objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 18. oktober 2017 ob 06:57

Kučan izgubil živce in brutalno napadel Pahorja. Dokaz, da Kučan sovraži Pahorja pravzaprav še bolj kot Janšo.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Kučan si je sam kriv, če je mislil, da lahko s takšnim kandidatom, kot je Šarec, premaga Pahorja.
Potem ko je Boruta Pahorja konec prejšnjega tedna na facebooku napadel Janez Janša (vir), minuli ponedeljek pa se ga je lotila skupina "34 intelektualcev", zbranih okoli Milana Kučana, ga je včeraj pozno popoldne javno napadel še Kučan. Lotil se ga je osebno in brutalno (vir).
Toda ob tem je treba povedati vsaj naslednje:
 
* Stične in različne točke napada Janeza Janše ter skupine 34 intelektualcev na Pahorja je dobro opisal že Igor Kršinar, novinar tednika Reporter, kar lahko preberete tukaj.
* Tako imenovana skupina 34 intelektualcev, tokrat s prvopodpisanim Borisom Vezjakom iz Maribora na čelu, potem strahopetno ni bila sposobna najti nobenega drugega, da bi pismo ali argumente, zakaj Pahor ne more biti več predsednik države, predstavil v oddaji 24ur zvečer na Pop TV, pa so tja poslali ostarelega Ivana Kristana, nekdanjega politika in nekdanjega ustavnega sodnika. Kristan je med oddajo med drugim obtoževal Pahorja, da, pazite, preveč obiskuje otroške vrtce?! Kristan se je tudi sicer popolnoma blamiral, tako da je zraven njega večji intelektualec izpadel celo vodja poslanske skupine Socialnih demokratov Matjaž Han, ki je zagovarjal Pahorja.

				Nekdanji politik in bivši ustavni sodnik Ivan Kristan se je med oddajo 24ur zvečer - kjer je Pahorja napadal tudi zato, ker naj bi Pahor preveč obiskoval otroške vrtce in se tam slikal - popolnoma blamiral. Zraven njega je celo Matjaž Han, vodja poslanske skupine SD, izpadel kot velik intelektualec.<br>
			Nekdanji politik in bivši ustavni sodnik Ivan Kristan se je med oddajo 24ur zvečer - kjer je Pahorja napadal tudi zato, ker naj bi Pahor preveč obiskoval otroške vrtce in se tam slikal - popolnoma blamiral. Zraven njega je celo Matjaž Han, vodja poslanske skupine SD, izpadel kot velik intelektualec.

