objavi na
pozareport.si
forum
Bizarno

Petek, 8. december 2017 ob 06:20

Napovedi očitno točne: Stefan Cakič, ki naj bi ubil Gašperja Tiča, razglašen za zmanjšano prištevnega - sledi nizka kazen.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Naše napovedi, da bodo Stefanu Cakiću, ki naj bi 18. junija na Trubarjevi ulici v Ljubljani ubil znanega igralca in režiserja Gašperja Tiča (vir), sodili za zaprtimi vrati, da naj bi šlo za tajni dogovor o nizki kazni za "medijski molk" (objavljeno 13. avgusta - vir), se tako rekoč dobesedno uresničujejo.

PO NOVEM - BISTVENO ZMANJŠANA PRIŠTEVNOST ...

Če je Stefanu Cakiću v času objave prej omenjenega članka še grozilo do 15 let zaporne kazni, je državno tožilstvo - po zadnjih informacijah - spisalo ter vložilo novo, torej že drugo obtožnico. Cakiću sicer še vedno očitajo kaznivo dejanje uboja, vendar tokrat po 3. odstavku 29. člena kazenskega zakonika, ki govori o tako imenovani "bistveno zmanjšani prištevnosti" storilca. To posledično pomeni, da Stefanu Cakiću zdaj grozi tudi bistveno nižja kazen, celo manj kot pet let zapora, kar je sicer najnižja predpisana možna kazen za kaznivo dejanje uboja.
Vložitev nove obtožnice zoper njegovega klienta Stefana Cakića je že potrdil tudi Cakićev odvetnik Gorazd Fišer. Fišer se o pritožbi zoper obtožnico še ni odločil (spomnimo, pritožbo zoper prvo obtožnico je Fišer seveda vložil in takrat je tudi uspela, saj je ljubljansko sodišče primer uboja Gašperja Tiča vrnilo v fazo sodne preiskave), kar bi spet lahko pomenilo, da gre za širši dogovor med državnim tožilstvom, Fišerjem in Cakićem - torej zelo nizka kazen za Stefana Cakića v zameno za medijski molk.
Za tisti medijski molk, ki zadeva skrivnostno smrt in "dvojno življenje" Gašperja Tiča ter z njim povezave družbene elite.
Zanimivo je tudi, da ljubljansko državno tožilstvo (ki ga, mimogrede, začasno vodi Katjuša Čeferin iz znane grosupeljske odvetniške pisarne in družine Čeferin) zaenkrat še ni pojasnilo, zakaj je spremenilo obtožnico in dodalo zmanjšano prištevnost Stefana Cakića, kar spet (lahko) potrjuje govorice o posebnem dogovoru.

... IN SEVEDA ŠE VEDNO ZAPRTO SOJENJE

Še vedno pa v igri ostaja tudi izrecna zahteva ljubljanskega državnega tožilstva po zaprtem sojenju na podlagi 295. člena zakona o kazenskem postopku, saj naj bi šlo za "moralo" in "družinsko življenje" preminulega Gašperja Tiča.

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Zim Zelen

2018-07-22 11:10:12


slabo se nam piše
borut rojc

2018-07-18 11:09:07


* prisvojili njuno

Prijatelji

Mira žugeljSašo LapNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Njihov glavni scenarij za naprej, če ne bo strašnega preobrata: Šarec mandatar z glasovi Luke Mesca
Po enajstih urah: Nova Slovenija verjetno ne bo šla zraven, Bratuškova super-podpredsednica vlade?!
Zakulisje pogajanj. Najhuje to sredo. Prisotni viri: Šarec ga je nadiral več kot petnajst minut!
Trikotnik na Brniku. Županič, Podbregar in televizijka Katja Tratnik
Pahor dela nove volitve. Janša ne more sestaviti vlade, Šarec pa ni material za to.
Vlada toži Hrvaško, a tožbo skriva pred slovensko javnostjo?! Mediji pa tiho, poslušno.
Vedno večji pritisk: tudi na levi bi tehničnega mandatarja, namesto Šarca
Osebna izpoved: tako kadruje Mojca Prelesnik! Fiktivni razpisi, po domače.
Napovedi očitno točne: Stefan Cakič, ki naj bi ubil Gašperja Tiča, razglašen za zmanjšano prištevnega - sledi nizka kazen.