objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 30. oktober 2017 ob 06:32

Bizarnosti predsedniških volitev. Od največjega ponižanja (Cerar) do največje nehvaležnosti (Pogorelec).
Bojan Požar

Odpri galerijo

Govorice. Cerar se pred drugim krogom predsedniških volitev že ponuja Šarcu za zunanjega ministra.
Prvi krog predsedniških volitev 2017 je postregel tudi - bizarnosti. Od največjega ponižanja do največje nehvaležnosti. Če je "prvak ponižanja" postal Miro Cerar, predsednik vlade in SMC, potem naziv "najbolj nehvaležnega" vsekakor pripada Janezu Pogorelcu, namestniku predsednice vladne službe za zakonodajo, članu državne volilne komisije in tudi predsedniku odbora za pravosodje pri Novi Sloveniji. Zakaj? Poglejmo podrobnosti.

PONIŽANJE MIRA CERARJA

Miro Cerar se je po volilnem fiasku Maje Makovec Brenčič, ministrice za izobraževanje, znanost in šport ter predsedniške kandidatke SMC, minuli četrtek na lastno pobudo fizično pojavil v volilnem štabu Marjana Šarca, da bi se pozanimal o Šarčevem volilnem programu (vir)?! To je storil kljub temu, da cela Slovenija že ve, da bo Šarec, če v drugem krogu ne premaga Boruta Pahorja in postane predsednik države, šel na prihodnje parlamentarne volitve z Listo Marjana Šarca, ki bo po volji stricev iz ozadja oziroma zdaj že samorazkritega vodilnega strica iz ozadja Milana Kučana neposredni konkurent Cerarju in SMC za volilne glasove na levi sredini. Miro Cerar se tako že vnaprej priklanja Šarcu, ki ga ob obisku Mira Cerarja v njegovem štabu za nameček sploh ni bilo tam?! Da bi bilo ponižanje še hujše, so poskrbele govorice, da naj bi se Miro Cerar že vnaprej udinjal (ponujal) Šarcu, da bi postal minister za zunanje zadeve v bodoči Šarčevi vladi.
Hja, tako daleč gredo te zadeve. Politično ponižanje brez primere ...

NEHVALEŽNOST JANEZA POGORELCA

Janez Pogorelec, ki se je sredi volilne kampanje, zlasti po twitterju, izkazal kot najbolj goreči podpornik Ljudmile Novak, predsedniške kandidatke NSi, slab politični analitik in hud kritik aktualnega predsednika republike Boruta Pahorja, pa je očitno gladko pozabil, kako ga je Pahor, ko je bil še predsednik vlade, neposredno (za)ščitil pred zamenjavo, ki jo je takrat večkrat zahteval Gregor Golobič, tedanji predsednik stranke Zares in minister za visoko šolstvo. Golobič je namreč hotel, da visokega uradnika Janeza Pogorelca zamenjajo, ker je "desničar" in član NSi, Pahor pa zamenjave visokega uradnika Janeza Pogorelca zgolj iz ideoloških razlogov ni dovolil. No, med to kampanjo se je Pogorelc proti Pahorju postavil z ramo ob rami - Gregorja Golobiča.
Nehvaležnost pa taka ali še en dokaz, da je tudi v politiki dobrota - sirota.

				Med vlado Boruta Pahorja je Gregor Golobič zahteval zamenjavo uradnika Janeza Pogorelca, ker je desničar in član NSi. Med to volilno kampanjo pa Pogorelc, enako kot Golobič, napada Pahorja?!<br>
			Med vlado Boruta Pahorja je Gregor Golobič zahteval zamenjavo uradnika Janeza Pogorelca, ker je desničar in član NSi. Med to volilno kampanjo pa Pogorelc, enako kot Golobič, napada Pahorja?!

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
predsedniške volitve 2017 miro cerar SMC Lista Marjana Šarca marjan šarec janez pogorelec Zares Gregor Golobič ljudmila novak nova slovenija Vladna služba republike Slovenije za zakonodajo Borut Pahor maja makovec brenčič Twitter

