objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 28. marec 2018 ob 05:59

To pa še ne. Bandelli, župan Komna in podpredsednik pri Alenki Bratušek, se javno strinja z grožnjo umora Vilija Kovačiča.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Marsikaj smo že prebrali, videli in doživeli, kar zadeva "sovražni govor" in sovražni govor, česa takšnega, kar si je minuli ponedeljek privoščil Marko Bandelli, pa še ne. Prvič se je namreč zgodilo, da se znani javni funkcionar, Marko Bandelili pač ni kdorsigabodi, ampak vidni politik, dolgoletni župan občine Komen, podpredsednik Stranke Alenke Bratušek, nekdanji predsednik nadzornega sveta RTV Slovenija in podjetnik, javno, prek twitterja, strinja z grožnjo umora - v tem primeru umora Vilija Kovačiča, liderja gibanja Davkoplačevalci se ne damo, ki mu je na ustavnem in vrhovnem sodišču uspelo razveljaviti sporni in pristranski referendum o 2. tiru.
Spomnimo. Vili Kovačič je prejel grozilno pismo (faksimile), poslano preko pošte Radlje ob Dravi, ko je avtor teh vrstic pismo z grožnjami objavil na twitterju, pa je Bandelli zapisal: "Prav ima (tisti, ki Kovačiču grozi u umorom; op. a.). Sicer so načini in načini izražanja ... sam ... prav ima tip. (print screen)" No, potem se je na twitterju zoper Bandellija vsulo zgražanje, zato je politik čez kakšno uro ta svoj tvit preventivno ter potuhnjeno izbrisal.
 

				To je grozilno pismo, ki ga je prejel Vili Kovačič iz Koroške ...<br>
			To je grozilno pismo, ki ga je prejel Vili Kovačič iz Koroške ...

				... to pa tvit Marka Bandellija, ki ga je kasneje potuhnjeno izbrisal. Toda še dobro, ostal je dokaz - print screen.<br>
			... to pa tvit Marka Bandellija, ki ga je kasneje potuhnjeno izbrisal. Toda še dobro, ostal je dokaz - print screen.

 
Vili Kovačič pa je na svojem facebook profilu napovedal, da bo policiji, ki je grožnjo umora že ovadila državnemu tožilstvu, predlagal tudi zaslišanje Marka Bandellija (faksimile).
Medtem pa so se znani varuhi pred sovražnim govorom zavili v molk, molčijo pa tudi Alenka Bratušek in drugi vidni člani njene stranke, čeprav jih, vemo, ni ravno veliko. So pa denimo Jernej Pavlič, generalni sekretar Stranke Alenke Bratušek, pa nekdanja poslanka Maša Kociper ali pa nekdanji minister za obrambo Roman Jakič, ki se sicer na twitterju zelo rad javno oglaša, ko gre za primere "sovražnega govora" pri političnih nasprotnikih na desnici.

				Vili Kovačič je že napovedal, da bo policiji in državnemu tožilstvu predlagal tudi zaslišanje politika Marka Bandellija, župana Komna in podpredsednika Stranke Alenke Bratušek.<br>
			Vili Kovačič je že napovedal, da bo policiji in državnemu tožilstvu predlagal tudi zaslišanje politika Marka Bandellija, župana Komna in podpredsednika Stranke Alenke Bratušek.

NI PRVIČ: BANDELLI SE ENIM PRILIZUJE, DRUGE PA ŽALI

Marko Bandelli je sicer v zadnjem času prav na twitterju pokazal dobršno mero strahotno slabega okusa. Če se po eni strani bizarno prilizuje Dejanu Židanu in Socialnim demokratom, po drugi strani neverjetno žaljivo tvita o "desničarjih", za katere celo piše, da so tudi psi pametnejši od njih ...
Res, prav neverjetno, kako nizek nivo razprave se gre politik Marko Bandelli.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Marko Bandelli Alenka Bratušek vili kovačič Jernej Pavlič Maša Kociper roman jakič Dejan Židan Socialni demokrati

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

To pa še ne. Bandelli, župan Komna in podpredsednik pri Alenki Bratušek, se javno strinja z grožnjo umora Vilija Kovačiča.