objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 4. december 2017 ob 06:32

Pri Cerarju dokončno odkartali zakonca Arih. Namesto njiju Stojan Pelko in Matevž Medja.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Alenka Bratušek, Maša Kociper in Pelko ob volitvah leta 2014. Pelko je bil takrat član sveta ZaAB.
Kabinet predsednika vlade Mira Cerarja in njegova stranka SMC sta se te dni dokončno odrekla marketinškim, piarovskim in drugim svetovalnim storitvam Igorja Ariha ter njegove žene, "famozne Beograjčanke" Tijane Arih, čeprav Cerar in SMC tega uradno še nočeta priznati. Ampak, spomnimo, saj so pri Cerarju in SMC tudi pogodbo z Igorjem in Tijano Arih dolgo časa prikrivali in je niso hoteli priznati.

RAZLIČNE STRANKE, AMPAK VEDNO GOLOBIČEV

Namesto zakoncev Arih bosta po naših informacijah za imidž Cerarja in SMC poslej skrbela Stojan Pelko (Korpus, d. o. o.) in Matevž Medja, Gigodesign. Slednji naj bi sicer nudil predvsem širšo paleto kreativnih rešitev, glavni "svetovalec in strateg" pa bo Stojan Pelko, ki naj bi že nekaj tednov delal za ministrstvu za zdravje. Pelko je sicer stari znanec slovenske politike, bivši vidni član propadlih strank LDS in Zares, nekdanji državni sekretar za kulturo, potem celo predsednik sveta Zavezništva Alenke Bratušek, ves čas pa tesen sodelavec Gregorja Golobiča. Pelko je svetoval tudi ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću, Pelkova prejšnja žena Nataša Pelko pa je bila piarovka Jankovićeve Pozitivne Slovenije, zdaj pa je svetovalka za odnose z javnostmi na ministrstvu za infrastrukturo.
Stojan Pelko se je spomladi 2016, po vrnitvi s Kosova, kjer je bil tiskovni predstavnik posebne misije Evropske unije, znašel v aferi z davkoplačevalskim denarjem ministrstva za kulturo za Center za upravljanje z dediščino živega srebra v Idriji, kjer je eno od glavnih vlog odigrala Špela Spanžel, nekdanja direktorica direktorata za kulturno dediščino in sedanja žena Stojana Pelka. Ker tedanja ministrica za kulturo Julijana Bizjak Mlakar (DeSUS) denarja za omenjeni center ni in ni hotela dati, je krog okoli Pelka in nekdanjega Zaresa zakulisno dosegel njeno zamenjavo (vir), zato je maja 2016 kot novi minister za kulturo prisegel pisatelj Tone Peršak. In denar za Idrijo se je kar naenkrat "sprostil".

OD BLANKE MUSTER DO BOGDANA BIŠČAKA

Značilno zanimivo je tudi Pelkovo podjetje Korpus. Od leta 2012 do 2013 je bila direktorica tega podjetja Blanka Muster, sodelavka razvpitega odvetnika Mira Senice, ki je danes skupaj z njim obtožena pranja denarja in drugih kaznivih dejanj, povezanih z afero Delamaris. Po Blanki Muster je direktor Korpusa postal Bogdan Biščak, nekdanji direktor LDS in generalni sekretar Zaresa, ki je Korpus vodil dve leti, dokler ga ni spet prevzel Stojan Pelko, ki pa je ves čas - seveda - ostajal in bil lastnik Korpusa. Lani je Pelko prek Korpusa pridelal nekaj več kot 100 tisoč evrov prihodkov. Vmes je postal podpredsednik oglaševalskega festivala Zlati boben, no, ni pa mu uspela kandidatura za direktorja Slovenske kinoteke.
Naša ocena: s prihodom Stojana Pelka za glavnega svetovalca in stratega pri Miru Cerarju in SMC, zdaj, sedem mesecev pred parlamentarnimi volitvami, je ožji krog Gregorja Golobiča tako rekoč tudi formalno prevzel (skoraj) vse niti predvolilne kampanje Mira Cerarja in SMC v svoje roke. Informacijsko, kadrovsko in finančno.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
SMC Usoda SMC Stojan Pelko miro cerar Matevž Medja Korpus doo Gigodesign Zares LDS Gregor Golobič Bogdan Biščak Blanka Muster miro senica Afera Delamaris zoran janković Pozitivna Slovenija Nataša Pelko Špela Španžel ministrstvo za infrastrukturo ministrstvo za kulturo ministrstvo za zdravje julijana bizjak mlakar desus tone peršak Ljubljanska Kinoteka Igor Arih Tijana Arih Alenka Bratušek Maša Kociper

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-05-24 11:13:52


Ljudje, čudnih obrazov, ki vodijo to državo, kateri so klovna postavili na oblast, so z njim vred po izgledu, mentaliteti, stopnji kulturnega razvoja in načinu razmišljanja precej bližje balkanskim plemenom in orientalskim divjakom kot Slovencem. V tem kontekstu je vsaj zame isti kurac in enak nivo varnostnega tveganja, če se mi na vratih pojavijo Kučan, Jankovič, Šarec ali Iračan, Sirijec in Maročan. V obeh primerih se zavem, da nekaj hočejo od mene in ti mi bodo, tudi na silo, hoteli odvzeti to...Doživeli smo eksodus balkanskih plemen v našo deželo, zdaj se vrši tzv. islamizacija. Sistemsko...To je en vidik težav z južno mejo, ki ga oblastniki sploh ne zaznajo, drug pa se izraža s prioritetami mafijskega ustroja države. Golobiči, Šetinci, Zemljariči in Biščaki, pač ne živijo od varnosti države pač pa od konkretnih projektov marionetne vlade. Denarja za vojsko in ljudi ob meji preprosto zmanjka, preden se nasiti vse te jebivetre. Zato je predvsem zelo priročno in dobrodošlo, da se nekaj tega cvenka da pridobiti tudi v Bruslju, kamor niti klovn ne gre rad proti nagradi. Tako je vajen še iz veseljačenj po gasilskih feštah in privatih žurih. Ciganka, ki jo tja pošilja, res nima pojma o ničemer, vonj po denarju pa ji že zdaj vleče nasmeh do ušes. Vsekakor sta oba s predsednikom v Slovenijo prišla po migrantski poti. Nekaj izkušenj imata. Razumeta te, ki srečo poizkušajo zdaj. Razumem tudi jaz Šarca, da se je pred mano ogradil s trimetrsko ograjo.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Pri Cerarju dokončno odkartali zakonca Arih. Namesto njiju Stojan Pelko in Matevž Medja.