objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Nedelja, 25. marec 2018 ob 06:37

Res je, ni vsaka svinjarija že kaznivo dejanje. Ampak tole kadrovanje je pa čista svinjarija in morda tudi kaznivo dejanje.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Počivalšek in Cerar. Kakšni dobri neodvisni tožilci bi v njunem početju našli tudi kazniva dejanja.
"Ni vsaka svinjarija že kaznivo dejanje." Tako je nekoč izjavila zdaj že pokojna Zdenka Cerar, nekdanja generalna državna tožilka, ministrica za pravosodje, podpredsednica stranke LDS in seveda mama Mira Cerarja, aktualnega predsednika vlade, ki opravlja tekoče posle, ter prvaka stranke SMC. Sin Miro Cerar pa je ta mamin znameniti slogan še dodelal. Takšno kadrovanje, ki ga vodi zdaj, skupaj z nekaterimi vidnimi politiki te vlade, je namreč čista svinjarija in morda tudi kaznivo dejanje.

SVINJARIJA ŠT. 1: KADROVANJE PO DRŽAVNI UPRAVI

Cerarjeva vlada bo namreč do konca tega mandata znotraj državne uprave na novo zaposlila še najmanj 80 (!) ljudi, za nedoločen čas, redna delovna razmerja. Zaposlitev bodo dobili zvesti strankarski sopotniki Mira Cerarja in SMC, teh bo največ, 59, ostali pa pridejo iz vrst Socialnih demokratov (13) in Desusa (8). Na zunaj in formalno bodo seveda vse pokrili in priredili z javnimi ali internimi razpisi. Toda v tem početju Cerarjeve vlade bi kakšni dobri neodvisni državni tožilci lahko našli tudi kazniva dejanja - zlorabe javnih pooblastil in položaja!

SVINJARIJA ŠT. 2: MINULI ČETRTEK NA SDH

To, kar se je minuli četrtek zgodilo na Slovenskem državnem holdingu, kjer so izbirali in na koncu neizbrali tretjega člana uprave SDH, pa ni samo čista svinjarija in morda tudi kaznivo dejanje, ampak bizarni finale korporacijskega upravljanja z državnim premoženjem, kot si ga predstavlja Miro Cerar.
Nominacijska komisija nadzornega sveta SDH je - pozor - soglasno odločila, da je daleč najprimernejši kandidat za tretjega člana uprave SDH Dušan Zorko, nekdanji dolgoletni prvi človek Pivovarne Laško - Union. Kandidata Marka Tišmo, ki ga je osebno forsiral minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek (SMC), pa je ocenila celo za neprimernega in ga med vsemi kandidati postavila na zadnje, četrto mesto. In še enkrat pozor, nominacijsko komisijo sestavljajo vsi člani nadzornega sveta SDH, vodi pa jo Duško Kos, sicer podpredsednik nadzornega sveta SDH.
Potem so se ti isti člani nominacijske komisije presedli na sejo nadzornega sveta, kjer pa so glasovali povsem drugače, in Zorko ni šel skozi. Zanj sta glasovala Kos in Janez Vipotnik, proti Zorku pa Damjan Belič, predsednik nadzornega sveta SDH in zaupnik Mira Cerarja, ter Igor Kržan in Andrej Bertoncelj.
Pri tem je treba vedeti naslednje: seje nadzornega sveta SDH se snemajo, seje nominacijske komisije pa ne, člani nadzornega sveta dobivajo za članstvo v nadzornem svetu in nominacijski komisiji ločena plačila, torej dvojna plačila, in še, četrtkovi seji nadzornega sveta je na začetku prisostvoval tudi minister Počivalšek, ki je osebno prišel zato, da če že ne more sforsirati Tišme, pa bo vsaj preprečil imenovanje Zorka, čeprav sam, torej Počivalšek, ob tem vehementno javno zatrjuje, da vlada ne kadruje v SDH?! In tudi v tem početju Cerarjeve vlade bi dobri neodvisni državni tožilci lahko našli kazniva dejanja - zlorabe javnih pooblastil in položaja!
Ne nazadnje: drugi mediji o tem podrobno ne poročajo, čeprav gre za upravljanje državnega premoženja, vrednega 12 milijard evrov.
 
Več o kadrovanju tretjega člana uprave si lahko preberete tukaj:
 
Več o povezavah Mira Cerarja in Damjana Beliča pa tukaj:
 
 
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
miro cerar Zdenka Cerar Dušan Zorko Marko Tišma zdravko počivalšek Duško Kos Janez Vipotnik Damjan Belič Igor Kržan Andrej Bertoncelj

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

Res je, ni vsaka svinjarija že kaznivo dejanje. Ampak tole kadrovanje je pa čista svinjarija in morda tudi kaznivo dejanje.