objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sreda, 14. februar 2018 ob 07:00

Težave staršev Melanie Trump - ali v ZDA sploh bivata legalno?! Viktor Knavs pa se hkrati izogiba slovenskemu sodišču.
Bojan Požar

Odpri galerijo

... Tako se zdaj sprašujejo družbena omrežja in novinarji Washington Posta. Pri Trumpu pa molčijo.
Novinarji znanega ameriškega časopisa The Washinton Post so včeraj objavili daljši članek, kjer se - tudi na podlagi živahne debate na družbenih omrežjih - sprašujejo, kakšen je v resnici "imigrantski status" staršev Melanie Trump, Amalije in Viktorja Knavsa, z resnimi sumi, da je vprašanje, ali starši prve dame v ZDA sploh bivajo - legalno (vir).
Pri tem se znova obnavlja še vedno ne povsem do konca pojasnjena imigrantska zgodovina Melanie Trump iz časov njenega prihoda v ZDA, zakonca Knavs pa naj bi zdaj živela na relaciji med Belo hišo v Washingtonu, Mar-a-Lagom na Floridi in Trump Towerjem ter Bedminsterjem v New Yorku, občasno pa naj bi prihajala v Slovenijo, kar so pred kratkim zabeležili tudi v reviji Reporter. Je pa odprto resno vprašanje, kakšen je njun formalni status, zgodba pa je postala sumljiva in nenavadna predvsem zato, ker se je Bela hiša uradno zavila v molk in na ta vprašanja ne odgovarjajo.
Zato se okoli imigrantskega statusa staršev Melanie Trump pojavljajo različna ugibanja in špekulacije. Ali gre za "legal permanent residence" ali imata "extended tourist visa", morda "Parole" ali pa celo "Student (F-i) visa"? Ob tem pa, zlasti zato, ker so se pri Donaldu J. Trumpu zavili v molk, novinarji Washington Posta napovedujejo nove politične težave za Trumpa, saj njegova administracija sporno priseljene imigrante podi iz Amerike. Ob Viktorju Knavsu navajajo tudi njegovo krajšo biografijo, povzeto iz knjige The Inside Story (Gola resnica) - neavtorizirana biografija Melanie Trump, da je bil član Komunistične partije Jugoslavije, da je delal kot šofer in hišnik, kasneje kot prodajalec avtomobilov, Amalija Knavs pa v tekstilni tovarni. Oba sta zdaj upokojena.

				Viktor in Amalija Trump med slavnostno inavguracijo Donalda Trumpa za 45. predsednika Združenih držav Amerike, januarja lani.<br>
			Viktor in Amalija Trump med slavnostno inavguracijo Donalda Trumpa za 45. predsednika Združenih držav Amerike, januarja lani.

KNAVS NAJPREJ TOŽI, POTEM PA SE IZOGIBA SODIŠČU

Spomnimo. Viktor Knavs je zoper avtorja teh vrstic vložil kazensko tožbo zaradi objave uradnega arhivskega dokumenta, ki priča o tem, da je bil Knavs leta 1975 in 1976 "obravnavan" zaradi dveh kaznivih dejanj, prodaje na črno (avtomobilov) in utaje davka (vir). Za obe kaznivi dejanji je bila zagrožena izključno zaporna kazen. Da naj bi bil Viktor Knavs v zaporu, pa je za eno od ameriških televizij - on the record - dejala tudi njegova tedanja soseda iz bloka v Sevnici. No, Knavs te navedbe zanika (vir). Na dosedanjih sodnih obravnavah Knavsa ni bilo, glede na to, da občasno vendarle prihaja v Slovenijo, pa lahko sklepamo, da se sodišču (namerno) izogiba. Po neuradnih informacijah naj bi mu prihode na slovensko sodišče, vsaj za zdaj, prepovedal njegov zet - Donald Trump.
Je pa zanimivo, da je pri vložitvi omenjene tožbe Viktor Knavs kot svoje stalno bivališče navedel nek naslov iz Nove Gorice, kar pomeni, da uradno ne živi več v Sevnici, kjer imajo Knavsovi sicer svojo družinsko hišo. Zakaj je Viktor Knavs svoje stalno bivališče iz Sevnice prenesel v Novo Gorico, ni znano. Je pa avtor teh vrstic že v knjigi The Inside Story razkril, da si je Viktor Knavs pred leti v Novi Gorici kupil stanovanje.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Viktor Knavs Amalija Knavs Sevnica bela hiša melania trump donald trump Washington Post The Inside Story Knavsi

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Istok Potočnik

2019-04-26 11:39:49


Požar je spet razkril neverjetno, šokantno, stvar. Šarec si gradi visoko ograjo okoli hiše. Res neverjetno, he he. Kot da se človek ne sme sam odločat o tem kakšno ograjo bo imel. Pa sta Požaru v včerajšnem faktorju kompetentna strokovnjaka lepo povedala kako in kaj. Lahko bi se tudi malo ozrl okoli in videl kje in kako zavarovani bivajo taki funkcionarji drugih držav. Mi bi pa našega najbrž imeli kar nekje v šotoru. Pa v drugih trobilih berem, da je vzrok za ograjo prihajajoči val beguncev. On kao da ve da prihajajo, nas pa pušča na cedilu. Res imamo odlično novinarstvo. Včeraj sta naša obveščevalca v faktorju ovrgla vse veleumne sklepe Bojana Požara okoli t.i. Obveščevalne afere. Verjetno mu je že malo žal, da ju je sploh povabil. Pa sta bila zelo prizanesljiva. Požar pa s svojim zaletavanjem smešen. Bolje bo, da še naprej vabi svoje agitatorje in vsi pihajo v isti rog. In pomagajo ohranjati, bolje, utrjevati, leve stranke na oblasti. Požaru, ki kljub svojim agitatorjem na državnih in občinskih volitvah ni dosegel nič, trikrat prečrtano nič, bi nekdo zdaj že lahko svetoval, naj se neha ukvarjati s politiko in raje naredi en tračarski medij v tiskani obliki in tam prodaja svoje nebuloze, ki so res dno dna. Lahko je biti levičar na oblasti poleg tako nesposobne opozicije. Prav hecno je gledat, kako nekaj ,,golobradih,, levičarskih začetnikov pobere vso politično smetano ,,prekaljenim,, desnim z jj na čelu. Potem pa jokajo, kako zanič je slovenski narod, da ne prepozna njihovih kvalitet. Malo bi se morali zaustavit, pogledat kako to delajo spretni, premešat moštvo, nekaj upokojit in dat možnost mladim, potem pa mogoče Slovenija dobi kakšno spodobno koalicijo.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Težave staršev Melanie Trump - ali v ZDA sploh bivata legalno?! Viktor Knavs pa se hkrati izogiba slovenskemu sodišču.