objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 17. februar 2018 ob 09:55

Priznanje Palestine. Kučan namignil izraelskemu diplomatu: do volitev ne bo nič. Cerarja pa je poklical Kurz.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Kučan naj bi izraelskemu diplomatu zagotovil, da priznanja Palestine kot države do volitev ne bo.
Pred dnevi smo pisali o tem, zakaj Milan Kučan molči ob politični debati, ali naj Slovenija prizna Palestino kot državo, kar histerično forsira večji del vladne koalicije in leva radikalna opozicijska stranka Levica (vir).
Po naših informacijah se je Kučan sprva kakor spretno izognil sestanku z izraelskim veleposlanikom Ejalom Selo, ki Slovenijo "pokriva" z Dunaja, je bil pa zdaj v Sloveniji. Milan Kučan naj bi se srečanju prvič izognil tako, da je šel v Prekmurje, no, viri pravijo, da sta se potem vendarle dobila. In Kučan naj bi izraelskemu diplomatu "namignil", da se glede priznanja Palestine kot države do junijskih parlamentarnih volitev ne bo zgodilo nič. No, zakaj in kako lahko nekdanji predsednik države Kučan daje tovrstna politična zagotovila tujim diplomatom, pa je seveda drugo vprašanje!
Naši viri tudi pravijo, da naj bi zaradi Izraela in Palestine predsednika vlade Mira Cerarja po telefonu poklical novi avstrijski kancler Sebastian Kurz in mu dejal, da bi bilo za Avstrijo zelo neprijetno, če bi Slovenija kot soseda nenadoma priznala Palestino kot državo.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Palestina ali Izrael Milan Kučan Ejal Sela miro cerar sebastian kurz dunaj Prekmurje avstrija

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Priznanje Palestine. Kučan namignil izraelskemu diplomatu: do volitev ne bo nič. Cerarja pa je poklical Kurz.