objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Četrtek, 22. marec 2018 ob 07:04

Afera Zlatko Zahovič. Ko resnična dejstva pridejo na dan, pa športni časopis Ekipa neha pisati.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Zaenkrat še ni znano, kaj so se sinoči dogovorili Zlatko Zahovič, Drago Cotar in David Kastelic.
Uredništvo športnega časopisa Ekipa-SN pod vodstvom odgovornega urednika Gorana Obreza je včeraj sporočilo, da je za njih afera Zahovič končana - in o tem kakor ne bodo več poročali (vir). No, bolj trapaste medijske odločitve si skorajda ni mogoče zamisliti, hkrati pa to dokazuje, da večina slovenskih medijev deluje popolnoma nelogično, po nekih čisto drugih tirnicah, po neki čisto drugi logiki.
Toda razlogi za trapasto odločitev Ekipe-SN so po drugi strani tudi prekleto razumljivi. Ekipa-SN se namreč "umika" od poročanja v aferi Zahovič zato, ker na dan prihajajo resnična dejstva, brutalni fakti bruti, ki dokazujejo prav neverjetna nasprotja interesov urednikov in novinarjev Ekipe-SV, neposredno povezanih z Zlatkom Zahovičem in nogometnim klubom Maribor.
Že včeraj smo razkrili užaljeno zgodovino Gorana Obreza in njegovega sina Tima Obreza, mladega nogometaša, ki mu ni uspelo postati igralec prvega moštva NK Maribora, Goran Obrez pa naj bi za to krivil športnega direktorja NK Maribora - Zlatka Zahoviča (vir).
Zdaj pa se je še izkazalo, da je za NK Maribor delal tudi novinar Ekipe-SN Dejan Mitrović, tisti novinar, ki se je na razvpiti tiskovni konferenci NK Maribora po tekmi z nogometaši Krškega verbalno spopadel z Zlatkom Zahovičem. Mitrović je bil namreč leta 2014 in 2015, natančneje med sezono Lige prvakov, pomočnik za odnose z javnostmi pri NK Mariboru, torej na plačilnem seznamu Zahovičevega kluba. Potem ko ga niso hoteli zaposliti in so se mu zahvalili za sodelovanje, je začel delati kot novinar Ekipe-SN.

MITROVIĆ PROBLEMATIZIRAL TUDI JAKOVA FAKA

Še to, kar ni tako nepomembno, kaže pa na specifično Mitrovićevo vlogo: po zapisih na družabnih omrežjih naj bi bil Dejan Mitrović tisti novinar Ekipe-SN, ki je problematiziral idejo, da bi biatlonec Jakov Fak na nedavnih zimskih olimpijskih igrah v Južni Koreji nosil slovensko zastavo, češ, Fak je Hrvat.

TAJNI SESTANEK IN PADEC NAKLADE VEČERA

So se pa po naših informacijah sinoči na tajnem sestanku dobili Zlatko Zahovič, predsednik NK Maribora Drago Cotar in predsednik upravnega odbora kluba ter šef uprave Zavarovalnice Sava David Kastelic. Kaj so se dogovorili, če so se sploh kaj, še ni znano.
Slišati je tudi ocene, da bo prodana naklada časopisa Večer, ki je sproduciral medijski stampedo nad Zahoviča, že v prihodnjih dneh - samo zaradi tega - upadla za vsaj 10 odstotkov.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Zlatko Zahovič Suspenz Zlatka Zahoviča EkipaSN Goran Obrez Tim Obrez Drago Cotar David Kastelic Zavarovalnica Sava nk maribor Jakov Fak liga prvakov Dejan Mitrovič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Mira žugeljSašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Afera Zlatko Zahovič. Ko resnična dejstva pridejo na dan, pa športni časopis Ekipa neha pisati.