objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Sreda, 31. januar 2018 ob 06:58

Kako ostati šef državne firme, čeprav ti sodijo zaradi spolnega nadlegovanja uslužbenke? 186 tisoč evrov za hišnega odvetnika SMC!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Županič pričakuje že tretji direktorski mandat. Če ga ne bo, grozi, da bo zaprl zračni prostor?!
Franc Željko Županič je že deset let oziroma cela dva mandata direktor ali predsednik uprave Kontrole zračnega prometa Slovenije, d. o. o., družbe, ki je v 100-odstotni lasti države. Formalno se mu drugi mandat izteče 20. marca, na čelo KZPS pa ga je leta 2008 postavila prva vlada Janeza Janše. Na javni razpis za direktorsko mesto, objavljen 27. oktobra lani, sicer objavljen na tak način, da ga je (lahko) videlo kar najmanj ljudi, sta se - po naših informacijah - prijavila dva kandidata, eden od njih pa je seveda Franc Željko Županič.
Člani nadzornega sveta KZPS so Francu Željku Županiču pred približno desetimi dnevi soglasno dali nov direktorski mandat, kar je bilo pričakovano, saj se ne nazadnje tudi Županič sam hvali, da ima pod kontrolo cel nadzorni svet.

BIZARNO. CELO GROZI, DA BO ZAPRL ZRAČNI PROSTOR!

Mandat mu mora zdaj potrditi tudi Cerarjeva vlada. Pri tem pa Županič, kot pravijo naši viri, v ožjih krogih grozi, da bo, če ga vlada ne bo potrdila, ne boste verjeli, celo zaprl slovenski zračni prostor?!
Proti imenovanju Franca Željka Županiča za tretji direktorski mandat na čelu državnega podjetja Kontrole zračnega prometa Slovenije sicer govori veliko razlogov. Imenovanje bi moralo pasti v vodo že zaradi kazenskega postopka, ki se zoper Županiča odvija na ljubljanskem okrožnem sodišču, vodi pa ga sodnica Marjana Lap. Gre sicer za "tajni" sodni postopek, saj je javnost izključena zaradi varovanja žrtve kaznivega dejanja. Županiču sodijo na podlagi prvega odstavka 174. člena kazenskega zakonika, očitajo pa mu kršitev spolne nedotakljivosti z zlorabo položaja. Grozi mu kazen do pet let zapora!

OTIPAVAL JO JE ZA RIT, SEBE PA ZA MEDNOŽJE

Po navedbah državnega tožilstva je Županič kot direktor nadlegoval podrejeno uslužbenko, jo nagovarjal k spolnemu aktu, jo - med službo - otipaval za rit, sebe pa zraven za mednožje, kar so policiji in sodišču povedale priče - drugi zaposleni na Kontroli zračnega prometa, sodna izvedenka pa je pri Županičevi žrtvi ugotovila hudo posttravmatsko stresno motnjo, ki jo je mogoče pripisati spolnemu nadlegovanju ter šikaniranju na delovnem mestu. In pozor: v tej izpovedi se je prepoznalo precej žensk, večina zaposlenih na KZPS pa tudi zunaj podjetja.
Ker nesrečna uslužbenka ni privolila v to, da bi šla v njim v posteljo, jo je Županič vrgel iz službe. Izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi je dobila 15. oktobra 2012, 25 mesecev pozneje pa je delovno in socialno sodišče na prvi stopnji izredno odpoved delovnega razmerja razveljavilo, Kontroli zračnega prometa pa naložilo plačilo odškodnine v višini 47 tisoč evrov!
Leta 2015 je zoper Županiča stekla tudi kazenska preiskava in novembra istega leta je ljubljansko državno tožilstvo zoper Županiča tudi vložilo obtožbo. Županič se je pritožil, vendar je sodišče njegovo pritožbo zavrglo. Naši viri sumijo, da Županič svojim odvetnikov plačuje ogromne zneske, najverjetneje prek Kontrole zračnega prometa, vendar o tem v nadaljevanju.
Mimogrede, Županič, ki vodi državno podjetje Kontrolo zračnega prometa, je hkrati (so)lastnik vsaj še dveh zasebnih podjetij. Prvo je Stinger, d. o. o., ki se ukvarja z varovanjem, svetovanjem in storitvami, kjer je Županič 40-odstotni lastnik, drugo pa je Aurora 3M+, d. o. o., kjer je njegov poslovni partner Šukrija Kačar, leta 2003 obsojen zaradi trgovine s heroinom. V tem podjetju pa je Franc Željko Županič 30-odstotni lastnik.
Županič je na Kontroli zračnega prometa zaposlil tudi sina Iztoka Podbregarja, nekdanjega direktorja Sove in bivšega predsednika LDS, ki je bil hkrati tudi Županičev mentor pri njegovi doktorski disertaciji. Poleg tega je Županič poskrbel, da Kontrola zračnega prometa rada "donira" Fakulteti za organizacijske vede v Kranju, kjer je Podbregar - dekan. Tako je Kontrola državnega prometa samo leta 2017 omenjeni fakulteti donirala 7.500 evrov.

