objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 4. november 2017 ob 06:30

Marko Zidanšek sporoča Toplaku, Remškarju in Furlanu: Ostajam predsednik Slovenske ljudske stranke!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Marko Zidanšek in Suzana Lara Krause. Očitki so neutemeljeni, sporoča predsednik SLS.
Pred dvema dnevoma smo objavili daljše pismo Ludvika Toplaka, Janeza Remškarja in Boštjana Furlana, posredovano vodstvu in članom Slovenske ljudske stranke (vir - pismo). Danes pa objavljamo odgovor Marka Zidanška, predsednika SLS, ki odgovarja vsem trem podpisnikom. Zidanšek se hkrati čudi, da je bilo pismo objavljeno na spletni strani Požareport, še preden ga je dobilo vodstvo SLS, in sporoča, da ostaja predsednik stranke.
Celotno pismo Marka Zidanška, prvaka SLS, objavljamo v nadaljevanju.

PISMO MARKA ZIDANŠKA

"Očitki v pismu so neutemeljeni. Navedba, da sem "na lastno roko omogočil kandidaturo svoje kandidatke ter k temu prisilil organe stranke", je absurdna, saj Slovenska ljudska stranka deluje na osnovi demokratičnih načel in v Statutu SLS zapisanih pravil. Kandidatura Suzane Lare Krause za predsedniške volitve je bila potrjena v skladu s statutarnimi pravili. Njeno kandidaturo, ki je bila v času odločanja na sejah Izvršilnega in Glavnega odbora SLS edina s podpisanim soglasjem, sem podprl in jo predlagal v odločanje najprej Izvršilnemu odboru SLS, po soglasni potrditvi IO SLS pa v odločanje Glavnemu odboru SLS, kjer je bil prav tako potrjen s statutarno zahtevano večino. Suzana Lara Krause je v kampanji odlično predstavila prenovljeno Slovensko ljudsko stranko in v prid SLS uporabila pozornost medijev in javnosti. To se že kaže v rezultatih javnomnenjskih raziskav, opravljenih po prvem krogu predsedniških volitev, ki SLS kažejo vrnitev v parlament - celo z višjo podporo, kot jo je SLS imela pred državnozborskimi volitvami leta 2014. Eden izmed treh podpisnikov pisma, ki jih je kljub tem rezultatom sram in zato ponovno ustvarjajo dvom in sejejo nezaupanje, dr. Remškar, je pred omenjeno sejo IO SLS podal soglasje h svoji kandidaturi za predsedniške volitve in ga še pred sejo tudi umaknil. Ta odločitev je v luči pisma še bolj nerazumljiva, saj se je odpovedal možnosti, da bi zastopal stranko v boju za najvišjo funkcijo v državi - po svojih najboljših močeh. Za možnost sklica izrednega volilnega kongresa Statut SLS jasno določa pogoje, ki jih podpisnikom doslej ni uspelo izpolniti. Ostajam na mestu predsednika stranke, ki mi ga je zaupal Kongres SLS. Žalosti pa me način komunikacije, ki se ga poslužujejo podpisniki, saj z očitki, ki ponavadi dosežejo medije še pred vodstvom stranke, a ne zdržijo teže argumentov, sami ciklično povzročajo padec ugleda v očeh splošne javnosti in krnijo javno podobo Slovenske ljudske stranke ... kar nato uporabijo kot argument za poziv k odstopu v novem pismu."

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Marko Zidanšek sls Prepiri znotraj SLS Marko Zidanšek Suzana Lara Krause ludvik toplak janez remškar Boštjan Furlan

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

igor hauptman

2019-07-15 20:21:11


Takole, Istok Potočnik glede dokazov o neprimernosti bankirja za direktorski stolček na MK. Kandidat mora v postopki izbire predložiti dokaze le o tem, da izpolnjuje razpisne pogoje, med drugim dokazilo o nekaznovanosti. Požarju za oceno, za kakšnega kandidata gre ni potrebno predlagati prav nobenih dokazov. O njegovi primernosti je mogoče soditi predvsem na podlagi dosedanjih referenc, ki očitno izhajajo predvsem iz bančništva. O teh referencah pa lahko le ugibamo. Če mene vprašate, seveda me ne bo nihče, so le te že zaradi njegovega položaja v času kopanja enormne bančne luknje ( že druge v 20. letih) nadvse sporne. Da ni prav nič odgovoren zanjo se lahko pohvali, kot tudi vsi ostali bančniki v vseh bankah, ki so jih sanirali slovenski davkoplačevalci. Niti eden od njih ni pravnomočno obsojen zaradi nevestnega dela, kar zaradi nenormalno visokih dokaznih standardov v naši kazenski zakonodaji ni prav nič izjemnega. Je pa zaradi tega izjemna naša država.Da gre za spornega kandidata je jasno tudi iz tega, da je imela Šarčeva vlada do sedaj z njim očitne težave. O poteku postopka zoper Iztoka Gornika ne morem soditi, verjetno se v resnici do sedaj ni končal niti še preiskovalni postopek. Vendar dokler še ta ni zaključen, nekako nenaivno pričakujem, da po tem postopek ustavljen pa je popolnima neprimerno, da se o takem kandidatu vlada sploh pogovarja. In zakaj, Istok Potočnik po vašem mnenju bi moral ravno ta sporna oseba ponovno odločati o premoženju države. Ugibam. Zato ker bo nalogo opravil v interesu tistega, ki ga ves čas forsira in to ni nujno ravno minister Počivalšek. Ali pa ima toliko močnega strica, ki bo zanj pač poskrbel. Naj bo dober in poskrbi še za delavke ARUMA, zadnje metamorfoze bivše MURE, ki so ravno danes dokončno ostale brez službe. Še brezplačen nasvet. Naj gre dotični gospod za nekaj časa delat še za bančni šalter, ki ga verjetno sploh še ni videl, kot še mnogo naših "uspešnih" bančnikov.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Marko Zidanšek sporoča Toplaku, Remškarju in Furlanu: Ostajam predsednik Slovenske ljudske stranke!