objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 18. oktober 2017 ob 06:57

Kučan izgubil živce in brutalno napadel Pahorja. Dokaz, da Kučan sovraži Pahorja pravzaprav še bolj kot Janšo.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Kučan si je sam kriv, če je mislil, da lahko s takšnim kandidatom, kot je Šarec, premaga Pahorja.
Potem ko je Boruta Pahorja konec prejšnjega tedna na facebooku napadel Janez Janša (vir), minuli ponedeljek pa se ga je lotila skupina "34 intelektualcev", zbranih okoli Milana Kučana, ga je včeraj pozno popoldne javno napadel še Kučan. Lotil se ga je osebno in brutalno (vir).
Toda ob tem je treba povedati vsaj naslednje:
 
* Stične in različne točke napada Janeza Janše ter skupine 34 intelektualcev na Pahorja je dobro opisal že Igor Kršinar, novinar tednika Reporter, kar lahko preberete tukaj.
* Tako imenovana skupina 34 intelektualcev, tokrat s prvopodpisanim Borisom Vezjakom iz Maribora na čelu, potem strahopetno ni bila sposobna najti nobenega drugega, da bi pismo ali argumente, zakaj Pahor ne more biti več predsednik države, predstavil v oddaji 24ur zvečer na Pop TV, pa so tja poslali ostarelega Ivana Kristana, nekdanjega politika in nekdanjega ustavnega sodnika. Kristan je med oddajo med drugim obtoževal Pahorja, da, pazite, preveč obiskuje otroške vrtce?! Kristan se je tudi sicer popolnoma blamiral, tako da je zraven njega večji intelektualec izpadel celo vodja poslanske skupine Socialnih demokratov Matjaž Han, ki je zagovarjal Pahorja.

				Nekdanji politik in bivši ustavni sodnik Ivan Kristan se je med oddajo 24ur zvečer - kjer je Pahorja napadal tudi zato, ker naj bi Pahor preveč obiskoval otroške vrtce in se tam slikal - popolnoma blamiral. Zraven njega je celo Matjaž Han, vodja poslanske skupine SD, izpadel kot velik intelektualec.<br>
			Nekdanji politik in bivši ustavni sodnik Ivan Kristan se je med oddajo 24ur zvečer - kjer je Pahorja napadal tudi zato, ker naj bi Pahor preveč obiskoval otroške vrtce in se tam slikal - popolnoma blamiral. Zraven njega je celo Matjaž Han, vodja poslanske skupine SD, izpadel kot velik intelektualec.

* Pri tej skupini 34 intelektualcev gre sicer za skoraj isto skupino ljudi, ki je že leta 2012 - z dvema podobnima izpadoma - podprla predsedniško kandidaturo Danila Türka, tudi takrat z Milanom Kučanom. Kako se je potem to končalo, dobro vemo.
* Kučan je že pred časom, tudi iz intrigami, poskušal preprečiti, da bi stranka Socialnih demokratov podprla predsedniško kandidaturo Boruta Pahorja, vendar mu to ni uspelo.
* Kučanovo forsiranje kandidature Marjana Šarca, župana Kamnika, je med volivci levice, predvsem Socialnimi demokrati in v Zvezi združenj borcev za vrednote Narodnoosvobodilne borbe, sprožilo precejšnji odpor pa tudi razkol. Še posebno med "ljubljanskimi borci", potem ko so v javnost prišle navedbe znancev in sodelavcev Marjana Šarca, da je Šarec fasciniran nad Adolfom Hitlerjem (vir). Večinski mediji so to sicer poskušali prikriti, vključno s tistimi mnenjskimi voditelji, ki jih obvladuje Kučan, ampak se jim - kljub medijskemu embargu - ni izšlo.
* Da je Marjan Šarec res kandidat trde levice, čeprav se hvali, kako je veren in da je bil ministrant, dokazuje tudi empirično dejstvo: po znanih raziskavah javnega mnenja edino pri volivcih Levice vodi pred Pahorjem, pri volivcih vseh drugih parlamentarnih strank, od SD do Nove Slovenije, pa vodi Pahor pred njim.
* Kučanov včerajšnji napad na Pahorja, ki se je zgodil, ko je Kučan ugotovil, da bo Pahor zmagal že v prvem krogu, in zato - očitno - povsem izgubil živce, je po vsebini podoben nekaterim točkam, ki jih je na facebooku spisal in objavil Janez Janša, po dinamiki in času napada - 5 dni pred volitvami, pa izrazito politikantski.
* Če Milan Kučan šele danes očita Borutu Pahorju, da je Pahor molčal ob malverzacijah okoli projekta Teš6 in pranja iranskega denarja v Novi Ljubljanski banki, se moramo vprašati, zakaj je ob tem molčal tudi - Kučan. Ključni ljudje, ki so vpleteni v pranje denarja znotraj NLB, so namreč ljudje iz Kučanovega, ne iz Pahorjevega kroga. Kučan sicer molči tudi ob kriminalnem početju številnih "vidnih" članov svojega Foruma 21, da ne govorimo o tem, da molči tudi ob najbolj sprevrženih očitanih dejanjih svojega eksplicitnega varovanca - ljubljanskega župana in predsednika Pozitivne Slovenije Zorana  Jankovića.
* Tovrstni napadi Milana Kučana na Boruta Pahorja zgolj potrjujejo, da se Kučan nikoli ni mogel vživeti v sposobno vlogo bivšega predsednika republike, ampak ostaja na ravni - zdaj že ostarelega - 76-letnega politikanta in spletkarja po ljubljanskih lokalih, večkrat vedno bolj tečnega, nesramnega, željnega oblasti, ugleda in tudi finančnih privilegijev. Poleg tega dokazujejo, da Kučan sovraži Pahorja še bolj kot Janšo. Slednjega namreč potrebuje, saj je Janez Janša dejansko edini Kučanov politični program.
Mimogrede, spomnimo: Kučan je že pred leti pravljično izjavil, da se ne ukvarja več s politiko, zato naj ga novinarji pustimo na miru ... ?!
* Kljub takšnim in drugačnim (Kučanovim) napadom Borut Pahor v rokah še vedno trdno drži volilno zmago na predsedniških volitvah in še vedno tudi v prvem krogu (vir - graf spodaj).

