objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 11. december 2017 ob 06:21

Vidni politiki Cerarjeve SMC na EasyJetu. Tolčejo viskije in se delajo, kot da se ne poznajo med seboj.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Jure Leben (med telefoniranjem na letališču Stansted) in Erik Kopač skupaj letela v London.
Minuli četrtek sta se na polet letala EasyJet iz Ljubljane proti londonskemu letališču Stansted vkrcala tudi dva zelo vidna politika SMC: Erik Kopač, državni sekretar za nacionalno varnost v kabinetu predsednika vlade Mira Cerarja, ter Jure Leben, državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo in vodja vladnega projekta za drugi tir. Oba, Kopač in Leben, sta tudi člana izvršnega odbora SMC. Kopač je bil na letalu z ženo, Leben pa z ženo in otrokoma.
Tisti potniki, ki so oba politika hitro prepoznali, so videli, da se Kopač in Leben delata, kot da se ne poznata. Med letom nista spregovorila niti besedice, prav tako nista komunicirala na letališču Stansted. Je pa Leben med poletom naročil in plačal štiri viskije, od teh je dva, prek stevardese, poslal Kopaču in njegovi soprogi. Viri pravijo, da je Leben za pijačo na poletu plačal 50 evrov.

MORDA MIDEUROPA PARTNERS?! MERCATOR, CINKARNA ...

Se pa ob njunem poletu v London, ki se je začel dopoldne, ob 10.57, torej med delovnim časom, zastavlja kar nekaj vprašanj. Nekih počitnic namreč ni, zakaj torej nenadni hkratni četrtkov odhod dveh državnih sekretarjev v London? Naši viri iz finančnega sveta namreč pravijo, da bi bilo to nenavadno naključje lahko povezano s finančnim skladom MidEuropa Partners, ki ima sedež v Londonu, in ga zadnje čase omenjajo kot možnega kupca Mercatorja in Cinkarne. Viri opozarjajo, da so pri MidEuropa Partners dojemljivi za marsikaj, da so znani po igrah, ki gredo prek meja, da so že prej v Mercatorju delali z nekdanjim predsednikom uprave Žigo Debeljakom (zdaj članom uprave Gorenja), menda tudi pod mizo, in da je vse mogoče.
Za Erika Kopača pa je že znano, da je z Aleksadrom Kešeljevićem, svetovalcem v Cerarjevem kabinetu in programskim direktorjem SMC, sodeloval v tajkunskih zgodbah Marijana Groffa in Infond Holdinga 3, kar pomeni, da ni(sta) ravno imun(a) proti resnim finančnim igralcem.

SOVA ŠTRAJKA, KOPAČ PA PO SVOJE V LONDONU ...

Skrajno bizarno je tudi, da Erik Kopač - kot Cerarjev in vladni šef za nacionalno varnost - potuje v London ravno v času, ko doma stavkajo uslužbenci - Sove?

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
SMC SMC v Londonu jure leben Erik Kopač miro cerar sova MidEuropa Partners Žiga Debeljak Gorenje Marijan Groff Infond Holding 3 aleksandar kešeljević EasyJet Stansted mercator cinkarna celje

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Janez Kepic-Kern

2019-10-15 18:28:35


O KPS STALINISTIČNEM STRATEGU dr. D. - ZA PREVZEM OBLASTI . Pričevanje: leta cca 1973. sem kot ob delu šolajoči se in planinec pomagal nekemu oskrbniku neke sindikalne planinske koče v Kamniških - MARKIRATI neko novo planinsko pot. V tisti planinski koči sta se za par dni nastanila dva starejša gospoda - pardon "tavarišča" preko 6o let stara. Eden od njiju je bil malo znani,a realni STRATEG PREVZEMA STALINISTIČNO-KOMUNISTIČNE OBLASTI V SLOVENIJI - realni dr. D.. Ker je bilo tiste dni vreme v hribih nad Golnikom - slabo, smo se v koči - na toplem - veliko pogovarjali. Visoki starec dr. B. - je meni tedaj mlademu Janezu - pripovedoval, kako je med vojnama uvajal v politiko "žal" naše - najbolj znane KPS STALINISTE: ogromno malo znanih realnih detajlov, karakteristik stalinističnih KPS oseb - mi je - - povedal sam od sebe. Imel sem občutek, da se IZPOVEDUJE. BIL JE - globoko žalosten - glede vsega. Naslednje jutro so bilo po radiu nekaj neveselih pesmi klasika - V. VODOPIVCA. Dobro se spomnm, da mi je dr.D. rekel:"KO BI TA VODOPIVEC PIL KAJ DRUGEGA KOT - VODO, bi skladal manj žalostne - bolj VESELE PESMI. Janez - daj ugasni radio" TUDI STALIN KOMUNISTIČNA " STRATEGIJA" se je dr. D-ju - SKVARILA: NIHČE "STALIN-TITO- KARDELJ - KOMUNIZMA" - ni maral ! Naslednje leto - je visoki stalinistični starec dr. D - UMRL. Ker ima dr. B veliko čisto ok živečih potomcev, polnih podatkov - o dr. D.-ju - ne bom zapisal. Eden od njegovih sinov - je storil - samomor drugi pa večino življenja ni bil redno zaposlen. NE MI, NA PROSIM PISATI O KOMUNISTIČNO STALINSKIH POLIT STRATEGIJAH: globoko negativne so.
Henrik Stanjko

2019-10-15 17:54:13


Vsi govorite o "desnici".... A je SDS desnica? A je NSi desnica? So malo bolj desno usmerjeni levičarji. SIcer pa kakor ugotavljate, da na našem območju ni desne stranke... pa je, pa je nihče ne voli ali podpira, iz vedno enakih ali istih razlogov: ja pa ta je ta in ta, pa mu gre samo za denar, mu gre samo za oblast, pa ima ljubico, pa.... Vedno se najde nekaj. Ker Slovenci nismo za ekstreme, razen v športnih panogah seveda. Smo narod, ki potrpi in čaka.... v medčasu pa se znajdemo oziroma se poskušamo znajti po balkansko (kar smo se pač v peteklih desetletjih naučili a očitno še ne obvladamo dovolj teh spretnosti). Zato pa smo tam, kjer smo: ker nimamo že desetletja nihče ne udejanja naše narodne identitete (kulture,jezika,tredicije,...). Zakaj so nas v bivši skupni državi in tudi po svetu imeli vedno za pridne,veste,delovne, zaupanje vredne delavce in ljudi? In ne mi replicirat iz razloga, da so nas lažje molzli in vlekli za nos... Zakaj pa smo danes samo še senca tistega, kar smo enkrat bili: slovenski ponos in borbenost se je nekje izgubil... Sami neki spletni kavčni "hujskači", komentatorji in ... In ponovno mi ne replicirat, da so za to odgovorni drugi ali vodilni ali oblast.... Riti usrane! Enkrat za vselej: Janša,Mesec, Kangler,Podobnik, Kučan,.... mi je vse eno... SEM SLOVENEC in ME SKRBI ZA SLOVENIJO! In še to: še nobena diktatura ni sestopila z oblasti prostovoljno ali na volitvah. Upam, da se strinjate. In lep primer takega razmišljanja imamo v g.Požarju&co;..... Pa tudi oni imajo nekaj za bregom in delajo napake, pa ne vem kaj.... in: vseeno, nekaj naredijo in tudi veliko tvegajo... Zato pa jih veliko podpira.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Vidni politiki Cerarjeve SMC na EasyJetu. Tolčejo viskije in se delajo, kot da se ne poznajo med seboj.