objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 8. marec 2018 ob 07:00

SD proti neenakosti?! Tam pa tipični primeri neenakosti: Kocijančič, Jan Škoberne in Aleksandra Mrčela.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Dejan Židan, Janez Kocijančič, Jan Škoberne, Aleksandra Kanjuo Mrčela in drugi na posvetu SD
Maske padajo. In to celo skrajno bizarno. Socialni demokrati so minuli ponedeljek pripravili enega od tipičnih predvolilnih posvetov, kjer oni ali pa kakšne druge politične stranke obljubljajo, da bo po volitvah pa res vse drugače. No, tokrat je šlo za posvet pod naslovom "Samozavestna Slovenija - dogovor za zmanjšanje družbene neenakosti".
Stvar pa debelo zlagana že pri udeležbi. Socialni demokrati so prek svojega uradnega twitter računa, ki ga je retvital tudi predsednik stranke ter minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan, v živo obveščali javnost, da je Bela dvorana ljubljanskega Grand hotela Union "nabito polna", fotografije pa nam pokažejo, da to ni (bilo) res, poleg tega so v dvorani poleg medijev sedeli sami znani strankarski obrazi, pa nihče drug.
Toliko o zlagani polni dvorani, prave bizarnosti pa tukaj šele nastopijo. V prvih vrstah posveta za zmanjšanje družbene neenakosti so namreč sedeli tudi tipični in znani slovenski primeri družbene neenakosti, med njimi Janez Kocijančič, Jan Škoberne in Aleksandra Kanjuo Mrčela.
Vse te tri tudi že odlično poznamo.

JANEZ KOCIJANČIČ

Janez Kocijančič je trenutno predsednik Evropskega olimpijskega komiteja in podpredsednik mednarodne smučarske zveze (FIS), sicer pa svetovalec in lobist. Poznavalci pravijo, in mediji so o tem že poročali, da je posredoval pri prodaji številnih slovenskih podjetij v tujino, posluje tudi prek svojega podjetja v New Yorku (Jan Consulting), katerega obstoj, podjetja namreč, je dolga leta prikrival, danes pa naj bi bil - kljub letom - celo na vrhuncu svoje poslovne moči in tudi vezni člen med poslovnim svetom ter nekdanjim predsednikom države Milanom Kučanom. Zato tudi včasih pojamra, da Kučanovi ideološki spopadi z Janezom Janšo, prvakom SDS, škodijo biznisu. Viri pravijo, da je Janez Kocijančič "težak" več milijonov evrov.

JAN ŠKOBERNE

Jan Škoberne je nadomestni poslanec SD, tudi namestnik vodje poslanske skupine in "prestolonaslednik" družbe Esotech, ki jo vodi njegov oče Marko Škoberne. Podjetje letno obrne do 30 milijonov evrov in na veliko posluje z državo, tudi ministrstvom za obrambo, ki ga vodi sporna ministrica Andreja Katič, bivša poslanka SD, namesto katere je, potem ko je postala ministrica, Škoberne prišel do poslanske funkcije. Je pa zanimivo, da se številni manjši solastniki Esotecha jezijo nad razvpitimi agresivnimi političnimi izpadi Jana Škoberneta, saj, kot pravijo tudi oni, podobno kot Kocijančič okoli Kučana in Janše, vse to škoduje biznisu firme, in to naj bi že povedali tudi Janovemu očetu Marku.

ALEKSANDRA KANJUO MRČELA

Ta profesorica s Fakultete za družbene vede sicer ni klasična bogatašinja iz SD, je pa na drug način tipičen primer družbene neenakosti, tako značilne za Socialne demokrate in tranzicijsko levico nasploh. Kljub nadpovprečnim, pravzaprav celo odličnim finančnim prihodkom je namreč najemniška privilegiranka Mestne občine Ljubljana. Kot "zaslužna Ljubljančanka" za stanovanje, ki ga je dobila od MOL, veliko 101 kvadratni meter, plačuje samo 278 evrov mesečne najemnine. Je enaka privilegiranka, kot sta, denimo, njen profesorski kolega Samo Uhan ali pa Igor Pribac, profesor na ljubljanski Filozofski fakulteti, sicer pa znan kot nekdanji napol vodja volilnega štaba bivšega predsednika države Danila Türka, ko ga je na volitvah leta 2012 deklasiral Borut Pahor.
Vsem trem omenjenim, Aleksandri Kanjou Mrčela, Samu Uhanu in Igorju Pribacu, je sicer skupno predvsem to, da se aktivno pojavljajo na političnih shodih strank tranzicijske levice in medijsko ali pa prek socialnih omrežij izrazito navijajo za izbrane levičarske stranke.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
volitve 2018 Socialni demokrati Dejan Židan Grand hotel Union janez kocijančič Jan Škoberne Marko Škoberne Esotech ministrstvo za obrambo Andreja Katič mestna občina ljubljana fakulteta za družbene vede filozofska fakulteta igor pribac Samo Uhan Danilo Trk Borut Pahor aleksandra kanjuo mrčela

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-05-22 10:51:15


Tragika oziroma nesmisel obstoja države se kaže v tem, ker nam ne vladajo izvoljenci ljudstva pač pa izbranci mafije, ljudje z ulice, kruhoborci, ki zavedajoč se svojh hendikepov ter intelektuale podhranjenosti, skušajo le preživeti. Tako si je sam predsednik vlade svoj čas kot partijski komik, basal žepe z bankovci nastopajoč po veselicah in zasebnih zabavah, račune za županske zapitke pa izstavljal občanom v obliki nenonormalno visokih davkov. Zdajšnji zunanji minister je kradel na potnih stroških in imel dopoldansko obrt v službenm času. Obrambni, ki še vedno ne zna ločiti odpadkov se vlači po sodiščih zaradi pralnega stroja, ki ga ima v prostorih, kjer, upam, vsaj ne urinira. Vmes posreduje pri policiji za plačilni nalog svoje, neumne hčere. Primer Simone Dimic tudi poznamo. In še in še je tega, kjer od oblasti pijani držvni uslužbenci počnejo, ker se jim zahoče, vedoč, da jim boter v Murglah krije hrbet in so odgovorni le njemu, ne Bojanu Požarju ali tam nekim davkoplačevalcem. Ti, ki imajo še nekoliko bolj razmetano podstrešje grozijo tudi s tožbami, sami pa niso sposobni povedati ali zapisati dva stavka v svojo obrambo...Boštjan Vasle se mi zdi ubogljiv vojak udbomafije. V tem kontekstu je zasedel in že sto let zaseda pomebne državne funkcije. S svojim ne preveč bistrim pristopom, me spominja na večnega funkcionarja Šoltesa do in posmrtnega predsednika računskega sodišča. Bolj se je kradlo in več manjkalo v državni blagajni, lažje je bilo zanj v pogledu novih mandatov. Logično je, da so ti, ki so neposredno podrejeni glavnimi protagonistom mafijskega ustroja države , še večji jebivetri. Nenavadno , skoraj nenormalno, bi bilo drugačno stanje.. Hočejo nam dopovedati, da oni to lahko. Res je. Dokler jim to pustimo. V tem kontekstu bi bilo zelo priročno uporabiti kakšno učinkovito pravno sredstvo iz Srbije. Vsaj kar se tiče obrambe pred temi prevaranti, da ne zapišem zikovci, kar ta, ki je le utajil davek, zagotovo ni.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

SD proti neenakosti?! Tam pa tipični primeri neenakosti: Kocijančič, Jan Škoberne in Aleksandra Mrčela.