DENAR ZA HIŠNEGA ODVETNIKA MIRA CERARJA IN SMC

Da bi se Franc Željko Županič prikupil Cerarjevi vladi in SMC in si ti tako zagotovil še tretji direktorski mandat na čelu Kontrole zračnega prometa, je po veliki zmagi Mira Cerarja na parlamentarnih volitvah leta 2014 začel na veliko poslovati z odvetnikom Alešem Avbrehtom, "hišnim odvetnikom" Mira Cerarja in SMC. Tako je odvetniška pisarna Avbreht, Zajc in partnerji od leta 2014 dalje na Kontroli zračnega prometa Slovenije pokasirala skoraj 190 tisoč evrov (vir: aplikacija Erar - faksimile)!

				Aplikacija Erar. Tako so plačila na račune odvetniške pisarne Avbreht, Zajc in partnerji vzniknili pri Kontroli zračnega prometa pod vlado Mira Cerarja. In ta vlada naj bi zdaj potrdila tretji direktorski mandat Francu Željku Županiču, ki naroča storitve pri hišnemu odvetniku Mira Cerarja in SMC.<br>
			Aplikacija Erar. Tako so plačila na račune odvetniške pisarne Avbreht, Zajc in partnerji vzniknili pri Kontroli zračnega prometa pod vlado Mira Cerarja. In ta vlada naj bi zdaj potrdila tretji direktorski mandat Francu Željku Županiču, ki naroča storitve pri hišnemu odvetniku Mira Cerarja in SMC.
Verjetno tudi ni nobenega dvoma, vsaj za poznavalce ne, da Aleš Avbreht velja za hišnega odvetnika Mira Cerarja in SMC. Bil je, denimo, Cerarjev kandidat za ljubljanskega župana, nazadnje je dobil tudi pravni posel, povezan z nedavno razvpito razrešitvijo sicer uspešne uprave Luke Koper z Dragomirjem Matićem na čelu. Pravni posel ali "obrazložitev", zakaj so odstavili Matića, je pri Avbrehtu naročil Uroš Ilić, novi predsednik nadzornega sveta Luke Koper, ki, vemo, prav tako velja za - še enega - hišnega odvetnika Mira Cerarja in SMC in ki mu pod Cerarjevo vlado tudi cvetijo državni posli ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Franc Željko Županič Sum korupcije Kontrola zračnega prometa Slovenije Marjana Lap Okrožno sodišče v Ljubljani državno tožilstvo Iztok Podbregar Šukrija Kačar Stinger doo Aurora 3M doo miro cerar SMC Aleš Avbreht Odvetniška pisarna Avbreht Zajc in partnerji Uroš Ilič luka koper Dragutin Matić Fakulteta za organizacijske vede Kranj LDS sova

