objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Petek, 24. november 2017 ob 06:59

Zorko na SDH, kdo ga podpira, kdo je proti? In kako je Petrič po telefonu storniral Mervarja.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Dušan Zorko naj bi po novem letu postal član uprave Slovenskega državnega holdinga.
Po nedavnem imenovanju dveh novih izvršnih direktorjev slabe banke (DUTB - kar sta postala Jože Jaklin in Andrej Prebil), se je začel kadrovski boj za imenovanje tretjega člana uprave Slovenskega državnega holdinga. Za zdaj sicer samo zakulisni, saj formalni postopek prek nadzornega sveta SDH še ni stekel, bi pa naj, predvidoma po 5. decembru, ko je naslednja prva seja nadzornega sveta SDH. No, in to naj bi bila tudi zadnja velika kadrovska zgodba te koalicije pred parlamentarnimi volitvami prihodnje leto.

KDO JE ZA, KDO JE PROTI?

Tretji član uprave SDH naj bi zdaj postal Dušan Zorko, dolgoletni šef uprave Pivovarne Laško, ki po novem letu zapušča direktorsko mesto, nizozemski pivovarski velikan Heineken, že dve leti in pol lastnik Pivovarne Laško - Union, pa Zorka umika med člane nadzornega sveta. Dušana Zorka za tretjega člana uprave SDH (spomnimo, predsednica uprave SDH je Lidia Glavina, članica uprave pa Nada Drobne Popovič) zakulisno predlagajo Socialni demokrati (Lidia Glavina namreč sodi v kvoto SMC, Nada Drobne Popovič pa, sicer nekoliko poenostavljeno rečeno, v Desus), toda Zorko naj bi imel tudi podporo ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška in "Počivalškovega svetovalca" Izidorja Krivca, prvega človeka Celjskih mesnin, torej "celjske linije SMC".
Za osvežitev spomina: Počivalšek in Krivec sta pred časom, na podlagi zakona Lex Mercator, za izrednega - državnega - člana uprave Mercatorja postavila Gregorja Planteuja.
Proti imenovanju Dušana Zorka pa naj bi lobirali Borut Jamnik, predsednik Modre zavarovalnice, ki svoje konflikte z Dušanom Zorkom vleče še iz časov, ko je bil Jamnik član nadzornega sveta Pivovarne Laško, Aleksandar Kešeljević, svetovalec predsednika vlade Mira Cerarja in član ožjega vodstva ter glavni kadrovik SMC, ter Lidia Glavina. Vsi trije se namreč predvsem čisto preprosto bojijo, da bo prihod Zorka v upravo SDH bistveno omejil moč - Lidie Glavina.

IN KAKO JE BILO DOSLEJ ...?

Imenovanje tretjega člana uprave SDH se je sicer po padcu "Jamnikove članice uprave" SDH Anje Strojin Štampar že dvakrat politično zapletlo in ustavilo. Najprej sta SMC in Desus preprečila imenovanje kandidata SD Matevža Marca, potem pa je SD preprečila imenovanje Franca Žmavca, kandidata SMC, in Željka Puljića, kandidata stranke Desus.
Je pa hkrati zanimivo, da tudi Janko Veber, poslanec in podpredsednik SD, ki (menda) pripravlja svojo stranko oziroma prevzema Združeno levico - Demokratično stranko dela (vir), zadnjih 24 ur na twitterju in facebooku kar pospešeno najeda kandidaturo Dušana Zorka.

KLIC PETRIČA - MERVARJA NI VEČ NA SEZNAMU

Da so kadrovske zadeve pri slabi banki ali SDH vedno strahotno nepredvidljive, pa dokazuje tudi informacija, da naj bi Stojan Petrič, lastnik Kolektorja in časopisne hiše Delo ter danes resda eden najvplivnejših tajkunov v državi, zrušil kandidaturo Aleksandra Mervarja, predsednika uprave Elesa, za člana nadzornega sveta Luke Koper. Petrič, pravijo naši viri, naj bi to storil z enim samim telefonskim klicem - poklical pa naj bi Lidio Glavina, in Mervarja že ni bilo več "na spisku".

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
sdh slovenski državni holding DUTB Jože Jaklin Andrej Prebil Dušan Zorko Pivovarna LaškoUnion Heineken lidia glavina Nada Drobne Popovič Socialni demokrati SMC desus zdravko počivalšek Izidor Krivec Celjske mesnine mercator Gregor Planteu borut jamnik Modra zavarovalnica aleksandar kešeljević Matevž Marc Željko Puljić Franc Žmavc janko veber Združena levice Demokratična stranka dela Twitter Facebook stojan petrič kolektor časopisna hiša delo Aleksander Mervar Eles luka koper

