objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Torek, 17. oktober 2017 ob 06:58

Petrič zamenjal celotno vodstvo Dela. Začasno se je rešil samo Budja, urednik Slovenskih novic.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Knafelc se po dveh letih poslavlja od vodenja Dela. Tam zdaj ugibajo, ali ga bo Petrič vzel nazaj.
Stojan Petrič, prvi človek Kolektorja, na vrhu časopisne hiše Delo izvaja totalno čistko. Po zamenjavi predsednice uprave Dela Irme Gubanec, ki jo je zamenjal Andrej Kren, dosedanji predsednik uprave družbe FMR, prek katere Petrič lastniško obvladuje Delo, sta odpoved dobila tudi Gregor Knafelc, vršilec dolžnosti odgovornega urednika Dela, in njegov namestnik Luka Dekleva. Oba bosta Delo uredniško vodila samo še do februarja prihodnje leto, ko se obema iztečeta pogodbi, ki pa ju Petrič ne namerava podaljšati. O tem so ju po naših informacijah uradno obvestili te dni, potem ko so odstavili Gubančevo.
Spomnimo, Knafelc je bil do prihoda na Delo tiskovni predstavnik Kolektorja, zato se zdaj na Delu sprašujejo, ali ga bo Petrič "vzel nazaj". Knafelc in Dekleva sta Delo uredniško vodila dve leti ter ves čas beležila močan padec naklade tiskane izdaje, medtem ko število naročnikov spletne izdaje ostaja tako rekoč zanemarljivo. Po naših informacijah naj bi Delo konec tega leta upadlo na 20 tisoč prodanih izvodov.

UREDNIK DELA IZ DAVČNE OAZE

No, Knafelc je poskrbel tudi za prvovrstno blamažo sebe in Dela, ko se je kmalu po Delovih zapisih o "Panama Papers" izkazalo, da v davčnih oazah posluje tudi zasebno podjetje Gregorja Knafelca - Grecom, d. o. o., ki ga je sicer prepisal na svojo zasebno partnerico (vir).
Po februarju naj bi vodenje Dela prevzel Uroš Urbas, nekdanji odgovorni urednik spletnega portala Siol.net, ki je na Delo prišel pred nekaj meseci. Se pa - menda - ponuja tudi Suzana Rankov, novinarka na Siol.net, znana kot članica famozne štiričlanske novinarske četice Boruta Jamnika, predsednika uprave Modre zavarovalnice (poleg Suzane Rankov so to še Vesna Vuković, Primož Cirman in Tomaž Modic) ter nekdanja odgovorna urednica časopisa Dnevnik, ki pa naj bi se zanimala tudi za eno od direktorskih mest v ljubljanskem kliničnem centru.

DOBRE NOVICE ZA BOJANA BUDJO

Petričeve velike čistke na vrhu časopisne hiše Delo pa naj bi se začasno rešil Bojan Budja, dolgoletni odgovorni urednik Slovenskih novic in edini novinar v zgodovini Dela, ki je bil nekaj časa hkrati urednik Slovenskih novic in - Dela. Budja naj bi se namreč dogovoril s Petričem, da ga do odhoda v pokoj "pustijo na miru" (to naj bi bilo prihodnjo leto), potem pa naj bi njegovo uredniško mesto na Slovenskih novicah prevzel Dejan Vodovnik, bivši dopisnik Dela iz Zagreba, ki je na Slovenskih novicah prevzel vodenje rubrike Bulvar.
Ob tem je treba dodati, da močno upada tudi prodaja tiskane izdaje Slovenskih novic, ki naj bi konec leta znašala le še okoli 52 tisoč izvodov.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
časopisna hiša delo Čiste na vrhu Dela Gregor Knafelc Uroš Urbas slovenske novice kolektor FMR stojan petrič Andrej Kern Irma Gubanec Bojan Budja Dejan Vodovnik borut jamnik Modra zavarovalnica Siolnet suzana rankov Vesna Vuković primož cirman tomaž modic Pediatrična klinika UKC Ljubljana

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Petrič zamenjal celotno vodstvo Dela. Začasno se je rešil samo Budja, urednik Slovenskih novic.