objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sobota, 27. januar 2018 ob 07:11

Napoved odstopa Ljerke Bizilj je larifari, sprenevedanje. Ona beži zaradi finančnih mahinacij. 18 tisoč evrov za stiropor?!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Ljerka Bizilj (desno Marija Miša Molk) odhaja zaradi finančnih mahinacij, povezanih z Emo 2017.
Napovedani odstop Ljerke Bizilj, direktorice TV Slovenija, za april, torej pol leta pred koncem njenega mandata, zaradi tega, da bi lahko, kot pravi Bizljeva, "novi direktor TVS pravočasno pripravil programski načrt za leto 2019", je larifari, čisto navadno sprenevedanje, pravijo naši viri iz nadzornega odbora RTV Slovenija. Prav tako - seveda - ne držijo govorice, da Biziljeva odhaja zato, ker je bil za programskega svetnika spet izvoljen Sašo Hribar. To so zgolj smešni, za lase privlečeni ter lansirani razlogi. Pravzaprav spini.
Ljerka Bizilj namreč v resnici odhaja (beži!) zaradi številnih finančnih mahinacij, povezanih z Emo 2017 (vir), kjer je TV Slovenija, s podpisi Biziljeve, zavestno prekoračila proračun za skoraj 740 tisoč evrov. Pri tem pa Ljerko Bizilj dodatno bremeni dejstvo, da je (bila) velika večina plačanih zneskov pod 20 tisoč evrov, torej pod tisto zakonsko mejo, ki jo določa zakon o javnih naročilih, potrebno za javne razpise, in so šla plačila TVS elegantno na podlagi naročilnic, ki jih je podpisovala Biziljeva. In pozor, na drugi strani poslovnih aranžmajev okoli Eme pa je, resda pod krinko zasebnih podjetij, bil tudi njen sin - Bine Bizilj, ki je, po navedbah številnih virov, na Emi 2017, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, postavljal sceno. Mario Galunič, odgovorni urednik razvedrilnega programa, po naših informacijah iz nadzornega odbora RTVS, ni podpisoval ničesar.

KJE JE STIROPOR ZA 18 TISOČ EVROV?!

Eden od takšnih računov pod 20 tisoč evrov, ki jih je - med drugimi - plačala TV Slovenija, je bilo plačilo 18 tisoč evrov za stiropor?! Vsak si lahko tudi zlahka predstavlja, koliko stiroporja dobite za 18 tisoč evrov! Še huje pa je to, da tega stiroporja na RTVS, kjer so ga kupili, skrivnostno ni bilo - ko so to preiskovali na RTVS - več mogoče najti. To naj bi tudi že preiskovala policija in zadeva je po naših informacijah v fazi kazenske ovadbe.
Povedano drugače, če Ljerka Bizilj ne bi napovedala svojega odstopa, bi skoraj zagotovo sledila razrešitev zaradi - finančnih mahinacij. Ali bo Biziljeva kasneje tudi kazensko ovadena, bo verjetno znano v naslednjih mesecih. Sicer pa si je Ljerka Bizilj očitno vse tudi časovno lepo izračunala. Naši viri trdijo, da naj bi aprila, ko namerava odstopiti, že imela pogoje za upokojitev.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
ljerka bizilj rtv slovenija Nadzorni odbor RTV Sašo Hribar Programski svet RTV ema 2017 Bine Bizilj Gospodarsko razstavišče v Ljubljani Mario Galunič Razvedrilni program TV Slovenija

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Napoved odstopa Ljerke Bizilj je larifari, sprenevedanje. Ona beži zaradi finančnih mahinacij. 18 tisoč evrov za stiropor?!