objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Ponedeljek, 23. oktober 2017 ob 14:26

V senci predsedniških volitev: spopad za DUTB. Skrito ozadje - privatizacija T-2 in mariborske Livarne!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Do konca tega leta naj bi se zamenjal del ožjega vodstva DUTB. V ozadju pa T2 in Livarna Maribor.
V medijski senci predsedniških volitev se na politično-poslovni sceni odvija huda kadrovska kuhinja za del ožjega vodstva DUTB ali tako imenovane slabe banke. Ozadje tega spopada pa je zelo dobro znano insajderjem - gre za to, kdo bo imel glavno vlogo pri skorajšnji privatizaciji dveh velikih slovenskih podjetij, telekomunikacijske družbe T-2 in Livarne Maribor.
Konec tega leta namreč na sedežu slabe banke dvema izvršnima direktorjema, Janezu Škrubeju in Alešu Koršiču, poteče mandat, med kandidati za ti dve delovni mesti pa so spet Škrubej, Jože Jaklin (nazadnje je bil član uprave Luke Koper, predsednik uprave DZS, še prej je delal v Salonit Anhovu, zdaj pa je prokurist dveh podjetij, ki jih upravlja slaba banka - DUTB), Andrej Prebil, predsednik uprave Hotelov Bernardin, Aleš Šabeder, generalni direktor Semenarne Ljubljana, in Matija Vojsk, član nadzornega sveta Intereurope.
Po navedbah naših virov so štirje člani upravnega odbora, ki naj bi morda že na jutrišnji (torkovi) seji odločali o imenovanjih, precej razdeljeni. Miha Juhart, predsednik upravnega odbora DUTB, ki velja za tesnega sodelavca predsednika vlade Mira Cerarja, naj bi bil "neodločen", menda zaradi določenih "finančnih težav", Janez Širovnik, sicer član upravnega odbora SIP Šempeter, na DUTB pa je Juhartov namestnik in šef kadrovske komisije slabe banke, naj bi bil pod vplivom Marka Simonetija, prejšnjega predsednika upravnega odbora DUTB, in precej razvpitega poslovneža Uroša Koržeta, ki forsirata Škrubeja in Jaklina (no, slednjega naj bi podpiral tudi nekdanji državni sekretar Metod Dragonja, sicer vidni član Stranke Alenke Bratušek), Prebil naj bi imel podporo stranke Desus, Šabeder pa podporo dela stranke SMC. Druga dva člana upravnega odbora DUTB Mitja Križaj in Juan Barba Silvela naj bi bila za zamenjavo Škrubeja in proti prihodu Jaklina.

ČE OSTANE ŠKRUBEJ IN PRIDE ŠE JAKLIN - KATASTROFA?!

Naši viri tudi pravijo, da če Janez Škrubej ostane na DUTB, zraven pa pride še Jože Jaklin (mimogrede, iz Luke Koper je slišati, da Jože Jaklin dela samo do treh popoldne, ob koncih tedna ne dviguje telefona, če njegovi predlogi niso sprejeti, pa ga menda kar prime fizična slabost; no, to so verjetno tudi glavni razlogi, zakaj Jaklin hitro zapušča podjetja, običajno že po nekaj mesecih dela), bo stanje na slabi banko ostalo kot doslej, torej katastrofalno, provizije v nepremičninah ali denarju pa naj bi švigale še naprej.
To se je lepo videlo tudi ob zadnji prodaji mariborskega Vinaga, kjer je bila v nakup neposredno vpletena tudi Mojca Perhavc, visoka uslužbenka DUTB in žena Stojana Nikoliča, člana uprave ter glavnega finančnika Holdinga Slovenske elektrarne (HSE).
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
DUTB Janez Škrubej Prodaja državnega premoženja Jože Jaklin Aleš Koršič Miha Juhart miro cerar Andrej Prebil Hoteli Bernardin Aleš Šabeder Semenarna Ljubljana luka koper Salonit Anhovo DZS Intereuropa Marko Simoneti Uroš Korše Janez Širovnik SIP Šempeter Mitja Križaj Juan Barba Silvela Vinag Mojca Perhavc Stojan Nikolič Holding slovenske elekrarne metod dragonja Stranka Alenke Bratušek hse

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Arij Slovenski

2019-11-20 11:58:37


Komunisti, socialisti... isto sranje, drugo pakiranje. Komunisti so se 100 let sami naslavljali s komunisti, po padcu Berlinskega zidu pa so se hinavsko preimenovali v (social) demokrate. Ampak njihov osnovni cilj se ni spremenil. In kaj je osnovni cilj komunizma alias socializma? Iztrebiti belo raso in uničiti zahodno civilizacijo. Dokaz za to je 200 milijonov zverinsko poklanih žrtev komunizma po celem svetu, od tega najmanj 150.000 Slovencev, katerih kosti ležijo v več kot 700 masovnih moriščih, kraških jamah, rudniških jaških in tankovskih jarkih. To niso nobene projekcije, ampak gola dejstva - rezultat komunističnega genocida. Socialistično-komunistične nebuloze in utopične ekonomsko-družbene teorije, blebetanje o delavskih pravicah, družbeni lastnini, produkcijskih sredstvih, itd. so zgolj prazne parole in flance, s katerimi v svoj tabor zvabijo topoumne naivne idiote, kot je n.pr. Rado K. Ostale lenuhe, parazite, oportuniste in kriminalce pa privabijo s tem, da jim obljubijo delitev plena (premoženja in privatne lastnine), ki ga komunisti pokradejo svojim državljanom. Treba je torej pogledati, kaj komunisti aka socialisti dejansko delajo, ne pa kaj govoričijo. In tisto, kar dejansko delajo že vse od svojega krvavega prihoda na oblast, je masovni genocid nad narodom in plenjenje privatnega premoženja. Vse ostalo je blablabla in megla za retardirane opranoglave bebce ala Rado K, ki jim je od dejstev pomembnejša semantika.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

V senci predsedniških volitev: spopad za DUTB. Skrito ozadje - privatizacija T-2 in mariborske Livarne!