* Pri tej skupini 34 intelektualcev gre sicer za skoraj isto skupino ljudi, ki je že leta 2012 - z dvema podobnima izpadoma - podprla predsedniško kandidaturo Danila Türka, tudi takrat z Milanom Kučanom. Kako se je potem to končalo, dobro vemo.
* Kučan je že pred časom, tudi iz intrigami, poskušal preprečiti, da bi stranka Socialnih demokratov podprla predsedniško kandidaturo Boruta Pahorja, vendar mu to ni uspelo.
* Kučanovo forsiranje kandidature Marjana Šarca, župana Kamnika, je med volivci levice, predvsem Socialnimi demokrati in v Zvezi združenj borcev za vrednote Narodnoosvobodilne borbe, sprožilo precejšnji odpor pa tudi razkol. Še posebno med "ljubljanskimi borci", potem ko so v javnost prišle navedbe znancev in sodelavcev Marjana Šarca, da je Šarec fasciniran nad Adolfom Hitlerjem (vir). Večinski mediji so to sicer poskušali prikriti, vključno s tistimi mnenjskimi voditelji, ki jih obvladuje Kučan, ampak se jim - kljub medijskemu embargu - ni izšlo.
* Da je Marjan Šarec res kandidat trde levice, čeprav se hvali, kako je veren in da je bil ministrant, dokazuje tudi empirično dejstvo: po znanih raziskavah javnega mnenja edino pri volivcih Levice vodi pred Pahorjem, pri volivcih vseh drugih parlamentarnih strank, od SD do Nove Slovenije, pa vodi Pahor pred njim.
* Kučanov včerajšnji napad na Pahorja, ki se je zgodil, ko je Kučan ugotovil, da bo Pahor zmagal že v prvem krogu, in zato - očitno - povsem izgubil živce, je po vsebini podoben nekaterim točkam, ki jih je na facebooku spisal in objavil Janez Janša, po dinamiki in času napada - 5 dni pred volitvami, pa izrazito politikantski.
* Če Milan Kučan šele danes očita Borutu Pahorju, da je Pahor molčal ob malverzacijah okoli projekta Teš6 in pranja iranskega denarja v Novi Ljubljanski banki, se moramo vprašati, zakaj je ob tem molčal tudi - Kučan. Ključni ljudje, ki so vpleteni v pranje denarja znotraj NLB, so namreč ljudje iz Kučanovega, ne iz Pahorjevega kroga. Kučan sicer molči tudi ob kriminalnem početju številnih "vidnih" članov svojega Foruma 21, da ne govorimo o tem, da molči tudi ob najbolj sprevrženih očitanih dejanjih svojega eksplicitnega varovanca - ljubljanskega župana in predsednika Pozitivne Slovenije Zorana  Jankovića.
* Tovrstni napadi Milana Kučana na Boruta Pahorja zgolj potrjujejo, da se Kučan nikoli ni mogel vživeti v sposobno vlogo bivšega predsednika republike, ampak ostaja na ravni - zdaj že ostarelega - 76-letnega politikanta in spletkarja po ljubljanskih lokalih, večkrat vedno bolj tečnega, nesramnega, željnega oblasti, ugleda in tudi finančnih privilegijev. Poleg tega dokazujejo, da Kučan sovraži Pahorja še bolj kot Janšo. Slednjega namreč potrebuje, saj je Janez Janša dejansko edini Kučanov politični program.
Mimogrede, spomnimo: Kučan je že pred leti pravljično izjavil, da se ne ukvarja več s politiko, zato naj ga novinarji pustimo na miru ... ?!
* Kljub takšnim in drugačnim (Kučanovim) napadom Borut Pahor v rokah še vedno trdno drži volilno zmago na predsedniških volitvah in še vedno tudi v prvem krogu (vir - graf spodaj).

				Borut Pahor še vedno proti zmagi v prvem krogu, Marjan Šarec ostaja na dobrih 20 odstotkih, Ljudmila Novak pa je po tej anketi prvič prehitela Romano Tomc (vir: Ninamedia za Dnevnik).<br>
			Borut Pahor še vedno proti zmagi v prvem krogu, Marjan Šarec ostaja na dobrih 20 odstotkih, Ljudmila Novak pa je po tej anketi prvič prehitela Romano Tomc (vir: Ninamedia za Dnevnik).
In Milan Kučan si je na koncu koncev čisto sam kriv, če je mislil, da lahko s takšnim mizernim kandidatom, kot je Marjan Šarec, ki ne pride in ne pride čez dobrih 20 odstotkov, na predsedniških volitvah premaga Pahorja.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Milan Kučan Borut Pahor Janez Janša Igor Kršinar Boris Vezjak Ivan Kristan Matjaž Han Socialni demokrati Danilo Trk marjan šarec forum 21 zoran janković predsedniške volitve 2017 marjan šarec Facebook občina kamnik Združena levica nova slovenija Romana Tomc ljudmila novak Agencija Ninamedia Časopis Dnevnik 24ur na Pop TV Adolf Hitler Zveza združenj borcev NOB zoran janković Pozitivna Slovenija nova ljubljanska banka teš 6 reporter

