objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 15. marec 2018 ob 06:59

Topolko, glavni krivec za maketo, najeto seksi svetovalko Tanjo od novoletne zabave dalje plačuje po 120 evrov na dan
Bojan Požar

Odpri galerijo

Kako se plačuje na Direkciji za ceste (ministrstvo za infrastrukturo), ki jo vodi že skoraj zloglasni uradnik Damir Topolko, in troši proračunski denar, se ne vidi samo po razvpiti maketi 2. tira, ampak tudi po tem, kako davkoplačevalci plačujemo Tanjo Svetek Milanovič, najeto svetovalko za odnose z javnostmi, ki "svetuje" Topolku. Kar seksi plavolaska se je na direkciji pojavila pred nekaj meseci, kot pomoč za stike z javnostmi, kar sta sicer delala že dva uradnika, račune za svetovanje pa izstavlja prek KLNM Marketing Tanja Svete Milanovič, s. p. (vir: Erar).
Viri pravijo, da je do novega leta delala le nekajkrat tedensko, po novoletni zabavi direkcije pa se je zgodil preobrat. Topolko in Tanja Svetek Milanovič naj bi zabavo zapustila skupaj, predčasno, no, potem pa je začela delati vsak dan. Sprva je dobivala 14 evrov na uro, kar pa očitno ni bilo dovolj.

MANEVRI ZA TANJO

Zaradi kadrovske popolnjenosti oddelka za PR je morala Sadra Kržan, državna podsekretarka, po nalogu Topolka izvesti poseben manever, da so Tanji Svetek povišali urno postavko za strokovno delo na 30 evrov, nato pa dodali še administrativno delo za 25 evrov na uro (vir: odločba), hkrati pa naj bi Keržanova začela sistematično in žaljivo mobingirati oba zaposlena piarovca, samo zato, do so lahko upravičili njen večji finančni angažma.
Obema piarovcema so medtem že odvzeli vse pristojnosti in danes samo še pomagata Tanji, ki se po direkciji vzvišeno hvali, da bo kmalu postala pomočnica direktorja Topolka. Računi, ki jih izstavlja, so temu primerno veliki. Februarja naj bi dobila 5.500 evrov (kar je skoraj več kot predsednik vlade Miro Cerar), druga dva piarovca pa skupaj 3500 evrov bruto. Ob tem, da celo "bolj leno" odgovarja na novinarska vprašanja, na delo prihaja ob 6. uri zjutraj(?!), potem gre na kavo, med 11. in 13. uro pa je običajno na daljšem kosilu. Na direkciji se nasmihajo, češ da je samo še vprašanje časa, kdaj se bosta Damir Topolko in Tanja Svetek Milanovič ločila od svojih zasebnih partnerjev, davkoplačevaci pa vse to plačujemo po 120 evrov na dan!

				To je svetovalka Tanja Svetek Milanovič (vir: Facebook), spodaj pa odločba o njenem svetovanju na Direkciji za ceste, ki jo je pripravila Sandra Kržan, podpisal pa Damir Topolko.<br>
			To je svetovalka Tanja Svetek Milanovič (vir: Facebook), spodaj pa odločba o njenem svetovanju na Direkciji za ceste, ki jo je pripravila Sandra Kržan, podpisal pa Damir Topolko.

TOPOLKO VELJA ZA KORUPTIVNEGA IN JE ŽE POD LUPO NPU

Damir Topolko sicer med poznavalci velja za enega od "najkoruptivnejših" visokih državnih uradnikov in ga - tudi uradno potrjeno - že preiskuje Nacionalni preiskovalni urad. Po dosedanjih informacijah gre za kriminalistično preiskavo zaradi projekta digitalnega radijskega komunikacijskega sistema (GSM-R), ki ga je dobil konzorcij slovenskih podjetij Iskratela in GH Holdinga ter avstrijskega Kapscha.
Spomnimo: julija 2016 smo ekskluzivno objavili fotografije kosila pri gostilni Javornik ob Krki, uradno Kmetiji odprtih vrat Javornik, kjer se je dobila zanimiva druščina (vir): Blaž Miklavčič, direktor in večinski lastnik prej omenjenega GH Holdinga ter bivši predsednik uprave Slovenskih železnic, nekdanji prvi nadzornik Slovenskih železnic in bivši visoki uradnik ministrstva za promet Andrej Godec, ki danes velja za vplivnega "napol lobista", ter seveda Damir Topolko, sicer tudi predsednik nadzornega sveta državne družbe Dri.

				Na kosilu v gostilni Javornik, julija 2016: Andrej Godec nekaj razlaga, Damir Topolko si briše usta, Blaž Miklavčič pa uživa s cigaro.<br>
			Na kosilu v gostilni Javornik, julija 2016: Andrej Godec nekaj razlaga, Damir Topolko si briše usta, Blaž Miklavčič pa uživa s cigaro.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Damir Topolko Direkcija za ceste Sum korupcije Sandra Kržan Tanja Svetek Milanovič miro cerar ministrstvo za infrastrukturo Blaž Miklavčič Andrej Godec GH Holding Iskratel KapschSlovenske železnice Gostilna Javornik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-05-22 10:51:15


Tragika oziroma nesmisel obstoja države se kaže v tem, ker nam ne vladajo izvoljenci ljudstva pač pa izbranci mafije, ljudje z ulice, kruhoborci, ki zavedajoč se svojh hendikepov ter intelektuale podhranjenosti, skušajo le preživeti. Tako si je sam predsednik vlade svoj čas kot partijski komik, basal žepe z bankovci nastopajoč po veselicah in zasebnih zabavah, račune za županske zapitke pa izstavljal občanom v obliki nenonormalno visokih davkov. Zdajšnji zunanji minister je kradel na potnih stroških in imel dopoldansko obrt v službenm času. Obrambni, ki še vedno ne zna ločiti odpadkov se vlači po sodiščih zaradi pralnega stroja, ki ga ima v prostorih, kjer, upam, vsaj ne urinira. Vmes posreduje pri policiji za plačilni nalog svoje, neumne hčere. Primer Simone Dimic tudi poznamo. In še in še je tega, kjer od oblasti pijani držvni uslužbenci počnejo, ker se jim zahoče, vedoč, da jim boter v Murglah krije hrbet in so odgovorni le njemu, ne Bojanu Požarju ali tam nekim davkoplačevalcem. Ti, ki imajo še nekoliko bolj razmetano podstrešje grozijo tudi s tožbami, sami pa niso sposobni povedati ali zapisati dva stavka v svojo obrambo...Boštjan Vasle se mi zdi ubogljiv vojak udbomafije. V tem kontekstu je zasedel in že sto let zaseda pomebne državne funkcije. S svojim ne preveč bistrim pristopom, me spominja na večnega funkcionarja Šoltesa do in posmrtnega predsednika računskega sodišča. Bolj se je kradlo in več manjkalo v državni blagajni, lažje je bilo zanj v pogledu novih mandatov. Logično je, da so ti, ki so neposredno podrejeni glavnimi protagonistom mafijskega ustroja države , še večji jebivetri. Nenavadno , skoraj nenormalno, bi bilo drugačno stanje.. Hočejo nam dopovedati, da oni to lahko. Res je. Dokler jim to pustimo. V tem kontekstu bi bilo zelo priročno uporabiti kakšno učinkovito pravno sredstvo iz Srbije. Vsaj kar se tiče obrambe pred temi prevaranti, da ne zapišem zikovci, kar ta, ki je le utajil davek, zagotovo ni.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Topolko, glavni krivec za maketo, najeto seksi svetovalko Tanjo od novoletne zabave dalje plačuje po 120 evrov na dan