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Arij Slovenski

2019-10-20 13:14:55


Kje se pozna uničenje Istrabenza? V tem, da so vsa slovenska podjetja, ki jih je Bavčarjev Istrabenz pokupil in nagrabil, danes izropana, uničena in za bagatelo prodana raznoraznim balkanskim tajkunom. Zahvaljujoč Bavčarju so Droga Portorož, Kolinska, Hotel Kempinski in ostala nekdaj prestižna slovenska podjetja zdaj v rokah čefurskih tatov in banditov, ki jih izčrpavajo in ropajo. Izjemen "dosežek", res! S tem, da je v Istrabenzu zaposlil 3.800 brezdelnih koritarskih parazitov, ki nič ne prispevajo k produktivnosti in zaslužku podjetja, ampak samo vlečejo mastne plače, se pa lahko hvali samo topoumen komunistični kleptoman, ki se na ekonomijo spozna kot zajec na boben. Ne, Bavčar ni noben heroj niti uboga žrtev režima, ki bi se nam morala smiliti. Je zgolj tipičen komunistični aparatčik in partijski povzpetnik, ki je hotel postati premožen tajkun, pa se mu račun ni povsem izšel, ker se ga je njegova Partija medtem odrekla in ga poslala na hladno. Revolucija pač včasih žre tudi svoje otroke. In Bavčar je definitivno otrok revolucije, saj je še sredi 80-tih (tako kot Janša in Požar) prisegal večno zvestobo Titu in Partiji in se vzpenjal po partijski lestvici. Po operetni "osamosvojitvi" oz. "odcepitvi od Jugoslavije", ki se je zgodila samo na papirju - saj je Slovenija danes še vedno totalno preplavljena s komunisti in jugovići - pa je Bavčar odrgel masko demokrata in se vrnil v okrilje murgelske LDS, ki mu je obetala boljši karierni pospešek. Seveda je Bavčar - skupaj z ostalimi prefarbanimi udbovci in komunisti ala Janša, Bučar, Spomenka, Rupel, itd. - poskrbel, da tudi lustracije nikoli ni bilo in da bo Slovenija na veke vekov ostala pod jugo-komunistično okupacijo. Komunist pač ostane komunist, pa če se stokrat prefarba in preobleče v demokrata. Pa tudi v zaporu Bavčarju ne bo hudega. Prej kot v 5 letih bo (predčasno) prišel ven in potem brezskrbno užival sadove nagrabljenega premoženja, ki ga je prej pravočasno poskril ali prepisal na sorodnike. Celoživljensko hlapčevanje Partiji se mu bo torej vendarle izplačalo.
borut rojc

2019-10-20 09:23:51


Kosmina, ki ga je pripeljal v Istrabenz je povedal vso resnico o Bavčarju ; ,, Mislil je, da bo sto let luštno,, Sam osebno, zelo posmehljivo gledam na ljudi, ki so v neki dobi življenja prisegali le na materialne dobrine in koristi, po tistem, ko je prišlo do točke preloma v njihovem življenju, bodisi ločitve v zakonu, finančnih težav, pa na življenje gledajo skozi prizmo duhovnosti, skromnosti in ponižnosti. Bavčarju v tem pogledu ne verjamem, ker preprosto ni nekddo, ki bi se čemurkoli v življenju lahko odrekel... Na Dobu so in še sedijo ljudje, ki so nedolžni. Vedno mi na misel pride zdaj že hudo bolni, če je sploh še živ,nekdanji finančnik Elana, Koder, ki je tam pač zato, ker bi s svojim vedenjem o poslovanju družbe in pričanjem, lahko ogrozil samega botra v Murglah. Elan je bil nekoč samopostrežba za nedotakljive komuniste. Kot danes Gorenje in še malo nazaj Adria. Takšna podjetja izginejo...Povsod pri teh sumljivih, finančnih transakcijah ter gradbenih poslih je bil navzoč tudi Jankovič, v mojih očeh, kronska priča in dokaz mafijskega ustroja države in skorumpiranega sodstva. Vedno in povsod njegov opičji nasmeh, ob Tovšakovi, Bavčarju, Šrotu. Vsi ti , čeprav s svojo krivdo, sedijo in so sedeli tudi za srbskega cigana. ..Tudi sam bi lahko napisal knjigo svojega boja s privilegiranci režima , umazanim sodstvom in kriminalno državo. Koga to zanima ? Tudi ta knjiga o Bavčarju ni vredna pol pizde hladne vode. Približno toliko kot tista , fašista Pirjevca, ki malikuje komunističnega morilca, Tita ali ta od neuravnovešenega Repeta, kateri poje hvalospeve Kučanu. To je vse na ravni nekdanjega Pavlihe...Bavčar ve, zakaj sedi. Ostal mu bodo milijoni, ki jih brez barabskih poslov, ne bi bilo. Tu sva si različna. Mene je ta država hotela zapreti, ker se nisem pustil okrasti na miren način kot so se pustili moji predniki v času komunistične revolucije. Kradejo pa nam, mamo jim jebem, že skozi rodove in vse mogoče države na tem območju... Za tisto, kar sedi Bavčar, bi sedel vsak, mar ne? V tem pogledu je zasenčil vse, kar je prej naredil dobrega. Postal je del plenilskih elit. Te njegove, krokodilje solze, so laž.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Bizarnosti predsedniških volitev. Od največjega ponižanja (Cerar) do največje nehvaležnosti (Pogorelec).