objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Petek, 2. februar 2018 ob 06:28

Kako ostati šef državne firme, čeprav ti sodijo zaradi spolnega nadlegovanja uslužbenke? 186 tisoč evrov za hišnega odvetnika SMC! (II.)
Bojan Požar

Odpri galerijo

 
POPRAVEK
Spoštovani, ker pred objavo nismo imeli možnosti, da odgovarjamo na to, kar ste navedli v članku z naslovom "Kako ostati šef državne firme, čeprav ti sodijo zaradi spolnega nadlegovanja uslužbenke? 186 tisoč evrov za hišnega odvetnika SMC!," saj nam pred objavo niste poslali vprašanj oziroma prošnje za pojasnila, vam pošiljamo odgovore na nekatere neresnične navedbe v članku:
•    Glede odpovedi delovnega razmerja - Kontrola zračnega prometa Slovenije je zaposleni delavki odpovedala pogodbo o zaposlitvi zaradi hujših kršitev pogodbenih in drugih obveznosti iz delovnega razmerja, povezanih z nepravilnostmi. Te nepravilnosti so bile ugotovljene s strani inšpektorjev Javne agencije za civilno letalstvo. Navedba, da ji je bila dana odpoved "ker nesrečna uslužbenka ni privolila v to, da bi šla v njim v posteljo," kot ste zapisali v članku, je torej v celoti izmišljena. Zaposlena tudi ni bila edina, ki je bila takrat odpuščena, iz razloga nesposobnosti oziroma hujših kršitev pogodbenih in drugih obveznosti iz delovnega razmerja sta bila zaradi ugotovitev agencije odpuščena še dva delavca. Zaposlena je tožbo zoper direktorja družbe sprožila pet (5) mesecev po prekinitvi delovnega razmerja. Naj omenimo še, da je v slovenskem pravnem redu posameznik nedolžen do pravnomočne obsodbe.
•    Glede odvetniške pisarne Avbreht, Zajc in partnerji pa slednja sodeluje z družbo že od 13.10.2008, torej že skoraj 10 let, in ne le od leta 2014, kakor navajate v članku. Aplikacija Erar vključuje podatke o transakcijah gospodarskih družb, ki so v registru zavezancev za informacije javnega značaja od 17. oktobra 2014 naprej (vir: https://erar.si/doc/, prilagamo posnetek strani).
Družba torej z odvetniško pisarno sodeluje v različnih vladah in to izključno za pravne storitve, povezane s poslovanjem družbe, ter nikakor ne v nobenih zasebnih zadevah direktorja. Lep pozdrav,
Katja Tratnik
odnosi z javnostmi Kontrola zračnega prometa Slovenije
 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Franc Željko Županič Kontrola zračnega prometa Slovenije Franc Željko Županič Katja Tratnik Javna agencija za civilno letalstvo Odvetniška pisarna Avbreht Popravek Prikaz nasprotnih dejstev

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Mira žugeljSašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Kako ostati šef državne firme, čeprav ti sodijo zaradi spolnega nadlegovanja uslužbenke? 186 tisoč evrov za hišnega odvetnika SMC! (II.)