objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 19. marec 2018 ob 06:57

Javna vprašanja za Listo Marjana Šarca. Kdo je pravi Brane Kralj? Bivši sodelavec tajkuna Jereba, povezan s tajnimi službami?
Bojan Požar

Odpri galerijo

Brane Kralj in Marjan Šarec. Kralj je generalni sekretar LMŠ in zaposlen v županovem kabinetu.
Lista Marjana Šarca, župana občine Kamnik in pretendenta za zmago na bližajočih se parlamentarnih volitvah, je še vedno zavita v skrivnost. To velja za program LŠM in ljudi LŠM. Ker je pred časom postalo jasno, da mu odsotnost imen in programa Liste Marjana Šarca že počasi škoduje, sta novinarja spletnega portala Siol.net Vesna Vuković in Primož Cirman pred časom "razkrila" imena nekaterih njegovih "ključnih svetovalcev", vendar se je hitro izkazalo, da gre za tako imenovano kontrolirano objavo (vir). Med razkritimi je bil Brane Kralj, generalni sekretar LMŠ, sicer zaposlen v Šarčevem kabinetu na občini v Kamniku. Toda o Kralju, zanimivo, Vukovićeva in Cirman nista ugotovila ali povedala ničesar. Odgovor, zakaj je temu tako, se morda skriva v nadaljevanju tega članka.
Kdo je torej "pravi" Brane Kralj, formalno drugi človek Liste Marjana Šarca, oziroma kakšen je milje, iz katerega se črpajo kadri, ki danes obkrožajo Marjana Šarca. Ker se Šarec, kot pravi celo Aleš Kocjan, novinar mariborskega časopisa Večer, kjer se sicer niti ne trudijo prikrivati političnih simpatij z obstoječo vladno koalicijo, skriva pred javnostjo, javno pa se pokaže le med skrbno obvladovanimi nastopi v naklonjenih medijih in pred novinarji, ki mu niti slučajno ne postavljajo "zoprnih" ali preiskovalnih vprašanj, naslednja vprašanja, naslovljena na Marjana Šarca in njegovo Listo, objavljamo javno in seveda pričakujemo natančne odgovore.

