objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Ponedeljek, 23. oktober 2017 ob 14:26

V senci predsedniških volitev: spopad za DUTB. Skrito ozadje - privatizacija T-2 in mariborske Livarne!
Bojan Požar

Odpri galerijo

V medijski senci predsedniških volitev se na politično-poslovni sceni odvija huda kadrovska kuhinja za del ožjega vodstva DUTB ali tako imenovane slabe banke. Ozadje tega spopada pa je zelo dobro znano insajderjem - gre za to, kdo bo imel glavno vlogo pri skorajšnji privatizaciji dveh velikih slovenskih podjetij, telekomunikacijske družbe T-2 in Livarne Maribor.
Konec tega leta namreč na sedežu slabe banke dvema izvršnima direktorjema, Janezu Škrubeju in Alešu Koršiču, poteče mandat, med kandidati za ti dve delovni mesti pa so spet Škrubej, Jože Jaklin (nazadnje je bil član uprave Luke Koper, predsednik uprave DZS, še prej je delal v Salonit Anhovu, zdaj pa je prokurist dveh podjetij, ki jih upravlja slaba banka - DUTB), Andrej Prebil, predsednik uprave Hotelov Bernardin, Aleš Šabeder, generalni direktor Semenarne Ljubljana, in Matija Vojsk, član nadzornega sveta Intereurope.
Po navedbah naših virov so štirje člani upravnega odbora, ki naj bi morda že na jutrišnji (torkovi) seji odločali o imenovanjih, precej razdeljeni. Miha Juhart, predsednik upravnega odbora DUTB, ki velja za tesnega sodelavca predsednika vlade Mira Cerarja, naj bi bil "neodločen", menda zaradi določenih "finančnih težav", Janez Širovnik, sicer član upravnega odbora SIP Šempeter, na DUTB pa je Juhartov namestnik in šef kadrovske komisije slabe banke, naj bi bil pod vplivom Marka Simonetija, prejšnjega predsednika upravnega odbora DUTB, in precej razvpitega poslovneža Uroša Koržeta, ki forsirata Škrubeja in Jaklina (no, slednjega naj bi podpiral tudi nekdanji državni sekretar Metod Dragonja, sicer vidni član Stranke Alenke Bratušek), Prebil naj bi imel podporo stranke Desus, Šabeder pa podporo dela stranke SMC. Druga dva člana upravnega odbora DUTB Mitja Križaj in Juan Barba Silvela naj bi bila za zamenjavo Škrubeja in proti prihodu Jaklina.

ČE OSTANE ŠKRUBEJ IN PRIDE ŠE JAKLIN - KATASTROFA?!

Naši viri tudi pravijo, da če Janez Škrubej ostane na DUTB, zraven pa pride še Jože Jaklin (mimogrede, iz Luke Koper je slišati, da Jože Jaklin dela samo do treh popoldne, ob koncih tedna ne dviguje telefona, če njegovi predlogi niso sprejeti, pa ga menda kar prime fizična slabost; no, to so verjetno tudi glavni razlogi, zakaj Jaklin hitro zapušča podjetja, običajno že po nekaj mesecih dela), bo stanje na slabi banko ostalo kot doslej, torej katastrofalno, provizije v nepremičninah ali denarju pa naj bi švigale še naprej.
To se je lepo videlo tudi ob zadnji prodaji mariborskega Vinaga, kjer je bila v nakup neposredno vpletena tudi Mojca Perhavc, visoka uslužbenka DUTB in žena Stojana Nikoliča, člana uprave ter glavnega finančnika Holdinga Slovenske elektrarne (HSE).

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Fantom iz opere

2018-12-16 23:27:54


,...Za evidentno "neuravnoteženost" slovenske zunanje politike je v dobršni meri kriv tudi Miro Cerar sam, saj je bil Cerar do izvolitve Šarčeve vlade (pred 100 dnevi) štiri leta predsednik vlade. Zato je najmanj neokusno, da Miro Cerar o tako imenovani (ne)uravnoteženosti slovenske zunanje politike govori tako, kot da on ni pri tem nikoli ni imel nič zraven. In zdaj tožiti čez Erjavca, celo v tujini, je res skoraj degutantno. Pa kaj je s tem zmedenim Cerarjem. Na tem mestu se je zavprašati kakšnega zastopnika pravzaprav ima Slovenija. Zmedo ima vseskozi v privat življenju, kot tud zelo očitno na svoji karierni poti. Pa kaj se sili, če ne zmore. Enkrat se poroča, drugič ločuje, vsaka je prava, pa nobena na koncu taprava, potem pričakuje otoka in nato poskuša svoj razštelan lajf reševati v revijah, kot so Obrazih, ki jih nato povzema Dnevnik. Očitno so mu Obrazi zelo naklonjeni tam ima kar naprej neke sladkor v prahu ekskluzivne intervjuje z poispanimi lince piškoti in naklada kako je z Stopnikovo Mojco srečen bla, bla bruh. Pred tem naj bi imel totalno štalo v predhodnji vseh vezah. Tale članek je bil med prvimi napisan:https://reporter.si/clanek/slovenija/vsi-smo-veseli-da-bo-miro-cerar-postal-se-tretjic-ocka-le-njegova-prejsnja-druzina-ne-669775 Kasneje pa naj bi dal nek ekskluzivno pripravljen intervju za Obraze, da je sebe in Stropnikovo Mojco olepšal - uravnotežil in vsej javnosti razložil, da pričakuje dete, kako je vse lepo in prav pa koga briga kje se osemenuje in kako je sprejl novico o detetu in svoji starosti. Še pred kratkim je nag letal po Koversadi sedaj pa daje izjave v medijih, kako je obiskal patra in menja farbe. Sedaj je kar naenkrat uporablja izrazoslovje, kot da bi bil skoraj da prestopil v frančiškane, komu se dobrika? Preberite si intervju v Obrazih visoka stopnja sladkorne - direkten insulin. Ali res misli, d a ga ljudje niso spregledali zmedenec.
abram1b2 Cej

2018-12-14 10:14:40


Hvala Branko!

Prijatelji

Mira žugeljSašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

V senci predsedniških volitev: spopad za DUTB. Skrito ozadje - privatizacija T-2 in mariborske Livarne!