objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 29. november 2017 ob 06:53

Viri iz Nove Slovenije: Valentin Hajdinjak ni predsedniška opcija namesto Ljudmile Novak
Bojan Požar

Odpri galerijo

Valentin Hajdinjak in Karl Erjavec. Hajdinjak menda ne bo zamenjal Ljudmile Novak na vrhu NSi.
Čeprav se govorice, da naj bi Valentin Hajdinjak, med novinarji imenovan tudi Hajdi, mednarodni tajnik in visoki uslužbenec družbe T-2, d. o. o., na vrhu Nove Slovenije kmalu zamenjal Ljudmilo Novak, širijo že vsaj dva meseca, viri (vsaj moji) iz NSi zatrjujejo, da "Hajdinjak ni opcija namesto Novakove".

HAJDINJAK - TONIN - PETERLE?

Po teh informacijah naj bi Hajdinjak, sicer dober prijatelj generalnega sekretarja NSi Roberta Ilca, "raje delal iz ozadja", imel pa naj bi tudi, med člani ožjega vodstva NSi, najboljše zveze znotraj Evropske ljudske stranke (EPP). Po drugi strani pa je res, da je Nova Slovenija kljub precej pompoznim ambicijam Ljudmile Novak, da na predsedniških volitvah postane "mati naroda", med volitvami v državni svet (minuli teden - vir), kjer v nasprotju z SDS in Slovensko ljudsko stranko niso dobili nobenega državnega svetnika, v nekaj tednih doživela že drugi volilni poraz. Toda podobno kot Valentin Hajdinjak tudi Matej Tonin, vodja poslanske skupine NSi, menda ne velja več za tako rekoč avtomatičnega naslednika Novakove (slišati je namreč, da naj bi se trojica Ilc, Matej Tonin in poslanec NSi Jernej Vrtovec "malo razšli"), čeprav je najbolj verjetno, da se bo to res zgodilo spomladi 2019, ko naj bi Ljudmila Novak, kot smo na tem portalu že poročali, spet kandidirala za evropsko poslanko. Takrat naj bi se namreč Lojze Peterle odpovedal vnovični kandidaturi za evropskega poslanca - pač v dobro Ljudmile Novak.
Nekateri sicer ocenjujejo, da bi Nova Slovenija lahko naredila (majhen) volilni preboj samo v primeru, če bi jo vodil Lojze Peterle, vendar to za nekatere lobije, ki naj bi iz ozadja dejansko vodili NSi (tukaj omenjajo predvsem znanega lobista Marka Pogorevca), menda ni sprejemljivo.

KARIERA

Spomnimo. Valentin Hajdinjak je bil med prvo vlado Janeza Janše tiskovni predstavnik vlade, nato je odšel za tiskovnega predstavnika zdravniške zbornice, kjer je bila njegova šefica razvpita Gordana Živčec Kalan. Med drugo Janševo vlado se je znašel v kabinetu tedanjega ministra za obrambo Aleša Hojsa in kasneje postal uslužbenec ministrstva za obrambo, natančneje vojaške obveščevalne službe OVS. Zdaj je, kot že omenjeno, zaposlen na T-2. Mednarodni tajnik NSi je postal pred eni letom, na spletni strani Nove Slovenije pa je med člani vodstva NSi zapisan na šestem mestu - za Novakovo, tremi podpredsedniki in sekretarjem Ilcem. Valentin Hajdinjak je sicer ekonomist, no, nekaj časa pa je delal celo kot športni novinar na Radiu Slovenija.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
nsi Valentin Hajdinjak ljudmila novak nova slovenija lojze peterle Robert Ilc marko pogorevc Janez Janša aleš hojs OVS Gordana Živčec Kalan Zdravniška zbornica Slovenije Ministrstvi za obrambo karl erjavec sds slovenska ljudska stranka radio slovenija Jernej Vrtovec matej tonin

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Viri iz Nove Slovenije: Valentin Hajdinjak ni predsedniška opcija namesto Ljudmile Novak