objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 29. september 2017 ob 06:40

Boris Popovič po anketi Ninamedie že prvi za Pahorjem, glasove pa jemlje Marjanu Šarcu. Še ena vaja za parlament?!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Boris Popovič, župan Kopra, je mnoge presenetil z nenadno odločitvijo za predsedniško kandidaturo, in hitrostjo, s katero mu je uspelo zbrati 4.800 podpisov (pičla dva tedna!), torej celo 1.800 več, kolikor je potreboval za uradno vložitev predsedniške kandidature.
Po drugi strani Popovič tudi na dosedanjih anketah javnega mnenja sploh ne stoji slabo, pravzaprav nasprotno. Po zadnji anketi agencije Ninamedia, resda samo za območje Kopra, je denimo že drugi za nespornim favoritom predsedniških volitev Borutom Pahorjem in daleč pred tretjim v tej anketi, kamniškim županom Marjanom Šarcem, sicer kandidatom trde tranzicijske levice. In ravno Šarcu po navedbah poznavalcev javnega mnenja in političnega marketinga Boris Popovič odnaša oziroma jemlje volilne glasove! Ninamedia za Koper napoveduje tudi solidno volilno udeležbo, saj naj bi na predsedniške volitve prišlo najmanj 64 odstotkov volivcev, o prihodu na volitve pa razmišlja še nadaljnjih 19 odstotkov volivcev.
Celotno anketo Ninamedie objavljamo na koncu članka.

VRNITEV FRANCIJA MATOZA

Kot je razvidno iz fotografije, posnete tik pred vložitvijo uradne kandidature na sedežu volilne komisije v Ljubljani, se blizu Borisa Popoviča poleg razvpitega Gašparja Gašparja Mišiča znova pojavlja tudi znani koprski odvetnik Franci Matoz.

BODOČA KOALICIJA Z JANKOVIĆEM ALI PAČ JELINČIČEM?

Vendar gre tudi pri Popoviču in njegovi predsedniški kandidaturi zelo verjetno predvsem samo za trening pred bližajočimi se parlamentarnimi volitvami. Tukaj pa naj bi Boris Popovič in njegovi svetovalci preigravali vsaj dva scenarija. Prvi scenarij je predvolilna koalicija z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem in Jankovićevo Pozitivno Slovenijo, pri čemer naj bi Popovič tokrat zahteval, da vodilno vlogo prevzame on, torej Popovič, češ, Janković je zdaj že preveč kompromitiran. Drugi scenarij, morda še bolj realen, pa je povezava Borisa Popoviča in Zmaga Jelinčiča Plemenitega ter njegove Slovenske nacionalne stranke. Dosedanje ankete namreč kažejo, da je Jelinčič za zdaj tik pred parlamentarnim pragom (spomnimo, za preboj v parlament je potrebnih najmanj štiri odstotke volilnih glasov), koalicija s Popovičem pa bi za Jelinčiča na volitvah skoraj zanesljivo pomenila odločilno doda(t)no vrednost. In seveda obratno, tudi Boris Popovič nujno potrebuje Jelinčiča (ali Jankovića), da bi - mogoče - le prišel v parlament!

				Boris Popovič je po zadnji anketi agencije Ninamedia na območju Kopra drugi za Borutom Pahorjem in pred Marjanom Šarcem. Tudi volilne glasove naj bi jemal predvsem - Šarcu.<br>
			Boris Popovič je po zadnji anketi agencije Ninamedia na območju Kopra drugi za Borutom Pahorjem in pred Marjanom Šarcem. Tudi volilne glasove naj bi jemal predvsem - Šarcu.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
predsedniške volitve 2017 Boris Popovič Franci Matoz Gašpar Gašpar Mišič zoran janković Borut Pahor marjan šarec Pozitivna Slovenija Zmago Jelinčič Plemeniti Slovenska nacionalna stranka SNS Agencija Ninamedia

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Istok Potočnik

2019-07-21 08:00:03


Nič.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Boris Popovič po anketi Ninamedie že prvi za Pahorjem, glasove pa jemlje Marjanu Šarcu. Še ena vaja za parlament?!