objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 8. marec 2018 ob 07:00

SD proti neenakosti?! Tam pa tipični primeri neenakosti: Kocijančič, Jan Škoberne in Aleksandra Mrčela.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Dejan Židan, Janez Kocijančič, Jan Škoberne, Aleksandra Kanjuo Mrčela in drugi na posvetu SD
Maske padajo. In to celo skrajno bizarno. Socialni demokrati so minuli ponedeljek pripravili enega od tipičnih predvolilnih posvetov, kjer oni ali pa kakšne druge politične stranke obljubljajo, da bo po volitvah pa res vse drugače. No, tokrat je šlo za posvet pod naslovom "Samozavestna Slovenija - dogovor za zmanjšanje družbene neenakosti".
Stvar pa debelo zlagana že pri udeležbi. Socialni demokrati so prek svojega uradnega twitter računa, ki ga je retvital tudi predsednik stranke ter minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan, v živo obveščali javnost, da je Bela dvorana ljubljanskega Grand hotela Union "nabito polna", fotografije pa nam pokažejo, da to ni (bilo) res, poleg tega so v dvorani poleg medijev sedeli sami znani strankarski obrazi, pa nihče drug.
Toliko o zlagani polni dvorani, prave bizarnosti pa tukaj šele nastopijo. V prvih vrstah posveta za zmanjšanje družbene neenakosti so namreč sedeli tudi tipični in znani slovenski primeri družbene neenakosti, med njimi Janez Kocijančič, Jan Škoberne in Aleksandra Kanjuo Mrčela.
Vse te tri tudi že odlično poznamo.

JANEZ KOCIJANČIČ

Janez Kocijančič je trenutno predsednik Evropskega olimpijskega komiteja in podpredsednik mednarodne smučarske zveze (FIS), sicer pa svetovalec in lobist. Poznavalci pravijo, in mediji so o tem že poročali, da je posredoval pri prodaji številnih slovenskih podjetij v tujino, posluje tudi prek svojega podjetja v New Yorku (Jan Consulting), katerega obstoj, podjetja namreč, je dolga leta prikrival, danes pa naj bi bil - kljub letom - celo na vrhuncu svoje poslovne moči in tudi vezni člen med poslovnim svetom ter nekdanjim predsednikom države Milanom Kučanom. Zato tudi včasih pojamra, da Kučanovi ideološki spopadi z Janezom Janšo, prvakom SDS, škodijo biznisu. Viri pravijo, da je Janez Kocijančič "težak" več milijonov evrov.

JAN ŠKOBERNE

Jan Škoberne je nadomestni poslanec SD, tudi namestnik vodje poslanske skupine in "prestolonaslednik" družbe Esotech, ki jo vodi njegov oče Marko Škoberne. Podjetje letno obrne do 30 milijonov evrov in na veliko posluje z državo, tudi ministrstvom za obrambo, ki ga vodi sporna ministrica Andreja Katič, bivša poslanka SD, namesto katere je, potem ko je postala ministrica, Škoberne prišel do poslanske funkcije. Je pa zanimivo, da se številni manjši solastniki Esotecha jezijo nad razvpitimi agresivnimi političnimi izpadi Jana Škoberneta, saj, kot pravijo tudi oni, podobno kot Kocijančič okoli Kučana in Janše, vse to škoduje biznisu firme, in to naj bi že povedali tudi Janovemu očetu Marku.

ALEKSANDRA KANJUO MRČELA

Ta profesorica s Fakultete za družbene vede sicer ni klasična bogatašinja iz SD, je pa na drug način tipičen primer družbene neenakosti, tako značilne za Socialne demokrate in tranzicijsko levico nasploh. Kljub nadpovprečnim, pravzaprav celo odličnim finančnim prihodkom je namreč najemniška privilegiranka Mestne občine Ljubljana. Kot "zaslužna Ljubljančanka" za stanovanje, ki ga je dobila od MOL, veliko 101 kvadratni meter, plačuje samo 278 evrov mesečne najemnine. Je enaka privilegiranka, kot sta, denimo, njen profesorski kolega Samo Uhan ali pa Igor Pribac, profesor na ljubljanski Filozofski fakulteti, sicer pa znan kot nekdanji napol vodja volilnega štaba bivšega predsednika države Danila Türka, ko ga je na volitvah leta 2012 deklasiral Borut Pahor.
Vsem trem omenjenim, Aleksandri Kanjou Mrčela, Samu Uhanu in Igorju Pribacu, je sicer skupno predvsem to, da se aktivno pojavljajo na političnih shodih strank tranzicijske levice in medijsko ali pa prek socialnih omrežij izrazito navijajo za izbrane levičarske stranke.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
volitve 2018 Socialni demokrati Dejan Židan Grand hotel Union janez kocijančič Jan Škoberne Marko Škoberne Esotech ministrstvo za obrambo Andreja Katič mestna občina ljubljana fakulteta za družbene vede filozofska fakulteta igor pribac Samo Uhan Danilo Trk Borut Pahor aleksandra kanjuo mrčela

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-08-17 08:09:24


Če bi na oblasti bila desnica, ko je bila, so omenjene televizijske hiše kar tekmovale, kdo bo naredil bolj udarni pogovorni spektakel na temo politične scene. Zdaj, ko smo spet zaplavali v režim enoumja, so kot nekoč, takšne oddaje precej moteče in zato nezaželene. Nikomur niti v starih komunističnih časih, ne bilo pretirano všeč, da bi nekdo brskal in razkrival zločine gozdnih razbojnikov, imenovanih partizani. Danes ni nič drugače, privilegiranci režima so nedotakljivi in nad vsemi zakoni, zakaj bi jim potem neki novinarji nastavljali zrcalo in postavljali neprijetna vprašanj. Nekoč dobri kadri tipa Uroša Slaka, danes veseli, da imajo službo, poročajo o novih pridobitvah v zivalskem vrtu in kulinaričnih izzivih. Servilni režimski novinarji kot je bil Slavko Bobovnik ,sta Igor Bergant, pa tisti slinasti Pucer, ustavijo vsakega, ki bi kritiziral oblast, oblastnikom pač vprašanja ljubeznivo servirajo vnaprej. Predsednik vlade je vajen tega, saj je že v srednji šoli, ko je popravljal negativne ocene, najprej dobil pravilne rezultate in šele nato naloge. Le tako mu je uspelo...V smislu ustvarjanja in lažnega vzbujanja blaginje ter pozitivizma v deželi ,televizijske hiše posiljujejo ljudi z neumnimi resničnostnimi šovi in številnimi ničvrednimi serijami tipa žlahtne štorije. Kot, da je v deželici, kjer ugaša upanje v prihodnost že med mladimi, vse lepo in prav, polno smeha in brezbrižnosti. Že Šarec kot igralec ni bil vreden pol pizde hladne vode. Mladi val slovenskih glumačev je več ali manj na njegovi ravni. So izjeme, a zelo redke. Klovni zato sledi, ki jih za sabo puščajo razbojniki, ne morejo zabrisati. Niso kot divje svinje. Te so bolj inteligentne.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

SD proti neenakosti?! Tam pa tipični primeri neenakosti: Kocijančič, Jan Škoberne in Aleksandra Mrčela.