objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 10. marec 2018 ob 07:42

Maribor. Za Mira Cerarja in SMC je to pravi kraj zločina. Dobesedno: njihovi politiki so celo kradli v Bauhausu.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Anton Kranjc - Tone, Miro Cerar in Andrej Špenga. To, spomnimo, je (bila) SMC v Mariboru.
Danes, točno ob 11. uri dopoldne, se bo v Narodnem domu sredi Maribora začel kongres SMC, največje stranke sedanje vladne koalicije. Na današnjem kongresu bo Miro Cerar, predsednik vlade in SMC, ponovno izvoljen za predsednika stranke. Cerar nima protikandidata, toda SMC na kongres prihaja z osemkrat(!) manjšo podporo javnega mnenja, če to primerjamo z volilnim rezultatom SMC iz leta 2014. Še več, niti ni sigurno, da se bo Cerarjeva stranka na junijskih volitvah sploh prebila v državni zbor. Toda nekaj zagotovo drži: SMC bo na letošnjih volitvah katastrofalno poražena, Miro Cerar pa bi v tem primeru moral odstopiti kot šef stranke, enako, kot je to minule dni po volilnem porazu v Italiji storil lider Demokratske stranke in bivši italijanski premier Matteo Renzi.
No, če je Miro Cerar demokrat kot Italijan Matteo Renzi, s katerim se je tako rad fotografiral, bo to storil, sicer pa ne.

KRAJ ZLOČINA, SOMRAK ETIKE

Maribor je za stranko SMC skoraj dobesedno kraj zločina. Zato je po svoje smešno in celo bizarno, da se gredo predvolilni kongres v mestu ob Dravi. Ali pač, to je še en dokaz, da SMC živi v oblakih, nekakšni virtualni resničnosti, Miro Cerar, obkrožen s plavolasimi piarovkami, varnostniki ter omamljen z vožnjami z audiji, bmw-ji in falconom, pa je že zdavnaj izgubil stik z realnostjo. Miro Cerar in SMC sta tako rekoč materialni dokaz somraka etike.
Toda vrnimo se na kraj zločina SMC - v mesto Maribor. In poglejmo, kako je to šlo.
 
* Oktobra 2014, na predvečer lokalnih volitev, je moral odstopiti Anton Kranjc - Tone, kandidat SMC za župana Maribora, potem ko se je izkazalo, da je lagal in zatajil, da nikoli ni bil obsojen zaradi zlorabe položaja. Sodni dokumenti, ki so prišli v javnost tik pred volilno nedeljo, so županskega kandidata SMC postavili na laž.
Na teh volitvah Cerarjeva stranka ni dobila niti enega samega župana - nikjer! Je pa kasneje v SMC prestopil Marko Soršak, župan občine Hoče - Slivnica, ki je na lokalnih volitvah leta 2014 pred volivce stopil kot neodvisni nestrankarski kandidat, nato pa jih prevaral, saj se je po zmagi na volitvah pridružil SMC. Ampak to je že druga zgodba, zgodba o Magni Steyr.
* 28. novembra 2015 so med krajo v mariborskem Bauhausu varnostniki zalotili Andreja Špengo, tedanjega predsednika mariborskega lokalnega odbora SMC in celo državnega sekretarja na ministrstvu za notranje zadeve. Kradel je tesnila ali po štajersko "dihtunge" za ventilator. Po našem razkritju te blamaže (vir) se je sprva zavil v molk, potem pa razlagal, da je šlo za "nesporazum". Miro Cerar ga je "pokril", so pa Špengo decembra lani vendarle zamenjali na vrhu SMC v Mariboru, namesto njega je vodenje mariborske SMC prevzel poslanec Bojan Krajnc. Je pa Špenga ostal mestni svetnik in državni sekretar.
* Maja 2016 je - predvsem po zaslugi Zdravka Počivalška, ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo ter vidnega člana SMC, propadla investicija globalnega hi-tech giganta IBM, ki bi Mariboru prinesla novih 1000 delovnih mest. IBM je odšel na Hrvaško.
* Pred nekaj dnevi je - spet po zaslugi ministra Počivalška - propadla še druga hi-tech investicija v Mariboru in novih 250 delovnih mest. Mednarodno podjetje EON-Reality je zdaj razočarano odšlo na Madžarsko.

