objavi na
pozareport.si
forum
Mediji

Četrtek, 22. marec 2018 ob 07:04

Afera Zlatko Zahovič. Ko resnična dejstva pridejo na dan, pa športni časopis Ekipa neha pisati.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Uredništvo športnega časopisa Ekipa-SN pod vodstvom odgovornega urednika Gorana Obreza je včeraj sporočilo, da je za njih afera Zahovič končana - in o tem kakor ne bodo več poročali (vir). No, bolj trapaste medijske odločitve si skorajda ni mogoče zamisliti, hkrati pa to dokazuje, da večina slovenskih medijev deluje popolnoma nelogično, po nekih čisto drugih tirnicah, po neki čisto drugi logiki.
Toda razlogi za trapasto odločitev Ekipe-SN so po drugi strani tudi prekleto razumljivi. Ekipa-SN se namreč "umika" od poročanja v aferi Zahovič zato, ker na dan prihajajo resnična dejstva, brutalni fakti bruti, ki dokazujejo prav neverjetna nasprotja interesov urednikov in novinarjev Ekipe-SV, neposredno povezanih z Zlatkom Zahovičem in nogometnim klubom Maribor.
Že včeraj smo razkrili užaljeno zgodovino Gorana Obreza in njegovega sina Tima Obreza, mladega nogometaša, ki mu ni uspelo postati igralec prvega moštva NK Maribora, Goran Obrez pa naj bi za to krivil športnega direktorja NK Maribora - Zlatka Zahoviča (vir).
Zdaj pa se je še izkazalo, da je za NK Maribor delal tudi novinar Ekipe-SN Dejan Mitrović, tisti novinar, ki se je na razvpiti tiskovni konferenci NK Maribora po tekmi z nogometaši Krškega verbalno spopadel z Zlatkom Zahovičem. Mitrović je bil namreč leta 2014 in 2015, natančneje med sezono Lige prvakov, pomočnik za odnose z javnostmi pri NK Mariboru, torej na plačilnem seznamu Zahovičevega kluba. Potem ko ga niso hoteli zaposliti in so se mu zahvalili za sodelovanje, je začel delati kot novinar Ekipe-SN.

MITROVIĆ PROBLEMATIZIRAL TUDI JAKOVA FAKA

Še to, kar ni tako nepomembno, kaže pa na specifično Mitrovićevo vlogo: po zapisih na družabnih omrežjih naj bi bil Dejan Mitrović tisti novinar Ekipe-SN, ki je problematiziral idejo, da bi biatlonec Jakov Fak na nedavnih zimskih olimpijskih igrah v Južni Koreji nosil slovensko zastavo, češ, Fak je Hrvat.

TAJNI SESTANEK IN PADEC NAKLADE VEČERA

So se pa po naših informacijah sinoči na tajnem sestanku dobili Zlatko Zahovič, predsednik NK Maribora Drago Cotar in predsednik upravnega odbora kluba ter šef uprave Zavarovalnice Sava David Kastelic. Kaj so se dogovorili, če so se sploh kaj, še ni znano.
Slišati je tudi ocene, da bo prodana naklada časopisa Večer, ki je sproduciral medijski stampedo nad Zahoviča, že v prihodnjih dneh - samo zaradi tega - upadla za vsaj 10 odstotkov.

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Zim Zelen

2018-07-22 11:10:12


slabo se nam piše
borut rojc

2018-07-18 11:09:07


* prisvojili njuno

Prijatelji

Mira žugeljSašo LapNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Njihov glavni scenarij za naprej, če ne bo strašnega preobrata: Šarec mandatar z glasovi Luke Mesca
Po enajstih urah: Nova Slovenija verjetno ne bo šla zraven, Bratuškova super-podpredsednica vlade?!
Zakulisje pogajanj. Najhuje to sredo. Prisotni viri: Šarec ga je nadiral več kot petnajst minut!
Trikotnik na Brniku. Županič, Podbregar in televizijka Katja Tratnik
Pahor dela nove volitve. Janša ne more sestaviti vlade, Šarec pa ni material za to.
Vlada toži Hrvaško, a tožbo skriva pred slovensko javnostjo?! Mediji pa tiho, poslušno.
Vedno večji pritisk: tudi na levi bi tehničnega mandatarja, namesto Šarca
Osebna izpoved: tako kadruje Mojca Prelesnik! Fiktivni razpisi, po domače.
Afera Zlatko Zahovič. Ko resnična dejstva pridejo na dan, pa športni časopis Ekipa neha pisati.