objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 4. december 2017 ob 06:32

Pri Cerarju dokončno odkartali zakonca Arih. Namesto njiju Stojan Pelko in Matevž Medja.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Alenka Bratušek, Maša Kociper in Pelko ob volitvah leta 2014. Pelko je bil takrat član sveta ZaAB.
Kabinet predsednika vlade Mira Cerarja in njegova stranka SMC sta se te dni dokončno odrekla marketinškim, piarovskim in drugim svetovalnim storitvam Igorja Ariha ter njegove žene, "famozne Beograjčanke" Tijane Arih, čeprav Cerar in SMC tega uradno še nočeta priznati. Ampak, spomnimo, saj so pri Cerarju in SMC tudi pogodbo z Igorjem in Tijano Arih dolgo časa prikrivali in je niso hoteli priznati.

RAZLIČNE STRANKE, AMPAK VEDNO GOLOBIČEV

Namesto zakoncev Arih bosta po naših informacijah za imidž Cerarja in SMC poslej skrbela Stojan Pelko (Korpus, d. o. o.) in Matevž Medja, Gigodesign. Slednji naj bi sicer nudil predvsem širšo paleto kreativnih rešitev, glavni "svetovalec in strateg" pa bo Stojan Pelko, ki naj bi že nekaj tednov delal za ministrstvu za zdravje. Pelko je sicer stari znanec slovenske politike, bivši vidni član propadlih strank LDS in Zares, nekdanji državni sekretar za kulturo, potem celo predsednik sveta Zavezništva Alenke Bratušek, ves čas pa tesen sodelavec Gregorja Golobiča. Pelko je svetoval tudi ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću, Pelkova prejšnja žena Nataša Pelko pa je bila piarovka Jankovićeve Pozitivne Slovenije, zdaj pa je svetovalka za odnose z javnostmi na ministrstvu za infrastrukturo.
Stojan Pelko se je spomladi 2016, po vrnitvi s Kosova, kjer je bil tiskovni predstavnik posebne misije Evropske unije, znašel v aferi z davkoplačevalskim denarjem ministrstva za kulturo za Center za upravljanje z dediščino živega srebra v Idriji, kjer je eno od glavnih vlog odigrala Špela Spanžel, nekdanja direktorica direktorata za kulturno dediščino in sedanja žena Stojana Pelka. Ker tedanja ministrica za kulturo Julijana Bizjak Mlakar (DeSUS) denarja za omenjeni center ni in ni hotela dati, je krog okoli Pelka in nekdanjega Zaresa zakulisno dosegel njeno zamenjavo (vir), zato je maja 2016 kot novi minister za kulturo prisegel pisatelj Tone Peršak. In denar za Idrijo se je kar naenkrat "sprostil".

OD BLANKE MUSTER DO BOGDANA BIŠČAKA

Značilno zanimivo je tudi Pelkovo podjetje Korpus. Od leta 2012 do 2013 je bila direktorica tega podjetja Blanka Muster, sodelavka razvpitega odvetnika Mira Senice, ki je danes skupaj z njim obtožena pranja denarja in drugih kaznivih dejanj, povezanih z afero Delamaris. Po Blanki Muster je direktor Korpusa postal Bogdan Biščak, nekdanji direktor LDS in generalni sekretar Zaresa, ki je Korpus vodil dve leti, dokler ga ni spet prevzel Stojan Pelko, ki pa je ves čas - seveda - ostajal in bil lastnik Korpusa. Lani je Pelko prek Korpusa pridelal nekaj več kot 100 tisoč evrov prihodkov. Vmes je postal podpredsednik oglaševalskega festivala Zlati boben, no, ni pa mu uspela kandidatura za direktorja Slovenske kinoteke.
Naša ocena: s prihodom Stojana Pelka za glavnega svetovalca in stratega pri Miru Cerarju in SMC, zdaj, sedem mesecev pred parlamentarnimi volitvami, je ožji krog Gregorja Golobiča tako rekoč tudi formalno prevzel (skoraj) vse niti predvolilne kampanje Mira Cerarja in SMC v svoje roke. Informacijsko, kadrovsko in finančno.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
SMC Usoda SMC Stojan Pelko miro cerar Matevž Medja Korpus doo Gigodesign Zares LDS Gregor Golobič Bogdan Biščak Blanka Muster miro senica Afera Delamaris zoran janković Pozitivna Slovenija Nataša Pelko Špela Španžel ministrstvo za infrastrukturo ministrstvo za kulturo ministrstvo za zdravje julijana bizjak mlakar desus tone peršak Ljubljanska Kinoteka Igor Arih Tijana Arih Alenka Bratušek Maša Kociper