KORUPCIJA, PROVIZIJE, PODKUPNINE. OMASTILI SO SE.

* Sta pa Miro Cerar in Zdravko Počivalšek, del umazanega posla pa je pri tem opravil Marko Soršak, pod Pohorje pripeljala Magno Steyr. Čudno: namesto podjetij na pragu četrte industrijske revolucije Cerarjeva SMC v Slovenijo uvaža ličarsko industrijo?! Okoliščine "investicije" Magne Steyr so tudi še vedno nepojasnjene, vlada jih noče razkriti, je pa že jasno, da Magna Steyr prihaja v Slovenijo zato, ker jim je Cerarjeva vlada dobesedno poklonila skoraj 100 hektarjev kmetijskih površin, industrijski obrat Magne Nukleus v Hočah pa se gradi na vodovarstvenem območju, kar je popolnoma v nasprotju z veljavnim zakonom o vodah. Poleg tega bo Magna Steyr, ki je hkrati nevarna ekološka bomba, iz državnega proračuna prejela okoli 30 milijonov evrov subvencij, kar bo zadoščalo za plače vseh 400 zaposlenih v Magni, kolikor naj bi jih zaposlili, za najmanj dve leti. Po ocenah boljših poznavalcev mariborskega gospodarstva bodo v Magni kmalu delali v glavnem samo uvoženi delavci iz držav bivše Jugoslavije (po Srbiji, denimo, fizično že visijo razpisi za delovna mesta v Magni - Hoče), Bolgarije in Romunije, iz Maribora in Hoč naj bi delo dobilo okoli 40 ljudi. Nekaj Slovencev, ki že dlje časa delajo v obratih Magne v avstrijskem Gradcu, pa naj bi preprosto deložirali v Hoče.
Način prihoda multinacionalke Magne Steyr v Slovenijo sicer potrjuje pravilo, da danes v Sloveniji, ki jo vodi SMC, ni pomembno, kaj počneš, ampak kdo to počne, pa četudi s svojim ravnanjem ogroža zdravje ljudi, čisto naravno okolje ali ravna nezakonito. Cerarjeva vlada pri Magni Steyr na ustavno sporni način subvencionira gradnjo umazane industrije iz tujine na vodovarstvenih in kmetijskih površinah, prvovrstno slovensko kmetijsko zemljo pa nato absurdno vozi na degradirana zemljišča. Ta čisti idiotizem, ob vidni podpori večinskih medijev, predvsem mariborskega časopisa Večer, tesno povezanega z murskosoboško družino Stanka Polaniča in gradbenega podjetja Pomgrad, ki gradi obrat Magne v Hočah, seveda ni zastonj, tukaj očitno gre za korupcijo, podkupnine in provizije in nekateri, ki so pri koritu, so se zanesljivo lepo "omastili".
In zanimivo, po vsem tem Cerarjeva stranka SMC še prihaja na kongres v Maribor, Zdravko Počivalšek pa celo napoveduje, da bo v Mariboru kandidiral za poslanca ... Neverjetno!

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
SMC Kongres SMC miro cerar zdravko počivalšek Anton Kranjc Tone Bojan Krajnc Andrej Špenga marko soršak Hoče Slivnica magna steyr Magna Nukleus EONReality ibm Bauhaus Stanko Polanič SGP Pomgrad večer

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Maribor. Za Mira Cerarja in SMC je to pravi kraj zločina. Dobesedno: njihovi politiki so celo kradli v Bauhausu.