objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 27. december 2017 ob 06:30

Hinavsko peticijo predsednika ljubljanskega sodišča Pogačnika proti sodniku Zobcu podpisal le vsak šesti sodnik.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Marjan Pogačnik, predsednik okrožnega sodišča, piše podrejenim: Prosim vas, zagotovite podpise ...
Hinavsko peticijo ali pismo Marjana Pogačnika, predsednika ljubljanskega okrožnega sodišča, naperjeno zoper vrhovnega sodnika Jana Zobca (zaradi vsebine in načina peticije je skoraj ni mogoče oklicati drugače kot "hinavsko") in poslano predsedniku vrhovnega sodišča Damijanu Florjančiču, je po naših informacijah podpisalo zgolj dvajset sodnic ali sodnikov od 120, kolikor jih vodi Pogačnik. Torej približno le vsak šesti!
Iz peticije oziroma pisma (faksimile 1 in 2) je tudi razvidno, kako je Marjan Pogačnik dejansko samo izkoristil nedavni odmevni incident Jana Zobca s pravosodnim policistom - za svojevrstni obračun s kolegom sodnikom vrhovnega sodišča.

				... Peticija ali pismo Marjana Pogačnika vodjem oddelkov (za povečavo kliknite na sliko).<br>
			... Peticija ali pismo Marjana Pogačnika vodjem oddelkov (za povečavo kliknite na sliko).

PISMO BARBARE ZOBEC

Ko je peticija začela krožiti po stavbi sodišča na Tavčarjevi ulici, pa se je odzvala tudi Barbara Zobec, prav tako vrhovna sodnica in žena Jana Zobca. Zobčeva v svojem pismu kolegicam in kolegom navaja, da je tudi sama pred časom doživela podobno izkušnjo s pravosodno policistko pri vhodu na sodišče ter opozorila na "izrazito napačni fokus" Pogačnikovega pisma, češ - če že govorimo o "krnjenju ugleda sodstva", kaj pa "razvpite sodniške zabave" ...
Tudi pismo Barbare Zobec objavljamo v celoti.

				To pa je pismo Barbare Zobec spoštovanim kolegicam in kolegom ...<br>
			To pa je pismo Barbare Zobec spoštovanim kolegicam in kolegom ...

AFERE MARJANA POGAČNIKA KRNIJO UGLED SODSTVA

Spomnimo. Predsednik okrožnega sodišča Marjan Pogačnik se je doslej znašel že v številnih aferah. Naštejmo samo nekatere. Ko je bil še direktor kriminalistične policije, je imel črni fond denarja. Med kandidaturo za predsednika okrožnega sodišča je prejkone dokazano zlorabil pravice iz zdravstvenega in socialnega zavarovanja (vir), vendar ga je zaščitil sodni svet. No, taisti sodni svet je Pogačniku potem - aprila letos - omogočil nenavadno napredovanje v status višjega sodnika (vir). Proti Igorju Bavčarju se je zapletel v osebno vojno (vir), ker je bilo to politično oportuno, zato ga je vrhovno sodišče izločilo iz vseh sodnih postopkov zoper Bavčarja, razvpit pa je tudi zaradi neverjetne sodbe v primeru starlete Urške Čepin, kjer je stanovanje, namenjeno nezakoniti prostituciji, strokovno razglasil za intimni prostor Čepinove, kamor naj bi se starleta "umikala pred javnostjo, da se spočije?!". Tudi to sodbo Marjana Pogačnika je vrhovno sodišče razveljavilo, z obrazložitvijo pa Pogačnika dobesedno osramotilo (vir).
O zadnji aferi Marjana Pogačnika smo poročali pred kratkim. Na eni od sodniških zabav v sodni stavbi se ga je tako napil, da je vsem na očeh padel po tleh, domov pa ga je moral odpeljati službeni šofer. Pri čemer je pred časom sam - kot predsednik sodišča - podpisal odlok proti pitju znotraj sodne stavbe?! (vir).
Čeprav o teh aferah Marjana Pogačnika večinski mediji poročajo bolj malo ali nič, najraje jih namreč zamolčijo, te afere vsekakor - verjetno ni dvoma o tem - hudo krnijo ugled sodstva.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Marjan Pogačnik jan zobec Pogačnik proti Zobcu barbara zobec Igor Bavčar Urška Čepin Okrožno sodišče v Ljubljani vrhovno sodišče Marijan Florjančič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Arij Slovenski

2019-11-20 11:58:37


Komunisti, socialisti... isto sranje, drugo pakiranje. Komunisti so se 100 let sami naslavljali s komunisti, po padcu Berlinskega zidu pa so se hinavsko preimenovali v (social) demokrate. Ampak njihov osnovni cilj se ni spremenil. In kaj je osnovni cilj komunizma alias socializma? Iztrebiti belo raso in uničiti zahodno civilizacijo. Dokaz za to je 200 milijonov zverinsko poklanih žrtev komunizma po celem svetu, od tega najmanj 150.000 Slovencev, katerih kosti ležijo v več kot 700 masovnih moriščih, kraških jamah, rudniških jaških in tankovskih jarkih. To niso nobene projekcije, ampak gola dejstva - rezultat komunističnega genocida. Socialistično-komunistične nebuloze in utopične ekonomsko-družbene teorije, blebetanje o delavskih pravicah, družbeni lastnini, produkcijskih sredstvih, itd. so zgolj prazne parole in flance, s katerimi v svoj tabor zvabijo topoumne naivne idiote, kot je n.pr. Rado K. Ostale lenuhe, parazite, oportuniste in kriminalce pa privabijo s tem, da jim obljubijo delitev plena (premoženja in privatne lastnine), ki ga komunisti pokradejo svojim državljanom. Treba je torej pogledati, kaj komunisti aka socialisti dejansko delajo, ne pa kaj govoričijo. In tisto, kar dejansko delajo že vse od svojega krvavega prihoda na oblast, je masovni genocid nad narodom in plenjenje privatnega premoženja. Vse ostalo je blablabla in megla za retardirane opranoglave bebce ala Rado K, ki jim je od dejstev pomembnejša semantika.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Hinavsko peticijo predsednika ljubljanskega sodišča Pogačnika proti sodniku Zobcu podpisal le vsak šesti sodnik.