objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Petek, 1. december 2017 ob 06:52

Izbor SMC - Andrej Božič res prevzema Luko Koper. SD pa dobi člana uprave - Metoda Podkrižnika.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Božič bo, kot kaže, bodoči novi predsednik uprave Luke Koper. Tako naj bi se odvilo po 28. decembru.
Čeprav v Steklarni Hrastnik to "uradno zanikajo", Andrej Božič, nekdanji direktor in tudi solastnik Steklarne Hrastnik, res odhaja na delovno mesto predsednika uprave Luke Koper. Vse to naj bi se odvrtelo takoj po 28. decembru, ko je sklicana skupščina Luke Koper in kjer naj bi (bo) uprava Luke z Dragomirjem Matićem na čelu dobila nezaupnico.
Andrej Božič, ki velja za enega najboljših slovenskih menedžerjev, je v igro stopil, ko je bitko za Luko Koper znotraj SMC dokončno izgubil Jure Leben, "čudežni deček SMC", državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo ter vodja vladnega projekta za drugi tir (vir). Leben je od kandidature za predsednika uprave Luke Koper odstopil minuli ponedeljek po pogovoru z Milanom Brglezom, predsednikom državnega zbora in podpredsednikom SMC, ko je postalo jasno, da znotraj SMC ni prave politične volje, da bi za Lebna - prek SDH in skupščine Luke - na silo spreminjali statut Luke Koper in pogoje za imenovanje šefa uprave, saj Leben sedanjih pogojev za imenovanje na funkcijo predsednika uprave tako velike družbe, kot je Luka Koper, pač ne izpolnjuje. Mimogrede, konec prejšnjega tedna so medije kar preplavile anonimke o pomanjkanju formalnih pogojev Jureta Lebna za šefa uprave Luke Koper.

LEBEN IZGUBIL PROTI KEŠELJEVIĆU

Je pa odstop Jureta Lebna od kandidature insajderska kadrovska zmaga Aleksandra Kešeljevića, svetovalca predsednika vlade Mira Cerarja in programskega direktorja SMC, ki tako poleg Miča Sojerja, člana izvršilnega odbora SMC in zaupnika Mira Cerarja, ostaja glavni kadrovik Cerarjeve stranke.
Nekateri so sicer prepričani, da je Leben odstopil prehitro, saj naj bi ga bil DeSUS, natančneje Karl Erjavec, "pripravljen spustiti skozi", za Socialne demokrate pa je menda pomembno samo to, da Metod Podkrižnik, direktor Ferspeda, postane novi član uprave Luke Koper. Podkrižnika sicer forsirata vodja poslanske skupine SD Matjaž Han in generalni sekretar SD Dejan Levanič, in to naj bi bilo dogovorjeno tudi zdaj, ko Luko očitno prevzema Andrej Božič.
Spomnimo: Metod Podkrižnik že nekaj zasebno živi s Pio Tajnikar, nekdanjo atletinjo, precej uspešno šprinterko na 100 metrov, pa tudi hčerko znanega ekonomista ter nekdanjega ministra in bivšega predsednika upravnega odbora Adrie Airways Maksa Tajnikarja.

BOŽIČ ŽE APRILA PODPRL CERARJEVO VIZIJO

Je pa tudi Andrej Božič povezan s Cerarjevo SMC. Božič je namreč eden tistih menedžerjev, ki je hitro ter javno, na svojem facebook profilu, podprl Cerarjevo "Vizijo Slovenije do leta 2050" - 5. aprila letos. Enako je malo kasneje storila tudi njegova soproga Ksenija Špiler Božič, sicer lastnica družbe BB Consulting (svetovanje), d. o. o..
Iz javno dostopnih virov je sicer tudi razvidno, da je bila Ksenija Špiler Božič celo med vidnimi ustvarjalci te vizije (vir).

