objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sobota, 27. januar 2018 ob 07:11

Napoved odstopa Ljerke Bizilj je larifari, sprenevedanje. Ona beži zaradi finančnih mahinacij. 18 tisoč evrov za stiropor?!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Ljerka Bizilj (desno Marija Miša Molk) odhaja zaradi finančnih mahinacij, povezanih z Emo 2017.
Napovedani odstop Ljerke Bizilj, direktorice TV Slovenija, za april, torej pol leta pred koncem njenega mandata, zaradi tega, da bi lahko, kot pravi Bizljeva, "novi direktor TVS pravočasno pripravil programski načrt za leto 2019", je larifari, čisto navadno sprenevedanje, pravijo naši viri iz nadzornega odbora RTV Slovenija. Prav tako - seveda - ne držijo govorice, da Biziljeva odhaja zato, ker je bil za programskega svetnika spet izvoljen Sašo Hribar. To so zgolj smešni, za lase privlečeni ter lansirani razlogi. Pravzaprav spini.
Ljerka Bizilj namreč v resnici odhaja (beži!) zaradi številnih finančnih mahinacij, povezanih z Emo 2017 (vir), kjer je TV Slovenija, s podpisi Biziljeve, zavestno prekoračila proračun za skoraj 740 tisoč evrov. Pri tem pa Ljerko Bizilj dodatno bremeni dejstvo, da je (bila) velika večina plačanih zneskov pod 20 tisoč evrov, torej pod tisto zakonsko mejo, ki jo določa zakon o javnih naročilih, potrebno za javne razpise, in so šla plačila TVS elegantno na podlagi naročilnic, ki jih je podpisovala Biziljeva. In pozor, na drugi strani poslovnih aranžmajev okoli Eme pa je, resda pod krinko zasebnih podjetij, bil tudi njen sin - Bine Bizilj, ki je, po navedbah številnih virov, na Emi 2017, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, postavljal sceno. Mario Galunič, odgovorni urednik razvedrilnega programa, po naših informacijah iz nadzornega odbora RTVS, ni podpisoval ničesar.

KJE JE STIROPOR ZA 18 TISOČ EVROV?!

Eden od takšnih računov pod 20 tisoč evrov, ki jih je - med drugimi - plačala TV Slovenija, je bilo plačilo 18 tisoč evrov za stiropor?! Vsak si lahko tudi zlahka predstavlja, koliko stiroporja dobite za 18 tisoč evrov! Še huje pa je to, da tega stiroporja na RTVS, kjer so ga kupili, skrivnostno ni bilo - ko so to preiskovali na RTVS - več mogoče najti. To naj bi tudi že preiskovala policija in zadeva je po naših informacijah v fazi kazenske ovadbe.
Povedano drugače, če Ljerka Bizilj ne bi napovedala svojega odstopa, bi skoraj zagotovo sledila razrešitev zaradi - finančnih mahinacij. Ali bo Biziljeva kasneje tudi kazensko ovadena, bo verjetno znano v naslednjih mesecih. Sicer pa si je Ljerka Bizilj očitno vse tudi časovno lepo izračunala. Naši viri trdijo, da naj bi aprila, ko namerava odstopiti, že imela pogoje za upokojitev.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
ljerka bizilj rtv slovenija Nadzorni odbor RTV Sašo Hribar Programski svet RTV ema 2017 Bine Bizilj Gospodarsko razstavišče v Ljubljani Mario Galunič Razvedrilni program TV Slovenija

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

slavko pezdir

2019-06-23 10:14:02


Ko se bodo naši politiki, medijski dreserji javnega mnenja in običajni volivci naslednjič ponovno zgražali nad nizko volilno udeležbo, naj se spomnijo, da je ta vse nižja prav zaradi splošno prepoznanega neustavnega sorazmernega volilnega sistema (po veljavni presoji Ustavnega sodišča RS), ki generira od volivcev odtujeno in nedemokratično strankokracijo poslancev v Državnem zboru RS. Le od volilne baze popolnoma odtujeni in neodvisni poslanci, ki jih skrbijo le lastni osebni in strankarski partikularni interesi ter njihova obramba za vsako ceno, so sposobni na tako bizaren in prozoren način, kot smo ga lahko doživeli, reševati samopašnega in prezirljivega "multipraktik ministra s teflonsko kožo - vojaka Erjavca", zato da bi branili in utrjevali še naprej predvsem svoje partikularne osebne in strankarske interese ter interese vladajočega politično-kriminalnega podzemlja "ugrabljene države", Za odtujeno in nikomur odgovorno vladajočo strankokracijo v DZ RS, ki v skladu s svojimi partikularnimi interesi samovoljno izbira in postavlja še za razred bolj odtujeno in samopašno izvršilno vejo oblasti, niso ne pomembni in ne veljavni nikakršni politični, strokovni in etični argumenti opozicije. Za aktualno izvršilno in zakonodajno vejo oblasti v RS so le samovoljno in arbitrarno veljavne in izvršljive celo veljavne odločbe Ustavnega sodišča RS, kar pomeni, da je vladajoča strankokracija na Slovenskem, kakor jo poosebljata "manjšinska" vlada Marjana Šarca in vladajoča koalicija LMŠ, SD, SMC, SAB in Desusa s konstitutivno podporo koalicijsko-opozicijske Levice, temeljni in najbolj poguben generator neustavnosti in protiustavnosti, najmogočnejši kršitelj in ogroževalec demokracije, vladavine prava in dobesedno sistemski sovražnik univerzalnih temeljnih človekovih pravic in svoboščin v RS kot (vsaj formalno) enakopravni in enakovredni članici skupnosti EU. Dokler bo vladajoča kleptokracija in nedemokratično izvoljena strankokracija lahko na tako perverzno pristran(kar)ski način branila in ubranila svoje najbolj politično, strokovno in etično kompromitirane funkcionarje ter z njimi sistematično nižala zaupanje v vladajočo politiko in politike ter s tem posredno tudi v formalno demokratični in pluralni večstrankarski sistem, bo volilna udeležba padala kot izraz vse poraznejšega nezaupanja v veljavni politični sistem in njegove najvidnejše kreatorje in nosilce.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Napoved odstopa Ljerke Bizilj je larifari, sprenevedanje. Ona beži zaradi finančnih mahinacij. 18 tisoč evrov za stiropor?!