objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Petek, 26. januar 2018 ob 06:44

Cerarjeva vlada forsira Avstrijce?! Državni posel bi zamenjali za mejni režim, kar bi Cerar predstavil kot svoj velik politični uspeh.
Bojan Požar

Odpri galerijo

V najnovejši državni gradbeni posel na Karavankah, na slovenski strani vreden 156 milijonov evrov (gradnjo nove cevi skozi Karavanški predor - vir), naj bi se direktno vmešali visoki predstavniki Cerarjeve vlade, pravi naši viri, tudi iz vrst pretendentov za podizvajalce, in sicer tako, da po novem forsirajo avstrijsko gradbeno podjetje Strabag, ki naj bi novo cev gradil tudi na avstrijski strani. Miro Cerar in SMC naj bi se ustrašila nove afere s podjetjem Euro-Asfalt (vir), zato naj bi zdaj preferirali Avstrijce, torej Strabag. Šlo pa naj bi za vezano trgovino: menda naj bi jim uradniki Cerarjeve vlade že obljubili, da bodo lahko avstrijski kamioni ponoči zastonj vozili gradbeni material skozi predor na slovensko stran, v zameno za ta posel pa naj bi Avstrijci umaknili svoje posebne kontrole ob meji, kar bi Miro Cerar prikazal kot svojo veliko zunanjepolitično zmago oziroma dokaz, da je, kot predsednik vlade tvita med svojim bivanjem v Davosu na Svetovnem gospodarskem forumu, "Slovenija spet ugledna država".
No, točno o tem je včeraj med oddajo VVFaktor na TV3 govoril tudi voditelj oddaje Aljuš Pertinač.
Med uradniki Cerarjeve vlade, ki naj bi ta posel z vsemi podrobnostmi vred obljubljali Avstrijcem, naši viri omenjajo Jureta Lebna, državnega sekretarja na ministrstvu za infrastrukturo, ki pa to zanika. Leben pravi, da razpis vodi Dars (kar seveda vemo) in da on sploh ne ve, kdo vse je oddal ponudbe. Leben tudi zanika govorice, da na Darsu nič ne naredijo brez njega, z Darsom pa, kot pravi, dela samo na projektu hitre ceste Ptuj - Ormož.
Dobro poznavalci razmer sicer ocenjujejo, da je Jure Leben zelo vpliven, vendar dvomijo, da bi mu iz igre uspelo izločiti Stojana Petriča (vir).
Kar se pa tiče Zijada Bećirovića, direktorja inštituta Ifimes ter lobista za podjetje Euro-Asfalt, naši viri pravijo, da bi bilo podjetje iz Makedonije, ki naj bi nadomestilo Euro-Asfalt pri projektu nove cevi skozi Karavanški predor, kar naj bi urejal Bećirović, lahko povezano tudi z Milanom Jazbecom, slovenskim veleposlanikom v Skopju ter nesojenim kandidatom za predsednika države. Spomnimo: o posebnih povezavah med Bećirovićem in Jazbecem smo na tem portalu pisali že ob najavi Jazbečeve predsedniške kandidature (vir).

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2018-09-24 10:31:59


Človek s sedmimi križi težko vrne udarec mafiji, ki se izživlja nad njim. Novičev obraz odseva veliko bolečine, trpljenja in strahu, vsega groznega, kar so počeli z njim v teh letih. Ob tem, da je nedolžen, se morilci in krimialci prosto sprehajajo naokrog. Problem policije je, da so določeni ljudje nedotakljivi, tudi, če imajo krvave roke. Predelava in distribucija prepovedanih obstojnih substanc, pa za državo očitno bistvenega gospodarskega in družbeno-koristnega pomena... Direktorja Jamnika so umorili tisti bojevniki, ki jim je nečedne rabote znotraj kemijskega instituta ta preprečeval, ne užaljeni nekdo, ki je ostal brez službe. Država deluje tako, da ustvarja žrtve. Žalostno je, da se tudi pravosodje spusti na tako nizek nivo in ohranja sistemsko korupcijo. Človek se vpraša, kam, kje lahko zadeve še rešuje po pravni poti? Se res nekaterim lahko sodi le na ulici ? Angažirati šušmarja, ki po nareku spiše izvedensko mnenje, obremenilno za vnaprej določeno žrtev je grozljivo. Obsoditi človeka na podlagi gostilniških govoric, katerim ne verjame niti družina umorjenega, pa strašljivo in na bazi neverjetnega. ..Blanka Žgajnar. Tožilka, ki ji pri zapriseženih kriminalcih zastarevajo zadeve, za vsakega od nas pač lahko odredi zapor, kot bi rekel keks. ..Noviča ne poznam. Ga pa globoko spoštujem. Ne bi ga pomiloval, če bi mu dokazali krivdo. A njemu na obrazu piše, da ni kriv. Mar so res vsi, ki odločajo, nepismeni?

Prijatelji

Mira žugeljSašo LapNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Cerarjeva vlada forsira Avstrijce?! Državni posel bi zamenjali za mejni režim, kar bi Cerar predstavil kot svoj velik politični uspeh.