objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 11. december 2017 ob 06:21

Vidni politiki Cerarjeve SMC na EasyJetu. Tolčejo viskije in se delajo, kot da se ne poznajo med seboj.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Jure Leben (med telefoniranjem na letališču Stansted) in Erik Kopač skupaj letela v London.
Minuli četrtek sta se na polet letala EasyJet iz Ljubljane proti londonskemu letališču Stansted vkrcala tudi dva zelo vidna politika SMC: Erik Kopač, državni sekretar za nacionalno varnost v kabinetu predsednika vlade Mira Cerarja, ter Jure Leben, državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo in vodja vladnega projekta za drugi tir. Oba, Kopač in Leben, sta tudi člana izvršnega odbora SMC. Kopač je bil na letalu z ženo, Leben pa z ženo in otrokoma.
Tisti potniki, ki so oba politika hitro prepoznali, so videli, da se Kopač in Leben delata, kot da se ne poznata. Med letom nista spregovorila niti besedice, prav tako nista komunicirala na letališču Stansted. Je pa Leben med poletom naročil in plačal štiri viskije, od teh je dva, prek stevardese, poslal Kopaču in njegovi soprogi. Viri pravijo, da je Leben za pijačo na poletu plačal 50 evrov.

MORDA MIDEUROPA PARTNERS?! MERCATOR, CINKARNA ...

Se pa ob njunem poletu v London, ki se je začel dopoldne, ob 10.57, torej med delovnim časom, zastavlja kar nekaj vprašanj. Nekih počitnic namreč ni, zakaj torej nenadni hkratni četrtkov odhod dveh državnih sekretarjev v London? Naši viri iz finančnega sveta namreč pravijo, da bi bilo to nenavadno naključje lahko povezano s finančnim skladom MidEuropa Partners, ki ima sedež v Londonu, in ga zadnje čase omenjajo kot možnega kupca Mercatorja in Cinkarne. Viri opozarjajo, da so pri MidEuropa Partners dojemljivi za marsikaj, da so znani po igrah, ki gredo prek meja, da so že prej v Mercatorju delali z nekdanjim predsednikom uprave Žigo Debeljakom (zdaj članom uprave Gorenja), menda tudi pod mizo, in da je vse mogoče.
Za Erika Kopača pa je že znano, da je z Aleksadrom Kešeljevićem, svetovalcem v Cerarjevem kabinetu in programskim direktorjem SMC, sodeloval v tajkunskih zgodbah Marijana Groffa in Infond Holdinga 3, kar pomeni, da ni(sta) ravno imun(a) proti resnim finančnim igralcem.

SOVA ŠTRAJKA, KOPAČ PA PO SVOJE V LONDONU ...

Skrajno bizarno je tudi, da Erik Kopač - kot Cerarjev in vladni šef za nacionalno varnost - potuje v London ravno v času, ko doma stavkajo uslužbenci - Sove?

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
SMC SMC v Londonu jure leben Erik Kopač miro cerar sova MidEuropa Partners Žiga Debeljak Gorenje Marijan Groff Infond Holding 3 aleksandar kešeljević EasyJet Stansted mercator cinkarna celje

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

igor hauptman

2019-07-15 20:21:11


Takole, Istok Potočnik glede dokazov o neprimernosti bankirja za direktorski stolček na MK. Kandidat mora v postopki izbire predložiti dokaze le o tem, da izpolnjuje razpisne pogoje, med drugim dokazilo o nekaznovanosti. Požarju za oceno, za kakšnega kandidata gre ni potrebno predlagati prav nobenih dokazov. O njegovi primernosti je mogoče soditi predvsem na podlagi dosedanjih referenc, ki očitno izhajajo predvsem iz bančništva. O teh referencah pa lahko le ugibamo. Če mene vprašate, seveda me ne bo nihče, so le te že zaradi njegovega položaja v času kopanja enormne bančne luknje ( že druge v 20. letih) nadvse sporne. Da ni prav nič odgovoren zanjo se lahko pohvali, kot tudi vsi ostali bančniki v vseh bankah, ki so jih sanirali slovenski davkoplačevalci. Niti eden od njih ni pravnomočno obsojen zaradi nevestnega dela, kar zaradi nenormalno visokih dokaznih standardov v naši kazenski zakonodaji ni prav nič izjemnega. Je pa zaradi tega izjemna naša država.Da gre za spornega kandidata je jasno tudi iz tega, da je imela Šarčeva vlada do sedaj z njim očitne težave. O poteku postopka zoper Iztoka Gornika ne morem soditi, verjetno se v resnici do sedaj ni končal niti še preiskovalni postopek. Vendar dokler še ta ni zaključen, nekako nenaivno pričakujem, da po tem postopek ustavljen pa je popolnima neprimerno, da se o takem kandidatu vlada sploh pogovarja. In zakaj, Istok Potočnik po vašem mnenju bi moral ravno ta sporna oseba ponovno odločati o premoženju države. Ugibam. Zato ker bo nalogo opravil v interesu tistega, ki ga ves čas forsira in to ni nujno ravno minister Počivalšek. Ali pa ima toliko močnega strica, ki bo zanj pač poskrbel. Naj bo dober in poskrbi še za delavke ARUMA, zadnje metamorfoze bivše MURE, ki so ravno danes dokončno ostale brez službe. Še brezplačen nasvet. Naj gre dotični gospod za nekaj časa delat še za bančni šalter, ki ga verjetno sploh še ni videl, kot še mnogo naših "uspešnih" bančnikov.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Vidni politiki Cerarjeve SMC na EasyJetu. Tolčejo viskije in se delajo, kot da se ne poznajo med seboj.