objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 6. oktober 2017 ob 06:54

Igra ali ironija usode: Šarec, predsedniški kandidat trde levice in Zveze borcev, fasciniran nad Hitlerjem?!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Marjan Šarec je začel spominjati na Katarino Kresal, ki je prav tako verjela lastni promociji.
Navedbe posameznih sodelavcev ali znancev Marjana Šarca, župana občine Kamnik in kandidata za predsednika republike, da je zasebno fasciniran nad Adolfom Hitlerjem in tretjim rajhom, so naletele na izjemen odmev. Šarec je to poskušal hitro demantirati v svojem spletnem dnevniku, tako imenovanem Marjanovem dnevniku, ki ga piše za potrebe svoje volilne kampanje, vendar je to storil precej neprepričljivo. Vsekakor bistveno manj prepričljivo, kot to pripovedujejo naši viri. Ne nazadnje, objavili smo tudi dokaz, da prijateljem in znancem podarja Hitlerjeve monografije.
Gre pa za pravo igro ali ironijo usode. Predsedniški kandidat trde levice in vsaj dela Zveze borcev za vrednote narodnoosvobodilne borbe je fasciniran nad Hitlerjem?! Samo navdušenje nad Hitlerjem seveda ni nezakonito, bi pa takšen politik med volilno kampanjo v državah zahodne demokracije gladko pogorel. Si predstavljate kandidata za predsednika - denimo - Nemčije, čigar sodelavci med kampanjo razkrijejo novinarjem, da je v "ožjih krogih" fasciniran nad Hitlerjem?! Mediji bi ga pokopali še pred volitvami!
Ker po tem razkritju očitno ni šlo drugače, so medijski lobisti Marjana Šarca preprosto "zaspinali", kot pravijo, da naj bi avtor teh vrstic Marjanu Šarcu "očital posvojenstvo". Kar se je najprej začelo po družbenih omrežjih, no, med vidnimi podporniki predsedniške kandidature Marjana Šarca (med katerimi mrgolijo tudi anonimni fake profili), finaliziralo pa z nastopom Bogdana Biščaka, nekdanjega vidnega politika LDS in Zares, na Odmevih na TV Slovenija (vir). V članku, ki smo ga objavili včeraj, tega očitka sicer ni, je pa dejstvo, da ima slovenska javnost vso pravico izvedeti, kdo so kandidati za predsednika države, od kod prihajajo in kam gredo. Marjan Šarec, četudi ga podpira - sicer že vidno upehani - medijski stroj trde levice, pri tem ni prav nobena izjema. Glede na različne govorice, ki krožijo po Kamniku, so pa povezane z njegovim družinskim poreklom, bi jih moral pravočasno razčistiti predvsem Marjan Šarec sam. Mogoče tako, da bi javno objavil določene zasebne uradne dokumente. Saj gre vendar za kandidaturo za predsednika države.
To je pač "davek", ki ga morajo plačati vsi, ki se potegujejo za visoke javne funkcije v državi. Novinarji, vsaj tisti, ki nismo (ne)posredno vpleteni med volilne štabe posameznih kandidatov, pa moramo to spraševati. In za neobstoječe očitke se kot novinar - tudi - niti slučajno ne mislim zagovarjati.

VELIKA NERVOZA MED PODPORNIKI MARJANA ŠARCA

Agresivne napade Šarčevih podpornikov na moja pisanje in razkritja pa gre pripisati tudi strahotni nervozi in živčnosti, ki je zavladala med podporniki Marjana Šarca, potem ko so zadnje ankete javnega mnenja pokazale, da Šarec izgublja precej umetno ter medijsko nabildano podporo med volivci. Ta nervoza in živčnost je po svoje sicer normalna, ni pa ravno nepričakovana, saj se je itak že vnaprej vedelo, da bo Šarec začel izgubljati podporo tudi zaradi televizijskih soočenj, ker - preprosto rečeno - deluje odbijajoče, neprepričljivo in zlagano.
Marjan Šarec, na primer, se po Sloveniji do volivcev vozi z avtobusom, medtem ko Borut Pahor - hodi peš.
Pravzaprav Šarec trenutno zelo spominja na Katarino Kresal, razvpito propadlo političarko, ki je prav tako sama verjela svoji lastni nabildani medijski promociji.

ŠAREC NOVAČIL IN MOLEDOVAL ZA PODPORO

In še razkritje (disclaimer): Marjan Šarec me je tri dni prej, preden je uradno oznanil svojo predsedniško kandidaturo, 23. maja, povabil v Kamnik, kjer me je na dopoldanskem sestanku v svoji pisarni povsem odkrito novačil ter moledoval za medijsko podporo njegovi predsedniški kandidaturi. Kar sem seveda vljudno odklonil. Upam, da Šarec zdaj ne bo zanikal tudi tega.
Ob tem se prijazno zahvaljujem tudi številnim Kamničanom, ki mi te dni pošiljajo kopico informacij in gradiva o svojem županu - Šarcu. Začel bom objavljati ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
predsedniške volitve 2017 marjan šarec Bogdan Biščak LDS Zares Zveza borcev za vrednote Narodnoosvobodilne borbe Občina Kamnik Katarina Kresal

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Igra ali ironija usode: Šarec, predsedniški kandidat trde levice in Zveze borcev, fasciniran nad Hitlerjem?!