objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Petek, 16. marec 2018 ob 06:25

Waldorfska šola Maribor vre. Sum spolnega nadlegovanja učenk, šikaniranje, ravnatelj pa gleda stran. Dokumenti, pričevanja, podpisi (II.III.)
Bojan Požar

Odpri galerijo

Prijava, ki jo je podpisalo 12 staršev, je bila 5. marca poslana trem pristojnim organom.
 
PRIKAZ NASPROTNIH DEJSTEV
Spoštovani gospod Bojan Požar, Dne 14. 3. 2018 je bil na spletni strani www.pozareport.si objavljen prispevek "Waldorfska šola Maribor vre. Sum spolnega nadlegovanja učenk, šikaniranje, ravnatelj pa gleda stran. Dokumenti, pričevanja, podpisi.", ki se v veliki meri opira na prijavo staršev 7. razreda Waldorfske šole Maribor.
Na Waldorfski šoli Maribor menimo, da bi moral novinar in odgovorni urednik g. Bojan Požar pred objavo prispevka preveriti obtožbe prijaviteljev tudi pri nas, saj bi le tako lahko zainteresirana javnost dobila objektivni vpogled v dogajanje in stanje zadeve, tako pa so bili nekateri zaposleni na Waldorfski šoli Maribor poimensko izpostavljeni, pri čemer jim je bila narejena škoda zoper čast in dobro ime, nenazadnje pa je bil močno okrnjen tudi ugled šole.
Obveščamo vas, da postopek ugotavljanja kršitev veljavnih predpisov na šoli še poteka, zato zaradi upravičene koristi otrok ter drugih vpletenih posameznikov in njihove zaščite, podrobnejših informacij še ne moremo posredovati.
Ne zanikamo dejstva, da med šolo in nekaterimi starši 7. razreda naše šole glede izvajanja športne vzgoje za učence 7. razreda obstajajo nesoglasja, ki jih skušamo v dobro vseh vpletenih, zlasti pa naših učencev, in v okviru organizacijskih zmožnosti, rešiti na najbolj ustrezen in strokoven način, vendar do rešitev, ki bi zadovoljile vse vpletene posameznike in skupine, zaenkrat še nismo uspeli priti, vendar upamo, da bomo v dobro vseh, to kmalu udejanjili.
Očitke, ki so se pojavili v vašem prispevku, da šola ni ustrezno ukrepala, odločno zavračamo. Poudarjamo, da na Waldorfski šoli Maribor delujemo strokovno, zakonito in s poudarkom na zaščiti koristi in pravic otrok, pri čemer smo dolžni varovati tudi pravice delavcev šole.
Zagotavljamo vam, da bomo v primeru ugotovitve kršitev naših zaposlenih ustrezno ukrepali, obvestili pristojne organe in uvedli ustrezne postopke, vendar ta trenutek v okviru do sedaj zbranih in pridobljenih dokazov, ne drži, da bi prišlo na šoli do spolnega nadlegovanja učencev oz. učenk.
Nekritična objava takšnih primerov in izpostavljanje otrok javnosti je po našem mnenju neprimerna, saj dodatno stigmatizira otroke. S tem se jim povzroča dodatna škoda v njihovem osebnostnem razvoju. Ob tem opozarjamo na smiselno uporabo 9. člena Zakona o preprečevanju nasilja v družini, ki ravno zaradi zaščite fizične in psihične integritete otrok prepoveduje njihovo medijsko izpostavljanje. Ta prepoved velja za vse, vključno s starši in mediji.
Lep pozdrav,
Maksimilijan Rimele, direktor
Waldorfska šola Maribor
 
POJASNILO
Iz vsebine članka, ki smo ga ob objavili 14. marca (vir), je razvidno, da nobenega od učenk ali učencev nismo javno izpostavili. Zato so tovrstni očitki ravnatelja šole, gospoda Maksimiljana Rimela, najmanj nekorektni.
Bojan Požar, Požareport

 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Nemočni učenci nemočni starši Waldorfska šola Maribor Maksimiljan Rimele bojan požar Požareport

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-03-21 11:40:31


Ko je razpadla Jugolandija je bilo iluzorno pričakovati, da bodo nedotakljivi komunisti, politično gledano,Kučan recimo, v najboljših letih, če že ne bežali čez mejo, se pa vsaj prekvalificirali v prodajalce, varnostnike ali strojevodje.. Nekoliko so se le potuhnili in še dandanes z osmimi in devetimi križi na hrbtu, so polno operativni. Imago Sloveniae. Poslati Zemljariča , da nagovori evropske poslance. ..Tako se tudi lumpi tipa Leben ne bodo dali odgnati od državnega korita Kot podgane bodo vedno našli pot, skozi kanalizacijo, če ne drugače. Učinkovala bi le deratizacija...Vlada deluje po principu kriminalnih združb. Noben odstop, kaj šele moralno-etična načela, zato razbojnikov ne ustavi, da ne bi dosegli svoje. Namišljeni magister oz. doktor znanosti, bo še vedno vlekel odločilne poteze na okoljskem resorju in še naprej skrbel za zločine nad naravo in posledično ljudmi.Žajček bo le podpisoval, kar mu bo ukazano ali vsaj namakal prst v črnilo. ..Biti moraš res bolan v glavi, da pri Lebnu vidiš eno samo kvaliteto. Po vseh razbojništvih, v katera je bil vpleten. Maščuje se tudi naravi, ki ga je udarila že ob rojstvu in ga obdarila le s kilogrami. ..Režimska trobila delujejo po principu, poslušna glavica, sita guzica. ..Na nagrado iz Murgel čakajo kot na svoj jackpot dobitek. Nekateri se zato še vedno čudijo, da jih je ciganka nažgala po desni...Kaj češ, tudi tisoč in več kilometrov od doma, se najdejo sorodniki in sosedi.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Waldorfska šola Maribor vre. Sum spolnega nadlegovanja učenk, šikaniranje, ravnatelj pa gleda stran. Dokumenti, pričevanja, podpisi (II.III.)