14 VPRAŠANJ ZA MARJANA ŠARCA IN BRANETA KRALJA

1/ Ali je res, da je bil Brane Kralj več kot deset let pomočnik direktorja oziroma vodilni uslužbenec v enem od podjetij nepremičninskega tajkuna Aleksandra Jereba?
Spomnimo: Aleksander Jereb je bil tudi lastnik podjetij Auto-Phone, Avtoakustika, Stol Kamnik, Kompas MTS in številnih drugih. Prek njegovih podjetij naj bi se "izčrpavalo" na desetine milijonov evrov iz Telekoma Slovenije, vendar se je, vsaj doslej, spretno izvlekel iz spornih tajkunskih zgodb. No, in očitno je milje, iz katerega izhaja drugi človek Liste Marjan Šarca?!
2/ Ali je res, da je Brane Kralj - kot Jerebov vodilni uslužbenec - vpleten in hkrati obravnavan v kriminalističnih postopkih policije in Nacionalnega preiskovalnega urada, ki se vodijo proti Jerebu in podjetjem, povezanih z njim?
3/ Ali lahko zanikate, da bi Aleksander Jereb odpustil Braneta Kralja, ker naj bi pri eni od finančnih operacij ugotovil manko denarja, za to obtožil Kralja in ga posledično odpustil?
4/ Ali je res, da je bil Kralj vpleten tudi pri najemu poslovnih prostorov za družbo Providentia medijske storitve, d. o. o., do julija 2017 v lasti Vesne Vuković, Primoža Cirmana, Suzane Rankov in Tomaža Modica, novinarjev spletnega portala Siol.net, na Verovškovi 55A, ki so v lasti Aleksandra Jereba?
Spomnimo: Vukovićeva, Cirman in Rankova so julija lani to firmo, ki ima pogodbo za redno objavljanje člankov na Siolu, formalno zapustili in deleže "prodali" javnosti neznanemu Nejcu Rozmanu ter se umaknili v svoje statuse samostojnih podjetnikov. Se je pa to zgodilo kmalu po tem, ko je Ivan Simič, vodilni slovenski davčni svetovalec in bivši direktor slovenske ter srbske davčne uprave, javno razkril, da gre pri povezanem poslovanju Providentie, d. o. o., ter omenjenih novinarjev prek s.p.-jev za sum utaje davkov. Providentia, d. o. o., je leta 2016 zabeležila dobrih 164 tisoč evrov prihodkov in 252 evrov dobička, nima pa nobenega zaposlenega. Portal Siol.net (čeprav je prek družb TSMedia in Telekom Slovenije v državni lasti) je - zlasti skozi članke Vukovićeve in Cirmana - med lanskimi volitvami predsednika republike tudi izrazito navijal za Šarca, proti Borutu Pahorju, Šarcu naklonjeno poročanje pa nadaljujejo tudi pred prihajajočimi parlamentarnimi volitvami.
5/ Ali je res, da je Brane Kralj kot vodilni Jerebov uslužbenec sodeloval pri spornih selitvah Jerebovih podjetij na Ciper?
6/ Ali je res, da so prostori, kjer je še nekaj dni nazaj imela sedež LMŠ, prav tako v lasti Aleksandra Jereba?
7/ Ali je res, da ste v stranki LMŠ dobili namig, "da je pametno", da se stranka preseli iz Jerebovih poslovnih prostorov (Ljubljanska 45 v Kamniku), in ste se zato preselili eno nadstropje nižje, kjer zdaj najemnino plačujete Novi Ljubljanski banki.
Spomnimo: Marjan Šarec ne bi prodal NLB?
8/ Ali je res, da sta Brane Kralj in Marjan Šarec prek enega od lobistov (ime in priimek je znan avtorju teh vrstic) prejela seznam 40 oseb, kandidatov za poslance na listi LMŠ, seznam pa je poslal Gregor Golobič, nekdanji politik strank LDS in Zares.
9/ Ali je res, da pri vas obstajata dva seznama kandidatov za poslance, na vsakem seznamu pa naj bi bilo 40 imen?
10/ Če to drži, kateri ljudje so to in ali jih lahko javno navedete?
11/ Kakšno vlogo ima pri stranki LMŠ gospod Miloš Urbanija, solastnik Ultre in dolgoletni tesni sodelavec Gregorja Golobiča? Ali držijo informacije, da naj bi se pred časom načrtoval sestanek med Šarcem in Urbanijo, potem pa naj bi zaradi preplaha, da se bo to razvedelo, to speljali po drugih kanalih?
12/ Ali je res, da se Brane Kralj tajno sestaja z nekaterimi nekdanjimi uslužbenci Sove in ministrstva za obrambo, in to v Ljubljani?
13/ Kdo vse sodeluje na tako imenovanih "vikend izobraževanjih" LMŠ kot pripravah za parlamentarne volitve in kje se ta izobraževanja izvajajo?
14/ In ne nazadnje: kakšno izobrazbo ima Brane Kralj?
 
Vljudno pričakujemo, da bosta Marjan Šarec in Brane Kralj na vsa postavljena vprašanja tudi korektno, natančno in čim prej odgovorila.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
marjan šarec LMŠ Lista Marjana Šarca Brane Kralj Vesna Vuković primož cirman primož cirman Aleš Kocjan Aleksander Jereb suzana rankov tomaž modic Nejc Rozman Ivan Simič Borut Pahor Gregor Golobič Miloš Urbanija

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-10-18 11:44:07


Cigan se bo pritožil in višje sodišče zadevo z lahkoto obrne njemu v prid glede zadeve ,, Lekarna Bitenc,, Dvomim sicer, v Šiški se gradi nov trgovski center, katerega je ta isti cigan nekoč onemogočal pri gradnji in bo tam pač zdaj postavil eno od izpostav svojih lekarn...Pravo, kar sem spoznal na lastni koži in vse pišem na podlagi osebnih izkušenj, je v Sloveniji hudo raztegljiva zadeva, ki se od posameznika do posameznika tretira drugače. V tem pogledu se moramo nekateri sodno boriti proti izvedensko dokazanim dementnim tožnikom,piscem oporok in celo pokojnikom. Tudi ti imajo po mnenju višjega sodišča, lahko svetle trenutke in operirajo na polno. Norö! ...Uničenega zdravja in življenja v desetletju sodnih bojev s kriminalci in prevaranti, ne bo nihče povrnil. Tega slovenski pravosodni sistem, ne bo zaznal še naslednjih sto let. Morda bom, vsaj jaz, do konca življenja dočakal, da bo kdo od tzv. sodnikov globoke države,ki načrtno uničujejo življenja in krojijo usode ljudi, kazensko odgovarjal. Čeprav, glede na komike, luzerje in bleferje, ki jih globoka država nastavlja na oblast, nimam upanja na to. Preveč so zjebani v glavo, da bi razni Kordiši, Korčetke, Mesci in podobni jebivetri, sploh vedeli, za kaj gre...Dokler bo tako in s takšnimi ljudmi v sodstvu, imajo kriminalci avtocesto po vsej poti svojih hudodelstev. Izgubljena človeška življenja, pa toliko pomebna v luči zasledovanja njihovih bolnih interesov, kot povožena divjad ob cesti.
Igor Hauptman

