objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Torek, 16. januar 2018 ob 06:36

Desni mediji: vzpon Jožeta Biščaka, televizijo Nova24TV pa naj bi prevzel Damjan Damjanovič, padli direktor Filharmonije.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Zgodile so se obsežne zamenjave v medijih, ki so delno tudi v lasti SDS. Od Nove24TV do Demokracije.
V senci afere s spornim posojilom stranke SDS so se v medijski hiši Nova obzorja, d. o. o., katere solastnica je SDS, in na televiziji Nova24TV zgodile pomembne in tudi obsežne kadrovske zamenjave.
Direktorsko mesto družbe Nova obzorja (kjer so večinski lastniki Madžari, prek podjetja Ripost, d. o. o., SDS ima 44 odstotkov, Mariborčan Dejan Kaloh, sicer lastnik, urednik in avtor spletnega portala Politikis.si, pa 4 odstotke) je zapustil oziroma - verjetno - moral zapustiti Mihael Hočevar, izpraznjeno direktorsko mesto pa je prevzel nekdanji novinar in bivši poslanec SDS Miro Petek, doslej odgovorni urednik Nove24TV. Spomnimo, Nova obzorja izdajajo tednik Demokracijo in tabloid Škandal24.
Novi direktor televizije Nova24TV naj bi postal Damjan Damjanovič, pred kratkim odstavljeni direktor Slovenske filharmonije, čeprav pogodba z njim še ni podpisana.

TROJNI UREDNIK

Pravi vzpon pa je doživel novinar Jože Biščak. Potem ko je po novem letu zapustil tednik Reporter, je zdaj, pozor, postal kar trojni odgovorni urednik - Demokracije ter televizije in spletnega portala Nove24TV. Je pa slaba volja zaradi odhoda Jožeta Biščaka nastala na Reporterju; Biščak namreč slovi kot izjemno produktiven novinar, sposoben napisati tudi po več tekstov dnevno, kar je danes v slovenskem novinarstvu že prava umetnost.
No, z Jožetom Biščakom se je v novinarstvo vrnil tudi upokojeni Vinko Vasle, nekdanji direktor Radia Slovenija, bivši namestnik urednice revije Jana ter nekaj časa tudi urednik spletnega portala Siol.net. Vasle je za portal Nova24TV začel pisati glose, ki jih prej pisal za tednik Reporter, potem pa nehal in se iz novinarske scene preselil na twitter.
Metod Berlec, dosedanji odgovorni urednik Demokracije, urednikoval je 16 let, je po novem Biščakov namestnik. Sta pa zamenjave preživela Boris Tomašič, ki ostaja programski direktor Nove24TV, in Marjanca Scheicher, ki je zadržala stolček odgovorne urednice Škandala24.
 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
sds Ripost dooNova obzorja doo Jože Biščak miro petek Metod Berlec DEMOKRACIJA nova24tv Mihael Hočevar Dejan Kaloh Politikissi Damjan Damjanovič Slovenska filharmonija Boris Tomašič Marjanca Scheicher Škandal24 reporter Vinko Vasle Revija Jana Siolnet radio slovenija Konsolidacija medijev

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Desni mediji: vzpon Jožeta Biščaka, televizijo Nova24TV pa naj bi prevzel Damjan Damjanovič, padli direktor Filharmonije.