objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Ponedeljek, 12. marec 2018 ob 06:24

Počivalšek hoče svojega Tišmo in pika. Našla sta se tudi z Jamnikom: proti Dušanu Zorku in kupila bi Mercator.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Dušan Zorko bi danes moral postati uradni kandidat za novega člana uprave SDH. No, bomo videli.
Po velikih besedah Mira Cerarja in drugih na sobotnem kongresu SMC se življenje na sedežu Slovenskega državnega holdinga že danes vrača v stare tire. Driblanje okoli najpomembnejše kadrovske bitke do junijskih volitev in konca mandata Cerarjeve vlade - izbira novega člana uprave SDH, ne pojenja. Eno so pač kongresi, predstave za javnost, nekaj povsem drugega pa je politično zakulisje.
Danes popoldne se bo sestala tako imenovana nominacijska komisija nadzornega sveta SDH, ki jo vodi Duško Kos, podpredsednik nadzornega sveta SDH, sestavljajo pa jo, pozor, vsi člani nadzornega sveta SDH.
Mimogrede, zakaj pa so vsi člani nadzornega sveta hkrati tudi člani nominacijske komisije nadzornega sveta, se bodo verjetno vprašali naivni? Zato, ker so na tak način dvakrat plačani: dobivajo pavšale (sejnine) za članstvo v nadzornem svetu in za članstvo v nominacijski komisiji. In temu celo pravijo dobro korporacijsko upravljanje!?
Kakorkoli, nominacijska komisija bi danes morala po logiki dobrega korporacijskega upravljanja za novega člana uprave predlagati Dušana Zorka, nekdanjega prvega človeka Pivovarne Laško - Union, saj so ga, po intervjujih, tudi najbolje ocenili. Pristal je vrhu lestvice ocenjenih kandidatov. Toda Zdravko Počivalšek, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, za novega člana uprave SDH zahteva Marka Tišmo, ki je njegov kandidat (vir), čeprav so taistega Tišmo člani nadzornega sveta SDH celo najslabše ocenili, še več, med kadrovskim intervjujem naj bi kar "zmrznil".

RAZUMETA SE BOLJE, KOT BI SE MORDA SMELA

Počivalšek sicer nima nobenih pristojnosti, da bi se neposredno vmešaval v delo nadzornega sveta SDH, saj ni pristojen za upravljanje državnega premoženja, toda Počivalšku so pristojnosti španska vas. Tako je po naših zanesljivih informacijah "pooblastil" Boruta Jamnika, predsednika uprave Modre zavarovalnice, za državni nakup Mercatorja ter kontaktiranje tujih finančnih skladov, ki bi morda lahko vstopili v Mercator. Kar je vsaj dvakrat bizarno: Mercator je čisto zasebno podjetje, Jamnik in Modra zavarovalnica pa tudi nimata nič z Mercatorjem. Imata pa Počivalšek in Jamnik vsaj dve skupni točki: Jamnik je bil član nadzornega sveta Term Olimia, ki so jih zelo sporno sprivatizirali Počivalšek & Co., in je bil tudi član nadzornega sveta Pivovarne Laško, kjer je, sicer neuspešno, rušil predsednika uprave - Dušana Zorka. In tako sta se Počivalšek in Jamnik zdaj našla tudi na zakulisni fronti proti Zorku.
Verjetno je treba tudi povedati, da Zdravko Počivalšek iz Mercatorja dobiva vse prvovrstne notranje informacije prek posebnega državnega pooblaščenca in člana uprave Mercatorja (Lex Mercator!) Gregorja Planteua, ki jih Počivalšek, tako lahko upravičeno sklepamo, dostavlja naprej do Boruta Jamnika. Eden od boljših poznavalcev politično-ekonomskega zakulisja je takole definiral ta odnos: "Počivalšek in Jamnik so razumeta bolje, kot bi se morda smela ..."
Zdravko Počivalšek si sicer tako pripravlja svoj teren po koncu Cerarjeve vlade. Ker ne bo več minister, računa, da bi vsaj imel "svojega človeka" v Mercatorju in upravi SDH, sam pa bi se umaknil nazaj v Terme Olimie. In zanimivo, zaradi nasprotovanja imenovanju Dušana Zorka za člana uprave SDH naj bi se Počivalšek sprl celo s svojim prijateljem Izidorjem Krivcem, lastnikom Celjskih mesnin.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
sdh slovenski državni holding zdravko počivalšek Duško Kos Marko Tišma Dušan Zorko Pivovarna LaškoUnion Terme Olimia borut jamnik Modra zavarovalnica mercator Gregor Planteu Lex Mercator Izidor Krivec Celjske mesnine

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-11-13 09:27:26


Opravilno nesposobnost Slovenije, tako tudi vojske in policije, EU rešuje na način, da sprejema Hrvaško v področje Schengna. Za dom spremni, nikoli niso bili tako močni na zunanjem področju. EU jim zaupa, v tem kontekstu bosta razbremenjeni tudi avstrijski in italijanski vojski ter policiji...Po logiki razmišljanja bedastega predsednika Srbije, Vučiča, ki ob vsaki nepriliki na pomoč kliče Ruse in Kitajce, bi lahko delovali tudi prismojeni Erjavec, aktualna vlada in ne preveč bistri Kličko slovenske politike, Črnčec. Torej, lahko razpustijo še tisto malo slovenske vojske in tam zaposlujejo prijatelje in svoje priležnice. Nemškega okupatorja namreč ne bo v te kraje. Od njega smo danes močno odvisni ; v bistvu nas le Nemčija še drži pri življenju. Kakšen divjak z juga bo sicer še zataval preko Kolpe v te kraje, a to je za politiko poglavnika iz Murgel, kateremu Slovenija kot država, nikoli ni bila intimna opcija, vedno in zgolj le dobrodošel podatek. Tovariš Milan bolj sovraži Slovence kot jaz čefurje. Zločin, ki ga izžarevajo njegove oči, ni potešen in še vedno željan krvi. Od karizme, ki jo oddaja ostareli gospod, so vaški posebneži iz spremstva predsednika vlade padali v trans in potrebovali psihiatrično pomoč. V času, ko je Šarec dobival inštrukcije za mesto, kamor ga je globoka država predvidela...Erjavec ima dva pomembna aduta v smislu obrambe svojega imena; Slovenija ni pravna država in, kar je še pomembneje, zjeban je v glavo in se ga ne da sodno procesuirati. Človek je obtičal na nivoju prerekanja okrog pralnega stroja, za katerega ne ve, da ne sodi na skupni hodnik sostanovalcev v bloku ali odpisa kazni zaradi uporabe mobilnega telefona med vožnjo, s katerim tepka, ministrova hči, ogroža ostale udeležence v prometu...Ker sem iz Šmarce, kot Pečečnik ; morda bo sovaščan oddal ponudbo tudi za nakup slovenske vojske. Bil bi boljši minister kot pilot.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Počivalšek hoče svojega Tišmo in pika. Našla sta se tudi z Jamnikom: proti Dušanu Zorku in kupila bi Mercator.