objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Sreda, 27. september 2017 ob 06:44

Đukić kot Snežič - norčuje se iz države. Uradno v Bosni, sredi Ljubljane pa služi prek zavodov, kjer mu kakor nič ne morejo.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Nenad Đukić med sojenjem v Ljubljani. Dobil je vikend zapor, po enem letu pa so ga že izpustili.
"Zapisnik o hišni preiskavi je velika laž," je 11. junija 2015 na eni od številnih sodnih obravnav dramatično zatrdil Nenad Đukić, podjetnik in nekdanji nogometaš, ki mu državno tožilstvo očita, da je z Rokom Snežičem, medijsko še bolj razvpitim doktorjem davčnih utaj, državo pri dohodku pravnih oseb olajšal za 142 tisoč evrov.

12 UR BREZ HRANE, PIJAČE IN NA KONCU Z ŽIVCI ...

Češ, tako Nenad Đukić, "po 12 urah, brez hrane in pijače, sem bil na koncu z živci in nisem več vedel, kje se me glava drži.
Zato sem tudi brez pripomb podpisal zapisnik."
Spomnimo, Nenad Đukić je bil zaradi goljufij, pranja denarja in davčne zatajitve pri prodaji jaht enkrat že obsojen, prav tako z Rokom Snežičem, leta 2013, ko sta krivdo priznala ter se dogovorila za tri leta zaporne kazni v obliki vikend zapora. Đukić je na Dob prišel decembra 2013, Snežič marca 2014, toda septembra 2015 sta bila oba že na prostosti, dobila sta namreč pogojni odpust. Pri tem Đukić menda sploh ni izpolnjeval pogojev za pogojni odpust, uprava zapora se je takrat pridušala, da ga oni že ne bi izpustili, je pa tako odločila posebna komisija ministrstva za pravosodje pod vodstvom uradnika Igorja Beleta (članici komisije pa sta bili še vrhovna sodnica Vesna Žalik in tožilka Janja Perhavec Verčič), ki jo je imenoval pravosodni minister Goran Klemenčič.

PA ŠE OBLJUBIL JE, DA NE BO VEČ GOLJUFAL DRŽAVE?!

Nenad Đukić, ki je Klemenčičevi komisiji, torej državi, uradno obljubil, da ne bo več utajeval davkov, namreč državi še vedno dolguje 340 tisoč evrov, poleg tega se je, spet enako kot Snežič, "poslovno umaknil" v Banjaluko, prestolnico Republike Srbske v Bosni in Hercegovini. Tudi Nenad Đukić ima - poleg slovenskega - še bosansko državljanstvo.
Sredi Ljubljane pa je začel, namesto da bi imel svoje podjetje, poslovati prek tako imenovanih zasebnih zavodov, kjer država praktično ne vrši nobenega nadzora. Gre za "neprofitne zavode", kjer ni lastniških deležev, na katere bi se lahko usedla davčna uprava, ampak so samo "ustanovitelji". Tako je Nenad Đukić 13. aprila letos na istem naslovu, Zaloška cesta 174a, Ljubljana - Polje, ustanovil kar dva zavoda, in sicer: Inštitut dr. Đukić ter Inštitut prava poravnava. Nenad Đukić je edini ustanovitelj obeh zavodov, in ker ni neumen, daleč od tega, je za vsak slučaj, da bi se izognil lažje dosegljivim povezavam, za direktorja zavodov imenoval dva "neznanca", Roberta Nikolića in Jurija Peera.
Čeprav so zasebni zavodi po zakonu neprofitne organizacije, se Đukićev Inštitut prava poravnava celo oglašuje (vir)! In norčevanje iz "pravne države" se tako nadaljuje ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Nenad Đukić Rok Snežič Zapori na Dobu goran klemenčič Ministrstvo za pravosodje Igor Bele Vesna Žalik vrhovno sodišče državno tožilstvo Janja Perhavec Verčič Inštitut dr Đukić Inštitut prava poravnava Banjaluka Republika Srbska bosna in hercegovina Robert Nikolić Jurij Peer

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-05-24 11:13:52


Ljudje, čudnih obrazov, ki vodijo to državo, kateri so klovna postavili na oblast, so z njim vred po izgledu, mentaliteti, stopnji kulturnega razvoja in načinu razmišljanja precej bližje balkanskim plemenom in orientalskim divjakom kot Slovencem. V tem kontekstu je vsaj zame isti kurac in enak nivo varnostnega tveganja, če se mi na vratih pojavijo Kučan, Jankovič, Šarec ali Iračan, Sirijec in Maročan. V obeh primerih se zavem, da nekaj hočejo od mene in ti mi bodo, tudi na silo, hoteli odvzeti to...Doživeli smo eksodus balkanskih plemen v našo deželo, zdaj se vrši tzv. islamizacija. Sistemsko...To je en vidik težav z južno mejo, ki ga oblastniki sploh ne zaznajo, drug pa se izraža s prioritetami mafijskega ustroja države. Golobiči, Šetinci, Zemljariči in Biščaki, pač ne živijo od varnosti države pač pa od konkretnih projektov marionetne vlade. Denarja za vojsko in ljudi ob meji preprosto zmanjka, preden se nasiti vse te jebivetre. Zato je predvsem zelo priročno in dobrodošlo, da se nekaj tega cvenka da pridobiti tudi v Bruslju, kamor niti klovn ne gre rad proti nagradi. Tako je vajen še iz veseljačenj po gasilskih feštah in privatih žurih. Ciganka, ki jo tja pošilja, res nima pojma o ničemer, vonj po denarju pa ji že zdaj vleče nasmeh do ušes. Vsekakor sta oba s predsednikom v Slovenijo prišla po migrantski poti. Nekaj izkušenj imata. Razumeta te, ki srečo poizkušajo zdaj. Razumem tudi jaz Šarca, da se je pred mano ogradil s trimetrsko ograjo.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Đukić kot Snežič - norčuje se iz države. Uradno v Bosni, sredi Ljubljane pa služi prek zavodov, kjer mu kakor nič ne morejo.