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Arij Slovenski

2019-10-20 13:14:55


Kje se pozna uničenje Istrabenza? V tem, da so vsa slovenska podjetja, ki jih je Bavčarjev Istrabenz pokupil in nagrabil, danes izropana, uničena in za bagatelo prodana raznoraznim balkanskim tajkunom. Zahvaljujoč Bavčarju so Droga Portorož, Kolinska, Hotel Kempinski in ostala nekdaj prestižna slovenska podjetja zdaj v rokah čefurskih tatov in banditov, ki jih izčrpavajo in ropajo. Izjemen "dosežek", res! S tem, da je v Istrabenzu zaposlil 3.800 brezdelnih koritarskih parazitov, ki nič ne prispevajo k produktivnosti in zaslužku podjetja, ampak samo vlečejo mastne plače, se pa lahko hvali samo topoumen komunistični kleptoman, ki se na ekonomijo spozna kot zajec na boben. Ne, Bavčar ni noben heroj niti uboga žrtev režima, ki bi se nam morala smiliti. Je zgolj tipičen komunistični aparatčik in partijski povzpetnik, ki je hotel postati premožen tajkun, pa se mu račun ni povsem izšel, ker se ga je njegova Partija medtem odrekla in ga poslala na hladno. Revolucija pač včasih žre tudi svoje otroke. In Bavčar je definitivno otrok revolucije, saj je še sredi 80-tih (tako kot Janša in Požar) prisegal večno zvestobo Titu in Partiji in se vzpenjal po partijski lestvici. Po operetni "osamosvojitvi" oz. "odcepitvi od Jugoslavije", ki se je zgodila samo na papirju - saj je Slovenija danes še vedno totalno preplavljena s komunisti in jugovići - pa je Bavčar odrgel masko demokrata in se vrnil v okrilje murgelske LDS, ki mu je obetala boljši karierni pospešek. Seveda je Bavčar - skupaj z ostalimi prefarbanimi udbovci in komunisti ala Janša, Bučar, Spomenka, Rupel, itd. - poskrbel, da tudi lustracije nikoli ni bilo in da bo Slovenija na veke vekov ostala pod jugo-komunistično okupacijo. Komunist pač ostane komunist, pa če se stokrat prefarba in preobleče v demokrata. Pa tudi v zaporu Bavčarju ne bo hudega. Prej kot v 5 letih bo (predčasno) prišel ven in potem brezskrbno užival sadove nagrabljenega premoženja, ki ga je prej pravočasno poskril ali prepisal na sorodnike. Celoživljensko hlapčevanje Partiji se mu bo torej vendarle izplačalo.
borut rojc

2019-10-20 09:23:51


Kosmina, ki ga je pripeljal v Istrabenz je povedal vso resnico o Bavčarju ; ,, Mislil je, da bo sto let luštno,, Sam osebno, zelo posmehljivo gledam na ljudi, ki so v neki dobi življenja prisegali le na materialne dobrine in koristi, po tistem, ko je prišlo do točke preloma v njihovem življenju, bodisi ločitve v zakonu, finančnih težav, pa na življenje gledajo skozi prizmo duhovnosti, skromnosti in ponižnosti. Bavčarju v tem pogledu ne verjamem, ker preprosto ni nekddo, ki bi se čemurkoli v življenju lahko odrekel... Na Dobu so in še sedijo ljudje, ki so nedolžni. Vedno mi na misel pride zdaj že hudo bolni, če je sploh še živ,nekdanji finančnik Elana, Koder, ki je tam pač zato, ker bi s svojim vedenjem o poslovanju družbe in pričanjem, lahko ogrozil samega botra v Murglah. Elan je bil nekoč samopostrežba za nedotakljive komuniste. Kot danes Gorenje in še malo nazaj Adria. Takšna podjetja izginejo...Povsod pri teh sumljivih, finančnih transakcijah ter gradbenih poslih je bil navzoč tudi Jankovič, v mojih očeh, kronska priča in dokaz mafijskega ustroja države in skorumpiranega sodstva. Vedno in povsod njegov opičji nasmeh, ob Tovšakovi, Bavčarju, Šrotu. Vsi ti , čeprav s svojo krivdo, sedijo in so sedeli tudi za srbskega cigana. ..Tudi sam bi lahko napisal knjigo svojega boja s privilegiranci režima , umazanim sodstvom in kriminalno državo. Koga to zanima ? Tudi ta knjiga o Bavčarju ni vredna pol pizde hladne vode. Približno toliko kot tista , fašista Pirjevca, ki malikuje komunističnega morilca, Tita ali ta od neuravnovešenega Repeta, kateri poje hvalospeve Kučanu. To je vse na ravni nekdanjega Pavlihe...Bavčar ve, zakaj sedi. Ostal mu bodo milijoni, ki jih brez barabskih poslov, ne bi bilo. Tu sva si različna. Mene je ta država hotela zapreti, ker se nisem pustil okrasti na miren način kot so se pustili moji predniki v času komunistične revolucije. Kradejo pa nam, mamo jim jebem, že skozi rodove in vse mogoče države na tem območju... Za tisto, kar sedi Bavčar, bi sedel vsak, mar ne? V tem pogledu je zasenčil vse, kar je prej naredil dobrega. Postal je del plenilskih elit. Te njegove, krokodilje solze, so laž.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Kučan izgubil živce in brutalno napadel Pahorja. Dokaz, da Kučan sovraži Pahorja pravzaprav še bolj kot Janšo.