				Borut Pahor še vedno proti zmagi v prvem krogu, Marjan Šarec ostaja na dobrih 20 odstotkih, Ljudmila Novak pa je po tej anketi prvič prehitela Romano Tomc (vir: Ninamedia za Dnevnik).<br>
			Borut Pahor še vedno proti zmagi v prvem krogu, Marjan Šarec ostaja na dobrih 20 odstotkih, Ljudmila Novak pa je po tej anketi prvič prehitela Romano Tomc (vir: Ninamedia za Dnevnik).
In Milan Kučan si je na koncu koncev čisto sam kriv, če je mislil, da lahko s takšnim mizernim kandidatom, kot je Marjan Šarec, ki ne pride in ne pride čez dobrih 20 odstotkov, na predsedniških volitvah premaga Pahorja.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Milan Kučan Borut Pahor Janez Janša Igor Kršinar Boris Vezjak Ivan Kristan Matjaž Han Socialni demokrati Danilo Trk marjan šarec forum 21 zoran janković predsedniške volitve 2017 marjan šarec Facebook občina kamnik Združena levica nova slovenija Romana Tomc ljudmila novak Agencija Ninamedia Časopis Dnevnik 24ur na Pop TV Adolf Hitler Zveza združenj borcev NOB zoran janković Pozitivna Slovenija nova ljubljanska banka teš 6 reporter

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Arij Slovenski

2019-05-20 11:39:20


Ne, Aljuš Pertinač res ni novinar. Ker pravi novinar bi vedel, da sta "časnik" in "častnik" dve različni besedi s popolnoma drugačnim pomenom. In ne, ne gre za lapsus, ker je besedo častnik (namesto časnik) zapisal dvakrat. Pa zelo hinavsko in dvolično je drugim očitati, da so iz novinarstva presedlali v politiko, medtem ko je Pertinač sam naredil podobno, le da je on iz politike presedlal v novinarstvo. Pa ni bil le nek nepomemben politik (leve stranke), ampak celo član oz. sekretar (leve) vlade. In potem to Aljuševo jadikovanje, kako je novinarjem težko, kako naklade časopisov vztrajno padajo in kako medijem le še malokdo kaj verjame... Za to ste si pa krivi novinarji oz. "novinarji" čisto sami. Ker ste praktično vsi do zadnjega (tako "levi" kot "desni") samo podaljšana roka genocidne in zločinske Partije oz. Udbomafije, ki je pa spet podaljšana roka kultur-marksističnih globalistov. V resnici sploh niste nobeni novinarji, ampak poklicni lažnivci, manipulatorji in plačani agitatorji za potrebe globalistične Soros-Rothschild kabale. Niste pa izdali, onečastili in prodali le svoj poklic, svoje ime, integriteto in načela, ampak ste tudi veleizdajalci svoje civilizacije, kulture, naroda in rase, ki jih globalistom voljno pomagate uničevati. Ker pač dobro plačajo, vas pa zanimata le denar in lastna rit, medtem ko vam za Slovence, Slovenijo in Evropo dol visi. Gnusite se mi. Vi niste le sramota novinarskemu poklicu. Ste sramota človeškemu rodu.
Aton EU

2019-05-20 10:42:46


Dobro napisano!

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Kučan izgubil živce in brutalno napadel Pahorja. Dokaz, da Kučan sovraži Pahorja pravzaprav še bolj kot Janšo.