objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 30. oktober 2017 ob 06:32

Bizarnosti predsedniških volitev. Od največjega ponižanja (Cerar) do največje nehvaležnosti (Pogorelec).
Bojan Požar

Odpri galerijo

Govorice. Cerar se pred drugim krogom predsedniških volitev že ponuja Šarcu za zunanjega ministra.
Prvi krog predsedniških volitev 2017 je postregel tudi - bizarnosti. Od največjega ponižanja do največje nehvaležnosti. Če je "prvak ponižanja" postal Miro Cerar, predsednik vlade in SMC, potem naziv "najbolj nehvaležnega" vsekakor pripada Janezu Pogorelcu, namestniku predsednice vladne službe za zakonodajo, članu državne volilne komisije in tudi predsedniku odbora za pravosodje pri Novi Sloveniji. Zakaj? Poglejmo podrobnosti.

PONIŽANJE MIRA CERARJA

Miro Cerar se je po volilnem fiasku Maje Makovec Brenčič, ministrice za izobraževanje, znanost in šport ter predsedniške kandidatke SMC, minuli četrtek na lastno pobudo fizično pojavil v volilnem štabu Marjana Šarca, da bi se pozanimal o Šarčevem volilnem programu (vir)?! To je storil kljub temu, da cela Slovenija že ve, da bo Šarec, če v drugem krogu ne premaga Boruta Pahorja in postane predsednik države, šel na prihodnje parlamentarne volitve z Listo Marjana Šarca, ki bo po volji stricev iz ozadja oziroma zdaj že samorazkritega vodilnega strica iz ozadja Milana Kučana neposredni konkurent Cerarju in SMC za volilne glasove na levi sredini. Miro Cerar se tako že vnaprej priklanja Šarcu, ki ga ob obisku Mira Cerarja v njegovem štabu za nameček sploh ni bilo tam?! Da bi bilo ponižanje še hujše, so poskrbele govorice, da naj bi se Miro Cerar že vnaprej udinjal (ponujal) Šarcu, da bi postal minister za zunanje zadeve v bodoči Šarčevi vladi.
Hja, tako daleč gredo te zadeve. Politično ponižanje brez primere ...

NEHVALEŽNOST JANEZA POGORELCA

Janez Pogorelec, ki se je sredi volilne kampanje, zlasti po twitterju, izkazal kot najbolj goreči podpornik Ljudmile Novak, predsedniške kandidatke NSi, slab politični analitik in hud kritik aktualnega predsednika republike Boruta Pahorja, pa je očitno gladko pozabil, kako ga je Pahor, ko je bil še predsednik vlade, neposredno (za)ščitil pred zamenjavo, ki jo je takrat večkrat zahteval Gregor Golobič, tedanji predsednik stranke Zares in minister za visoko šolstvo. Golobič je namreč hotel, da visokega uradnika Janeza Pogorelca zamenjajo, ker je "desničar" in član NSi, Pahor pa zamenjave visokega uradnika Janeza Pogorelca zgolj iz ideoloških razlogov ni dovolil. No, med to kampanjo se je Pogorelc proti Pahorju postavil z ramo ob rami - Gregorja Golobiča.
Nehvaležnost pa taka ali še en dokaz, da je tudi v politiki dobrota - sirota.

				Med vlado Boruta Pahorja je Gregor Golobič zahteval zamenjavo uradnika Janeza Pogorelca, ker je desničar in član NSi. Med to volilno kampanjo pa Pogorelc, enako kot Golobič, napada Pahorja?!<br>
			Med vlado Boruta Pahorja je Gregor Golobič zahteval zamenjavo uradnika Janeza Pogorelca, ker je desničar in član NSi. Med to volilno kampanjo pa Pogorelc, enako kot Golobič, napada Pahorja?!

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
predsedniške volitve 2017 miro cerar SMC Lista Marjana Šarca marjan šarec janez pogorelec Zares Gregor Golobič ljudmila novak nova slovenija Vladna služba republike Slovenije za zakonodajo Borut Pahor maja makovec brenčič Twitter

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-05-24 11:13:52


Ljudje, čudnih obrazov, ki vodijo to državo, kateri so klovna postavili na oblast, so z njim vred po izgledu, mentaliteti, stopnji kulturnega razvoja in načinu razmišljanja precej bližje balkanskim plemenom in orientalskim divjakom kot Slovencem. V tem kontekstu je vsaj zame isti kurac in enak nivo varnostnega tveganja, če se mi na vratih pojavijo Kučan, Jankovič, Šarec ali Iračan, Sirijec in Maročan. V obeh primerih se zavem, da nekaj hočejo od mene in ti mi bodo, tudi na silo, hoteli odvzeti to...Doživeli smo eksodus balkanskih plemen v našo deželo, zdaj se vrši tzv. islamizacija. Sistemsko...To je en vidik težav z južno mejo, ki ga oblastniki sploh ne zaznajo, drug pa se izraža s prioritetami mafijskega ustroja države. Golobiči, Šetinci, Zemljariči in Biščaki, pač ne živijo od varnosti države pač pa od konkretnih projektov marionetne vlade. Denarja za vojsko in ljudi ob meji preprosto zmanjka, preden se nasiti vse te jebivetre. Zato je predvsem zelo priročno in dobrodošlo, da se nekaj tega cvenka da pridobiti tudi v Bruslju, kamor niti klovn ne gre rad proti nagradi. Tako je vajen še iz veseljačenj po gasilskih feštah in privatih žurih. Ciganka, ki jo tja pošilja, res nima pojma o ničemer, vonj po denarju pa ji že zdaj vleče nasmeh do ušes. Vsekakor sta oba s predsednikom v Slovenijo prišla po migrantski poti. Nekaj izkušenj imata. Razumeta te, ki srečo poizkušajo zdaj. Razumem tudi jaz Šarca, da se je pred mano ogradil s trimetrsko ograjo.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Bizarnosti predsedniških volitev. Od največjega ponižanja (Cerar) do največje nehvaležnosti (Pogorelec).