objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Petek, 23. marec 2018 ob 06:53

Ime česa je Večer? Če slavijo banksterje, sesuvajo Zahoviča, pri zlorabah žensk in otrok pa gledajo stran?!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Podatki so točni, statistika drži. Ni moja, ampak že javno objavljena. Zato zavaja in laže Večer.
Uredništvo mariborskega časopisa Večer se je odločilo secirati podatke o nasilju nad ženskami, ki jih je avtor teh vrstic pred nekaj dnevi objavil na družabnih omrežjih. Gre za podatek, ki ga že vrsto let navajajo številne slovenske institucije, ki se borijo proti nasilju nad ženskami (in mediji - faksimile na koncu članka), da je najmanj vsaka peta ženska pretepena in vsaka sedma ženska posiljena. Te podatke, pozor, potrjuje tudi Amnesty International (vir).

DEJSTVA: ZAVAJAJO IN LAŽEJO NOVINARJI VEČERA

Da novinarji aktivno preverjajo izrečene ali zapisane podatke, še zlasti tistih, ki se podajajo na politično sceno, pa tudi drugih, recimo tudi novinarjev, je pravilno in zaželeno, je pa korektno, da se na enak način lotevajo vseh, ne samo nekaterih, ne samo "targetiranih". Predvsem pa je poklicno korektno, da podatke pravilno preverjajo, ne pa da novinarji drugim očitajo laži in zavajanja, pri tem pa lažejo in zavajajo sami. In točno tako so novinarji Večera naredili tudi v tem primeru, zavajajo in lažejo sami, oni, novinarji Večera!
Da bi nekako dokazali, da nimam prav in me posledično obtožili laži in zavajanj, so za demantiranje "mojih podatkov" uporabili uradne podatke policije o statistiki posilstev. Vendar je to, kot zelo dobro vemo, pod palec samo en promil zabeleženega nasilja in posilstev nad ženskami. Policija namreč beleži zgolj tista "klasična posilstva", ki so uradno prijavljena, kar pa bi celo novinarjem Večera moralo biti poznano. Ali drugače, to je čisti cinizem, sprenevedanje, celo svinjarija novinarjev Večera.
Prav tako je znano, zaskrbljujoče, srhljivo, da družbe, tudi slovenska, ob nasilju v družinah, zlorabah žensk ali otrok, še najraje pogledajo stran, je pa žalostno, da to počnejo tudi mediji. In še zlasti zato, ker je evidentno, da so novinarji Večera v tem primeru to naredili samo zato, da bi avtorju teh vrstic lahko podtaknili "laži in zavajanja".

IME ČESA JE VEČER?!

Matija Stepišnik, odgovorni urednik Večera, se je pred dnevi, ko so na Večeru - še iz ne povsem pojasnjenih razlogov - začeli medijsko histerijo in stampedo nad Zlatkom Zahovičem, športnim direktorjem NK Maribora, vehementno vprašal in zapisal: Ime česa je Zahovič?
Mi pa se danes, ob prej omenjenem početju in zapisu Večera o (ne)posiljenih ženskah, moramo vprašati: Ime česa je Večer? Še zlasti zato, ker gledajo stran, ko gre za zlorabe žensk in otrok.
 
* Če pa Matija Stepišnik povsem odkrito slavi konec sodnih pregonov zoper banksterja Matjaža Kovačiča, nekdanjega predsednika uprave Nove Kreditne banke Maribor?!
* Če mariborski časopis Večer vodita dva poslovneža, Uroš Hakl in Sašo Todorovič, razvpita po spornih in domnevno nezakonitih poslovnih praksah. Hakla celo preiskujeta državno tožilstvo in Nacionalni preiskovalni urad, Todorovič pa v sodnem registru podjetij (vir: Ajpes) zase uradno navaja vsaj dvoje različnih stalnih bivališč, eno iz Slovenije, drugo pa iz Velike Britanije, poleg tega, za nameček, nihče o njiju ni Mariborčan, kar ni tako nepomembno.
* Če sta nova lastnika, odkar sta "kupila" Večer, že trikrat zamenjala podjetje, ki izdaja mariborski Večer (trenutno je to Časnik Večer, d. o. o.) - zakaj to počneta?!
* Če je avtor prej omenjenega članka Blaž Petkovič, ko je bil še na ljubljanskem Dnevniku, kot novinar poročal o spornih poslovnih rabotah Uroša Hakla ter preiskavi tožilstva in NPU, zdaj pa kot novinar dela za taistega - Hakla?!
* Če prej omenjeni članek po twitterju razširja novinar Večera Uroš Esih, to je tisti novinar, ki je bralcem Večera, torej javnosti, po lastnem priznanju zavestno lagal, da je (bil) Danilo Türk favorit v propadli kampanji za generalnega sekretarja Združenih narodov?!

SAJ VSI VEMO - ONI SO TOVARNIŠKO GLASILO

Uredništvo Večera me pred objavo članka o menda mojih spornih podatkih tudi ni vprašalo, od kje mi ti podatki, saj bi jim to lahko pojasnil in predložil dokaze. Vendar tega niso storili zato, ker so se bali oziroma celo vedeli, da bi potem ostali brez zgodbe.
Na nivo časopisa Večer, da sem "bulvarski novinar", karkoli naj bi že to pomenilo, pa se ne mislim spuščati. Saj vsi vemo, da Večer velja za tovarniško glasilo družine Stanka Polaniča (GP Pomgrad - Večer, denimo, se nikoli ne loteva tistih županov ali občin na Štajerskem in Prekmurju, kjer gradi Pomgrad, napada pa tiste župane in občine, kjer Pomgrad nič ne gradi ...) in Magne Steyr, zato so tovrstne polemike pod (mojim) nivojem povsem odveč ...
To je zapis iz leta 2006, objavljen na spletnem portalu SobotaInfo. To je zapis iz leta 2006, objavljen na spletnem portalu SobotaInfo.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
volitve 2018 večer Uroš Hakl Sašo Todorović Blaž Petkovič Uroš Esih Danilo Trk bojan požar Stanko Polanič GP Pomgrad magna steyr Matija Stepišnik Zlatko Zahovič matjaž kovačič Nova kreditna banka Maribor Časopis Dnevnik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Ime česa je Večer? Če slavijo banksterje, sesuvajo Zahoviča, pri zlorabah žensk in otrok pa gledajo stran?!