objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Torek, 19. september 2017 ob 08:00

Zasebni viri: Igor Bavčar gre še danes v zapor na Dobu
Bojan Požar

Odpri galerijo

Igor Bavčar in odvetnik Janez Koščak iz odvetniške pisarne Čeferin. No, danes gre Bavčar v zapor.
Po naših informacijah iz zasebnih virov gre Igor Bavčar, nekdanji politik in bivši predsednik uprave Istrabenza, danes v zapor na Dobu, potem ko je višje sodišče v Ljubljani zavrnilo njegovo pritožbo na odločitev okrožnega sodišča, ki je že pred časom zavrnilo Bavčarjev predlog za odlog prestajanja zaporne kazni. Pri tem je zanimivo, da je višje sodišče v obrazložitvi zavrnitve pritožbe sicer ocenilo, da je okrožno sodišče Bavčarjev predlog za odlog prestajanja zaporne kazni zavrnilo iz razlogov, ki so celo ustavno sporni (?!), vendar so višji sodniki kljub temu sklenili, da mora Bavčar v zapor.
Spomnimo. Igor Bavčar je bil v ponovljenem sojenju zaradi "zadeve Istrabenz" obsojen na pet let zaporne kazni zaradi pranja denarja. V zaporu na Dobu bi se sicer moral pojaviti že 20. julija, vendar je na vrhovnem sodišču dosegel pomembno etapno zmago: uspelo mu namreč iz sodnega postopka izločiti celo Marka Pogačnika in Sonjo Ilovar Gradišar, predsednika in podpredsednico okrožnega sodišča v Ljubljani.
Sodba v primeru Bavčarja in Istrabenza se sicer še vedno nahaja v pritožbenem postopku na vrhovnem sodišču, ki bo o tem dokončno odločilo v prihodnjih mesecih. No, potem ima Bavčar še možnost pritožbe na ustavno sodišče.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Igor Bavčar janez koščak Odvetniška pisarna Čeferin Marko Pogačnik Sonja Ilovar Gradišar Okrožno sodišče v Ljubljani Višje sodišče v Ljubljani vrhovno sodišče Ustavno sodišče Zapori na Dobu Zadeva Istrabenz

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Istok Potočnik

2019-04-26 11:39:49


Požar je spet razkril neverjetno, šokantno, stvar. Šarec si gradi visoko ograjo okoli hiše. Res neverjetno, he he. Kot da se človek ne sme sam odločat o tem kakšno ograjo bo imel. Pa sta Požaru v včerajšnem faktorju kompetentna strokovnjaka lepo povedala kako in kaj. Lahko bi se tudi malo ozrl okoli in videl kje in kako zavarovani bivajo taki funkcionarji drugih držav. Mi bi pa našega najbrž imeli kar nekje v šotoru. Pa v drugih trobilih berem, da je vzrok za ograjo prihajajoči val beguncev. On kao da ve da prihajajo, nas pa pušča na cedilu. Res imamo odlično novinarstvo. Včeraj sta naša obveščevalca v faktorju ovrgla vse veleumne sklepe Bojana Požara okoli t.i. Obveščevalne afere. Verjetno mu je že malo žal, da ju je sploh povabil. Pa sta bila zelo prizanesljiva. Požar pa s svojim zaletavanjem smešen. Bolje bo, da še naprej vabi svoje agitatorje in vsi pihajo v isti rog. In pomagajo ohranjati, bolje, utrjevati, leve stranke na oblasti. Požaru, ki kljub svojim agitatorjem na državnih in občinskih volitvah ni dosegel nič, trikrat prečrtano nič, bi nekdo zdaj že lahko svetoval, naj se neha ukvarjati s politiko in raje naredi en tračarski medij v tiskani obliki in tam prodaja svoje nebuloze, ki so res dno dna. Lahko je biti levičar na oblasti poleg tako nesposobne opozicije. Prav hecno je gledat, kako nekaj ,,golobradih,, levičarskih začetnikov pobere vso politično smetano ,,prekaljenim,, desnim z jj na čelu. Potem pa jokajo, kako zanič je slovenski narod, da ne prepozna njihovih kvalitet. Malo bi se morali zaustavit, pogledat kako to delajo spretni, premešat moštvo, nekaj upokojit in dat možnost mladim, potem pa mogoče Slovenija dobi kakšno spodobno koalicijo.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Zasebni viri: Igor Bavčar gre še danes v zapor na Dobu