objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Sobota, 11. november 2017 ob 06:30

Hud spopad v SMC - za Luko Koper. Kešeljević ustavlja Lebna, ker se menda boji, da bo ostal brez vpliva na Luko.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Jure Leben, Mič Sojer in Erik Kopač. Spopad med Lebnom in Kešeljevićem bo pošteno stresel SMC.
Naše napovedi, da naj bi Jure Leben, državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo in vodja vladnega projekta Drugi tir, najverjetneje prevzel vodenje Luke Koper (vir), je pred dnevi potrdila tudi TV Slovenija.
Vmes se sicer dogaja marsikaj, tudi sporna zamenjava revizorske hiše, na podlagi mahinacij in nekaterih tihih kadrovskih navez Barbare Nose, članice nadzornega sveta Luke Koper (izvoljene na predlog Slovenskega državnega holdinga) in predsednice revizorske komisije nadzornega sveta. Ki je - očitno - na svojo roko dosegla, da je "najboljšo" popravljeno ponudbo v drugem krogu razpisa oddala revizorska družba BBO. Pri tem je zanimivo, da ista družba svetuje tudi konkurenčni luki - nemški luki v Hamburgu, sindikati iz Luke Koper pa sumijo, da gre pri tem za korupcijo.
Kako naj bi vse to potekalo, priča insajdersko pismo iz Luke Koper, ki je minule dni zaokrožilo po Kopru in Ljubljani, objavljamo pa ga na koncu članka.
Barbara Nose je sicer lastnica revizorske hiše Constantia, d. o. o., ki je bila v času, ko je SDH - kot predsednik nadzornega sveta - vodil še Samo Lozej, tako imenovana hišna revizorska firma za družbe znotraj SDH, zdaj pa Nosetovo povezujejo z Aleksandrom Kešeljevićem, svetovalcem predsednika vlade Mira Cerarja, programskim direktorjem in glavnim kadrovikom SMC.
No, in prav Kešeljević je po naših zanesljivih informacijah največji nasprotnik naskoka Jureta Lebna na Luko Koper, menda zato, ker se boji, da bi Leben, če postane novi predsednik uprave Luke Koper, preprečil, citiramo naše vire, "Kešeljevićevo biznisiranje z Luko Koper". Zakulisni spopad med Lebnom in Kešeljevićem pa utegne imeti tudi hude posledice za celotno SMC in tudi Cerarja, ki naj bi ob "biznisiranju Kešeljevića" kakor gledal stran (nekateri sicer pravijo, da Cerar ne ve, kaj se dogaja?!), podobno, kot je "gledal stran" pokojni Janez Drnovšek ob zakulisnih poslih Gregorja Golobiča. No, za stranko SMC tudi naši viri znotraj vladne koalicije pravijo, da sploh ne gre za politično stranko, ampak za interesno združenje pod vodstvom Aleksandra Kešeljevića.

				Miro Cerar in Aleksander Kešeljević. Ko slednji biznisira, Cerar, pravijo, gleda stran ...<br>
			Miro Cerar in Aleksander Kešeljević. Ko slednji biznisira, Cerar, pravijo, gleda stran ...

Toda Jure Leben, vsaj po naših informacijah, če mu ne uspe postati predsednik uprave Luke Koper, in to zaradi Kešeljevića in razmer znotraj SMC, načrtuje odstop z mesta državnega sekretarja in celo odhod iz Cerarjeve stranke.
Ali drugače, najnovejši zakulisni spopad med Lebnom in Kešeljevićem utegne dodobra stresti stranko SMC, saj naj bi Jureta Lebna pri tem podpirali tudi posamezni poslanci SMC. Leben je sicer tudi član izvršilnega odbora SMC in že vrsto let družinsko povezan z Mirom Cerarjem.

				Pismo iz Luke Koper o tem, kaj naj bi se dogajalo pri izboru nove revizorske hiše - BBO. Glavno vlogo pri tem je imela Barbara Nose, članica nadzornega sveta Luke Koper in predsednica revizorske komisije.<br>
			Pismo iz Luke Koper o tem, kaj naj bi se dogajalo pri izboru nove revizorske hiše - BBO. Glavno vlogo pri tem je imela Barbara Nose, članica nadzornega sveta Luke Koper in predsednica revizorske komisije.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
luka koper jure leben aleksandar kešeljević miro cerar SMC Barbara Nose Constantia doo slovenski državni holding sdh Samo Lozej Janez Drnovšek Gregor Golobič BBO Mič Sojer Erik Kopač

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Hud spopad v SMC - za Luko Koper. Kešeljević ustavlja Lebna, ker se menda boji, da bo ostal brez vpliva na Luko.