objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 15. marec 2018 ob 06:59

Topolko, glavni krivec za maketo, najeto seksi svetovalko Tanjo od novoletne zabave dalje plačuje po 120 evrov na dan
Bojan Požar

Odpri galerijo

Kako se plačuje na Direkciji za ceste (ministrstvo za infrastrukturo), ki jo vodi že skoraj zloglasni uradnik Damir Topolko, in troši proračunski denar, se ne vidi samo po razvpiti maketi 2. tira, ampak tudi po tem, kako davkoplačevalci plačujemo Tanjo Svetek Milanovič, najeto svetovalko za odnose z javnostmi, ki "svetuje" Topolku. Kar seksi plavolaska se je na direkciji pojavila pred nekaj meseci, kot pomoč za stike z javnostmi, kar sta sicer delala že dva uradnika, račune za svetovanje pa izstavlja prek KLNM Marketing Tanja Svete Milanovič, s. p. (vir: Erar).
Viri pravijo, da je do novega leta delala le nekajkrat tedensko, po novoletni zabavi direkcije pa se je zgodil preobrat. Topolko in Tanja Svetek Milanovič naj bi zabavo zapustila skupaj, predčasno, no, potem pa je začela delati vsak dan. Sprva je dobivala 14 evrov na uro, kar pa očitno ni bilo dovolj.

MANEVRI ZA TANJO

Zaradi kadrovske popolnjenosti oddelka za PR je morala Sadra Kržan, državna podsekretarka, po nalogu Topolka izvesti poseben manever, da so Tanji Svetek povišali urno postavko za strokovno delo na 30 evrov, nato pa dodali še administrativno delo za 25 evrov na uro (vir: odločba), hkrati pa naj bi Keržanova začela sistematično in žaljivo mobingirati oba zaposlena piarovca, samo zato, do so lahko upravičili njen večji finančni angažma.
Obema piarovcema so medtem že odvzeli vse pristojnosti in danes samo še pomagata Tanji, ki se po direkciji vzvišeno hvali, da bo kmalu postala pomočnica direktorja Topolka. Računi, ki jih izstavlja, so temu primerno veliki. Februarja naj bi dobila 5.500 evrov (kar je skoraj več kot predsednik vlade Miro Cerar), druga dva piarovca pa skupaj 3500 evrov bruto. Ob tem, da celo "bolj leno" odgovarja na novinarska vprašanja, na delo prihaja ob 6. uri zjutraj(?!), potem gre na kavo, med 11. in 13. uro pa je običajno na daljšem kosilu. Na direkciji se nasmihajo, češ da je samo še vprašanje časa, kdaj se bosta Damir Topolko in Tanja Svetek Milanovič ločila od svojih zasebnih partnerjev, davkoplačevaci pa vse to plačujemo po 120 evrov na dan!

				To je svetovalka Tanja Svetek Milanovič (vir: Facebook), spodaj pa odločba o njenem svetovanju na Direkciji za ceste, ki jo je pripravila Sandra Kržan, podpisal pa Damir Topolko.<br>
			To je svetovalka Tanja Svetek Milanovič (vir: Facebook), spodaj pa odločba o njenem svetovanju na Direkciji za ceste, ki jo je pripravila Sandra Kržan, podpisal pa Damir Topolko.

TOPOLKO VELJA ZA KORUPTIVNEGA IN JE ŽE POD LUPO NPU

Damir Topolko sicer med poznavalci velja za enega od "najkoruptivnejših" visokih državnih uradnikov in ga - tudi uradno potrjeno - že preiskuje Nacionalni preiskovalni urad. Po dosedanjih informacijah gre za kriminalistično preiskavo zaradi projekta digitalnega radijskega komunikacijskega sistema (GSM-R), ki ga je dobil konzorcij slovenskih podjetij Iskratela in GH Holdinga ter avstrijskega Kapscha.
Spomnimo: julija 2016 smo ekskluzivno objavili fotografije kosila pri gostilni Javornik ob Krki, uradno Kmetiji odprtih vrat Javornik, kjer se je dobila zanimiva druščina (vir): Blaž Miklavčič, direktor in večinski lastnik prej omenjenega GH Holdinga ter bivši predsednik uprave Slovenskih železnic, nekdanji prvi nadzornik Slovenskih železnic in bivši visoki uradnik ministrstva za promet Andrej Godec, ki danes velja za vplivnega "napol lobista", ter seveda Damir Topolko, sicer tudi predsednik nadzornega sveta državne družbe Dri.

				Na kosilu v gostilni Javornik, julija 2016: Andrej Godec nekaj razlaga, Damir Topolko si briše usta, Blaž Miklavčič pa uživa s cigaro.<br>
			Na kosilu v gostilni Javornik, julija 2016: Andrej Godec nekaj razlaga, Damir Topolko si briše usta, Blaž Miklavčič pa uživa s cigaro.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Damir Topolko Direkcija za ceste Sum korupcije Sandra Kržan Tanja Svetek Milanovič miro cerar ministrstvo za infrastrukturo Blaž Miklavčič Andrej Godec GH Holding Iskratel KapschSlovenske železnice Gostilna Javornik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-08-17 08:09:24


Če bi na oblasti bila desnica, ko je bila, so omenjene televizijske hiše kar tekmovale, kdo bo naredil bolj udarni pogovorni spektakel na temo politične scene. Zdaj, ko smo spet zaplavali v režim enoumja, so kot nekoč, takšne oddaje precej moteče in zato nezaželene. Nikomur niti v starih komunističnih časih, ne bilo pretirano všeč, da bi nekdo brskal in razkrival zločine gozdnih razbojnikov, imenovanih partizani. Danes ni nič drugače, privilegiranci režima so nedotakljivi in nad vsemi zakoni, zakaj bi jim potem neki novinarji nastavljali zrcalo in postavljali neprijetna vprašanj. Nekoč dobri kadri tipa Uroša Slaka, danes veseli, da imajo službo, poročajo o novih pridobitvah v zivalskem vrtu in kulinaričnih izzivih. Servilni režimski novinarji kot je bil Slavko Bobovnik ,sta Igor Bergant, pa tisti slinasti Pucer, ustavijo vsakega, ki bi kritiziral oblast, oblastnikom pač vprašanja ljubeznivo servirajo vnaprej. Predsednik vlade je vajen tega, saj je že v srednji šoli, ko je popravljal negativne ocene, najprej dobil pravilne rezultate in šele nato naloge. Le tako mu je uspelo...V smislu ustvarjanja in lažnega vzbujanja blaginje ter pozitivizma v deželi ,televizijske hiše posiljujejo ljudi z neumnimi resničnostnimi šovi in številnimi ničvrednimi serijami tipa žlahtne štorije. Kot, da je v deželici, kjer ugaša upanje v prihodnost že med mladimi, vse lepo in prav, polno smeha in brezbrižnosti. Že Šarec kot igralec ni bil vreden pol pizde hladne vode. Mladi val slovenskih glumačev je več ali manj na njegovi ravni. So izjeme, a zelo redke. Klovni zato sledi, ki jih za sabo puščajo razbojniki, ne morejo zabrisati. Niso kot divje svinje. Te so bolj inteligentne.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Topolko, glavni krivec za maketo, najeto seksi svetovalko Tanjo od novoletne zabave dalje plačuje po 120 evrov na dan