				Andrej Božič je aprila letos na facebooku javno podprl Cerarjevo vizijo Slovenije do leta 2050. No, zdaj ga SMC postavlja za predsednika uprave Luke Koper.<br>
			Andrej Božič je aprila letos na facebooku javno podprl Cerarjevo vizijo Slovenije do leta 2050. No, zdaj ga SMC postavlja za predsednika uprave Luke Koper.
PRIKAZ NASPROTNIH DEJSTEV
Spoštovani gospod Požar,
v vašem članku ste danes objavili netočno informacijo, ki se glasi: "(Jure) Leben je od kandidature za predsednika uprave Luke Koper odstopil minuli ponedeljek, po pogovoru z Milanom Brglezom, predsednikom državnega zbora in podpredsednikom SMC ...".
Naj povem, da sem se z gospodom Juretom Lebnom res srečal minuli ponedeljek na prireditvi Hoč'mo cesto, na Koroškem, kjer sva imela nekajminutni  pogovor. Pogovarjala pa sva se o 3. razvojni osi in njenem umeščanju v prostor, ne pa o tematikah, ki jih omenjate vi.
Milan Brglez 
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
luka koper SMC Andrej Božič Steklarna Hrastnik karl erjavec desus aleksandar kešeljević Mič Sojer jure leben drugi tir ministrstvo za infrastrukturo Socialni demokrati Matjaž Han Dejan Levanič Metod Podkrižnik Fersped Ksenija Špiler Božič BB Consulting doo Facebook Vizija Slovenije do leta 2050 dragomir matić slovenski državni holding sdh Maks Tajnikar Pia Tajnikar Adria Airways

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Hugo Flander

2019-10-23 15:29:27


Če koga glih zanima: STRATEŠKO RAZVOJNO INOVACIJSKO PARTNERSTVO TRAJNOSTNI TURIZEM VSEBINSKO POROČILO II. faza projekta od 08.08.2017 do 30.10.2018 Oktober 2018 TGZS in SRIPT od države pričakujeta podporo pri razvoju turistične branže #Izbrali smo odlične, uveljavljene in priznane strokovnjake na svojih področjih, ki se uspešno povezujejo in sodelujejo s člani SRIPT-a. To so: dr. Maja Maravić Uran, dr. Boštjan Brumen, dr. Ljubica Knežević Cvelbar, dr. Emil Juvan, <b>dr. Aleksandra Pivec</b>, Rebeka Koncilja, Jana Apih,itd. Vse navedene osebe so tudi člani koordinacije SRIPT.V primerjavi s preteklim obdobjem smo izvedli izrazito večje število (nad 65)proaktivnih delovnih sestankov z njimi na sedežu njihovih podjetij, zavodov, na sedežu nosilca projekta TGZS in na sedežu članov SRIPT, podjetij.# #Poleg zaposlenih na TGZ so člani koordinacije bili tudi strokovnjaki s področij razvoja po prioritetnih fokusnih področjih po SPS (zunanji izvajalci): dr. Maja Maravić Uran , dr. Boštjan Brumen, dr. Ljubica Knežević Cvelbar, Jana Apih, dr. Emil Juvan, <b>dr. Aleksandra Pivec,</b> Rebeka Koncilja in številni drugi strokovni sodelavci.# #Aktivno so sodelovali tudi zunanji strokovni sodelavci: dr. Boštjan Brumen, dr. Maja Uran Maravić, dr. Ljubica Knežević Cvelbar, <b>dr. Aleksandra Pivec,</b> dr. Emil Juvan, dr. Nevenka Cukjati, Jana Apih, Rebeka Koncilja.Vsi so tudi člani koordinacijskega telesa SRIPT-a, s katerimi smo dodatno in predhodno izvedli redne, številčne delovne sestanke in posvetovanja

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Izbor SMC - Andrej Božič res prevzema Luko Koper. SD pa dobi člana uprave - Metoda Podkrižnika.