objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 8. marec 2018 ob 07:00

SD proti neenakosti?! Tam pa tipični primeri neenakosti: Kocijančič, Jan Škoberne in Aleksandra Mrčela.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Dejan Židan, Janez Kocijančič, Jan Škoberne, Aleksandra Kanjuo Mrčela in drugi na posvetu SD
Maske padajo. In to celo skrajno bizarno. Socialni demokrati so minuli ponedeljek pripravili enega od tipičnih predvolilnih posvetov, kjer oni ali pa kakšne druge politične stranke obljubljajo, da bo po volitvah pa res vse drugače. No, tokrat je šlo za posvet pod naslovom "Samozavestna Slovenija - dogovor za zmanjšanje družbene neenakosti".
Stvar pa debelo zlagana že pri udeležbi. Socialni demokrati so prek svojega uradnega twitter računa, ki ga je retvital tudi predsednik stranke ter minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan, v živo obveščali javnost, da je Bela dvorana ljubljanskega Grand hotela Union "nabito polna", fotografije pa nam pokažejo, da to ni (bilo) res, poleg tega so v dvorani poleg medijev sedeli sami znani strankarski obrazi, pa nihče drug.
Toliko o zlagani polni dvorani, prave bizarnosti pa tukaj šele nastopijo. V prvih vrstah posveta za zmanjšanje družbene neenakosti so namreč sedeli tudi tipični in znani slovenski primeri družbene neenakosti, med njimi Janez Kocijančič, Jan Škoberne in Aleksandra Kanjuo Mrčela.
Vse te tri tudi že odlično poznamo.

JANEZ KOCIJANČIČ

Janez Kocijančič je trenutno predsednik Evropskega olimpijskega komiteja in podpredsednik mednarodne smučarske zveze (FIS), sicer pa svetovalec in lobist. Poznavalci pravijo, in mediji so o tem že poročali, da je posredoval pri prodaji številnih slovenskih podjetij v tujino, posluje tudi prek svojega podjetja v New Yorku (Jan Consulting), katerega obstoj, podjetja namreč, je dolga leta prikrival, danes pa naj bi bil - kljub letom - celo na vrhuncu svoje poslovne moči in tudi vezni člen med poslovnim svetom ter nekdanjim predsednikom države Milanom Kučanom. Zato tudi včasih pojamra, da Kučanovi ideološki spopadi z Janezom Janšo, prvakom SDS, škodijo biznisu. Viri pravijo, da je Janez Kocijančič "težak" več milijonov evrov.

JAN ŠKOBERNE

Jan Škoberne je nadomestni poslanec SD, tudi namestnik vodje poslanske skupine in "prestolonaslednik" družbe Esotech, ki jo vodi njegov oče Marko Škoberne. Podjetje letno obrne do 30 milijonov evrov in na veliko posluje z državo, tudi ministrstvom za obrambo, ki ga vodi sporna ministrica Andreja Katič, bivša poslanka SD, namesto katere je, potem ko je postala ministrica, Škoberne prišel do poslanske funkcije. Je pa zanimivo, da se številni manjši solastniki Esotecha jezijo nad razvpitimi agresivnimi političnimi izpadi Jana Škoberneta, saj, kot pravijo tudi oni, podobno kot Kocijančič okoli Kučana in Janše, vse to škoduje biznisu firme, in to naj bi že povedali tudi Janovemu očetu Marku.

ALEKSANDRA KANJUO MRČELA

Ta profesorica s Fakultete za družbene vede sicer ni klasična bogatašinja iz SD, je pa na drug način tipičen primer družbene neenakosti, tako značilne za Socialne demokrate in tranzicijsko levico nasploh. Kljub nadpovprečnim, pravzaprav celo odličnim finančnim prihodkom je namreč najemniška privilegiranka Mestne občine Ljubljana. Kot "zaslužna Ljubljančanka" za stanovanje, ki ga je dobila od MOL, veliko 101 kvadratni meter, plačuje samo 278 evrov mesečne najemnine. Je enaka privilegiranka, kot sta, denimo, njen profesorski kolega Samo Uhan ali pa Igor Pribac, profesor na ljubljanski Filozofski fakulteti, sicer pa znan kot nekdanji napol vodja volilnega štaba bivšega predsednika države Danila Türka, ko ga je na volitvah leta 2012 deklasiral Borut Pahor.
Vsem trem omenjenim, Aleksandri Kanjou Mrčela, Samu Uhanu in Igorju Pribacu, je sicer skupno predvsem to, da se aktivno pojavljajo na političnih shodih strank tranzicijske levice in medijsko ali pa prek socialnih omrežij izrazito navijajo za izbrane levičarske stranke.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
volitve 2018 Socialni demokrati Dejan Židan Grand hotel Union janez kocijančič Jan Škoberne Marko Škoberne Esotech ministrstvo za obrambo Andreja Katič mestna občina ljubljana fakulteta za družbene vede filozofska fakulteta igor pribac Samo Uhan Danilo Trk Borut Pahor aleksandra kanjuo mrčela

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Arij Slovenski

2019-11-20 11:58:37


Komunisti, socialisti... isto sranje, drugo pakiranje. Komunisti so se 100 let sami naslavljali s komunisti, po padcu Berlinskega zidu pa so se hinavsko preimenovali v (social) demokrate. Ampak njihov osnovni cilj se ni spremenil. In kaj je osnovni cilj komunizma alias socializma? Iztrebiti belo raso in uničiti zahodno civilizacijo. Dokaz za to je 200 milijonov zverinsko poklanih žrtev komunizma po celem svetu, od tega najmanj 150.000 Slovencev, katerih kosti ležijo v več kot 700 masovnih moriščih, kraških jamah, rudniških jaških in tankovskih jarkih. To niso nobene projekcije, ampak gola dejstva - rezultat komunističnega genocida. Socialistično-komunistične nebuloze in utopične ekonomsko-družbene teorije, blebetanje o delavskih pravicah, družbeni lastnini, produkcijskih sredstvih, itd. so zgolj prazne parole in flance, s katerimi v svoj tabor zvabijo topoumne naivne idiote, kot je n.pr. Rado K. Ostale lenuhe, parazite, oportuniste in kriminalce pa privabijo s tem, da jim obljubijo delitev plena (premoženja in privatne lastnine), ki ga komunisti pokradejo svojim državljanom. Treba je torej pogledati, kaj komunisti aka socialisti dejansko delajo, ne pa kaj govoričijo. In tisto, kar dejansko delajo že vse od svojega krvavega prihoda na oblast, je masovni genocid nad narodom in plenjenje privatnega premoženja. Vse ostalo je blablabla in megla za retardirane opranoglave bebce ala Rado K, ki jim je od dejstev pomembnejša semantika.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

SD proti neenakosti?! Tam pa tipični primeri neenakosti: Kocijančič, Jan Škoberne in Aleksandra Mrčela.