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Janez Kepic-Kern

2019-10-18 16:26:05


"PRAVNICA-PREŠUŠTNICA" SLOVENSKI PRAVNIKI, NJIH morebitna "PREŠUŠTVA", NJIH ZVESTOBA "ZAKONSKIM" ZAVEZAM itd.?! Osebno pričevanje: Janez KEPIC-KERN. - sem bil več desetletij tudi - zelo aktiven-vsak vikend - družabni ok, zaželen PLESALEC. SPODAJ PODAJAM RESNIČNO ZGODBO O MOJI NAJBOLJŠI SOPLESALKI - "PRAVNICI" Ne rečem, da vsem, a pri visokem procentu že takointako "strokovno precej skromnih" slovenskih pravnikov - se zdi - ŠTUDIJ PRAVA NAREDI "IRACIONALNE NJIH VREDNOTE.. Se zdi - vsaj pri nekaterih. - vsem beročim in ostalim - PRIPOROČAM VELIKO MERO OSEBNE PREVIDNOSTI predno se navežete kak bolj resnen, osebni stik s katerimkli, katerokoli PRAVNICO, PRAVNIKOM - šolanim na naših slovenskih pravnih šolah. Ne posplošujem, ampak - spodnji primer je 1000% verodostojen. Moja, v začetku naključna znanka "pravnica ELENA" - res izjemno dobra solo in v paru plesalka iz LJUBLJANE iz ugledne številčne premožne in dobro situirane meščanske družine, z družinskim stanovanjem prav blizu ex PRAVNE FAKULTETE JE BILA V 1970., 1980, 1990 - do leta 2010 ena najbolj "impozantnih" žensk - v Ljubljani - kot npr - znana Sophia LOREN ali sedaj MELANIA TRUMP. Ni delala kot pravnica - pač pa v turizmu. Toplo, bujno, skladno postavno - ELENO - IMPOZANTNO ŽENSKO, s kakršno se moški - lahko - "postavlja - pred drugimi moškimi in v družbi si je zaželel imeti za SVOJO ŽENO - eden najbolj priznanih ZDRAVNIKOV - v LJ. In? Ni bilo težav: IMPOZANTNA ELENA - praktičnega razmišljanja - se je poročila z njim. Takoj je rodila otroka - lepo skrbela zanj. Vse pa se je zapletlo, ko je IMPOZANTNA - ELENA - začela delati v turizmu. Z leti je namreč IMPOZANTNA ELENA - postajala še bolj lepo, skladno bujna, samostojna vedra in družabna, predmet poželenja -vseh moških. Tudi sama se je spremenila v veliko - "ljubiteljico moških" - tudi v praksi. To je seveda povzročilo težave v njenem zakonu - s tistm ok, a nič družabnim zdravnikom. Ampak ! Pravnica ELENA - ni nič komplicirala. Rekla je: "POSLUŠAJ - MOŽ ! Jaz poročila s teboj - sem se. Ampak: ZVESTOBE - TI PA NISEM OBLJUBILA" Čisto zares je tako rekla: sem bil zraven, ko je to "veličastno" ex možu- oznanila po telefonu. Seveda je sledila LOČITEV, ki je trajala cca 20 let, delitev premoženja itd. - s čimer se IMPOZANTBNA Elena niti najmanj ni obremenjevala, saj ji še zdaj pri nje 60 letih - ne manjka - občudovalcev, ljubčkov itd. Le nje ex MOŽ , OK ZDRAVNIH - nikakor ne more doumeti. kako je ŽENSKA - PRAVNICA - lahko ? Takšna. L.R. Ex ok knjižničar, ok družabni plesalec itd. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA P.s. Zgodba je - absolutno - resnična. ELENA - je nezlobna, nekaznova, prijetna, le skrajno egocentrična oseba. PRAVNICA. Zdaj ivi samostojno obkrožena z množico občudovalcev. privlačna. PRAVNCA. Pač. Kdo bi razumel - slovenske PRAVNIKE? Da niti ne govorim o - "PRAVNICAH"
borut rojc

2019-10-18 11:44:07


Cigan se bo pritožil in višje sodišče zadevo z lahkoto obrne njemu v prid glede zadeve ,, Lekarna Bitenc,, Dvomim sicer, v Šiški se gradi nov trgovski center, katerega je ta isti cigan nekoč onemogočal pri gradnji in bo tam pač zdaj postavil eno od izpostav svojih lekarn...Pravo, kar sem spoznal na lastni koži in vse pišem na podlagi osebnih izkušenj, je v Sloveniji hudo raztegljiva zadeva, ki se od posameznika do posameznika tretira drugače. V tem pogledu se moramo nekateri sodno boriti proti izvedensko dokazanim dementnim tožnikom,piscem oporok in celo pokojnikom. Tudi ti imajo po mnenju višjega sodišča, lahko svetle trenutke in operirajo na polno. Norö! ...Uničenega zdravja in življenja v desetletju sodnih bojev s kriminalci in prevaranti, ne bo nihče povrnil. Tega slovenski pravosodni sistem, ne bo zaznal še naslednjih sto let. Morda bom, vsaj jaz, do konca življenja dočakal, da bo kdo od tzv. sodnikov globoke države,ki načrtno uničujejo življenja in krojijo usode ljudi, kazensko odgovarjal. Čeprav, glede na komike, luzerje in bleferje, ki jih globoka država nastavlja na oblast, nimam upanja na to. Preveč so zjebani v glavo, da bi razni Kordiši, Korčetke, Mesci in podobni jebivetri, sploh vedeli, za kaj gre...Dokler bo tako in s takšnimi ljudmi v sodstvu, imajo kriminalci avtocesto po vsej poti svojih hudodelstev. Izgubljena človeška življenja, pa toliko pomebna v luči zasledovanja njihovih bolnih interesov, kot povožena divjad ob cesti.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Zorko na SDH, kdo ga podpira, kdo je proti? In kako je Petrič po telefonu storniral Mervarja.