2019-10-18 09:18:38


Se pridružujem čestitkam komentatorja Bitenčevim za sodno zmago proti ljubljanskemu županu ter desetletno maltretiranje, ki ga je prenašala cela družina Bitenc. Vsi člani družine so namreč po poklicu farmacevti, njegova mama je tudi vodila lekarno. Zakaj pišem o tem. Pri tej družini vključno z Borom Bitencem, bivšim odličnjakom bežigrajske gimnazije ter diplomantom Fakultete za farmacijo v nasprotju prepričanji povprečnega Slovenca, da je prodaja farmacevtskih izdelkov nekaj, kar samo po sebi prinaša kupe denarja, tega ne boste niti približno opazili, vsaj kar se njihovega življenjskega sloga tiče ne. Nobenih bogataških vil. razkošnih vikendov z jahtami, nobenih belih mercedesov in BMW-jev, nič od tega pri njih ne boste videli za razliko od sinčkov župana, katerih poslovni in siceršnji potenciali so sicer znani daleč preko mej glavnega mesta, kjer kraljuje njun ata. Pa pri tej zadevi to niti ni poglavitno. Zame nepojmljivo je dejstvo, da je naše sodstvo potrebovalo deset (10) let za to, da je ugotovilo (Vrhovno sodišče), da je lekarniška dejavnost javna služba in zato pri presoji koncesijske pogodbe ni mogoče odločati le na podlagi Zakona o gospodarskih družbah ter pri tem upravičeno nisem brez dvomov o tem, kaj je gnalo vrhovne sodnike, da so se po desetih letih sploh tako odločili, kot so na koncu se. Kaj se sploh gremo v tej državi. V kolikšnem času mislite, bi takšno vprašanje razrešila britanska sodišča, t.j. sodišča tiste države za katero berem v komentarjih na družbenih omrežjih, naj se čimprej pobere iz EU ker, da ji ni prostora v družbi držav med katere sodi tudi Slovenija.
borut rojc

2019-10-18 08:14:43


Enkrat mi je ob kavi, uslužbenka MOL-a dejala : ,, Jankovič je kriminalec in kot takega ga moraš sprejeti, da lahko shajaš z njim , ,, Tega mnenja sem tudi sam, torej, da je človek gangster, kljub temu pa je sinonim nedolžnosti, nedotakljivosti za slovensko krivosodje. V tem pogledu bi znak tehtnice v emblemu, ki v smislu tehtanja med dobrim in zlom, lažjo in resnico, predstavlja sodstvo, morali zamenjati s sliko Jankovičev, prej omenjenega kriminalca in njegovih, retardiranih sinov. ..Niso nam nevarni volkovi in medvedi, pač pa tovrstni nenadertalci, opičnjaki, ki se svobodno sprehajajo naokrog in iz sodišča vedno prihajajo široko nasmejani, razigrani in predvsem pripravljeni na nova kazniva dejanja. Nekoliko zadrege se kaže le v tem, kje se zvečer s sodniki in tožilci dobiti na večerji , da jih kdo ne opazi. Slovenija danes... Mimogrede, čestitke Bitenčevim, da so obdržali lekarno in se niso dali gangsterju. Zanj , seveda, to ni poraz. V sodelovanju s sodiščem, žrtvujejo lekarno, da obdržijo milijonske zneske pri drugih sumljivih poslih...Logično je, da zaradi takšnega, mafijskega ustroja države in povezave sodstva z najbolj krvoločnimi kriminalci, nek ustavni sodnik, ne bo odstopil, ker se mu je nekaj zareklo. On niti ne more odstopiti, kot ne Šarec, ker je te ljudi nastavila prav mafija, ki dejansko vodi in obvladuje državo. Bog pomagaj, če uporabim izraz enega od komentatorjev, ko gledam te predsednike sodišč danes; Kneza, Florjančiča, Pogačnika. Kot bi bili le Jankovičevi pomočniki...Dvomim, da pa bo Jakličeva integriteta načeta, če se ga lotita dva norca iz režimskega medija, ki bosta kmalu na zavodu za zaposlovanje. Ko te obdeluje veselinka, ima to posebno težo. Vseeno si bo Vukovička morala najti nekoga, kot tudi prismojeni Cirman, ki ga bosta, se mu morda sama pustila obdelati. Za ljubi kruhek.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Javna vprašanja za Listo Marjana Šarca. Kdo je pravi Brane Kralj? Bivši sodelavec tajkuna Jereba, povezan s tajnimi službami?