objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 29. september 2017 ob 06:40

Boris Popovič po anketi Ninamedie že prvi za Pahorjem, glasove pa jemlje Marjanu Šarcu. Še ena vaja za parlament?!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Boris Popovič, župan Kopra, je mnoge presenetil z nenadno odločitvijo za predsedniško kandidaturo, in hitrostjo, s katero mu je uspelo zbrati 4.800 podpisov (pičla dva tedna!), torej celo 1.800 več, kolikor je potreboval za uradno vložitev predsedniške kandidature.
Po drugi strani Popovič tudi na dosedanjih anketah javnega mnenja sploh ne stoji slabo, pravzaprav nasprotno. Po zadnji anketi agencije Ninamedia, resda samo za območje Kopra, je denimo že drugi za nespornim favoritom predsedniških volitev Borutom Pahorjem in daleč pred tretjim v tej anketi, kamniškim županom Marjanom Šarcem, sicer kandidatom trde tranzicijske levice. In ravno Šarcu po navedbah poznavalcev javnega mnenja in političnega marketinga Boris Popovič odnaša oziroma jemlje volilne glasove! Ninamedia za Koper napoveduje tudi solidno volilno udeležbo, saj naj bi na predsedniške volitve prišlo najmanj 64 odstotkov volivcev, o prihodu na volitve pa razmišlja še nadaljnjih 19 odstotkov volivcev.
Celotno anketo Ninamedie objavljamo na koncu članka.

VRNITEV FRANCIJA MATOZA

Kot je razvidno iz fotografije, posnete tik pred vložitvijo uradne kandidature na sedežu volilne komisije v Ljubljani, se blizu Borisa Popoviča poleg razvpitega Gašparja Gašparja Mišiča znova pojavlja tudi znani koprski odvetnik Franci Matoz.

BODOČA KOALICIJA Z JANKOVIĆEM ALI PAČ JELINČIČEM?

Vendar gre tudi pri Popoviču in njegovi predsedniški kandidaturi zelo verjetno predvsem samo za trening pred bližajočimi se parlamentarnimi volitvami. Tukaj pa naj bi Boris Popovič in njegovi svetovalci preigravali vsaj dva scenarija. Prvi scenarij je predvolilna koalicija z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem in Jankovićevo Pozitivno Slovenijo, pri čemer naj bi Popovič tokrat zahteval, da vodilno vlogo prevzame on, torej Popovič, češ, Janković je zdaj že preveč kompromitiran. Drugi scenarij, morda še bolj realen, pa je povezava Borisa Popoviča in Zmaga Jelinčiča Plemenitega ter njegove Slovenske nacionalne stranke. Dosedanje ankete namreč kažejo, da je Jelinčič za zdaj tik pred parlamentarnim pragom (spomnimo, za preboj v parlament je potrebnih najmanj štiri odstotke volilnih glasov), koalicija s Popovičem pa bi za Jelinčiča na volitvah skoraj zanesljivo pomenila odločilno doda(t)no vrednost. In seveda obratno, tudi Boris Popovič nujno potrebuje Jelinčiča (ali Jankovića), da bi - mogoče - le prišel v parlament!

				Boris Popovič je po zadnji anketi agencije Ninamedia na območju Kopra drugi za Borutom Pahorjem in pred Marjanom Šarcem. Tudi volilne glasove naj bi jemal predvsem - Šarcu.<br>
			Boris Popovič je po zadnji anketi agencije Ninamedia na območju Kopra drugi za Borutom Pahorjem in pred Marjanom Šarcem. Tudi volilne glasove naj bi jemal predvsem - Šarcu.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
predsedniške volitve 2017 Boris Popovič Franci Matoz Gašpar Gašpar Mišič zoran janković Borut Pahor marjan šarec Pozitivna Slovenija Zmago Jelinčič Plemeniti Slovenska nacionalna stranka SNS Agencija Ninamedia

