objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 28. november 2017 ob 06:54

Težko bo Zidanšek prevzel državni svet. Kangler je očitno proti. Češ, Zidanšek bo jutri skočil v hrbet.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Franc Kangler sicer pravi, da ne goji nobene zamere, toda opozarja, da bo Zidanšek skočil v hrbet.
Potem ko je konec prejšnjega tedna Marko Zidanšek, prvak Slovenske ljudske stranke, začel dajati prve javne signale, da bi na podlagi novega zavezništva na desnici med "SDS, SLS & neodvisnimi" (zavezništva, ki naj bi dobilo, kot je po volitvah v državni svet na twitterju objavil Janez Janša, 13 državnih svetnikov od 22) lahko postal celo novi predsednik državnega sveta (vir), se je proti temu javno opredelil novoizvoljeni član državnega sveta Franc Kangler. Proti Marku Zidanšku je tvitnil vsaj štiri tvite, ki Zidanška in njegovo kandidaturo postavljajo na realna tla:
* Tako lahko pa se ne delijo funkcije, predvsem pa ne tistim ki ne poznajo demokracije, kaj šele spoštovanja drugače mislečih.
* Ne gre samo za čast in resnico, gre za dialog in spoštovanje nekaterih demokratičnih načel. Kaj je govoril v lanskem letu npr za JJ? Kje ima obraz? Danes (brez) @sds a ne bi bil izvoljen. Smo mogoče spet bili drugi moteči? Pa vseeno smo dobili podporo elektorjev.
* Hmmm kar nekaj nas je odpisanih iz stare SLS (Maučec, Hrovat, Tomažič in moja malenkost). Kako ga naj podprem, če smo za njega vsi manj vredni in odpisani! Človeka ki nedemokratično izključuje ljudi iz SLS, ki mu je tuja beseda opravičilo ... jutri bo skočil v hrbet ...
* Osebno ne gojim nobene zamere do @strankaSLS se manj do predsednika sls. Spoštujem pa vrednote demokracije in svobodo izražanja ter zagovarjam č pravice. Pričakujem pa tudi javno opravičilo Radovana Žerjava, kot je obljubil.

OPRAVIČITI SE MORA TUDI RADOVAN ŽERJAV?!

Najhujši Kanglerjev očitek Marku Zidanšku je verjetno ta, da bo "jutri skočil v hrbet", pogoji, ki jih Kangler - očitno - postavlja Zidanšku, da bi dobil njegov glas in podporo za izvolitev, pa so praktično težko uresničljivi. Kangler namreč javno zahteva, da se mu opraviči tudi Radovan Žerjav, predsednik SLS pred Zidanškom, ki je Kanglerju odrekel podporo med prvimi sodnimi procesi in ki naj bi opravičilo Kanglerju tudi obljubil. Žerjav se je kasneje iz politike sicer povsem umaknil, Kangler pa je pred časom ustanovil Novo ljudsko stranko, kjer je predsednik programskega sveta.
Kar se tiče matematike na desnici, pa je takole: SLS je tokrat med državne svetnike, ki predstavljajo lokalne interese, spravila štiri kandidate, Marka Zidanška, Francija Rokavca, Srečka Ocvirka in Marjana Maučeca, Janševa SDS sedem državnih svetnikov (Milana Ozmiča, Rajka Fajta, Branka Šumenjaka, Bogomirja Vnučeca, Bojana Kekca, Franca Goloba in Dušana Strnada), Nova Slovenija pa celo nobenega. Kanglerja na elektorskih volitvah SDS uradno ni podprla, saj je podpirala njegovega protikandidata Rudija Matjašca.
Zidanšek, ki razlaga, da je bila koalicija z Janezom Janšo sklenjena samo za volitve v državni svet, pa brez podpore Kanglerja in "odpisanih iz stare SLS", kjer Kangler na primer med tviti omenja tudi Tomaža Hrovata, državnega svetnika, izvoljenega na listi Socialnih demokratov, niti slučajno ne more računati na svojo izvolitev za predsednika državnega sveta. In potem je tukaj še - levica.
Marko Zidanšek pa se, vsaj po naših informacijah, hkrati srečuje z novim valom napadov nase znotraj SLS, ki jih vodita Ludvik Toplak in Janez Remškar, nekdanji direktor ljubljanskega onkološkega inštituta in nesojeni kandidat SLS za predsednika države. Ta struja mrzlično dela na podpisih za sklic izrednega kongresa stranke, kjer bi Zidanška - odstavili (vir).

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Marko Zidanšek Franc Kangler Kangler proti Zidanšku slovenska ljudska stranka Nova ljudska stranka Janez Janša sds ludvik toplak janez remškar onkološki inštitut Onkološki inštitut iz Ljubljane Radovan Žerjav Socialni demokrati državni svet Twitter nova slovenija

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Janez Kepic-Kern

2019-10-13 21:10:05


ZAHTEVAMO UREDITEV OBJAVLJANJA IN izvajanja "MERITEV T.I. "JAVNEGA MNENJA" Z URADNIMI - PREDPISI ! Objavljanje "sfriziranih meritev" javnega mnenja - zlasti pa "meritev" "NINA MEDIE" - JE "SRAMOTNO" ODMEVNOST, VPLIV TEGA ODLIČNEGA E-PORTALA gospoda B. POŽARJA - JE IZJEMEN. Taka nedvomna negativna dejstva kot jih najde - cenjeni gospod, odlični novinar B. POŽAR JE NEMOGOČE- ZANIKATI: vsak, ki je bil s strani - g. POŽARJA UJET PRI KAKI NEKOREKTNOSTI - je imel in ima velike težave, da se "nepoškodovan" - izmota - IZ NJEGA LASTNE - NEKOREKTNOSTI. Čestitke g. POŽARJU ! KAR - TAKO DALJE ! 10. 10. 2019 - po prelomnem SHODU civilnih skupin in SLS, SDS - pri Prešernovem spomeniku, po zahtevah izrečenih s strani vodje OK stranke SDS - gospoda J. JANŠE ZLASTI PA PO ZAČETKU URADNIH POSTOPKOV - PROTI MOL ŽUPANU Z.J., - proti sodnikom v zadevi "PATRIA" ter proti LMŠ - v zvezi z "dezorganiziranostjo" LMŠ in - proti premierju LMŠ - v zvezi z nejasnim načinom kadrovanja v "SOVI" bo pravi - "ČUDEŽ" - če se "hišica iz kart" - LMŠ - NE BO SESULA, morda SE BO "SESULA" celo -- VLADNA KOALICIJA. Vsekakor - pa je že opazno, da "krepitev "medijske podpore" LMŠ-JU - NE DELUJE. Ljudje danes večino info - dobijo , dobimo - preko FACEBOOKA, E- PORTALOV tudi TWITERJA - zelo ekspresno. Da realnih info preko živih stikov z znanci in prijatelji - sploh ne omenjam. TUDI SHOD 10. 10. JE BIL - ZELO ODMEVEN. Obiskanost - odličnega e-portala "POŽAREPORT" - se veča. Tudi vpliv NOVE24TV, DEMOKRACIJE - se zelo VEČA. Nekaj razveseljujočh pojavov ob naraščajoči množici - zaskrbljujočih - pojavov !L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA, "SLOVENIANA", sloveniana.si

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Težko bo Zidanšek prevzel državni svet. Kangler je očitno proti. Češ, Zidanšek bo jutri skočil v hrbet.