objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Torek, 19. december 2017 ob 06:35

To bo še zelo krvavo. Vili Kovačič blokiral prve milijone evrov iz 2. tira za Petriča. Lipolt pa zavrnil Luko Koper.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Stojan Petrič bo še moral malo počakati na milijone iz drugega tira, če jih bo sploh kdaj dobil ...
Cerarjeva vlada oziroma ministrstvo za infrastrukturo naj bi - vsaj po naših informacijah - že jutri podpisala pogodbo za tako imenovana pripravljalna dela pred gradnjo drugega tira. Gre za posel, težak 14,5 milijonov evrov, ki ga je na razpisu dobil Stojan Petrič, prvi človek Kolektorja (CGP) in časopisne hiše Delo, skupaj z Euroasfaltom iz Bosne in Hercegovine, ki trenutno v Sloveniji že gradi drugo etapo avtocestnega odseka med Gruškovjem in Draženci.
Spomnimo. Stojan Petrič, tudi vplivni član Kučanovega Foruma 21, naj bi bil na javnem razpisu "najcenejši ponudnik", čeprav se je nekako že prej vedelo, da je Petrič glavni kandidat za vse večje gradbene posle znotraj famoznega projekta drugi tir, težkega 1,4 milijarde evrov. Euroasfalt pa je tesno povezan z Zijadom Bećirovićem, direktorjem ljubljanskega mednarodnega inštituta za balkanske in bližnjevzhodne študije - Ifimes.
Toda zdaj, ko je Vili Kovačič ali "državljan K", sicer na referendumu poraženi pobudnik referenduma o drugem tiru, na vrhovnem sodišču dosegel etapno sodno zmago, saj je vrhovno sodišče oba referendumska zakona, povezana z referendumom o drugem tiru, spet vrnilo v obravnavo na ustavno sodišče in posledično blokiralo izvajanje zakona o drugem tiru, se stvari dramatično spreminjajo.

UPRL SE JE JURE LEBEN

Če je bila vlada skupaj z vladnim podjetjem TDK2, ki ga vodi politik Metod Dragonja in je zadolženo za drugi tir, včeraj zjutraj še trdno odločena, da bodo pogodbo s Petričem jutri podpisali, so se stvari zakomplicirale. Podpis naj bi zahteval tudi minister za infrastrukturo Peter Gašperšič, menda tudi zato, ker je pred časom javno zagotovil, da se bo gradnja drugega tira začela še prek koncem tega leta, predvsem pa pritiska Petrič, da bi prišel do denarja. Toda uprl naj bi se Jure Leben, državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo, ki je na referendumu za drugi tir vodil vladno ekipo. Leben naj bi zagrozil, da bo bojkotiral jutrišnji podpis pogodbe, če namerava vlada s Petričem podpisati pogodbo kljub temu, da zakon o drugem tiru zaradi odločitve vrhovnega sodišča pravno miruje.

PETRIČU POGODBA, VENDAR Z ODLOŽNIM POGOJEM

Nato se je včeraj znotraj vlade ter na relaciji vlada-Petrič začelo intenzivno dogajati. Najprej smo prišli do informacije, da ministrstvo pogodbe s Petričem jutri le ne bo podpisalo, potem pa spet sprememba. Petrič je očitno močno pritisnil, Gašperšičevo ministrstvo pa naj bi jutri pogodbo s Petričem vendarle podpisalo, ampak z odložnim pogojem - da pogodba začne veljati šele po tem, ko začne veljati zakon o drugem tiru.

KOVAČIČ NAJ BO PREVIDEN IN NAJ PAZI NASE

Zakon po novem uspešno ruši Viki Kovačič, ki mu je tako uspelo blokirati prve milijone evrov za Stojana Petriča. Nič čudnega torej, da je proti koncu včerajšnje debate med oddajo #VVFaktor na TV3 (video 1 in video 2), kjer je bil tudi Vili Kovačič, pogovor pa je tekel o blokadi zakona o drugem tiru, znani ekonomist Bernard Brščič resno svetoval Kovačiču, naj bo previden in naj pazi na svojo varnost ...

LIPOLT NE BO ŠEF UPRAVE LUKE KOPER

Andraž Lipolt, član nadzornega sveta Luke Koper in visoki uslužbenec Petrola, pa je, tudi po naših zanesljivih informacijah, že zavrnil ponujeno delovno mesto predsednika uprave Luke Koper (vir). Za osvežitev spomina: izredna skupščina Luke Koper, kjer naj bi razrešili tudi sedanjo upravo Luke pod vodstvom Dragomirja Matića, je sklicana za 28. december.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
2TDK doo 2tir miro cerar Vlada stojan petrič časopisna hiša delo kolektor metod dragonja Euroasfalt Zijad Bećirović Ifiimes vili kovačič Ustavno sodišče vrhovno sodišče bernard brščič VVFaktor na TV3 Petrol luka koper Drago Matič Andraž Lipolt ministrstvo za infrastrukturo peter gašperšič jure leben drugi tir

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-08-17 08:09:24


Če bi na oblasti bila desnica, ko je bila, so omenjene televizijske hiše kar tekmovale, kdo bo naredil bolj udarni pogovorni spektakel na temo politične scene. Zdaj, ko smo spet zaplavali v režim enoumja, so kot nekoč, takšne oddaje precej moteče in zato nezaželene. Nikomur niti v starih komunističnih časih, ne bilo pretirano všeč, da bi nekdo brskal in razkrival zločine gozdnih razbojnikov, imenovanih partizani. Danes ni nič drugače, privilegiranci režima so nedotakljivi in nad vsemi zakoni, zakaj bi jim potem neki novinarji nastavljali zrcalo in postavljali neprijetna vprašanj. Nekoč dobri kadri tipa Uroša Slaka, danes veseli, da imajo službo, poročajo o novih pridobitvah v zivalskem vrtu in kulinaričnih izzivih. Servilni režimski novinarji kot je bil Slavko Bobovnik ,sta Igor Bergant, pa tisti slinasti Pucer, ustavijo vsakega, ki bi kritiziral oblast, oblastnikom pač vprašanja ljubeznivo servirajo vnaprej. Predsednik vlade je vajen tega, saj je že v srednji šoli, ko je popravljal negativne ocene, najprej dobil pravilne rezultate in šele nato naloge. Le tako mu je uspelo...V smislu ustvarjanja in lažnega vzbujanja blaginje ter pozitivizma v deželi ,televizijske hiše posiljujejo ljudi z neumnimi resničnostnimi šovi in številnimi ničvrednimi serijami tipa žlahtne štorije. Kot, da je v deželici, kjer ugaša upanje v prihodnost že med mladimi, vse lepo in prav, polno smeha in brezbrižnosti. Že Šarec kot igralec ni bil vreden pol pizde hladne vode. Mladi val slovenskih glumačev je več ali manj na njegovi ravni. So izjeme, a zelo redke. Klovni zato sledi, ki jih za sabo puščajo razbojniki, ne morejo zabrisati. Niso kot divje svinje. Te so bolj inteligentne.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

To bo še zelo krvavo. Vili Kovačič blokiral prve milijone evrov iz 2. tira za Petriča. Lipolt pa zavrnil Luko Koper.