objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 18. oktober 2017 ob 06:57

Kučan izgubil živce in brutalno napadel Pahorja. Dokaz, da Kučan sovraži Pahorja pravzaprav še bolj kot Janšo.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Potem ko je Boruta Pahorja konec prejšnjega tedna na facebooku napadel Janez Janša (vir), minuli ponedeljek pa se ga je lotila skupina "34 intelektualcev", zbranih okoli Milana Kučana, ga je včeraj pozno popoldne javno napadel še Kučan. Lotil se ga je osebno in brutalno (vir).
Toda ob tem je treba povedati vsaj naslednje:
 
* Stične in različne točke napada Janeza Janše ter skupine 34 intelektualcev na Pahorja je dobro opisal že Igor Kršinar, novinar tednika Reporter, kar lahko preberete tukaj.
* Tako imenovana skupina 34 intelektualcev, tokrat s prvopodpisanim Borisom Vezjakom iz Maribora na čelu, potem strahopetno ni bila sposobna najti nobenega drugega, da bi pismo ali argumente, zakaj Pahor ne more biti več predsednik države, predstavil v oddaji 24ur zvečer na Pop TV, pa so tja poslali ostarelega Ivana Kristana, nekdanjega politika in nekdanjega ustavnega sodnika. Kristan je med oddajo med drugim obtoževal Pahorja, da, pazite, preveč obiskuje otroške vrtce?! Kristan se je tudi sicer popolnoma blamiral, tako da je zraven njega večji intelektualec izpadel celo vodja poslanske skupine Socialnih demokratov Matjaž Han, ki je zagovarjal Pahorja.

				Nekdanji politik in bivši ustavni sodnik Ivan Kristan se je med oddajo 24ur zvečer - kjer je Pahorja napadal tudi zato, ker naj bi Pahor preveč obiskoval otroške vrtce in se tam slikal - popolnoma blamiral. Zraven njega je celo Matjaž Han, vodja poslanske skupine SD, izpadel kot velik intelektualec.			Nekdanji politik in bivši ustavni sodnik Ivan Kristan se je med oddajo 24ur zvečer - kjer je Pahorja napadal tudi zato, ker naj bi Pahor preveč obiskoval otroške vrtce in se tam slikal - popolnoma blamiral. Zraven njega je celo Matjaž Han, vodja poslanske skupine SD, izpadel kot velik intelektualec.
* Pri tej skupini 34 intelektualcev gre sicer za skoraj isto skupino ljudi, ki je že leta 2012 - z dvema podobnima izpadoma - podprla predsedniško kandidaturo Danila Türka, tudi takrat z Milanom Kučanom. Kako se je potem to končalo, dobro vemo.
* Kučan je že pred časom, tudi iz intrigami, poskušal preprečiti, da bi stranka Socialnih demokratov podprla predsedniško kandidaturo Boruta Pahorja, vendar mu to ni uspelo.
* Kučanovo forsiranje kandidature Marjana Šarca, župana Kamnika, je med volivci levice, predvsem Socialnimi demokrati in v Zvezi združenj borcev za vrednote Narodnoosvobodilne borbe, sprožilo precejšnji odpor pa tudi razkol. Še posebno med "ljubljanskimi borci", potem ko so v javnost prišle navedbe znancev in sodelavcev Marjana Šarca, da je Šarec fasciniran nad Adolfom Hitlerjem (vir). Večinski mediji so to sicer poskušali prikriti, vključno s tistimi mnenjskimi voditelji, ki jih obvladuje Kučan, ampak se jim - kljub medijskemu embargu - ni izšlo.
* Da je Marjan Šarec res kandidat trde levice, čeprav se hvali, kako je veren in da je bil ministrant, dokazuje tudi empirično dejstvo: po znanih raziskavah javnega mnenja edino pri volivcih Levice vodi pred Pahorjem, pri volivcih vseh drugih parlamentarnih strank, od SD do Nove Slovenije, pa vodi Pahor pred njim.
* Kučanov včerajšnji napad na Pahorja, ki se je zgodil, ko je Kučan ugotovil, da bo Pahor zmagal že v prvem krogu, in zato - očitno - povsem izgubil živce, je po vsebini podoben nekaterim točkam, ki jih je na facebooku spisal in objavil Janez Janša, po dinamiki in času napada - 5 dni pred volitvami, pa izrazito politikantski.
* Če Milan Kučan šele danes očita Borutu Pahorju, da je Pahor molčal ob malverzacijah okoli projekta Teš6 in pranja iranskega denarja v Novi Ljubljanski banki, se moramo vprašati, zakaj je ob tem molčal tudi - Kučan. Ključni ljudje, ki so vpleteni v pranje denarja znotraj NLB, so namreč ljudje iz Kučanovega, ne iz Pahorjevega kroga. Kučan sicer molči tudi ob kriminalnem početju številnih "vidnih" članov svojega Foruma 21, da ne govorimo o tem, da molči tudi ob najbolj sprevrženih očitanih dejanjih svojega eksplicitnega varovanca - ljubljanskega župana in predsednika Pozitivne Slovenije Zorana  Jankovića.
* Tovrstni napadi Milana Kučana na Boruta Pahorja zgolj potrjujejo, da se Kučan nikoli ni mogel vživeti v sposobno vlogo bivšega predsednika republike, ampak ostaja na ravni - zdaj že ostarelega - 76-letnega politikanta in spletkarja po ljubljanskih lokalih, večkrat vedno bolj tečnega, nesramnega, željnega oblasti, ugleda in tudi finančnih privilegijev. Poleg tega dokazujejo, da Kučan sovraži Pahorja še bolj kot Janšo. Slednjega namreč potrebuje, saj je Janez Janša dejansko edini Kučanov politični program.
Mimogrede, spomnimo: Kučan je že pred leti pravljično izjavil, da se ne ukvarja več s politiko, zato naj ga novinarji pustimo na miru ... ?!
* Kljub takšnim in drugačnim (Kučanovim) napadom Borut Pahor v rokah še vedno trdno drži volilno zmago na predsedniških volitvah in še vedno tudi v prvem krogu (vir - graf spodaj).

