objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Torek, 9. januar 2018 ob 06:28

Bitka za plačo Lidie Glavina. Prava drama, lahko se zgodi, da bo Glavinova morala celo oditi. Viri: to bo še klanje v SMC.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Lidia Glavina, predsednica uprave SDH, vztraja na povišanju plače. To ji namreč pripada po dogovoru.
Okoli sporne povišice plače (kar 40 odstotkov navzgor! - na 15.500 evrov bruto) Lidie Gavina, predsednice uprave Slovenskega državnega holdinga, se pred četrtkovo sejo vlade (vir) odvija prava bitka in drama. Mobilni telefoni med Lidio Glavina, Damjanom Beličem, predsednikom nadzornega sveta SDH, preostalimi nadzorniki in Aleksandrom Kešeljevićem, svetovalcem v kabinetu predsednika vlade Mira Cerarja in vladnim "poverjenikom za SDH", naj bi dobesedno pregoreli.

VSI RAZKLANI, GLAVINOVA PA VZTRAJA

Situacija je zdaj naslednja: vlada, koalicija in nadzorni svet SDH so razklani zaradi njene plače, Lidia Glavina pa vztraja na povišanju.
Treba je sicer povedati, da ima Lidia Glavina močne, celo utemeljene argumente, da vztraja pri povišici. Že ob podpisu osnovne pogodbe, ko je prihajala na SDH, si je namreč izborila 60 odstotkov višjo plačo od svojega predhodnika Marka Jazbeca. Dogovor je predvideval stopenjsko povišanje njene plače, po 20 odstotkov, glede na doseganje poslovnih ciljev SDH, in konec prejšnjega leta je nadzorni svet tako rekoč "izpolnil dogovor" z njo. Predsednica uprave SDH je povišanje plače sicer zahtevala že nekaj mesecev prej, toda nadzorni svet ni bil popoln, in ker se nekateri člani nadzornega sveta s povišanjem njene plače niso strinjali, do tega (prej) ni prišlo.
Podobno, vsaj po naših informacijah, velja tudi za dogovor o bivanju Lidie Glavina v ljubljanskem Grand hotelu Union v prvem delu njenega mandata. Glavinova je boniteto bivanja v hotelu sprva lepo izkoriščala, potem pa pod pritiskom javnosti to opustila. Ali se bo podobno zgodilo z njeno plačo, pa bomo videli ta teden?!
No, zdaj so se Miro Cerar in cela vlada znašli pod hudim pritiskom, poleg tega je že jasno, da nekateri člani nadzornega sveta SDH tudi tokrat niso bili za povišanje njene plače. Odločitev o povišanju plače Lidie Glavina je bila pravzaprav sprejeta na dopisni seji nadzornega sveta, brez vednosti treh članov nadzornega sveta, ki sicer (še) nimajo glasovalne pravice, imajo pa pravico do razprave. Zdravko Počivalšek, minister za gospodarstvo, je zvišanje plač upravi SDH včeraj na twitterju označil za "nerazumno visoko in nedopustno", iz postopkovnega vidika pa "najmanj nekorektno". Druga članica uprave SDH Nada Drobne Popovič naj bi se pred dvema dnevoma sama pisno odpovedala povišanju plače, toda Glavinova še - vztraja.
Hkrati je slišati, da naj bi Lidia Glavina na sedež SDH prihajala bolj ali manj le trikrat na teden, petki pa naj bi bili, kot pravijo naši viri, "praviloma namenjeni lepotam Istre in Italije, bolj redko pa službenim obveznostim na SDH".
Cerarjeva vlada se je tako nekaj mesecev pred volitvami znašla v še eni hudi zagati, javnost in volivci so na zvišanje plač - vemo - hudo občutljivi in slišati je tudi, da se lahko zgodi, da bo Lidia Glavina na koncu morala celo oditi.

