objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 6. december 2017 ob 06:37

Legendarni Rupel in šolski tajkun Jambrek delata novo politično stranko. Tokrat menda zares, šlo naj bi za - Listo 88.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Jambrek in Rupel sta sodelavca na Novi univerzi, zdaj pa naj bi ustavljala tudi politično stranko.
Le 24 ur potem, ko je znani kolumnist, psiholog in finančnik Blaž Vodopivec, prvi pobudnik nove liberalne stranke Prstan, uradno, prek twitterja, dokončno odpovedal ustanovitev stranke Prstan ter dodal "pogrešali nas boste" (Gregor Virant, nekdanji politik in lider liberalne Državljanske liste, pa je ob tem tvitnil: "Bomo. Ni tako enostavno, kajne?"), prihajajo sicer še ne povsem preverjene informacije, da novo stranko delata Dimitrij Rupel, nekdanji legendarni zunanji minister, in "visokošolski tajkun" Peter Jambrek (vir).
Spomnimo: Dimitrij Rupel, ki naj bi o stranki sanjal že dve leti (vir), je že nekaj mesecev rektor zasebne Jambrekove Nove univerze, poleg njiju pa naj bi pri ustanavljanju nove stranke sodeloval tudi Marko Novak, eden od profesorjev Nove univerze (vir).
Po navedbah naših virov naj bi se nova stranka imenovala Lista 88 (po imenu stranke sodeč gre verjetno za listo kandidatov za vseh 88 volilnih okrajev, razen če številka 88 za Rupla in Jambreka nima kakšnega globljega pomena), sicer pa naj bi bila stranka "sredinska in liberalna".

DANES VVFAKTOR - NOVE IN STARE STRANKE

Več o že izgubljenem Prstanu, nastajajoči Listi 88 ali drugih morebitnih novih liberalnih strankah, Dobri državi Bojana Dobovška, Marjanu Šarcu kot samooklicanem slovenskem Macronu (vir), iskanju slovenskega Kurza ter perspektivah levice in desnice na prihodnjih parlamentarnih volitvah (junija 2018) pa danes zvečer ob 19.15 v oddaji #VVFaktor na TV3.
Komentirala bosta vrhunska poznavalca ter insajderja slovenske politične scene Matej Lahovnik in Sebastjan Jeretič.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Blaž Vodopivec prstan Gregor Virant Državljanska lista peter jambrek dimitrij rupel Marko Novak Nova univerza matej lahovnik Sebastjan Jeretič bojan dobovšek Dobra država marjan šarec

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

igor hauptman

2019-07-15 20:21:11


Takole, Istok Potočnik glede dokazov o neprimernosti bankirja za direktorski stolček na MK. Kandidat mora v postopki izbire predložiti dokaze le o tem, da izpolnjuje razpisne pogoje, med drugim dokazilo o nekaznovanosti. Požarju za oceno, za kakšnega kandidata gre ni potrebno predlagati prav nobenih dokazov. O njegovi primernosti je mogoče soditi predvsem na podlagi dosedanjih referenc, ki očitno izhajajo predvsem iz bančništva. O teh referencah pa lahko le ugibamo. Če mene vprašate, seveda me ne bo nihče, so le te že zaradi njegovega položaja v času kopanja enormne bančne luknje ( že druge v 20. letih) nadvse sporne. Da ni prav nič odgovoren zanjo se lahko pohvali, kot tudi vsi ostali bančniki v vseh bankah, ki so jih sanirali slovenski davkoplačevalci. Niti eden od njih ni pravnomočno obsojen zaradi nevestnega dela, kar zaradi nenormalno visokih dokaznih standardov v naši kazenski zakonodaji ni prav nič izjemnega. Je pa zaradi tega izjemna naša država.Da gre za spornega kandidata je jasno tudi iz tega, da je imela Šarčeva vlada do sedaj z njim očitne težave. O poteku postopka zoper Iztoka Gornika ne morem soditi, verjetno se v resnici do sedaj ni končal niti še preiskovalni postopek. Vendar dokler še ta ni zaključen, nekako nenaivno pričakujem, da po tem postopek ustavljen pa je popolnima neprimerno, da se o takem kandidatu vlada sploh pogovarja. In zakaj, Istok Potočnik po vašem mnenju bi moral ravno ta sporna oseba ponovno odločati o premoženju države. Ugibam. Zato ker bo nalogo opravil v interesu tistega, ki ga ves čas forsira in to ni nujno ravno minister Počivalšek. Ali pa ima toliko močnega strica, ki bo zanj pač poskrbel. Naj bo dober in poskrbi še za delavke ARUMA, zadnje metamorfoze bivše MURE, ki so ravno danes dokončno ostale brez službe. Še brezplačen nasvet. Naj gre dotični gospod za nekaj časa delat še za bančni šalter, ki ga verjetno sploh še ni videl, kot še mnogo naših "uspešnih" bančnikov.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Legendarni Rupel in šolski tajkun Jambrek delata novo politično stranko. Tokrat menda zares, šlo naj bi za - Listo 88.