objavi na
pozareport.si
forum
Posli & finance

Petek, 2. februar 2018 ob 06:28

Kako ostati šef državne firme, čeprav ti sodijo zaradi spolnega nadlegovanja uslužbenke? 186 tisoč evrov za hišnega odvetnika SMC! (II.)
Bojan Požar

Odpri galerijo

 
POPRAVEK
Spoštovani, ker pred objavo nismo imeli možnosti, da odgovarjamo na to, kar ste navedli v članku z naslovom "Kako ostati šef državne firme, čeprav ti sodijo zaradi spolnega nadlegovanja uslužbenke? 186 tisoč evrov za hišnega odvetnika SMC!," saj nam pred objavo niste poslali vprašanj oziroma prošnje za pojasnila, vam pošiljamo odgovore na nekatere neresnične navedbe v članku:
•    Glede odpovedi delovnega razmerja - Kontrola zračnega prometa Slovenije je zaposleni delavki odpovedala pogodbo o zaposlitvi zaradi hujših kršitev pogodbenih in drugih obveznosti iz delovnega razmerja, povezanih z nepravilnostmi. Te nepravilnosti so bile ugotovljene s strani inšpektorjev Javne agencije za civilno letalstvo. Navedba, da ji je bila dana odpoved "ker nesrečna uslužbenka ni privolila v to, da bi šla v njim v posteljo," kot ste zapisali v članku, je torej v celoti izmišljena. Zaposlena tudi ni bila edina, ki je bila takrat odpuščena, iz razloga nesposobnosti oziroma hujših kršitev pogodbenih in drugih obveznosti iz delovnega razmerja sta bila zaradi ugotovitev agencije odpuščena še dva delavca. Zaposlena je tožbo zoper direktorja družbe sprožila pet (5) mesecev po prekinitvi delovnega razmerja. Naj omenimo še, da je v slovenskem pravnem redu posameznik nedolžen do pravnomočne obsodbe.
•    Glede odvetniške pisarne Avbreht, Zajc in partnerji pa slednja sodeluje z družbo že od 13.10.2008, torej že skoraj 10 let, in ne le od leta 2014, kakor navajate v članku. Aplikacija Erar vključuje podatke o transakcijah gospodarskih družb, ki so v registru zavezancev za informacije javnega značaja od 17. oktobra 2014 naprej (vir: https://erar.si/doc/, prilagamo posnetek strani).
Družba torej z odvetniško pisarno sodeluje v različnih vladah in to izključno za pravne storitve, povezane s poslovanjem družbe, ter nikakor ne v nobenih zasebnih zadevah direktorja. Lep pozdrav,
Katja Tratnik
odnosi z javnostmi Kontrola zračnega prometa Slovenije
 

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Zim Zelen

2018-07-22 11:10:12


slabo se nam piše
borut rojc

2018-07-18 11:09:07


* prisvojili njuno

Prijatelji

Mira žugeljSašo LapNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Njihov glavni scenarij za naprej, če ne bo strašnega preobrata: Šarec mandatar z glasovi Luke Mesca
Po enajstih urah: Nova Slovenija verjetno ne bo šla zraven, Bratuškova super-podpredsednica vlade?!
Zakulisje pogajanj. Najhuje to sredo. Prisotni viri: Šarec ga je nadiral več kot petnajst minut!
Trikotnik na Brniku. Županič, Podbregar in televizijka Katja Tratnik
Pahor dela nove volitve. Janša ne more sestaviti vlade, Šarec pa ni material za to.
Vlada toži Hrvaško, a tožbo skriva pred slovensko javnostjo?! Mediji pa tiho, poslušno.
Vedno večji pritisk: tudi na levi bi tehničnega mandatarja, namesto Šarca
Osebna izpoved: tako kadruje Mojca Prelesnik! Fiktivni razpisi, po domače.
Kako ostati šef državne firme, čeprav ti sodijo zaradi spolnega nadlegovanja uslužbenke? 186 tisoč evrov za hišnega odvetnika SMC! (II.)