objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 28. marec 2018 ob 05:59

To pa še ne. Bandelli, župan Komna in podpredsednik pri Alenki Bratušek, se javno strinja z grožnjo umora Vilija Kovačiča.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Marsikaj smo že prebrali, videli in doživeli, kar zadeva "sovražni govor" in sovražni govor, česa takšnega, kar si je minuli ponedeljek privoščil Marko Bandelli, pa še ne. Prvič se je namreč zgodilo, da se znani javni funkcionar, Marko Bandelili pač ni kdorsigabodi, ampak vidni politik, dolgoletni župan občine Komen, podpredsednik Stranke Alenke Bratušek, nekdanji predsednik nadzornega sveta RTV Slovenija in podjetnik, javno, prek twitterja, strinja z grožnjo umora - v tem primeru umora Vilija Kovačiča, liderja gibanja Davkoplačevalci se ne damo, ki mu je na ustavnem in vrhovnem sodišču uspelo razveljaviti sporni in pristranski referendum o 2. tiru.
Spomnimo. Vili Kovačič je prejel grozilno pismo (faksimile), poslano preko pošte Radlje ob Dravi, ko je avtor teh vrstic pismo z grožnjami objavil na twitterju, pa je Bandelli zapisal: "Prav ima (tisti, ki Kovačiču grozi u umorom; op. a.). Sicer so načini in načini izražanja ... sam ... prav ima tip. (print screen)" No, potem se je na twitterju zoper Bandellija vsulo zgražanje, zato je politik čez kakšno uro ta svoj tvit preventivno ter potuhnjeno izbrisal.
 

				To je grozilno pismo, ki ga je prejel Vili Kovačič iz Koroške ...<br>
			To je grozilno pismo, ki ga je prejel Vili Kovačič iz Koroške ...

				... to pa tvit Marka Bandellija, ki ga je kasneje potuhnjeno izbrisal. Toda še dobro, ostal je dokaz - print screen.<br>
			... to pa tvit Marka Bandellija, ki ga je kasneje potuhnjeno izbrisal. Toda še dobro, ostal je dokaz - print screen.

 
Vili Kovačič pa je na svojem facebook profilu napovedal, da bo policiji, ki je grožnjo umora že ovadila državnemu tožilstvu, predlagal tudi zaslišanje Marka Bandellija (faksimile).
Medtem pa so se znani varuhi pred sovražnim govorom zavili v molk, molčijo pa tudi Alenka Bratušek in drugi vidni člani njene stranke, čeprav jih, vemo, ni ravno veliko. So pa denimo Jernej Pavlič, generalni sekretar Stranke Alenke Bratušek, pa nekdanja poslanka Maša Kociper ali pa nekdanji minister za obrambo Roman Jakič, ki se sicer na twitterju zelo rad javno oglaša, ko gre za primere "sovražnega govora" pri političnih nasprotnikih na desnici.

				Vili Kovačič je že napovedal, da bo policiji in državnemu tožilstvu predlagal tudi zaslišanje politika Marka Bandellija, župana Komna in podpredsednika Stranke Alenke Bratušek.<br>
			Vili Kovačič je že napovedal, da bo policiji in državnemu tožilstvu predlagal tudi zaslišanje politika Marka Bandellija, župana Komna in podpredsednika Stranke Alenke Bratušek.

NI PRVIČ: BANDELLI SE ENIM PRILIZUJE, DRUGE PA ŽALI

Marko Bandelli je sicer v zadnjem času prav na twitterju pokazal dobršno mero strahotno slabega okusa. Če se po eni strani bizarno prilizuje Dejanu Židanu in Socialnim demokratom, po drugi strani neverjetno žaljivo tvita o "desničarjih", za katere celo piše, da so tudi psi pametnejši od njih ...
Res, prav neverjetno, kako nizek nivo razprave se gre politik Marko Bandelli.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Marko Bandelli Alenka Bratušek vili kovačič Jernej Pavlič Maša Kociper roman jakič Dejan Židan Socialni demokrati

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

igor hauptman

2019-07-15 20:21:11


Takole, Istok Potočnik glede dokazov o neprimernosti bankirja za direktorski stolček na MK. Kandidat mora v postopki izbire predložiti dokaze le o tem, da izpolnjuje razpisne pogoje, med drugim dokazilo o nekaznovanosti. Požarju za oceno, za kakšnega kandidata gre ni potrebno predlagati prav nobenih dokazov. O njegovi primernosti je mogoče soditi predvsem na podlagi dosedanjih referenc, ki očitno izhajajo predvsem iz bančništva. O teh referencah pa lahko le ugibamo. Če mene vprašate, seveda me ne bo nihče, so le te že zaradi njegovega položaja v času kopanja enormne bančne luknje ( že druge v 20. letih) nadvse sporne. Da ni prav nič odgovoren zanjo se lahko pohvali, kot tudi vsi ostali bančniki v vseh bankah, ki so jih sanirali slovenski davkoplačevalci. Niti eden od njih ni pravnomočno obsojen zaradi nevestnega dela, kar zaradi nenormalno visokih dokaznih standardov v naši kazenski zakonodaji ni prav nič izjemnega. Je pa zaradi tega izjemna naša država.Da gre za spornega kandidata je jasno tudi iz tega, da je imela Šarčeva vlada do sedaj z njim očitne težave. O poteku postopka zoper Iztoka Gornika ne morem soditi, verjetno se v resnici do sedaj ni končal niti še preiskovalni postopek. Vendar dokler še ta ni zaključen, nekako nenaivno pričakujem, da po tem postopek ustavljen pa je popolnima neprimerno, da se o takem kandidatu vlada sploh pogovarja. In zakaj, Istok Potočnik po vašem mnenju bi moral ravno ta sporna oseba ponovno odločati o premoženju države. Ugibam. Zato ker bo nalogo opravil v interesu tistega, ki ga ves čas forsira in to ni nujno ravno minister Počivalšek. Ali pa ima toliko močnega strica, ki bo zanj pač poskrbel. Naj bo dober in poskrbi še za delavke ARUMA, zadnje metamorfoze bivše MURE, ki so ravno danes dokončno ostale brez službe. Še brezplačen nasvet. Naj gre dotični gospod za nekaj časa delat še za bančni šalter, ki ga verjetno sploh še ni videl, kot še mnogo naših "uspešnih" bančnikov.

Prijatelji

Sašo Lapnaprimer JanezNika PercHiše Natura Ludvik Romšak s.p.Dejan GavrilovićAna VukovičAlenka MedičGoran GerasimovićStefania BojićErnest SkrjanecLaščan ZlatorogBranko GaberTV3 Medias

NAJBOLJ OBISKANO

To pa še ne. Bandelli, župan Komna in podpredsednik pri Alenki Bratušek, se javno strinja z grožnjo umora Vilija Kovačiča.