ČE PADE BELIČ, CERAR NIMA VEČ VPLIVA NA SDH

Po nekaterih informacijah bi Miro Cerar sicer lahko "žrtvoval" Damjana Beliča, ki je, kot pravijo naši viri blizu Cerarja, izpadel "bebabo in naivno", toda potem bi ostal brez vsakršnega vpliva na SDH. Kjer bi glavno vlogo nato lahko prevzel minister Počivalšek. Isti viri dodajajo, da to ne bo boj, ampak klanje v SMC ...

				Napoved razpleta za Lidio Glavina in Damjana Beliča. Nekdanji in aktualni minister za gospodarstvo Matej Lahovnik in Zdravko Počivalšek na twitterju.<br>
			Napoved razpleta za Lidio Glavina in Damjana Beliča. Nekdanji in aktualni minister za gospodarstvo Matej Lahovnik in Zdravko Počivalšek na twitterju.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
sdh slovenski državni holding lidia glavina Damjan Belič miro cerar SMC zdravko počivalšek matej lahovnik Nada Drobne Popovič marko jazbec Twitter

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

ivan maček

2019-09-16 12:16:03


Ni direktno povezano z prispevkom g. Požarja, vendar se globoko strinjam z komentarjem ki sem si ga sposodil. Če bi ga spisal sam ne bi bil tako "prijazen" do gamadi ki se ji reče policija. Solo • 31 minutes ago • edited Gorenakov namen je zbujati prizanesljivost in simpatije do policije, ampak policaji si naše prizanesljivosti in simpatij ne zaslužijo. Zakaj? Prvič zato, ker komunističnim banditom na oblasti pomagajo preplavljati Slovenijo z ilegalnimi afro-arabskimi migrant. Namesto, da bi jih obravnavali kot kriminalce (kar tudi so), jih taksirajo do azilnih domov in poskrbijo za njihovo maksimalno udobje in prvoklasno oskrbo - na davkoplačevalske stroške seveda. Čeprav vsi (vključno s policijo) dobro vemo, da ne gre za nikakršne "uboge begunce, ženske in otroke", ampak da 95% migrantov sestavljajo mladi moški vojaške starosti (18 do 40 let), povečini islamisti, kriminalci, teroristi, posiljevalci, roparji in morilci, pa policija pri tem miži na obe očesi in se na veliko spreneveda. Policija tako ne opravlja svojega temeljnega poslanstva, za katerega jo plačujemo - varovanje reda, zakonitosti in varnosti državljanov - ampak prav nasprotno: Slovenijo in Slovence pospešeno spravlja v stanje permanentnega kriminala, kaosa in vojnega stanja, ki ga s seboj prinaša masa uvoženih militantnih džihadistov, barbarov in primitivcev, ki odkrito sovražijo bele Evropejce in našo kulturo. In kot drugo si policisti ne zaslužijo naših simpatij, ker so hinavci z dvojnimi merili. Ilegalnim migrantom namreč gledajo skozi prste - celo v primerih, ko jih zalotijo pri samem kriminalnem dejanju, pa migrant potem izreže magično besedico "azil" - medtem ko taisti policaji svoje lastne poštene državljane, rojake in davkoplačevalce terorizirajo in strogo oglobijo za vsak najmanjši drek ali nepomemben prekršek (vožnja 5km/h prehitro po ravni pregledni cesti, neuporaba varnostnega pasu, napačno parkiranje, itd). Po zaslugi policije imamo torej dve kategoriji državljanov - na eni strani je kasta nedotakljivih, za katere zakoni ne veljajo (migranti, cigani, čefurji in udbomafijski plenillski politiki ala Zorangutan Mafijanković), na drugi strani je pa brezpravna raja tlačenih slovenskih davkoplačevalcev, ki vse to drago plača. Dokler bo tako in dokler bo policija (komunistična milica) zgolj represivni organ in podaljšana roka genocidne antislovenske jugo-boljševistične zločinske bande - katerih edini cilj je ropati, tlačiti, terorizirati in končno iztrebiti Slovence - si naših simpatij gotovo ne zasluži, pa če policaj (miličnik) Gorenak še tako milo naklada in sadi rožice.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Bitka za plačo Lidie Glavina. Prava drama, lahko se zgodi, da bo Glavinova morala celo oditi. Viri: to bo še klanje v SMC.