in z milijonskimi dolgovi ter brez športnih rezultatov.

... IN MIJATOVIĆA, REZULTATOV PA TAKO ALI TAKO NI IMEL

Poleg tega je Čeferin na čelu umazane predvolilne kampanje poskrbel, da je NZS dobila popolnoma neprepoznavnega predsednika (Radenka Mijatovića), in to samo zato, da bo on, Aleksander Čeferin, lahko - iz Švice - še naprej vodil NZS.
To so pač gola dejstva!
Sploh ni prvič, da Aleksander Čeferin, ki je predsednik Uefe postal po spletu srečnih okoliščin, pokazal, kako ga daje višinska bolezen. Njegove izjave, ki jih je po slovenskih medijih lansiral pred nekaj meseci, kako je na čelu Uefe že doslej naredil več kot njegov predhodnik Michel Platini v devetih letih, so bile čez mejo dobrega okusa. Četudi samo nogometnega. Ne nazadnje, Platini je res svetovna nogometna legenda, Aleksander Čeferin pa sicer odličen odvetnik, toda po svoji nogometni zgodovini zelo zelo povprečen igralec malega nogometa iz Grosupljega.
Aleksandru Čeferinu nikakor ne odrekamo ali oporekamo, da je trenutno - poleg Melanie Trump, prve dame Združenih držav Amerike - praktično edini slovenski globalni igralec, toda njegove poteze, ki izvirajo tudi iz njegovega - menda kar pregovorno - zamerljivega značaja, dokazujejo, da je še vedno "mali človek na visoki poziciji".
Po drugi strani pa nam seveda laska, da je naša oddaja #VVFaktor.com gledana tudi - globalno.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
VVFakto na tv3 rAleksander Čeferin Nogometna zveza Slovenije Radenko Mijatović Ivan Simič Lucija Šikovec Ušaj aljuš pertinač youtube VV Faktor na TV3 Michel Platini melania trump Grosuplje Matjaž Kek srečko katanec Nyon

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Borislav Kosi

2019-05-21 17:28:00


Aljuš Pertinač, se povsem strinjam s teboj. Si še preveč diplomatsko umirjeno zapisal vse skupaj. Da pa sta z Bojanom Požarjem med redkimi novinarji pri nas, ki se vsaj trudijo kolikor toliko pošteno opravljati svoj posel in so pri tem tudi dokaj uspešni, se vidi tudi po komentarjih pod tem tvojim zadnjim prispevkom. Kar nekaj, še posebno anonimnih komentatorjev, "besni" in blati avtorja zapisa in njegovega kolega Bojana Požarja zaradi zapisanih, sicer dokaj poznanih dejstvih o stanju neokomunistične press-titucije pri nas, ki pa, če vsaj malo spremljaš dogajanje po svetu, ni nič kaj dosti slabše kot drugje po zahodni Evropi, Severni Ameriki in Avstraliji. Vsaj minimalna verodostojnost nekaterih svetovnih medijskih hiš, kot recimo BBC, Newsweek, Spiegel, ipd., iz 70-ih in 80-ih let 20. stoletja je že zdavnaj prazgodovina. Aljušev tokratni zapis vsekakor še kako velja tudi za njih, čeprav je zunanja pojavna oblika presstitucije mogoče nekoliko drugačna. O katastrofalnem stanju pravice do obveščenosti v družbah izven zahodnega civilizacijskega kroga – mogoče z delno izjemo Japonske, Južne Koreje in Tajvana (Republike Kitajske brez pridevnika ′Ljudska′) – pa ne bi izgubljal časa in besed. Mogoče samo to, da če sklepam tudi po stopnji smrtnosti med novinarji v Putinovi Rusiji, je uradno evropska država Rusija vsekakor civilizacijsko bližja Turčiji, celinski rdeči Kitajski ali Severni Koreji kot pa srednji in zahodni Evropi – kar pa nekako priznavajo celo nekateri ruski analitiki ruske zgodovine in ruske mentalitete. Trdijo namreč, da če samo malo popraskaš po evropski prevleki Rusije, udari ven mongolsko tatarska avtoritarna iracionalnost in grozovitost. Po mojem prepričanju niti približno ni slučajno, da so prostozidarsko jezuitski globalisti, svetovna vlada v senci, "zaupali" začetek krvavega marksistično komunističnega eksperimenta v praksi prav ruskim levičarjem. Če hoče resnična svetovna vlada v senci uspeti s svojim dolgoročnim načrtom totalitarnega "novega svetovnega reda", mora postopno omejiti pretok informacij med ljudmi do polne blokade resnične obveščenosti. Pred bolj ali manj odkrito cenzuro, katero masoni poleg drugega prakticirajo v svojem učnem eksperimentu "Ljudski" republiki Kitajski, je seveda treba žabo (to je nas, prejemnike informacij) počasi in neopazno skuhati/obdelati s spremembo novinarstva v presstitucijo. Sestavni del projekta je vsekakor med drugim tudi že vse od začetka svetovnega spleta bombardiranje njegovih uporabnikov z nepregledno količino bolj ali manj zavestno ustvarjenih protislovnih informacij, kjer poleg plačanih anonimnih spletnih "trolov" obilno sodelujejo tudi presstituti.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Uefa blokirala oddajo #VVFaktor - zaradi kritik na račun Aleksandra Čeferina. Pač mali človek na visoki poziciji.