objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 7. december 2017 ob 06:23

Vojna znotraj SLS. Vse pa kaže, da je Zidanšek dokončno zmagal. In želja Kanglerja: 7. in 8. volilna enota.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Marko Zidanšek (levo Suzana Lara Krause) je zdaj veliki zmagovalec frakcijske vojne znotraj SLS.
Ti zadnji tedni so kljub fiasku Suzane Lare Krause na predsedniških volitvah zmagoviti tedni Marka Zidanška, predsednika Slovenske ljudske stranke. Frakcijska vojna znotraj SLS, kjer so Zidanška želeli spodnesti Janez Remškar, nekdanji sporni direktor ljubljanskega onkološkega inštituta in nesojeni kandidat SLS za predsednika republike, dolgoletni politik SLS in bivši diplomat Ludvik Toplak ter še nekaj znanih imen SLS (vir), je po zadnji seji glavnega odbora SLS (minuli ponedeljek) očitno končana, Zidanšek pa zmagovalec.
Najprej je bil Zidanšek izvoljen za novega državnega svetnika, zdaj se poteguje celo za funkcijo novega predsednika državnega sveta, SLS pa se je razglasila za zmagovalko volitev v državni svet. No, ta ocena je obveljala tudi na omenjeni seji glavnega odbora SLS.
Še pomembnejša pa je za Marka Zidanška odločitev glavnega odbora - in to z veliko večino, menda sto proti deset, da ne bo prav nobene klavzure o stanju v stranki, kar so zahtevali tisti, ki bi Zidanška radi zamenjali. Tudi Zidanšek nam je potrdil, da je bila zmaga na glavnem odboru "gladka".

KANGLER SI ŽELI SEDMO IN OSMO VOLILNO ENOTO

Zdaj, ko je Marko Zidanšek postal "veliki zmagovalec" frakcijske vojne znotraj SLS in tako "dokončno" stabiliziral svoj položaj na vrhu SLS, pa ima tudi vse možnosti, da zelo resno začne povezovalni dialog s Francem Kanglerjem in njegovo Novo ljudsko stranko (NLS). Po naših informacijah bi Kangler šel v predvolilno koalicijo z Markom Zidanškom na tak način (tako si menda želi), da bi Kanglerju "pripadla" sedma in osma volilna enota, torej Maribor (Štajerska) in Ptuj (Prekmurje), kjer bi Franc Kangler na junijskih parlamentarnih volitvah vsaj po nekaterih ocenah lahko dobil okoli 10 odstotkov glasov.
Če bi se Kangler in Zidanšek tako dogovorila, bi Zidanšek lahko računal tudi na Kanglerjev glas pri volitvah predsednika državnega sveta ...
 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Marko Zidanšek slovenska ljudska stranka Nova ljudska stranka Franc Kangler državni svet janez remškar Onkološki inštitut iz Ljubljane ludvik toplak Suzana Lara Krause onkološki inštitut

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

igor hauptman

2019-07-15 20:21:11


Takole, Istok Potočnik glede dokazov o neprimernosti bankirja za direktorski stolček na MK. Kandidat mora v postopki izbire predložiti dokaze le o tem, da izpolnjuje razpisne pogoje, med drugim dokazilo o nekaznovanosti. Požarju za oceno, za kakšnega kandidata gre ni potrebno predlagati prav nobenih dokazov. O njegovi primernosti je mogoče soditi predvsem na podlagi dosedanjih referenc, ki očitno izhajajo predvsem iz bančništva. O teh referencah pa lahko le ugibamo. Če mene vprašate, seveda me ne bo nihče, so le te že zaradi njegovega položaja v času kopanja enormne bančne luknje ( že druge v 20. letih) nadvse sporne. Da ni prav nič odgovoren zanjo se lahko pohvali, kot tudi vsi ostali bančniki v vseh bankah, ki so jih sanirali slovenski davkoplačevalci. Niti eden od njih ni pravnomočno obsojen zaradi nevestnega dela, kar zaradi nenormalno visokih dokaznih standardov v naši kazenski zakonodaji ni prav nič izjemnega. Je pa zaradi tega izjemna naša država.Da gre za spornega kandidata je jasno tudi iz tega, da je imela Šarčeva vlada do sedaj z njim očitne težave. O poteku postopka zoper Iztoka Gornika ne morem soditi, verjetno se v resnici do sedaj ni končal niti še preiskovalni postopek. Vendar dokler še ta ni zaključen, nekako nenaivno pričakujem, da po tem postopek ustavljen pa je popolnima neprimerno, da se o takem kandidatu vlada sploh pogovarja. In zakaj, Istok Potočnik po vašem mnenju bi moral ravno ta sporna oseba ponovno odločati o premoženju države. Ugibam. Zato ker bo nalogo opravil v interesu tistega, ki ga ves čas forsira in to ni nujno ravno minister Počivalšek. Ali pa ima toliko močnega strica, ki bo zanj pač poskrbel. Naj bo dober in poskrbi še za delavke ARUMA, zadnje metamorfoze bivše MURE, ki so ravno danes dokončno ostale brez službe. Še brezplačen nasvet. Naj gre dotični gospod za nekaj časa delat še za bančni šalter, ki ga verjetno sploh še ni videl, kot še mnogo naših "uspešnih" bančnikov.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Vojna znotraj SLS. Vse pa kaže, da je Zidanšek dokončno zmagal. In želja Kanglerja: 7. in 8. volilna enota.