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Janez Kepic-Kern

2019-10-15 18:28:35


O KPS STALINISTIČNEM STRATEGU dr. D. - ZA PREVZEM OBLASTI . Pričevanje: leta cca 1973. sem kot ob delu šolajoči se in planinec pomagal nekemu oskrbniku neke sindikalne planinske koče v Kamniških - MARKIRATI neko novo planinsko pot. V tisti planinski koči sta se za par dni nastanila dva starejša gospoda - pardon "tavarišča" preko 6o let stara. Eden od njiju je bil malo znani,a realni STRATEG PREVZEMA STALINISTIČNO-KOMUNISTIČNE OBLASTI V SLOVENIJI - realni dr. D.. Ker je bilo tiste dni vreme v hribih nad Golnikom - slabo, smo se v koči - na toplem - veliko pogovarjali. Visoki starec dr. B. - je meni tedaj mlademu Janezu - pripovedoval, kako je med vojnama uvajal v politiko "žal" naše - najbolj znane KPS STALINISTE: ogromno malo znanih realnih detajlov, karakteristik stalinističnih KPS oseb - mi je - - povedal sam od sebe. Imel sem občutek, da se IZPOVEDUJE. BIL JE - globoko žalosten - glede vsega. Naslednje jutro so bilo po radiu nekaj neveselih pesmi klasika - V. VODOPIVCA. Dobro se spomnm, da mi je dr.D. rekel:"KO BI TA VODOPIVEC PIL KAJ DRUGEGA KOT - VODO, bi skladal manj žalostne - bolj VESELE PESMI. Janez - daj ugasni radio" TUDI STALIN KOMUNISTIČNA " STRATEGIJA" se je dr. D-ju - SKVARILA: NIHČE "STALIN-TITO- KARDELJ - KOMUNIZMA" - ni maral ! Naslednje leto - je visoki stalinistični starec dr. D - UMRL. Ker ima dr. B veliko čisto ok živečih potomcev, polnih podatkov - o dr. D.-ju - ne bom zapisal. Eden od njegovih sinov - je storil - samomor drugi pa večino življenja ni bil redno zaposlen. NE MI, NA PROSIM PISATI O KOMUNISTIČNO STALINSKIH POLIT STRATEGIJAH: globoko negativne so.
Henrik Stanjko

2019-10-15 17:54:13


Vsi govorite o "desnici".... A je SDS desnica? A je NSi desnica? So malo bolj desno usmerjeni levičarji. SIcer pa kakor ugotavljate, da na našem območju ni desne stranke... pa je, pa je nihče ne voli ali podpira, iz vedno enakih ali istih razlogov: ja pa ta je ta in ta, pa mu gre samo za denar, mu gre samo za oblast, pa ima ljubico, pa.... Vedno se najde nekaj. Ker Slovenci nismo za ekstreme, razen v športnih panogah seveda. Smo narod, ki potrpi in čaka.... v medčasu pa se znajdemo oziroma se poskušamo znajti po balkansko (kar smo se pač v peteklih desetletjih naučili a očitno še ne obvladamo dovolj teh spretnosti). Zato pa smo tam, kjer smo: ker nimamo že desetletja nihče ne udejanja naše narodne identitete (kulture,jezika,tredicije,...). Zakaj so nas v bivši skupni državi in tudi po svetu imeli vedno za pridne,veste,delovne, zaupanje vredne delavce in ljudi? In ne mi replicirat iz razloga, da so nas lažje molzli in vlekli za nos... Zakaj pa smo danes samo še senca tistega, kar smo enkrat bili: slovenski ponos in borbenost se je nekje izgubil... Sami neki spletni kavčni "hujskači", komentatorji in ... In ponovno mi ne replicirat, da so za to odgovorni drugi ali vodilni ali oblast.... Riti usrane! Enkrat za vselej: Janša,Mesec, Kangler,Podobnik, Kučan,.... mi je vse eno... SEM SLOVENEC in ME SKRBI ZA SLOVENIJO! In še to: še nobena diktatura ni sestopila z oblasti prostovoljno ali na volitvah. Upam, da se strinjate. In lep primer takega razmišljanja imamo v g.Požarju&co;..... Pa tudi oni imajo nekaj za bregom in delajo napake, pa ne vem kaj.... in: vseeno, nekaj naredijo in tudi veliko tvegajo... Zato pa jih veliko podpira.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Boris Popovič po anketi Ninamedie že prvi za Pahorjem, glasove pa jemlje Marjanu Šarcu. Še ena vaja za parlament?!