				Borut Pahor še vedno proti zmagi v prvem krogu, Marjan Šarec ostaja na dobrih 20 odstotkih, Ljudmila Novak pa je po tej anketi prvič prehitela Romano Tomc (vir: Ninamedia za Dnevnik).			Borut Pahor še vedno proti zmagi v prvem krogu, Marjan Šarec ostaja na dobrih 20 odstotkih, Ljudmila Novak pa je po tej anketi prvič prehitela Romano Tomc (vir: Ninamedia za Dnevnik).
In Milan Kučan si je na koncu koncev čisto sam kriv, če je mislil, da lahko s takšnim mizernim kandidatom, kot je Marjan Šarec, ki ne pride in ne pride čez dobrih 20 odstotkov, na predsedniških volitvah premaga Pahorja.

 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Milan Kučan Borut Pahor Janez Janša Igor Kršinar Boris Vezjak Ivan Kristan Matjaž Han Socialni demokrati Danilo Trk marjan šarec forum 21 zoran janković

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Fantom iz opere

2018-12-16 23:27:54


,...Za evidentno "neuravnoteženost" slovenske zunanje politike je v dobršni meri kriv tudi Miro Cerar sam, saj je bil Cerar do izvolitve Šarčeve vlade (pred 100 dnevi) štiri leta predsednik vlade. Zato je najmanj neokusno, da Miro Cerar o tako imenovani (ne)uravnoteženosti slovenske zunanje politike govori tako, kot da on ni pri tem nikoli ni imel nič zraven. In zdaj tožiti čez Erjavca, celo v tujini, je res skoraj degutantno. Pa kaj je s tem zmedenim Cerarjem. Na tem mestu se je zavprašati kakšnega zastopnika pravzaprav ima Slovenija. Zmedo ima vseskozi v privat življenju, kot tud zelo očitno na svoji karierni poti. Pa kaj se sili, če ne zmore. Enkrat se poroča, drugič ločuje, vsaka je prava, pa nobena na koncu taprava, potem pričakuje otoka in nato poskuša svoj razštelan lajf reševati v revijah, kot so Obrazih, ki jih nato povzema Dnevnik. Očitno so mu Obrazi zelo naklonjeni tam ima kar naprej neke sladkor v prahu ekskluzivne intervjuje z poispanimi lince piškoti in naklada kako je z Stopnikovo Mojco srečen bla, bla bruh. Pred tem naj bi imel totalno štalo v predhodnji vseh vezah. Tale članek je bil med prvimi napisan:https://reporter.si/clanek/slovenija/vsi-smo-veseli-da-bo-miro-cerar-postal-se-tretjic-ocka-le-njegova-prejsnja-druzina-ne-669775 Kasneje pa naj bi dal nek ekskluzivno pripravljen intervju za Obraze, da je sebe in Stropnikovo Mojco olepšal - uravnotežil in vsej javnosti razložil, da pričakuje dete, kako je vse lepo in prav pa koga briga kje se osemenuje in kako je sprejl novico o detetu in svoji starosti. Še pred kratkim je nag letal po Koversadi sedaj pa daje izjave v medijih, kako je obiskal patra in menja farbe. Sedaj je kar naenkrat uporablja izrazoslovje, kot da bi bil skoraj da prestopil v frančiškane, komu se dobrika? Preberite si intervju v Obrazih visoka stopnja sladkorne - direkten insulin. Ali res misli, d a ga ljudje niso spregledali zmedenec.
abram1b2 Cej

2018-12-14 10:14:40


Hvala Branko!

Prijatelji

Mira žugeljSašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Kučan izgubil živce in brutalno napadel Pahorja. Dokaz, da Kučan sovraži Pahorja pravzaprav še bolj kot Janšo.