objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Četrtek, 11. januar 2018 ob 06:43

Glavinova si je plačo sama znižala zato, da ne bi odletela. Kako pa bo zdaj Cerar rešil svojega prijatelja Damjana Beliča?
Bojan Požar

Odpri galerijo

Lidia Glavina je do ponedeljka še vztrajala pri povišanju plače, potem pa od tega raje odstopila.
Nadzorniki Slovenskega državnega holdinga so včeraj pozno popoldne na izredni seji "sprejeli predlog predsednice uprave SDH Lidie Glavina in članice uprave SDH Nade Drobne Popovič za sporazumno (?!) odpravo decembra podpisanih aneksov k pogodbi o zaposlitvi, s katerima se jima je zvišala osnovna plača" - na 15.500 evrov bruto mesečno.
Tako uradno, se pa ve, da si je Glavinova sama plačo znižala zato, ker bi sicer kot predsednica uprave SDH - odletela (vir). Nekateri boljši poznavalci ob tem tudi ocenjujejo, da je Lidia Gavina po tej aferi "praktično že mrtva", medtem ko Nada Drobne Popovič, predvsem zaradi svojih razvejanih personalnih povezav, "še utegne preživeti".
Zato se danes, pred sejo vlade, kjer naj bi razpravljali tudi o SDH, postavlja najbolj logično vprašanje, kako bo pa zdaj predsednik vlade Miro Cerar rešil svojega predsednika nadzornega sveta Damjana Beliča. Po zapisu Zdravka Počivalška, ministra za gospodarstvo, ki ga je minuli ponedeljek objavil na twitterju (spodaj), bi namreč Damjan Belič zaradi spornega povišanja plače Lidie Glavina moral odstopiti, če ne, pa bi ga vlada morala po hitrem postopku razrešiti. Ampak Belič, no, to smo na tem portalu razkrili že novembra 2015, je dolgoletni prijatelj in tudi poslovni partner - Mira Cerarja (vir)!

				Tako je Zdravko Počivalšek minuli ponedeljek tvital proti Damjanu Beliču. Povsem pričakovano, da bi po takšnem zapisu resornega ministra Belič odstopil sam, če ne, bi ga pa vlada razrešila.<br>
			Tako je Zdravko Počivalšek minuli ponedeljek tvital proti Damjanu Beliču. Povsem pričakovano, da bi po takšnem zapisu resornega ministra Belič odstopil sam, če ne, bi ga pa vlada razrešila.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
sdh slovenski državni holding lidia glavina Nada Drobne Popovič Damjan Belič miro cerar zdravko počivalšek Vlada

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Glavinova si je plačo sama znižala zato, da ne bi odletela. Kako pa bo zdaj Cerar rešil svojega prijatelja Damjana Beliča?