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Arij Slovenski

2019-10-20 13:14:55


Kje se pozna uničenje Istrabenza? V tem, da so vsa slovenska podjetja, ki jih je Bavčarjev Istrabenz pokupil in nagrabil, danes izropana, uničena in za bagatelo prodana raznoraznim balkanskim tajkunom. Zahvaljujoč Bavčarju so Droga Portorož, Kolinska, Hotel Kempinski in ostala nekdaj prestižna slovenska podjetja zdaj v rokah čefurskih tatov in banditov, ki jih izčrpavajo in ropajo. Izjemen "dosežek", res! S tem, da je v Istrabenzu zaposlil 3.800 brezdelnih koritarskih parazitov, ki nič ne prispevajo k produktivnosti in zaslužku podjetja, ampak samo vlečejo mastne plače, se pa lahko hvali samo topoumen komunistični kleptoman, ki se na ekonomijo spozna kot zajec na boben. Ne, Bavčar ni noben heroj niti uboga žrtev režima, ki bi se nam morala smiliti. Je zgolj tipičen komunistični aparatčik in partijski povzpetnik, ki je hotel postati premožen tajkun, pa se mu račun ni povsem izšel, ker se ga je njegova Partija medtem odrekla in ga poslala na hladno. Revolucija pač včasih žre tudi svoje otroke. In Bavčar je definitivno otrok revolucije, saj je še sredi 80-tih (tako kot Janša in Požar) prisegal večno zvestobo Titu in Partiji in se vzpenjal po partijski lestvici. Po operetni "osamosvojitvi" oz. "odcepitvi od Jugoslavije", ki se je zgodila samo na papirju - saj je Slovenija danes še vedno totalno preplavljena s komunisti in jugovići - pa je Bavčar odrgel masko demokrata in se vrnil v okrilje murgelske LDS, ki mu je obetala boljši karierni pospešek. Seveda je Bavčar - skupaj z ostalimi prefarbanimi udbovci in komunisti ala Janša, Bučar, Spomenka, Rupel, itd. - poskrbel, da tudi lustracije nikoli ni bilo in da bo Slovenija na veke vekov ostala pod jugo-komunistično okupacijo. Komunist pač ostane komunist, pa če se stokrat prefarba in preobleče v demokrata. Pa tudi v zaporu Bavčarju ne bo hudega. Prej kot v 5 letih bo (predčasno) prišel ven in potem brezskrbno užival sadove nagrabljenega premoženja, ki ga je prej pravočasno poskril ali prepisal na sorodnike. Celoživljensko hlapčevanje Partiji se mu bo torej vendarle izplačalo.
borut rojc

2019-10-20 09:23:51


Kosmina, ki ga je pripeljal v Istrabenz je povedal vso resnico o Bavčarju ; ,, Mislil je, da bo sto let luštno,, Sam osebno, zelo posmehljivo gledam na ljudi, ki so v neki dobi življenja prisegali le na materialne dobrine in koristi, po tistem, ko je prišlo do točke preloma v njihovem življenju, bodisi ločitve v zakonu, finančnih težav, pa na življenje gledajo skozi prizmo duhovnosti, skromnosti in ponižnosti. Bavčarju v tem pogledu ne verjamem, ker preprosto ni nekddo, ki bi se čemurkoli v življenju lahko odrekel... Na Dobu so in še sedijo ljudje, ki so nedolžni. Vedno mi na misel pride zdaj že hudo bolni, če je sploh še živ,nekdanji finančnik Elana, Koder, ki je tam pač zato, ker bi s svojim vedenjem o poslovanju družbe in pričanjem, lahko ogrozil samega botra v Murglah. Elan je bil nekoč samopostrežba za nedotakljive komuniste. Kot danes Gorenje in še malo nazaj Adria. Takšna podjetja izginejo...Povsod pri teh sumljivih, finančnih transakcijah ter gradbenih poslih je bil navzoč tudi Jankovič, v mojih očeh, kronska priča in dokaz mafijskega ustroja države in skorumpiranega sodstva. Vedno in povsod njegov opičji nasmeh, ob Tovšakovi, Bavčarju, Šrotu. Vsi ti , čeprav s svojo krivdo, sedijo in so sedeli tudi za srbskega cigana. ..Tudi sam bi lahko napisal knjigo svojega boja s privilegiranci režima , umazanim sodstvom in kriminalno državo. Koga to zanima ? Tudi ta knjiga o Bavčarju ni vredna pol pizde hladne vode. Približno toliko kot tista , fašista Pirjevca, ki malikuje komunističnega morilca, Tita ali ta od neuravnovešenega Repeta, kateri poje hvalospeve Kučanu. To je vse na ravni nekdanjega Pavlihe...Bavčar ve, zakaj sedi. Ostal mu bodo milijoni, ki jih brez barabskih poslov, ne bi bilo. Tu sva si različna. Mene je ta država hotela zapreti, ker se nisem pustil okrasti na miren način kot so se pustili moji predniki v času komunistične revolucije. Kradejo pa nam, mamo jim jebem, že skozi rodove in vse mogoče države na tem območju... Za tisto, kar sedi Bavčar, bi sedel vsak, mar ne? V tem pogledu je zasenčil vse, kar je prej naredil dobrega. Postal je del plenilskih elit. Te njegove, krokodilje solze, so laž.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Pri Cerarju dokončno odkartali zakonca Arih. Namesto njiju Stojan Pelko in Matevž Medja.