objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Četrtek, 22. marec 2018 ob 07:04

Afera Zlatko Zahovič. Ko resnična dejstva pridejo na dan, pa športni časopis Ekipa neha pisati.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Zaenkrat še ni znano, kaj so se sinoči dogovorili Zlatko Zahovič, Drago Cotar in David Kastelic.
Uredništvo športnega časopisa Ekipa-SN pod vodstvom odgovornega urednika Gorana Obreza je včeraj sporočilo, da je za njih afera Zahovič končana - in o tem kakor ne bodo več poročali (vir). No, bolj trapaste medijske odločitve si skorajda ni mogoče zamisliti, hkrati pa to dokazuje, da večina slovenskih medijev deluje popolnoma nelogično, po nekih čisto drugih tirnicah, po neki čisto drugi logiki.
Toda razlogi za trapasto odločitev Ekipe-SN so po drugi strani tudi prekleto razumljivi. Ekipa-SN se namreč "umika" od poročanja v aferi Zahovič zato, ker na dan prihajajo resnična dejstva, brutalni fakti bruti, ki dokazujejo prav neverjetna nasprotja interesov urednikov in novinarjev Ekipe-SV, neposredno povezanih z Zlatkom Zahovičem in nogometnim klubom Maribor.
Že včeraj smo razkrili užaljeno zgodovino Gorana Obreza in njegovega sina Tima Obreza, mladega nogometaša, ki mu ni uspelo postati igralec prvega moštva NK Maribora, Goran Obrez pa naj bi za to krivil športnega direktorja NK Maribora - Zlatka Zahoviča (vir).
Zdaj pa se je še izkazalo, da je za NK Maribor delal tudi novinar Ekipe-SN Dejan Mitrović, tisti novinar, ki se je na razvpiti tiskovni konferenci NK Maribora po tekmi z nogometaši Krškega verbalno spopadel z Zlatkom Zahovičem. Mitrović je bil namreč leta 2014 in 2015, natančneje med sezono Lige prvakov, pomočnik za odnose z javnostmi pri NK Mariboru, torej na plačilnem seznamu Zahovičevega kluba. Potem ko ga niso hoteli zaposliti in so se mu zahvalili za sodelovanje, je začel delati kot novinar Ekipe-SN.

MITROVIĆ PROBLEMATIZIRAL TUDI JAKOVA FAKA

Še to, kar ni tako nepomembno, kaže pa na specifično Mitrovićevo vlogo: po zapisih na družabnih omrežjih naj bi bil Dejan Mitrović tisti novinar Ekipe-SN, ki je problematiziral idejo, da bi biatlonec Jakov Fak na nedavnih zimskih olimpijskih igrah v Južni Koreji nosil slovensko zastavo, češ, Fak je Hrvat.

TAJNI SESTANEK IN PADEC NAKLADE VEČERA

So se pa po naših informacijah sinoči na tajnem sestanku dobili Zlatko Zahovič, predsednik NK Maribora Drago Cotar in predsednik upravnega odbora kluba ter šef uprave Zavarovalnice Sava David Kastelic. Kaj so se dogovorili, če so se sploh kaj, še ni znano.
Slišati je tudi ocene, da bo prodana naklada časopisa Večer, ki je sproduciral medijski stampedo nad Zahoviča, že v prihodnjih dneh - samo zaradi tega - upadla za vsaj 10 odstotkov.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Zlatko Zahovič Suspenz Zlatka Zahoviča EkipaSN Goran Obrez Tim Obrez Drago Cotar David Kastelic Zavarovalnica Sava nk maribor Jakov Fak liga prvakov Dejan Mitrovič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Istok Potočnik

2019-04-26 11:39:49


Požar je spet razkril neverjetno, šokantno, stvar. Šarec si gradi visoko ograjo okoli hiše. Res neverjetno, he he. Kot da se človek ne sme sam odločat o tem kakšno ograjo bo imel. Pa sta Požaru v včerajšnem faktorju kompetentna strokovnjaka lepo povedala kako in kaj. Lahko bi se tudi malo ozrl okoli in videl kje in kako zavarovani bivajo taki funkcionarji drugih držav. Mi bi pa našega najbrž imeli kar nekje v šotoru. Pa v drugih trobilih berem, da je vzrok za ograjo prihajajoči val beguncev. On kao da ve da prihajajo, nas pa pušča na cedilu. Res imamo odlično novinarstvo. Včeraj sta naša obveščevalca v faktorju ovrgla vse veleumne sklepe Bojana Požara okoli t.i. Obveščevalne afere. Verjetno mu je že malo žal, da ju je sploh povabil. Pa sta bila zelo prizanesljiva. Požar pa s svojim zaletavanjem smešen. Bolje bo, da še naprej vabi svoje agitatorje in vsi pihajo v isti rog. In pomagajo ohranjati, bolje, utrjevati, leve stranke na oblasti. Požaru, ki kljub svojim agitatorjem na državnih in občinskih volitvah ni dosegel nič, trikrat prečrtano nič, bi nekdo zdaj že lahko svetoval, naj se neha ukvarjati s politiko in raje naredi en tračarski medij v tiskani obliki in tam prodaja svoje nebuloze, ki so res dno dna. Lahko je biti levičar na oblasti poleg tako nesposobne opozicije. Prav hecno je gledat, kako nekaj ,,golobradih,, levičarskih začetnikov pobere vso politično smetano ,,prekaljenim,, desnim z jj na čelu. Potem pa jokajo, kako zanič je slovenski narod, da ne prepozna njihovih kvalitet. Malo bi se morali zaustavit, pogledat kako to delajo spretni, premešat moštvo, nekaj upokojit in dat možnost mladim, potem pa mogoče Slovenija dobi kakšno spodobno koalicijo.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Afera Zlatko Zahovič. Ko resnična dejstva pridejo na dan, pa športni časopis Ekipa neha pisati.