objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 27. december 2017 ob 06:30

Hinavsko peticijo predsednika ljubljanskega sodišča Pogačnika proti sodniku Zobcu podpisal le vsak šesti sodnik.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Marjan Pogačnik, predsednik okrožnega sodišča, piše podrejenim: Prosim vas, zagotovite podpise ...
Hinavsko peticijo ali pismo Marjana Pogačnika, predsednika ljubljanskega okrožnega sodišča, naperjeno zoper vrhovnega sodnika Jana Zobca (zaradi vsebine in načina peticije je skoraj ni mogoče oklicati drugače kot "hinavsko") in poslano predsedniku vrhovnega sodišča Damijanu Florjančiču, je po naših informacijah podpisalo zgolj dvajset sodnic ali sodnikov od 120, kolikor jih vodi Pogačnik. Torej približno le vsak šesti!
Iz peticije oziroma pisma (faksimile 1 in 2) je tudi razvidno, kako je Marjan Pogačnik dejansko samo izkoristil nedavni odmevni incident Jana Zobca s pravosodnim policistom - za svojevrstni obračun s kolegom sodnikom vrhovnega sodišča.

				... Peticija ali pismo Marjana Pogačnika vodjem oddelkov (za povečavo kliknite na sliko).<br>
			... Peticija ali pismo Marjana Pogačnika vodjem oddelkov (za povečavo kliknite na sliko).

PISMO BARBARE ZOBEC

Ko je peticija začela krožiti po stavbi sodišča na Tavčarjevi ulici, pa se je odzvala tudi Barbara Zobec, prav tako vrhovna sodnica in žena Jana Zobca. Zobčeva v svojem pismu kolegicam in kolegom navaja, da je tudi sama pred časom doživela podobno izkušnjo s pravosodno policistko pri vhodu na sodišče ter opozorila na "izrazito napačni fokus" Pogačnikovega pisma, češ - če že govorimo o "krnjenju ugleda sodstva", kaj pa "razvpite sodniške zabave" ...
Tudi pismo Barbare Zobec objavljamo v celoti.

				To pa je pismo Barbare Zobec spoštovanim kolegicam in kolegom ...<br>
			To pa je pismo Barbare Zobec spoštovanim kolegicam in kolegom ...

AFERE MARJANA POGAČNIKA KRNIJO UGLED SODSTVA

Spomnimo. Predsednik okrožnega sodišča Marjan Pogačnik se je doslej znašel že v številnih aferah. Naštejmo samo nekatere. Ko je bil še direktor kriminalistične policije, je imel črni fond denarja. Med kandidaturo za predsednika okrožnega sodišča je prejkone dokazano zlorabil pravice iz zdravstvenega in socialnega zavarovanja (vir), vendar ga je zaščitil sodni svet. No, taisti sodni svet je Pogačniku potem - aprila letos - omogočil nenavadno napredovanje v status višjega sodnika (vir). Proti Igorju Bavčarju se je zapletel v osebno vojno (vir), ker je bilo to politično oportuno, zato ga je vrhovno sodišče izločilo iz vseh sodnih postopkov zoper Bavčarja, razvpit pa je tudi zaradi neverjetne sodbe v primeru starlete Urške Čepin, kjer je stanovanje, namenjeno nezakoniti prostituciji, strokovno razglasil za intimni prostor Čepinove, kamor naj bi se starleta "umikala pred javnostjo, da se spočije?!". Tudi to sodbo Marjana Pogačnika je vrhovno sodišče razveljavilo, z obrazložitvijo pa Pogačnika dobesedno osramotilo (vir).
O zadnji aferi Marjana Pogačnika smo poročali pred kratkim. Na eni od sodniških zabav v sodni stavbi se ga je tako napil, da je vsem na očeh padel po tleh, domov pa ga je moral odpeljati službeni šofer. Pri čemer je pred časom sam - kot predsednik sodišča - podpisal odlok proti pitju znotraj sodne stavbe?! (vir).
Čeprav o teh aferah Marjana Pogačnika večinski mediji poročajo bolj malo ali nič, najraje jih namreč zamolčijo, te afere vsekakor - verjetno ni dvoma o tem - hudo krnijo ugled sodstva.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Marjan Pogačnik jan zobec Pogačnik proti Zobcu barbara zobec Igor Bavčar Urška Čepin Okrožno sodišče v Ljubljani vrhovno sodišče Marijan Florjančič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-08-17 08:09:24


Če bi na oblasti bila desnica, ko je bila, so omenjene televizijske hiše kar tekmovale, kdo bo naredil bolj udarni pogovorni spektakel na temo politične scene. Zdaj, ko smo spet zaplavali v režim enoumja, so kot nekoč, takšne oddaje precej moteče in zato nezaželene. Nikomur niti v starih komunističnih časih, ne bilo pretirano všeč, da bi nekdo brskal in razkrival zločine gozdnih razbojnikov, imenovanih partizani. Danes ni nič drugače, privilegiranci režima so nedotakljivi in nad vsemi zakoni, zakaj bi jim potem neki novinarji nastavljali zrcalo in postavljali neprijetna vprašanj. Nekoč dobri kadri tipa Uroša Slaka, danes veseli, da imajo službo, poročajo o novih pridobitvah v zivalskem vrtu in kulinaričnih izzivih. Servilni režimski novinarji kot je bil Slavko Bobovnik ,sta Igor Bergant, pa tisti slinasti Pucer, ustavijo vsakega, ki bi kritiziral oblast, oblastnikom pač vprašanja ljubeznivo servirajo vnaprej. Predsednik vlade je vajen tega, saj je že v srednji šoli, ko je popravljal negativne ocene, najprej dobil pravilne rezultate in šele nato naloge. Le tako mu je uspelo...V smislu ustvarjanja in lažnega vzbujanja blaginje ter pozitivizma v deželi ,televizijske hiše posiljujejo ljudi z neumnimi resničnostnimi šovi in številnimi ničvrednimi serijami tipa žlahtne štorije. Kot, da je v deželici, kjer ugaša upanje v prihodnost že med mladimi, vse lepo in prav, polno smeha in brezbrižnosti. Že Šarec kot igralec ni bil vreden pol pizde hladne vode. Mladi val slovenskih glumačev je več ali manj na njegovi ravni. So izjeme, a zelo redke. Klovni zato sledi, ki jih za sabo puščajo razbojniki, ne morejo zabrisati. Niso kot divje svinje. Te so bolj inteligentne.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Hinavsko peticijo predsednika ljubljanskega sodišča Pogačnika proti sodniku Zobcu podpisal le vsak šesti sodnik.