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Arij Slovenski

2019-10-20 13:14:55


Kje se pozna uničenje Istrabenza? V tem, da so vsa slovenska podjetja, ki jih je Bavčarjev Istrabenz pokupil in nagrabil, danes izropana, uničena in za bagatelo prodana raznoraznim balkanskim tajkunom. Zahvaljujoč Bavčarju so Droga Portorož, Kolinska, Hotel Kempinski in ostala nekdaj prestižna slovenska podjetja zdaj v rokah čefurskih tatov in banditov, ki jih izčrpavajo in ropajo. Izjemen "dosežek", res! S tem, da je v Istrabenzu zaposlil 3.800 brezdelnih koritarskih parazitov, ki nič ne prispevajo k produktivnosti in zaslužku podjetja, ampak samo vlečejo mastne plače, se pa lahko hvali samo topoumen komunistični kleptoman, ki se na ekonomijo spozna kot zajec na boben. Ne, Bavčar ni noben heroj niti uboga žrtev režima, ki bi se nam morala smiliti. Je zgolj tipičen komunistični aparatčik in partijski povzpetnik, ki je hotel postati premožen tajkun, pa se mu račun ni povsem izšel, ker se ga je njegova Partija medtem odrekla in ga poslala na hladno. Revolucija pač včasih žre tudi svoje otroke. In Bavčar je definitivno otrok revolucije, saj je še sredi 80-tih (tako kot Janša in Požar) prisegal večno zvestobo Titu in Partiji in se vzpenjal po partijski lestvici. Po operetni "osamosvojitvi" oz. "odcepitvi od Jugoslavije", ki se je zgodila samo na papirju - saj je Slovenija danes še vedno totalno preplavljena s komunisti in jugovići - pa je Bavčar odrgel masko demokrata in se vrnil v okrilje murgelske LDS, ki mu je obetala boljši karierni pospešek. Seveda je Bavčar - skupaj z ostalimi prefarbanimi udbovci in komunisti ala Janša, Bučar, Spomenka, Rupel, itd. - poskrbel, da tudi lustracije nikoli ni bilo in da bo Slovenija na veke vekov ostala pod jugo-komunistično okupacijo. Komunist pač ostane komunist, pa če se stokrat prefarba in preobleče v demokrata. Pa tudi v zaporu Bavčarju ne bo hudega. Prej kot v 5 letih bo (predčasno) prišel ven in potem brezskrbno užival sadove nagrabljenega premoženja, ki ga je prej pravočasno poskril ali prepisal na sorodnike. Celoživljensko hlapčevanje Partiji se mu bo torej vendarle izplačalo.
borut rojc

2019-10-20 09:23:51


Kosmina, ki ga je pripeljal v Istrabenz je povedal vso resnico o Bavčarju ; ,, Mislil je, da bo sto let luštno,, Sam osebno, zelo posmehljivo gledam na ljudi, ki so v neki dobi življenja prisegali le na materialne dobrine in koristi, po tistem, ko je prišlo do točke preloma v njihovem življenju, bodisi ločitve v zakonu, finančnih težav, pa na življenje gledajo skozi prizmo duhovnosti, skromnosti in ponižnosti. Bavčarju v tem pogledu ne verjamem, ker preprosto ni nekddo, ki bi se čemurkoli v življenju lahko odrekel... Na Dobu so in še sedijo ljudje, ki so nedolžni. Vedno mi na misel pride zdaj že hudo bolni, če je sploh še živ,nekdanji finančnik Elana, Koder, ki je tam pač zato, ker bi s svojim vedenjem o poslovanju družbe in pričanjem, lahko ogrozil samega botra v Murglah. Elan je bil nekoč samopostrežba za nedotakljive komuniste. Kot danes Gorenje in še malo nazaj Adria. Takšna podjetja izginejo...Povsod pri teh sumljivih, finančnih transakcijah ter gradbenih poslih je bil navzoč tudi Jankovič, v mojih očeh, kronska priča in dokaz mafijskega ustroja države in skorumpiranega sodstva. Vedno in povsod njegov opičji nasmeh, ob Tovšakovi, Bavčarju, Šrotu. Vsi ti , čeprav s svojo krivdo, sedijo in so sedeli tudi za srbskega cigana. ..Tudi sam bi lahko napisal knjigo svojega boja s privilegiranci režima , umazanim sodstvom in kriminalno državo. Koga to zanima ? Tudi ta knjiga o Bavčarju ni vredna pol pizde hladne vode. Približno toliko kot tista , fašista Pirjevca, ki malikuje komunističnega morilca, Tita ali ta od neuravnovešenega Repeta, kateri poje hvalospeve Kučanu. To je vse na ravni nekdanjega Pavlihe...Bavčar ve, zakaj sedi. Ostal mu bodo milijoni, ki jih brez barabskih poslov, ne bi bilo. Tu sva si različna. Mene je ta država hotela zapreti, ker se nisem pustil okrasti na miren način kot so se pustili moji predniki v času komunistične revolucije. Kradejo pa nam, mamo jim jebem, že skozi rodove in vse mogoče države na tem območju... Za tisto, kar sedi Bavčar, bi sedel vsak, mar ne? V tem pogledu je zasenčil vse, kar je prej naredil dobrega. Postal je del plenilskih elit. Te njegove, krokodilje solze, so laž.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Kako ostati šef državne firme, čeprav ti sodijo zaradi spolnega nadlegovanja uslužbenke? 186 tisoč evrov za hišnega odvetnika SMC!